Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...
Moderator: spacebound
-
nezaboravna
- Aktivni forumaš

-
Status:
nezaboravna
16 Apr 2012, 11:32
Strootman wrote:Mah odredjena doza straha postoji kod svakoga, laze ko kaze da je apsolutno svejedno. Problem je samo sto ima ljudi koje taj strah zaustavlja prilikom prilazenja a onda i kada pridju prospu glupost pa izazovu smijeh okoline, jos veci problem za njih ako mene pitate.
Licno, nemam strah od odbijanja. Jbga, nakon sto te 100-ta odbije naviknes nekako.

Hopla, lazem...
Treba gledati ko i odbija doduse, nije mi svejedno bgmi ako ne uspijem zaintrigirati normalnu, lijepu i pametnu djevojku dok mi vec puca racku, da izvinete na izrazu, za onim nalickanim ribama sa sponzorskim ugovorima pred potpisom, paraf i sponzor doduse jedino im fale. Drage mi jesu, da se ne lazemo, ali ako takvoj i nebudem interesantan nekako me i ne pogodi previse, nikako ako cu vec po iskrenoj liniji.
Mah sve je za ljude,vecinom ljudi imaju strah odbijanja koji su gubili,gubili bilo sta pa se ne mogu s tim da pomire.Ne smije se davati mnogo znacaja odbijanju jer niko nije dovrsen po necijem izboru ljudi imaju u glavama sta hoce i zele pa se vrijedi i boriti,za to a ne strahovat.Ja sam uvijek htijela sto sam imala i to je ok,

ne treba pretjerivat i s nekim stidom ici dalje jer tad si samo gubitnik
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
-
Status:
bubica
16 Apr 2012, 12:15
Kakav strah kakav djavo. Mogu se svi zahvaliti internetu. Malo je onih stvarnih starih asikovanja, pa sakupljanja hrabrosti kako sta reci , kako prici itd. A sada, totalno drugacije, Tastatura podnosi sve, pogotovo kada je 5 do 12 onda se ne gleda ni na ljubav ni na strah od odbijanja, nego padanje za slobodu je u pitanju.
siromah nema sta a bogatas nema kad
-
Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 13916 times
- Been thanked: 9611 times
-
Status:
Julia-Klara
16 Apr 2012, 12:22
bubica wrote:Kakav strah kakav djavo. Mogu se svi zahvaliti internetu. Malo je onih stvarnih starih asikovanja, pa sakupljanja hrabrosti kako sta reci , kako prici itd. A sada, totalno drugacije, Tastatura podnosi sve, pogotovo kada je 5 do 12 onda se ne gleda ni na ljubav ni na strah od odbijanja, nego padanje za slobodu je u pitanju.
S ovim se ne slazem nikako. Neko moze pomisliti svasta o meni dok sma ovdje, i pricam,tacno je da tastatura podnosi sve,ali kada vec dodje do fizickog kontakta (prva kafa) eh tu vec povlacim kocnicu. Da imam samopouzdanja koliko ga imam ovdje, ihaa gdje bi mi bio kraj.
PS Ovdje ne mislim na medjuljudske odnose i kontakt sa prijateljima i kolegama, neko u slucaju kada me neko privlaci ...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija

-
silence
- Inventar foruma

-
Status:
silence
16 Apr 2012, 15:29
Julia-Klara wrote:bubica wrote:Kakav strah kakav djavo. Mogu se svi zahvaliti internetu. Malo je onih stvarnih starih asikovanja, pa sakupljanja hrabrosti kako sta reci , kako prici itd. A sada, totalno drugacije, Tastatura podnosi sve, pogotovo kada je 5 do 12 onda se ne gleda ni na ljubav ni na strah od odbijanja, nego padanje za slobodu je u pitanju.
S ovim se ne slazem nikako.
Neko moze pomisliti svasta o meni dok sma ovdje, i pricam,tacno je da tastatura podnosi sve,ali kada vec dodje do fizickog kontakta (prva kafa)
eh tu vec povlacim kocnicu. Da imam samopouzdanja koliko ga imam ovdje, ihaa gdje bi mi bio kraj.
PS Ovdje ne mislim na medjuljudske odnose i kontakt sa prijateljima i kolegama,
neko u slucaju kada me neko privlaci ...
Svuda treba biti isti i onda nema straha, komentar se odnosi na ovo što si napisala. Ovdje te tastatura prikazuje i stvara se dojam o tebi, ne samo o tebi nego o svima nama. Ono što ne trpim da govorim, ne trpi ni moja tastatura... 
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
-
silence
- Inventar foruma

-
Status:
silence
16 Apr 2012, 15:54
Ja samo želim da kažem da na svim poljima treba biti isti i nepredstavljati drugačije nego što jesmo. Trenutno opet mislim na ono tvoje da tastatura trpi sve. Moja tastatura ne trpi sve, opet ponavljam i tačno sam ono kako pišem.
Naravno da ćeš u reali biti drugačija ako ti se neko sviđa, to je sasvim normalno...ali koliko drugačija? Smatram da ne možeš za tastaturom biti ono što nisi...jer ako jesi onda je to neiskreno predstavljanje. I onda se dogodi kada upoznaš osobu da uvidi neiskrenost. Neće joj se dopasti to što češ kazati "Ma tastatura trpi sve". Neće joj se dopasti u onom slučaju ako osoba cijeni iskrenost i istinu. A ako ne cijeni, biće mu/joj svejedno...
(Arapska poslovica)
-
Julia-Klara
- Forum [Bot]
-
Status:
Julia-Klara
16 Apr 2012, 16:06
hmm... Malo je doslo do zbrke ovdje...Ja replicirala bubici jer je ona prvo rekla da "tastatura podnosi sve" na sta rekoh "ne bih se bas slozila"... Sto se tice moje iskrenosti ovdje ne bi trebalo da je iko dovodi u pitanje, jer ne krijem nista, samo postoje stvari koje ne govorim u javnosti i one koje govorim. Ne krijem se iza tudjih slika, iza tudjih djela, ne pravim od svoje "licnosti" famu, nedodirljivu, i to je jedini osvrt koji napravih. Mozda sam ja pogresno formulisala misao, mozda je ona pogresno protumacena,ali u prvom postu rekoh da se ne slazem sa bubicom. I tacno je da tastatura trpi sve ALI NE OD MENE. Ja mozda mogu biti samo malo slobodnija ovdje jer ne volim kada me ljudi posmatraju, to je sve.

-
Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
-
Status:
Heidi
16 Apr 2012, 16:08
ja sam blentava u svakom univerzumu
i da....bojim se i ja....nemojte me odbijati...

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
Julia-Klara
- Forum [Bot]
-
Status:
Julia-Klara
16 Apr 2012, 16:11
Heidi wrote:ja sam blentava u svakom univerzumu
i da....bojim se i ja....nemojte me odbijati...

-
Heidi
- Forum [Bot]
-
Status:
Heidi
16 Apr 2012, 16:13
puklo bi mi srce zivota mi

-
Heidi
- Forum [Bot]
-
Status:
Heidi
16 Apr 2012, 16:23
recu mami da mi zabrani izlazak

-
silence
- Inventar foruma

-
Status:
silence
16 Apr 2012, 16:25
Julia-Klara wrote:hmm... Malo je doslo do zbrke ovdje...
Nije došlo do zbrke, čitala sam bez obzira na to koga si citirala. Ova mi je rečenica zaparala oči... Nisam pisala sa zlom namjerom. Pošla sam prvenstveno od sebe i ništa više.
Julia-Klara wrote: Neko moze pomisliti svasta o meni dok sma ovdje, i pricam,tacno je da tastatura podnosi sve
Pošla sam samo od predpostavke da ja upravo ne mogu da dozvolim trpljenje svojoj tastaturi, jer bi to bilo u suprotnosti sa mnom. I u reali sam ista takva, pa ne mogu da zamislim da bih mogla da budem neko drugi za tastaturom. To je sve. Zbog toga kažem da onaj ko se predstavlja drugačije, a dođe do nekog poznanstva, može i očekivati odbijanje od druge strane. Sasvim ispravno...
Moje je pravilo:"Budi ono što jesi". 
(Arapska poslovica)
-
Julia-Klara
- Forum [Bot]
-
Status:
Julia-Klara
16 Apr 2012, 16:38
... uuuuh ... ok, radi ovoga sto rekoh ( sto izvuceno iz konteksta , sto pogresno formulisano,sto iz nekih drugih manje bitnih razloga) ispadoh zestoki fejker ... Ja se ne pretvaram ovdje, ovakva sam kakva sam, samo sto je ovdje puno lakse ostvariti prvi kontakt, to je sve sto sam zeljela reci. Ovdje mogu kliknuti koga hocu i poceti razgovor dok to u realnom zivotu ne mogu, to je sva filozofija!

-
niska grana
- Aktivni forumaš

-
Status:
niska grana
16 Apr 2012, 16:56
Djelomično razumijem Klaru (iako sam skoro isti i ovdje i
tamo). Ja međutim mnogo više od odbijanja ponajprije strepim od samog sebe, tj. od toga da ću pri prilasku i predstavljanju sebe i svojih zamisli, kao što to obično biva u trenucima visoke napetosti, izvaliti neku svemirsku glupost.
S tim u vezi upravo mi pada na pamet jedna od mojih legendarnih rečenica u takvim zgodama...."čuo sam da ti se sviđam"

....mislim, koji bi još fantom takvo nešto izvalio.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
-
Julia-Klara
- Forum [Bot]
-
Status:
Julia-Klara
16 Apr 2012, 16:59
niska grana wrote:Djelomično razumijem Klaru (iako sam skoro isti i ovdje i
tamo). Ja međutim mnogo više od odbijanja ponajprije strepim od samog sebe, tj. od toga da ću pri prilasku i predstavljanju sebe i svojih zamisli, kao što to obično biva u trenucima visoke napetosti, izvaliti neku svemirsku glupost.
S tim u vezi upravo mi pada na pamet jedna od mojih legendarnih rečenica u takvim zgodama...."čuo sam da ti se sviđam"

ja bih ovdje pocrvenila samo tako

bez obzira sto bi ti bio kreten , ali saznanje da neko zna da mi se svidja mi je bila "smrt", a kamoli da mi dodje i jos mikaze u lice da zna ...

-
silence
- Inventar foruma

-
Status:
silence
16 Apr 2012, 17:26
niska grana wrote:Djelomično razumijem Klaru (iako sam skoro isti i ovdje i

I ja je razumijem, ali ne shvatam... 
Dobro si ovo rekao to je ipak "strah od samog sebe"....
Ne valja to ništa. Ako se plašimo sami sebe, kako ćemo se tek onda plašiti nekog drugog? Činjenica je da sami sebe najbolje poznajemo i onda se ne trebamo sebe plašiti.
(Arapska poslovica)
-
Heidi
- Forum [Bot]
-
Status:
Heidi
16 Apr 2012, 17:32
u svoj ovoj prici o strahovima (bilo kojim

) igra mnostvo drugih faktora ulogu....ne moze se to opisati u jednoj recenici, a ni u eseju iz perspektive onog koji s tim nema problema...
klara je kazala samo da joj je lakse na ovaj nacin uspostaviti kontakt, a ja to mogu potvrditi jer je poznajem.

inache je komunikativna, direktna, vickasta kao i ovdje

-
niska grana
- Aktivni forumaš

-
Status:
niska grana
16 Apr 2012, 18:03
Pa dobro primjetno je bilo odmah, već na osnovu par prvih upisa na forumu i sitne doze intuicije, da se ipak radi o nešto povučenijoj osobi kad je izražavanje navedenih osjećaja u pitanju.
Naravno ne mislim povučenijoj od tebe, jer ti ne možeš biti mjerilo
Heidi wrote:u svoj ovoj prici o strahovima (bilo kojim

) igra mnostvo drugih faktora ulogu....ne moze se to opisati u jednoj recenici,
a ni u eseju iz perspektive onog koji s tim nema problema...

Sijevnulo je zrnce mudrosti iz obilate riznice
Što je ujedno trebao biti i moj odgovor na Tišinin zaključak; i sam sam pokušao nešto slično napisati ali sumnjam da bi mi tako dobro uspjelo i ispalo.
Julia-Klara wrote:

ja bih ovdje pocrvenila samo tako

bez obzira sto bi ti bio kreten , ali saznanje da neko zna da mi se svidja mi je bila "smrt", a kamoli da mi dodje i jos mikaze u lice da zna ...
Endemično si divna
Sad dobih krila i podstrek za brukanja nova....Idejo, čuo sam da ti se sviđam

Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
-
Heidi
- Forum [Bot]
-
Status:
Heidi
16 Apr 2012, 18:14