Krokodil Behko wrote:Gavariš pa ruski? Harašo!Awenary wrote:Ruski sam naučila u djetinstvu tako da ne pamtim što sam morala raditi za to)
Приятно познакомиться

Ahah, iznenada se sjetih

Moderator: Krokodil Behko
Krokodil Behko wrote:Gavariš pa ruski? Harašo!Awenary wrote:Ruski sam naučila u djetinstvu tako da ne pamtim što sam morala raditi za to)
Приятно познакомиться
..lipo je bit dite ambasadora..Awenary wrote:Ruski sam naučila u djetinstvu tako da ne pamtim što sam morala raditi za to)
Sad nastavljam da učim češki, poljski, finski i bugarski. Planiram još nešto naučiti, al' ne baš sada) Učiti engleski su me tjerali sav moj dugživot i baš zato ga ne volim koristiti, iako dobro razumijem i mogu nešto reći, al' mi je mrsko.
Za mene najefikasniji način učenja je onaj sa profesorom, jer sam ljenčuga i neko me mora kontrolisati. naravno da je važno čitanje i praksa u komunikaciji. Ako nemaš mogućnosti otići u zemlju gdje je jezik službeni, facebook/bilo koja društvena mreža nije loša zamjena. Ja još slušam muziku, radio/TV preko Interneta.
Najvažnije je imati motivaciju, ljubav prema jeziku ili, na kraju krajeva, neophodnost da ga naučiš
Valjdalaganini wrote:..lipo je bit dite ambasadora..Awenary wrote:Ruski sam naučila u djetinstvu tako da ne pamtim što sam morala raditi za to)
Sad nastavljam da učim češki, poljski, finski i bugarski. Planiram još nešto naučiti, al' ne baš sada) Učiti engleski su me tjerali sav moj dugživot i baš zato ga ne volim koristiti, iako dobro razumijem i mogu nešto reći, al' mi je mrsko.
Za mene najefikasniji način učenja je onaj sa profesorom, jer sam ljenčuga i neko me mora kontrolisati. naravno da je važno čitanje i praksa u komunikaciji. Ako nemaš mogućnosti otići u zemlju gdje je jezik službeni, facebook/bilo koja društvena mreža nije loša zamjena. Ja još slušam muziku, radio/TV preko Interneta.
Najvažnije je imati motivaciju, ljubav prema jeziku ili, na kraju krajeva, neophodnost da ga naučiš
Krokodil Behko wrote:Samo im rteci da smo oko psovanja nenadmažni u cijelom svijetu.
Za ovu tvrdnju, stavljam ruku u vatru da je tačna :rukagori
to je specificno za mnoge primjere ,u kojim je jedna dio mozga jako aktivan ,to nije narocita novostgreeneyes wrote:Tako ti je to kad se rodis s nakom manom/vrlinom. Negdje je neki momak objasnio sta ovaj momak ima "poremeceno" u mozgu, ali ja to ne znam objasniti. I taako.
nije isto govoriti 50 plus jezika na basic nivougreeneyes wrote:Pojma ne'am. Valjda ga negdje pred garazom, dok su pili sarajevske, ispitivali.
bull-shitWhere are you ranked between the people who speak the most languages in world?
There is no such ranking. And besides: how can you define ‘speaking languages’? I know, for instance, a guy who can greet, thank and say goodbye in 500 languages. There are people who can speak 8 languages as their mother tongue, including scientific and technical expressions. And me? I don’t learn languages to brag, for me it is enough that people can understand me.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests