Zašto svijet toliko strahuje od islama?
Re: Zašto svijet toliko strahuje od islama?
U pravu si , ja sam još mlad a ti ćeš me mnogo čemu morati naučiti 

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
"zrelost se ne mjeri godinama" 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ma priča ti je niđe veze ,to što ti podebljavaš i što kao pariraš nekim smiješnim pitanjima nije nikakav način ozbiljne diskusije. Ti i ne znaš šta je to jer tvoji postovi se uglavnom sastoje od 5-6 jbt vulgarizama i ponavljanja jednog te istog. De sad po treći put ponovi to što si podebljao . Haha pa čovječe božiji de se urazumi . Hoćeš da ti pokažem kako se vodi noramlna rasprava? ti izneseš tvrdnju ovim riječima : svijet se boji islama zato što islam obespravljuje ženu. Ja onda pitam tebe : a zašto ga se boje muškarci? Onda ti kažeš recimo : zato što ne žele da njihove kćerke budu pokrivene itdAlija Izetbegović wrote:Ko to sada skače na drugu temu ?Muhammed 'Abdulwahab wrote:Ma ti si bolan jedna huda nezanlica koji zbog svog kaprica gubi vrijeme po internetu. Nemaš ono što treba da ima svako muško ,nego podviješ rep svaki put kad ti iznesem neki argument i počneš skakati na desetu temu ili ponavljati jedno te isto,a svijestan si toga. Šta to govori o tebi osim da nisi čovjek? Govori da si pun samoljublja i egoizma jer ne postoji niti jedan insan koji je uvjek i stalno u pravu . Kad si ti priznao svoju grešku?
Loš si kao čovjek i ma koliko se ti trudio sa tom pričom "o pravima žena " itd ljudi osjete da si egomanijak i ne vole te zbog toga niti te poštuju. To si ti Mrki...a Alija je nešto drugo
Ko to sada podvija rep?
Ko to sada zbog svog kaprica gubi vrijeme na internetu ?
Ko to sada govori o sebi sa samoljubljem ?
Ko to sada misli da je u pravu ?
ko to sada,................?
Nigdje ja ne tvrdim da sam u pravu niti mislim , nigdje ja ne iznosim mišljenje ako se sklada sa mojim mišljenje, ja sam na veoma malo tema a ako sam negdje sa svojim javljanjem izazvao ono što sam već opisao a sad ponavljam : Pa ako ću biti iskren , razočaran sam nekima sa ovog foruma da uopšte ne znaju šta je kritika, čemu je namijenjena, niti ih briga o čemu je riječ, samo se gleda kako se tobože vrijeđa ili islam ili nacija ili država.
Kritikujem negdje jednog jedinog čovjeka a neki se javljaju kako vrijeđam islam, pa čitavu jednu naciju pa državu , pa kako sam protiv svega što je bosansko itd itd a yeba ga ja, ja sam pomenuo jedog jedinog pojedinca - yebo ih on.
Tako je i sa ovom temom , gdje sam postavio sliku koja jasno ukazuje o čemu je stvar al neki se javljaju bez mog odobrenja kako ja ovo , pa ono ,..... yebat ih
Ako si se ti našao u tome a haman da jesi, ja ti nisam kriv.
Ljudi se zaista sa razlogom boje islamskih radikalista a haman si i ti jedan od njih a Allah najbolje zna
Onda ja pitam : pa dobro ,ako se boje šta će onda oni u tom islamskom svijetu ? itd itd....međutim ti si tako jedna čudna osoba koja iako zna da ne zna ništa ide se promovirati bezze svojom tvrdoglavošću .
Ja bih volio da ima opcija na forumu da tebe i slične tebi blokiram tako da ne mogu citirati mene niti mi se obraćati
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
-
- carobnjak N
- Forum [Bot]
boj se ovna boj se govna ,kad ćeš živjeti? Inače ja sam ovan u horoskopuJelisaveta wrote:ja se ne bojim vala islama koliko se bojim vas obojice

-
pa vidim bre da si ovan 
mrki mora da je bik ili lav
bem vam sunce

bem vam sunce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9439 times
- Been thanked: 11191 times
Bre Jelisaveta, ne znam za njih, ali ja jesam bik.Jelisaveta wrote:pa vidim bre da si ovan
bem vam sunce
Uskoro ces imati priliku, da mi cestitas rodjendan..
A koja ti ono bi gatibo?
-
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Jelisaveta wrote:pa vidim bre da si ovan
bem vam sunce

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7709 times
- Been thanked: 18167 times
Opet vi sa ličnim prepucavanjima. Držite se teme.
Može jedino da ti ne vidiš njegove postove.Ja bih volio da ima opcija na forumu da tebe i slične tebi blokiram tako da ne mogu citirati mene niti mi se obraćati
A čemu onda zabrana munara i burki. Je li to znači da je svaka žena sa burkom i svako ko ide u džamiju fanatik.Alija Izetbegović wrote:U tome i jeste štos jer se ženama ne prepusti da same izaberu šta i kako - kao što je to većinski slučaj sa ljudima.
Žena se i te kako omalažava kod fanatika i nije buna zbog primjerice islama u BiH, već zbog fanatika a ako si ti umjerena kao vjernica, to još ne znači da su i svugdje po svijetu.
Radi se o fanatizmu a samim tim i strahovanja od tog fanatizma.
Negdje sam ja napisao da se zapad ne boji primjerice islama iz BiH jer je on na zapadu prisutan već dugo dugo .Maja wrote:
A čemu onda zabrana munara i burki. Je li to znači da je svaka žena sa burkom i svako ko ide u džamiju fanatik.
Oni se boje primjerice marokanaca i svih onih što praktikuju islam po shvatanju vehabija.
Ako ti imaš koga u primjerice Francuskoj , pa se pozanimaj koja je to mraka, koji su to pogani ljudi.
To što u Francuskoj brane a jel ti znaš da i same vehabije brane munare, pa nišane na mezarlju i sl.?
Ljudi ne žele u svojoj blizini ni crkvu a još manje džamiju , žele svoj mir i to je sve.
Ima mnogo predmjesta gdje bi se to moglo zidati i bilo bi izvodljivo al ne, oni žele u centru a ovi ne dadu i eto zavrzlame.

- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ne možeš tako govoriti o nekom narodu ,to je krajnji bezobrazluk .mrki62 wrote:Negdje sam ja napisao da se zapad ne boji primjerice islama iz BiH jer je on na zapadu prisutan već dugo dugo .Maja wrote:
A čemu onda zabrana munara i burki. Je li to znači da je svaka žena sa burkom i svako ko ide u džamiju fanatik.
Oni se boje primjerice marokanaca i svih onih što praktikuju islam po shvatanju vehabija.
Ako ti imaš koga u primjerice Francuskoj , pa se pozanimaj koja je to mraka, koji su to pogani ljudi.
To što u Francuskoj brane a jel ti znaš da i same vehabije brane munare, pa nišane na mezarlju i sl.?
Ljudi ne žele u svojoj blizini ni crkvu a još manje džamiju , žele svoj mir i to je sve.
Ima mnogo predmjesta gdje bi se to moglo zidati i bilo bi izvodljivo al ne, oni žele u centru a ovi ne dadu i eto zavrzlame.
Ako ne znaš nemoj ni lupati samo na osnovu svojih pretpostavki ,nije teško da ukucaš traženi pojam u pretraživač ali ti to ne želiš . Maroko,Alžir,Tunis su zemlje tzv Magreba koje su u prošlom vijeku bile pod okupacijom francuske i engleske i normalno je da su sad jako prisutni na njihoovm tlu. Narod Berbera je rano primio islam i rezultat pokrštavanja prilkom kolonizacije je bio ravan nuli ,a to je bio glavni cilj pored crpljenja njihovih resursa.
Danas imamo recimo Franka Bilala Riberija ,čistog francuza čije je žena mislim tunižanka ,a on je prešao na islam ...sigurno se jako prepao islama dok je to uradio ali nije više nego ti ,ti naravno "znaš" sve o frnaccuskim muslimanima. Evo koga si ti proglasio poganim:

Karim Benzema

Frederic Kanute

Zinedin Zidan
Treba li još pametnjakoviću? Kažeš treba da grade džamije negdje tamo gdje se ne vide ,kao recimo u tvojoj demokratičnoj sloveniji možda? Zbog čega to ne treba da se vide ,kaži nam ti ,poznati borče za ljudska prava?
Ili ćeš sad opet poečti o nečemu desetom.
Nije da se džamije ne vide, napisao sam da ljudi ne žele u svojoj blizini ni crkve a kamo li džamije a nije zbog viđenja već zbog remetenja tišine.
Ja vjerujem da tamo gdje ti živiš još niste čuli za zagađenje bukom a na zapadu tebi nije dozvoljeno ni radio imati upaljen u lokalu , trgovini , pekari il bilo gdje - ako ne plaćaš članarinu za autorsko pravo izvođenja muzike i postoji zakonom određena i jačina zvuka.
BiH zakone il zakone Maroka provoditi negdje gdje ti se ćefne ne ide.
Te slike koje si ti postavio ne piju vode jer su oni primjer Francuza a ne Marokanaca, nauči se šta je porijeklo , jer Zidane je francuski ponos a on porijeklom može biti šta hoćeš.
Problem su fanatici , koji u svom neznanju dovode do problema i mržnje jer se ne žele prilagoditi tamo gdje žive i takve osobe budućim generacijama zatvaraju vrata tamo gdje god dođu.Zatvaraju vrata u smislu da buduće generacije neće više moći ići trbuhom za kruhom - kad jednom o nekom kruže negativne stvari , onda je teško oprati ljagu a ti za to ne znaš - jer te se ne tiče.
I upamti , nisam pametnjaković , niti sam tebi dozvolio da me tako nazivaš i dobro pazi u buduće kako mi se obraćaš.
Do sada sam bio tolerantan al u buduće neću jer ipak si ti zagriženi vjernik i drži se vjere a pogotovo onog gdje piše ; poštuj starije od sebe !
Ja vjerujem da tamo gdje ti živiš još niste čuli za zagađenje bukom a na zapadu tebi nije dozvoljeno ni radio imati upaljen u lokalu , trgovini , pekari il bilo gdje - ako ne plaćaš članarinu za autorsko pravo izvođenja muzike i postoji zakonom određena i jačina zvuka.
BiH zakone il zakone Maroka provoditi negdje gdje ti se ćefne ne ide.
Te slike koje si ti postavio ne piju vode jer su oni primjer Francuza a ne Marokanaca, nauči se šta je porijeklo , jer Zidane je francuski ponos a on porijeklom može biti šta hoćeš.
Problem su fanatici , koji u svom neznanju dovode do problema i mržnje jer se ne žele prilagoditi tamo gdje žive i takve osobe budućim generacijama zatvaraju vrata tamo gdje god dođu.Zatvaraju vrata u smislu da buduće generacije neće više moći ići trbuhom za kruhom - kad jednom o nekom kruže negativne stvari , onda je teško oprati ljagu a ti za to ne znaš - jer te se ne tiče.
I upamti , nisam pametnjaković , niti sam tebi dozvolio da me tako nazivaš i dobro pazi u buduće kako mi se obraćaš.
Do sada sam bio tolerantan al u buduće neću jer ipak si ti zagriženi vjernik i drži se vjere a pogotovo onog gdje piše ; poštuj starije od sebe !

- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ma nemoj mi reći ,eto samo ti znaš šta je evropski grad. Sve i jedan grad ima u centru neku crkvu sa zvonikom ,a ako nisi znao ezan se može i smanjiti ,a čak je po sunetu u originalu izvoditi ovako :Nije da se džamije ne vide, napisao sam da ljudi ne žele u svojoj blizini ni crkve a kamo li džamije a nije zbog viđenja već zbog remetenja tišine.
[media]Xt7up_xIvC8&feature=relmfu[/media]
Sad jel ljudski glas jači od zvonjave? Objasni der nam ....sigurno su zbog toga švicarci zabranili minareta ,zbog buke

Zakon je zakon ,a ja tvrdim da je taj zakon kršenje ljudskih prava na slobodu ,što je u suprotnosti sa demokratijom.BiH zakone il zakone Maroka provoditi negdje gdje ti se ćefne ne ide.
Baš ? Ne piju vode zato što ti kažeš kaoTe slike koje si ti postavio ne piju vode jer su oni primjer Francuza a ne Marokanaca, nauči se šta je porijeklo , jer Zidane je francuski ponos a on porijeklom može biti šta hoćeš.

Eto sav svijet je vidio koliko je Zinedin ponosan na svoje arapsko porijeklo (a imaju svi dvojno državljanstvo kao naš bokser Ćatić) samo ti nisi. Kanute je otkupio zemljište i džamiju koju su kanile vlasti u Sevilji srušiti ,Riberi je jedini poznati musliman u Francuskoj koji je čisti francuz ali ponavljam musliman. Ti si iz svog neznanja sve njih proglasio "poganom mrakom". Eto recimo ti u sloveniji bolje znaš situaciju nego Bilal Riberi koji se čak oženio takvom "mrakom" .
Strah francuske vlade je zasnovan baš na takvim stvarima ,dva velika kapitena i ponosa nacije ,jedan rođeni musliman drugi prešao na islam...i to je to.
kad se budeš ponašao u skladu sa svojim godinama i poštovaću te, pametnjakoviću .I upamti , nisam pametnjaković , niti sam tebi dozvolio da me tako nazivaš i dobro pazi u buduće kako mi se obraćaš.
Nekoliko sam ti puta ponudio da se okaneš jeftinih fora ,smranja jednim te istim ,bespotrebnog provociranja itd međutim si ti to ignorisao ponašajući se kao tvrdoglavo dijete

- carobnjak N
- Forum [Bot]
String wrote:Zašto svijet toliko strahuje od islama?
Pa zato jer su bili na bosanskom forumu i kliknuli na temu "Religija" ....

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40392 times
- Been thanked: 26543 times
Nemaju pojma zato strahuju
..
..
Hvala Allahu što nije kako ljudi hoće, već kako je On odredio da bude.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40392 times
- Been thanked: 26543 times
:nabas
Hvala Allahu što nije kako ljudi hoće, već kako je On odredio da bude.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
đes ti Rumenko ,negdje si se bio zagubio meščiniRum wrote::nabas

- Mic-Sokoli
- Osvježenje foruma
U svicarskoj zabranili munare i ezan sa njih a dozvolili ezan sa crkve.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!