MESO

Kolači, torte, zimnice, pića

Najviše volim

janjetinu
15
17%
bravetinu
0
No votes
jaretinu
3
3%
teletinu
21
23%
junetinu
3
3%
govedinu
4
4%
svinjetinu
3
3%
divljač
2
2%
piletinu
17
19%
puretinu
2
2%
ribu
17
19%
ne jedem meso
3
3%

Total votes: 90

Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 870 times
Status: Offline

Re: MESO

04 Mar 2012, 18:48

mrki62 wrote:
herzz wrote:Bokte,odakle ribe na popisu,to nije meso....
Ti pojma nemaš, riba ima dosta sličnosti sa pi*kom iliti vaginom , jer im je miris haman pa isti.

Mlada pič*a miriše na ribu a stara smrdi po ribi - kužiš , ha Image
To stari...imaš li još anegdota...da me naučiš...

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

04 Mar 2012, 18:50

silence wrote:Naučićeš ti ovdje svašta.... :zubi
ako me ovaj forum ne iskvari, nece nista :zubi
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Mar 2012, 18:52

herzz wrote: To stari...imaš li još anegdota...da me naučiš...
Bude se našlo , jer i pi*ka i riba su vlažne - ako su aktivne , ne zaboravi to :pusi
Riba mora tri puta biti vlažna ; u vodi , u ulju i u vinu
A pič*a isto tako , kod seksa, kod pišanja i krvarenja ,............. sličnost postoji :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

04 Mar 2012, 18:52

Slabo ga skroz jedem a ako onda gril i pecenje teletina,janjetina :kafa :kafa :kafa
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

04 Mar 2012, 18:55

mrki62 wrote:
herzz wrote: To stari...imaš li još anegdota...da me naučiš...
Bude se našlo , jer i pi*ka i riba su vlažne - ako su aktivne , ne zaboravi to :pusi
Riba mora tri puta biti vlažna ; u vodi , u ulju i u vinu
A pič*a isto tako , kod seksa, kod pišanja i krvarenja ,............. sličnost postoji :pusi
Dobro je da nisam ribar inace ne bih nikad vise pojela pored ove uporedbe,hranu i pi..u uporedzivat zar nije malo pretjerano? :puca :puca :lud :lud :lud
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Mar 2012, 19:09

A zašto ono mi muškarci za dobru ženu kažemo; uh , dobre ribe ,........... pitaš li se kad :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

04 Mar 2012, 21:48

mrki al me zgadi.fuj šta i ti pišeš.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Mar 2012, 21:51

Glasala sam za janjetinu,teletinu i piletinu.
Nisam neki ljubitelj ribe,jedem je,ali ne bih je nikad poželjela.
Piletinu baš volim,na sve načine.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

04 Mar 2012, 23:34

Eh, kada smo kod piletine, da kažem da je volim i ja pripremljenu u svakom obliku.
Znamo da se može pripremati na više načina, ali ovaj način me zainteresovao, pa sam i probala kada sam otkrila ovaj recept. Piletina na soli. Stvarno je ovako kako izgleda i kako kaže ovaj kuhar sa videa. Sva masnoća i čini mi se sve ono što je za odbaciti iz mesa, iscjedi se u so. Piletina ostaje sočna, a kožica hrskava. I što je interesantno, so se lako odvaja od mesa.

[media]n94_-TZYqc8&feature=player_embedded[/media]
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Melgirl
Sitna buranija
Sitna buranija

05 Mar 2012, 17:34

Meni je puno bolja puretina od piletine. Nekako je sočnija, puniji ukus, veći komadi mesa s kojima možeš kombinirat. Posebno mi je dobar pureći file, samo ga malo zarežem na par mista, premažem sa malo senfa i s njim na gradele. Peče se kratko, nekih 10-ak minuta na laganom žaru, maže maslinovim uljem. Potrebno ga je okrenuti tako da se obje strane peku ravnomjerno po otprilike 2-3 minute. Nakon drugog okretanja, skidam ga sa vatre, poklopim na par minuta i to je to. Izgledom a mogu reć i okusom je ravan jednom dobrom odresku, pun soka, mekan i ja ga bez problema mogu pojest skoro pola kila sama. Jdnostavno je lagan, lako probavljiv, nemasan, i nema puno kalorija. Meni ej puretina u samom vrhu svih vrsta mesa. Sad su kod nas počeli u prodaju puštat i ćevape od puretine. :ok

Image

faust
Na probnom
Na probnom

05 Mar 2012, 17:57

U anketi sam glas'o: riba, jaretina, puretina... kako mi se učinilo riječ je o omiljenim vrstam a ne najčešće konzumiranim...

Veliki sam gurman (porodično smo poguzije) i često spremam hranu. Vani imam ozidan kamin i prateće elemente, plata, sač, gusani roštilj i par zermljanih lonaca starih preko 40 godina.

Za svako meso ima poseban način (omiljeni) priprave..

U bosanski lonac zemljani stavljam junetinu isključivo flam (odnosno meso sa rebara ali bez kosti)
Za sač teletinu - najbolje komad vrata ili plećka - meni je šnicla-but bezze, suho ko papir
za roštilj - teleće kremenadlice, pileći bataci i krilca ćevapi i sudžukice
Što se tiče ribe - na roštilju uglavnoim spremam skušu - kupim je u marketu i pripremim na način koji sam ukrao od dalmatinskih majstora, i sva ostala riba kod mene na meniju je - sve što upecam ili kupim - omiljena mi je štuka i smuđ, som, šaran pa dalje nižeklasirana riba - deverika, škobalj, babuška, mrena, crvenper,...

al brate - jare sa ražnja pa badžan i ja i kištra piva - taman!
Ne da se usranom do potoka...
Image

Melgirl
Sitna buranija
Sitna buranija

05 Mar 2012, 18:46

Slažem se sa skušama sa gradela i kozlin na ražnju, 10 puta je bolji nego janje. :ok

Nisam baš za alkohol, ali tata nabavlja neko stvarno super dobro crno vino sa Lastova. I onda ga drži u frižideru, a ja ga u tim rijetkim prilikama popijem čistog možda dva deca i stavim u čašu par kockica leda. Tek kad se čaša orosi izvana onda znam da je dovoljno hladno za moj gušt. Neki crno vino piju kad mu je sobna temperatura, ali meni je puno pitkije i ima mi puniji buke kad je dobro ohlađeno. A šta'š...sto ljudi-sto ćudi. ;) :pivo

faust
Na probnom
Na probnom

06 Mar 2012, 10:02

Interesantno je t oza crno vino - i ja ga pijem iz frižidera i tak onudim i gostima a nešto mi se k'o bune - nije po propisu.
Jbg, propisi su da se krše, i ja vala ne bih ga pio onako bljutavo@sobna temperatura...

Tako je i sa svim pićima, rakije, pivo, sva vina - frižider-usta-želudac-nirvana...
Ne da se usranom do potoka...
Image

Melgirl
Sitna buranija
Sitna buranija

06 Mar 2012, 21:27

Ja stvarno mogu pit ledena pića. recimo, kad je vino u pitanju, naročito posle ribe, divljači ili tako nešto...u čašu od 3 dc,ulijem čistog vina malo više od 2 dcl, i to onog hladnog iz frižidera. I još dodam 4-5 kocki leda i tako se lagano topi umisto da ga razvodnjavam. Vodu isto pijem iz frižidera. A znala sam nekoliko puta pivo pit kad se već počelo smrzavat u onoj plastičnoj boci. Dobro mi je Pan, držim ga u ledu dok se skroz ne zgusne, na samoj granici smrzavanja. Ali to samo liti i to rijetko, kad smo na brodu u nekoj uvali na kupanju i ono, kad zvizdan upeče. Kako je to dobro, to treba samo probat. Ali, čim ga popijem, izbije iz mene kroz znoj za 5 minuta. :pivo

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9097 times
Been thanked: 10793 times

Ove činjenice o mesu će vas razveseliti

28 Feb 2014, 21:52

Image

Business Insider skupio je na jedno mjesto sve mitove koji svakodnevno plaše ljubitelje mesa.

1. Meso trune u vašem probavnom sustavu

Postoje tvrdnje da se meso ne može pravilno probaviti i zato trune u vašim crijevima. To je glupost koju su izmislili neiskreni vegani kako bi vas prestrašili, kaže Business Insider. Meso se u želucu razgrađuje uz pomoć kiselina i probavnih enzima. U tankom crijevu proteini se dijele u aminokiseline, a masti u masne kiseline. Nakon toga apsorbiraju se u krvotok, što znači da od mesa nije ostalo ništa što bi moglo trunuti.

2. U mesu se nalaze velike količine štetnih masti i kolesterola

Moderna znanost pokazala je kako ni jedno ni drugo nije toliko opasno za naše zdravlje. Kolesterol je vitalna molekula u tijelu, nalazi se u svakoj membrani tjelesnih stanica i uz pomoć njega se stvaraju hormoni. Jetra proizvodi velike količine kolesterola kako bi osigurala da ga imamo dovoljno.

3. Meso je krivo za bolesti srca i dijabetes tip 2

Bolesti srca “moderne” su bolesti 20. stoljeća, a dijabetes tip 2 star je nekoliko desetljeća. Dakle, radi se o novim bolestima, a meso je stara namirnica. Ljudi jedu meso milijunima godina i kriviti ovu namirnicu za nastanak novih bolesti nema smisla. Istraživanje iz 2010. godine skupilo je podatke iz 20 studija u kojima je bilo uključeno preko milijun ljudi. Istraživanje nije pronašlo poveznicu između konzumacije mesa i dijabetes.

4. Crveno meso uzrokuje rak

Istina je da meso povećava rizik od raka, ali stvari se kompliciraju kod crvenog mesa. Neka istraživanja pronašla su vrlo malu povezanost crvenog mesa i raka kod muškaraca, a kod žena ta povezanost uopće nije postojala. Ono što se pouzdano zna je to da morate paziti kako pripremate meso. Ako ga previše zapečete, u njemu se stvaraju spojevi koji su kod testova na životinjama bili uzročnik raka. Dakle, ne morate izbjegavati crveno meso, nego prepečeno meso.

5. Ljudi su biljojedi koji nisu stvoreni za konzumiranje mesa

Ljudi jedu meso oda davnih dana i naša tijela adaptirala su se konzumaciji. Naš probavni sustav više ne nalikuje probavnom sustavu nekadašnjih biljojeda.

6. Meso je loše za vaše kosti

Mnogi ljudi vjeruju kako su proteini iz mesa loši za kosti i uzrokuju osteoporozu.Teorija kaže kako se unošenjem proteina povećava unos kiselina u našem tijelu. Zbog toga tijelo miče kalcij iz naših kostiju u krvotok kako bi neutraliziralo kiseline. Istraživanja pokazuju kako se ipak radi o kratkoročnom učinku, a proteini zapravo nisu loši za zdravlje naših kostiju. Dokazano je da dijeta s visokim unosom proteina može povećati gustoću kostiju.

7. Meso je nepotrebno za zdravlje

Samo zato što možemo preživjeti bez mesa ne znači da to i moramo napraviti. Kvalitetno meso ima jako puno komponenti koje su dobre za naše zdravlje. Kvalitetni proteini, vitamin B12, keratin samo su neki od bitnih spojeva koje meso sadrži i bez njega sigurno nećemo postići optimalno zdravlje.

8. Meso deblja

Meso sadrži veliku količinu masti, ali to nužno ne znači da ćete se od njega udebljati. Ono također sadrži važne proteine, dijeta s visokim unosom proteina može poboljšati vaš metabolizam. Neka istraživanja pokazala su da nakon unosa proteina imamo manju potrebu za drugim namirnicama. I u ovom slučaju, sve se svodi na konzumaciju kvalitetnog mesa koje je zdravo i koje neće štetiti organizmu.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

dacina_curica

Re: Ove činjenice o mesu će vas razveseliti

28 Feb 2014, 21:53

Jesam ti rekla da ti vise necu citati ove vijesti? :auf :o

:ooo

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

28 Feb 2014, 22:45

dacina_curica wrote:Jesam ti rekla da ti vise necu citati ove vijesti? :auf :o

Tako je :ljub
Sta ima kako si?

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

28 Feb 2014, 23:09

:sok

Lazu dusmani, odo' zavrsit snicle:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 Feb 2014, 23:15

Ma mesina zakon....znao sam ja... :cool

ostalo nas uništava...antibiotici i hormoni u industrijsko proizvedenom mesu...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

dacina_curica

01 Mar 2014, 03:49

Konsultant wrote:
dacina_curica wrote:Jesam ti rekla da ti vise necu citati ove vijesti? :auf :o

Tako je :ljub
Sta ima kako si?
Tetkin :pusa
Gura se....mora je l' :)