Kriminalci i kriminalne grupe u BiH
Moderator: Krokodil Behko
Re: Deset Visočana pretuklo trojicu specijalaca
to ih ne bi zastitilo od onih batina koje su popili.
mozda vece ovlasti u primjeni sile ali uz maksimalno ogranicenje zloupotrebe
mozda vece ovlasti u primjeni sile ali uz maksimalno ogranicenje zloupotrebe
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9267 times
- Been thanked: 11008 times
- Status: Offline
Jedino onda,da im daju vece puske,sa dum-dum mecima..
tad bi i imali neke sanse po mraku...
tad bi i imali neke sanse po mraku...
bolja obuka, veca brojcana prisutnost urizicnim podrucjima i sl.
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Re: Biti kriminalac..
Biti kriminalac,ponekad znaci i biti toliki kreten i idiot,pa dovesti u opasnost,zivote mnogih ljudi,kao i standard zivota. Uostalom procitajte kratki clanak ispod .....
Isjekli dalekovod namjeravajući da ga prodaju u staro željezo

GLAMOČ - U selu Kopić u opštini Glamoč uhapšena su tri kradljivca iz Donjeg Vakufa koji su srušili i isjekli željezni stub 35-kilovoltnog dalekovoda namjeravajući da ga prodaju u staro željezo.
Uhapšeni su Nedžad R. (33), Nihad D. (19) i Edin Č. (26), potvrdio je portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.
On je novinarima rekao da su pregledom vozila u kojem su bili počinioci pronađeni izrezani željezni profili dalekovodnog stuba, boca za kisik sa brenerom i manometrom i plinska boca, koji su korišteni za rezanje metalnih profila.
Vrdoljak je napomenuo da je stub dalekovoda vlasništvo Javnog preduzeća "Elektroprivreda HZ Herceg-Bosne" Mostar.
Pitam se,koliko covjek mora biti glup,da ne shvati,da obaranjem dalekovoda,nestaje struje,na boga pitaj koliko lokacija. A nije bas ni mali,za staviti u dzep.
I jos ako na ovo,dodamo informaciju,da su neki jucer,na zagrebackom aerodromu "Pleso" krali bakar i izazvali nestanak struje na cijelom aerodromu i samim tim,doveli u opasnost,zivote putnika,svih aviona,koji su se trebali prizemljiti....
Isjekli dalekovod namjeravajući da ga prodaju u staro željezo

GLAMOČ - U selu Kopić u opštini Glamoč uhapšena su tri kradljivca iz Donjeg Vakufa koji su srušili i isjekli željezni stub 35-kilovoltnog dalekovoda namjeravajući da ga prodaju u staro željezo.
Uhapšeni su Nedžad R. (33), Nihad D. (19) i Edin Č. (26), potvrdio je portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.
On je novinarima rekao da su pregledom vozila u kojem su bili počinioci pronađeni izrezani željezni profili dalekovodnog stuba, boca za kisik sa brenerom i manometrom i plinska boca, koji su korišteni za rezanje metalnih profila.
Vrdoljak je napomenuo da je stub dalekovoda vlasništvo Javnog preduzeća "Elektroprivreda HZ Herceg-Bosne" Mostar.
Pitam se,koliko covjek mora biti glup,da ne shvati,da obaranjem dalekovoda,nestaje struje,na boga pitaj koliko lokacija. A nije bas ni mali,za staviti u dzep.
I jos ako na ovo,dodamo informaciju,da su neki jucer,na zagrebackom aerodromu "Pleso" krali bakar i izazvali nestanak struje na cijelom aerodromu i samim tim,doveli u opasnost,zivote putnika,svih aviona,koji su se trebali prizemljiti....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Sukob u zeničkom zatvoru: Gaši protiv Veljančića

U Kazneno-popravnom zavodu Zenica traje sukob između Anđelka Veljančića i Muhameda Alija Gašija. Kao razlog se spominje to što je Gaši blizak Đorđu Ždrali, o čemu se navodno hvali i u zatvoru, dok je Veljančić (što i ne krije) prijatelj Darka Eleza, koji je već godinama u žestokom sukobu sa Ždralom. Posljedica svega je iznošenje informacija o nekim događajima i ubistvima u BiH koja još uvijek nisu rasvijetljena.
U septembru 2010. Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu i osudio Muhameda Alija Gašija na 17 godina zatvora jer je bio vođa organizirane kriminalne grupe koja je počinila više krivičnih djela u periodu od 2004. do 2008. među kojima su i pokušaj ubistva, nelegalno posjedovanje oružja, protivpravno zauzimanje nekretnina od općeg značaja... sve “u cilju zaštite djelovanja zločinačkog udruženja, a radi omogućavanja nesmetanog djelovanja i eliminacije neprijatelja udruženja”. U svemu tome “uloge organizatora i članova bile su podijeljene i razgraničene pa je Muhamed Ali Gaši imao nadređen položaj unutar grupe”.
Na tajnom zadatku Prije ovog procesa Gaši je hapšen zbog sumnji da je učestvovao u ubistvu Ramiza Delalića, a s njim je tada sumnjičen i Naser Keljmendi, no nakon toga sva istraga oko Delalićevog ubistva je usmjerena na Gašija i posljednja tačka optužnice teretila ga je upravo za Delalićevo ubistvo. To je jedina tačka optužnice koja nije okazana na sudu. S novim detaljima iz slučaja Turković pojavljuju se informacije da je Keljmendi uspio sve dokaze “posušiti” zahvaljujući svom prijatelju Fahrudinu Radončiću koji mu je organizirao sastanke s nekim ključnim ljudima koji su vodili istragu oko Delalićevog ubistva. Očito svjestan da je žrtvovan u igri sa puno većim ulozima Gaši o ovome nikad nije progovorio i poslušno je otišao na izdržavanje kazne u Zenicu.
U maju 2009. Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Anđelka Veljančića (Vrhovni sud je u oktobru potvrdio ovu presudu) na deset godina zatvora zbog pljačke Privredne banke u Sarajevu kada je odneseno više od dva miliona eura. Bila je to najveća ikad izvedena pljačka u Sarajevu. Veljančić je “pao” zbog DNK koji je pronađen na mjestu pljačke, a kasnijom analizom je dokazano njegovo učešće.
Prije ovog postupka Veljančiću je suđeno u RS-u pod optužbom da je iznudio 360 maraka od Nemanje Šotre i Dražena Rajića. Iako ga je prvostepeni sud osudio na zatvorsku kaznu, Vrhovni sud RS-a ga je oslobodio. Veljančić je tada u sudnici rekao: “Časni sude, ovo je montiran proces i nemojte mi suditi za raznoraznu ’klošariju’, mene terete za mnogo teža krivična djela i pljačku preko dva miliona eura, čeka me 30 godina robije, a vi ste mi montirali proces zbog 360 maraka. U vreme kad se ovo dogodilo ja i Miljanović smo bili u Lukavici kod mog kuma Darka Eleza. Ne igrajte se sa mnom, jer ko se mene uhvati, neće zanoćiti. Kad treba Miloradu Dodiku spasiti život, onda mene zovu. Zar treba da ubijem trudnicu pa da me oslobodite? Dokazujte ko je ubio Milana Vukelića, okanite se mene, jer me svakako čeka robija. Nemojte da upetljavam Vladu RS i razne opasne ljude, jer vi ne znate ko sam ja. Kad-tad ću dokazati ko su neki ljudi. Pa ne može svako da mi skače za vrat... Ja sam pomogao da se reši ubistvo kik-boksera Bobana Ilića iz Bijeljine, Ljubiše Savića Mauzera. Jebo vam SDS, mater!” Nakon izricanja presude sarajevskog suda Veljančić je prebačen u zenički zatvor na izdržavanje kazne.
Anđelko Veljančić za Dane tvrdi da neće nasjesti na politiku službi i “kartu da se tamo svi kriminalci pobiju” te da neće dozvoliti da ga “roknu kao Ramiza”. U Beogradu se u određenim krugovima govori da su Veljančić i Elez radili za tajne službe za posebne namjene i bili u “timu za eliminaciju po potrebi uz nadzor agenta rezidenta”.
Kineski meci: ća-tu “Želim da kažem da sam ’98. i ’99. slušao kineske metke ća-tu po Kosovu i Metohiji i mnogo drugova mi je na rukama umrlo. Napominjem, drugovi su bili i Muslimani, i Grci, i Česi, i Srbi i mnogi drugi. Sada je za mene ganjanje sa Gašijem ’školica’ u odnosu na ratove na 30 stepeni po Rugovi. Plašim se da se ne desi što se desilo Zokiju Đinđiću. Nema potrebe za ’prikrivanjem’ profesionalaca u MUP-ovima jer su velika prijetnja za društvo. Verujte da znate kako dobiju krila uz podršku kriminalaca, vi bi ih golim rukama rastrgli. To su prodane duše koje za 5 – 10.000 KM dete prodaju”, ispričao je Veljančić za Dane.
Veljančić tvrdi da je u ubistvo Ramiza Delalića bio uključen Muhamed Ali Gaši (što nam je prošle sedmice potvrđeno i u Beogradu), da je ubistvo izvršio Strahinja Rašeta dok mu je Mitić čuvao leđa. Dalje priča: “Milana Mitića upoznao sam preko mog druga Dalibora Ristića zvanog Dabe. Trebali su ubiti Darka Eleza i mene pa smo ih prekomandovali u jedinu i pravu jedinicu Delte i dok su bili kod nas bili su ko tambure. Čim su otišli, to je varanje, klempanje. Rašeta je Ćelu ubio iz improviziranog prostora, s leđa rafalom, i ovjerio ga koltom u sljepočnicu. Zna se i u čijem stanu su spavali u Sarajevu. Oni nisu samo zbog Ramiza došli u Sarajevo. Gaši im je obećao da će im za dug koji im je dugovao namestiti jednog kriminalca koji je ubijen kasnije. Ramiz je tu noć kad je ubijen trebao otići iz BiH i niko sem njega, jedne žene i jednog državnog uposlenika nije znao za to.”
Kasnije je Rašeta nastradao u Beogradu prilikom postavljanja eksploziva pod džip – Milana Mitića. No, Veljančić tvrdi: “Rašeta je brutalno ubijen, nije se ubio. Strahinja je preživeo 3-4 atentata i nikako sebi ne bi dozvolio da napravi takvu grešku (zvanično je saopćeno da je postavljao eksplozivnu napravu koja se aktivira na toplotu, a kako je motor džipa nedavno radio, aktivirala se...). Trebao je biti ubijen i Mitić. Da je vani (trenutno je u zatvoru, prim. aut.) ubili bi ga k’o kera. Neka kažu agenti kome je Mitić u Užicu u zatvoru sve ispričao. Postoje osobe koje će doći i sve ispričati o ubistvu Ramiza, imaju snimak, oružje, sve, samo što će tada 40-tak ljudi biti pohapšeno. Svako ko slaže priču da je Laki to uradio indirektno je uključen u Ćelino ubistvo. Jedina istina je da ga je ubio Strahinja. I to nije znao koga ubija. Rečeno mu je da je to neki lokalni šibadžija.”
O informacijama koje iznosi Veljančić kaže: “Sedio sam sa Strahinjom i Mitićem i znam šta mi je i kako rečeno. Gaši je iza ubistva Ramiza. Što da ja Gašija simpatišem, što mi psuje srpsku majku, hvali se Škobama i Đokom... Nije on svestan da psuje i laje na ljude koji mu životom upravljaju. Jezik ga je na kraju i doveo na robiju. Treba da zna Gaši da to što pojedinci iz Uprave KPZ šuruju sa njim i unose mu telefon na sat-dva i odaju informacije koje ne smeju, treba da zna da veliki tim ljudi radi na slučaju Gaši.”
Reagiranje na pisanje Avaza
Koje, bre, crne ševe?
“Ne zanimaju me ljudi poput Zijada Turkovica i Ždrale, jer sam i sam u zatvoru i prvenstveno vam se obraćam zbog članka u Avazu od 24. 1. 2012. u vezi Ramizovog ubistva. Tu priču mogu da pričaju maloj deci, koje bre crne ševe. Neka se već jednom izjasne ti agenti i naprave paralelu izmedju izvršioca i nalogodavca. Bakir Izetbegovic nema veze sa ubistvom Ćele Ramiza. Ubrzo će sve da se vidi, postoji snimak ubistva.”
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Re: Sukob u zeničkom zatvoru: Gaši protiv Veljančića
Dakle, Fahrudin Radončić je ipak gangster.
Ima li iko zivi da je iznenadjen?
A nisam ni sumnjao u to, da je Gasiju odrezana, neuobicajeno visoka kazna zbog
kamatasenja i bespravne gradnje. Svalili su mu na teret ubistvo Cele Delalica, mada
ga nisu ni dokazali. Kako se kasnije ispostavilo, sa tim ubistvom, puno vise veze ima
Turkovic. Medjutim, ni on to nije mogao sam. Niti je smio. Pitam se samo,
kako to, da Radoncic, sada objavljuje naknadne intervjue sa Celom Delalicem i to
kao pozajmljene, od njegovih dojucerasnjih neprijatelja iz Slobodne Bosne???
Kladim se, da ce prije biti, da ce Radoncic pasti zbog ubistva Cele nego Bakir.
Mada bih volio, da padnu obojica.
kamatasenja i bespravne gradnje. Svalili su mu na teret ubistvo Cele Delalica, mada
ga nisu ni dokazali. Kako se kasnije ispostavilo, sa tim ubistvom, puno vise veze ima
kako to, da Radoncic, sada objavljuje naknadne intervjue sa Celom Delalicem i to
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ja bih volio da padne onaj ko je kriv ,a uvjeren sam da je to Radončić i da Bakir možda ima veze sa onom ratnom sarajevskom mafijom (ne možda,ima sigurno) ali je to tad u takvom Sarajevu bila nužnost jer jedino je mafija mogla da nabavi metak i hranu.Krokodil Behko wrote:Dakle, Fahrudin Radončić je ipak gangster.
Čak štoviše izrazio bih mu podršku jer je kasnije poskidao te iste mafijaše kad su uzeli furseta i čak pobili neke srpske civile u znak odmazde jer su ih srpski mafijaši izigrali za neku robu .
Odmah nakon toga im je oduzeo svu moć i poubijani su po kratkom postupku što jeste dosta poprijeko ali je sasvim pravedno
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
I ja mislim, da bi ratni period, trebalo razgraniciti u nekim sferama.carobnjak Nurudin wrote:Ja bih volio da padne onaj ko je kriv ,a uvjeren sam da je to Radončić i da Bakir možda ima veze sa onom ratnom sarajevskom mafijom (ne možda,ima sigurno) ali je to tad u takvom Sarajevu bila nužnost jer jedino je mafija mogla da nabavi metak i hranu.Krokodil Behko wrote:Dakle, Fahrudin Radončić je ipak gangster.
Čak štoviše izrazio bih mu podršku jer je kasnije poskidao te iste mafijaše kad su uzeli furseta i čak pobili neke srpske civile u znak odmazde jer su ih srpski mafijaši izigrali za neku robu .
Odmah nakon toga im je oduzeo svu moć i poubijani su po kratkom postupku što jeste dosta poprijeko ali je sasvim pravedno
Ostaje problematican postratni period i nacini, kao i motivi obracuna,
sa pojedinim mafijasima. Caco je koknut ko zec, na primjer..
A ima ih jos, koji nisu i koji su izigravali neke sile. Ima tu dosta i
sarajevskog mentaliteta, odnosno, pretjeranog postivanja ulicnih "legendi".
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
Onako po mojoj svijesti sjecam se prvih izdavanja Avaza ,i sve clanke dobro pamtim gdje je vodila glavnu rijec SDA i samo su se velicali Izetbegovici,i svita ,takodze i reis Sulejman i dr.Dobro su zajedno radili ,ruku pod ruku i avaz se nasao na trzistu kao najvise prodane novine.Medzutim sad se mnogi pitaju kako i odakle ?Naravno da je gos.Radoncic dosao s kesom u Sarajevo borio se s Izetbegovicima uzimao lovu koju je dobijao od njih.Opljackana je dijaspora milionski iznosi,dijeljene su pare za izgradnju Zemlje poslije rata ,gdje su te pare da ne govorimo u pomoci arapski zemalja,sve je to pokupili nase elite koje danas vladaju i sude sirotinji.Narod koji se raselio nikad se nije vratio na svoje ali zato Radoncic gradi svoju Plazu i koliko ja znam uz nju i garazu na spratove u blizini.Sad kad se kolo pocelo odmotavat i jedan po jedan gube tlo pod nogama i danas smo ocevidci njihovih svadza i prepucavanja cuce se jos mnogo sto sta sto javnost nije upucena u te njihove mracne poslove.Bice toga da te glava zaboli i naravno da su ucesnici kriminala .Krokodil Behko wrote:Dakle, Fahrudin Radončić je ipak gangster.

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/udr ... novinarki/
Sto ne moze finom moze vako ,kad nema vlasti Drzave samo borba za dobit ,a ovo je skroz normalno u drzavi BiH

Sto ne moze finom moze vako ,kad nema vlasti Drzave samo borba za dobit ,a ovo je skroz normalno u drzavi BiH

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Punica Mirse Švicarca imala žensku kriminalnu grupu
U toku masovna hapšenja dilerki iz TK!

Službenici odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Jedinice policije za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona još uvijek vrše uviđaj na mjestu na kojem je jutros Margareta Hadžić zvana Marga ranila dva policajca, a u razmjeni vatre i ona je ranjena, a potom i uhapšena.
Podsjetimo, Marga se prema policijskim podacima nalazi na čelu kriminalne organizacije koja se bavi švercom droge.
Akcija je nastavljena Živinicama gdje su lišene slobode dvije osobe. Uhapšena je Ružica Babić (35), koja se sumnjiči da je članica grupe na čijem je čelu Margareta Hadžić, a s njom je uhapšen i njen muž Almir Hamza.
- Oni se također dovode u vezu sa prodajom opojnih droga. Trenutno se nalaze u prostorijma MUP-a TK gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se odlučivati o određivanju pritvora. Mogu vam potvrditi da se policijska akcija vrši na četiri lokacije i nije isključeno da će biti još hapšenja- rekao je za "Avazov" portal Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.
Valja spomenuti i da je nedavno u Tuzli uhapšena Maida Kurtalić kod koje je pronađeno 20 grama kokaina za koju se sumnja da je bila dio ove mreže. No, Šarić nam ovu informaciju nije mogao ni potvrditi niti demantirati.
Također, nezvanično saznajemo da je više žena bilo uključeno u ovu grupu koja se bavila dilanjem narkotika, a u MUP-u TK ne isključuju mogućnost da u toku dana i sutra bude novih hapšenja.

Službenici odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Jedinice policije za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona još uvijek vrše uviđaj na mjestu na kojem je jutros Margareta Hadžić zvana Marga ranila dva policajca, a u razmjeni vatre i ona je ranjena, a potom i uhapšena.
Podsjetimo, Marga se prema policijskim podacima nalazi na čelu kriminalne organizacije koja se bavi švercom droge.
Akcija je nastavljena Živinicama gdje su lišene slobode dvije osobe. Uhapšena je Ružica Babić (35), koja se sumnjiči da je članica grupe na čijem je čelu Margareta Hadžić, a s njom je uhapšen i njen muž Almir Hamza.
- Oni se također dovode u vezu sa prodajom opojnih droga. Trenutno se nalaze u prostorijma MUP-a TK gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se odlučivati o određivanju pritvora. Mogu vam potvrditi da se policijska akcija vrši na četiri lokacije i nije isključeno da će biti još hapšenja- rekao je za "Avazov" portal Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.
Valja spomenuti i da je nedavno u Tuzli uhapšena Maida Kurtalić kod koje je pronađeno 20 grama kokaina za koju se sumnja da je bila dio ove mreže. No, Šarić nam ovu informaciju nije mogao ni potvrditi niti demantirati.
Također, nezvanično saznajemo da je više žena bilo uključeno u ovu grupu koja se bavila dilanjem narkotika, a u MUP-u TK ne isključuju mogućnost da u toku dana i sutra bude novih hapšenja.
Re: Punica Mirse Švicarca imala žensku kriminalnu grupu

Sminka je minimalna, nakit minimalan, frizur'ca samo takva....
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ajoooj!¨ kako ova izgleda 
Dobro se murija, ikako usudila da je hvata
Inače, ona je otvorila vatru na muriju iz automatskog naoružanja. Dvojica ranjeni.
Baš i izgleda, kao neko ko bi to mogao i učiniti.
Pitam se, da li su Zagor i String, imali neke veze sa ovom "kokom"?

Inače, ona je otvorila vatru na muriju iz automatskog naoružanja. Dvojica ranjeni.

Gledam te nekim drugim ocima
Ma nemoj Behko... Da je kojim slučajem bila na našem forumu, pa da je postavila svoju sliku ti bi joj se divio...
. Rekao bi kako je prava dama...
Šalim se malo...
Užas, užas! Nema se šta reći na sve ovo?

Šalim se malo...

Užas, užas! Nema se šta reći na sve ovo?

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
E pa ja poštujem sve članove a posebno članice forumasilence wrote:Ma nemoj Behko... Da je kojim slučajem bila na našem forumu, pa da je postavila svoju sliku ti bi joj se divio.... Rekao bi kako je prava dama...
![]()
Šalim se malo...![]()
Užas, užas! Nema se šta reći na sve ovo?![]()

Ja se ne šalim

A baš sam se prije dva dana šišao i zapitah se, da me frizerka, slučajno, nije
"izmašinala" malo više iznad ušiju. A vid ove

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ja zagora ne vidim vec par dana na forumuKrokodil Behko wrote:Ajoooj!¨ kako ova izgleda

Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Krokodil Behko
- Globalni moderator