trazim ljepsu polovicu....Tigris wrote:aha, džesi paparaci sta ima......

Moderator: Krokodil Behko
trazim ljepsu polovicu....Tigris wrote:aha, džesi paparaci sta ima......
Sto si to u meni naslaMaja wrote:Zapadna obala Francuske: Pješčana dina guta puteve, kuće, čak i šumu
Sa tri kilometra dužine, 500 metara širine i 100 metara visine, pješčani zid na zapadnoj obali Francuske izgleda impozantno i prije bi se reklo da je u Sahari nego u Francuskoj.
Uslijed hirovite prirode na ovom području nastala je najviša pješčana dina u Evropi pod nazivom Pyla, a ime je dobila po najbližem gradu. Ovaj neobični geomorfološki oblik za evropsko tlo je izuzetno atraktivna turistička destinacija i kao takvu je posjećuju milioni turista u toku godine. Od francuskog grada Bordeaux udaljena je svega 60-ak kilometara.
Uslijed čestih vjetrova dina se stalno širi, a toliko je moćna da guta puteve, kuće, čak i šumu. Procjenjuje se da se udvostručila u posljednjih 100 godina, piše Daily Mail.
Jos samo zamisli da se ti i ja valjamo po vrućem pijesku i kopamo tunele. I lovimo lišće kada leti.Maja wrote:Zapadna obala Francuske: Pješčana dina guta puteve, kuće, čak i šumu
Sa tri kilometra dužine, 500 metara širine i 100 metara visine, pješčani zid na zapadnoj obali Francuske izgleda impozantno i prije bi se reklo da je u Sahari nego u Francuskoj.
Ne izgleda lošeVrnjačka Banja i njena okolina odlikuje se velikim brojem atraktivnih lokacija koja možete posetiti. Pruža Vam mogućnost da uživate u lepoti manastira, crkava, tvrđava, istorijskih spomenika, planinskih iztetišta, reka kao i vinograda. Banje ima mnogo mesta za Vaš aktivan i pre svega miran odmor, kao i za izlete.
Planina Goč, je prepuna bujnom vegetacijom. Nalazi se na samo 31 km od Kraljeva, a na svega 200 km od Beograda, pruža Vam doživljaj čiste prirode, mesta za planinarenje i šetnje, kao i mesta na kome možete sakupljati lekovito bilje, šumsko voće… Na Goču je i prelepo veštačko jezero, međutim u njemu je kupanje strogo zabranjeno, ali ćete uživati ukoliko đoćete da ga posetite. Ono što naravno ne smete propustiti jeste domaći sir, rakija i kajmak na Goču, koji donekle predstavljaju i glavni adut ovog predela. Ove specijalitete možete probat i kupiti kod ljubaznih domaćina.
Izleti po okolini Vrnjačke Banje jesu ujedno i prava kulturno-istorijska avantura, jer u ovom kraju smešteni su tragovi i ostaci koji govore o prvoj Srpskoj državi – Raškoj. Ukoliko želite duhovni mir ili šetnju kroz vekove naše istorije, savetujemo Vam da posetite Srpske manastire, poput: Žiča iz 1210 godine; Studenica iz 1196 godine; ili recimo parohijsku crkvu koja se nalazi u samoj Vrnjačkoj Banji, kao i druge brojne manastire i crkve.
Posebno uživanje predstavljaju ribnjaci sa gočkom pastrmkom. Takođe, Zapadna Morava jeste izazov za sve koji vole ribolov. Pravo mesto za sve šetače, uz osvežavajući vetrić koji pirka i ublažava žegu u letnjim periodima. Gosti Vrnjačke Banje koji su zaljubljenici u reku i sportski ribolov mogu se prepustiti uživanjui u Podunavačkim barama, koje se nalaza na Zapadnoj Moravi, 10 kliometara od Vrnjačke Banje, gde se održavaju njaveća sportska takmičenja.
Putevi vina – ljudi iz Aleksandrovačke župe koji proizvode najkvalitetnija vina i rakije, koje možete degustrirati i kupiti.
Cene izleta su i više nego povoljne, prilagođene svačijem džepu i željama za upoznavanjem Vrnjačke Banje a ujedno i njene okoline.
(izvor)
Bio sam i samo me lijepe uspomene vežu...ali...Chloe wrote:![]()
![]()
E de nek' ga sad "dignu" i onda će i cijene ići gore .... pa ja neću na odmor tamo.![]()
Isto se odigralo sa Zadrom.
Ma što se mene tiče, samo bi avion došao u obzir....baš predaleko ...još kad uzmeš u obzir te ceste- no way...Chloe wrote:Naša turistička agencija je imala lani na ponudi i išlo moje raje (nemaju malene djece),
oduševljeni su plažama i Albancima i jeftinoćom.![]()
Meni je daleko autom ... ode i vrijeme i energija, a sve nam je ioanko "nabrzito" ..
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests