Taman toliko brzo, da bih volio, da je drugacije.
Medjutim, da se naspavam, prije nego sto pocnu one psece vrucine

Moderator: VIP
halal ti vjera majo...mm takodje zaspe,samo glavom dok takne jastuk....ja nikad odjedanput....u mene je proces kad idem leci....prvo obavim pranje zuba i ostalo,krema na ruke isl.....zatim provjerim pazljivo jesu li svi el. aparati iskljuceni,jesu li sve brave zakljucane,jesu li svi prozori zatvoreni,jesu li sve slavine zavrnute......Maja wrote:nikad mi se to nije desilo. baš preksinoć zaspah sa slušalicama u ušima. ujutro vidim prazna baterija na mobitelu. ko zna do kad je sviralo
Pokusaj sa ovom muzikom za opustanjeIM_ex wrote:Zavisno od toga moram li uraniti; zavisno od raspolozenja, tj od razloga nesanice ...
Ne moram li uraniti, a nicim nisam oneraspolozena, znam uzivati u stanju nesanice. Tad "listam" po lijepim uspomenama.![]()
Znam se uhvatiti kako sam posve nesvjesno iz faze "listanja uspomenama" presla u kreativce, stanje koje me inace cesce spucastvaram stihove pjesme koji se nikada vise nece roditi u istom obliku;
stihove koji su bljesnuli samo za taj trenutak;
stihove koji nece biti preneseni na papir,
stihove koji nece docekati jutro.
Moram li uraniti, prisiljavam se zaspati. ee, to je vec patnja. Proucim sto-sta (to kao da me smiruje i najbolje djeluje).
Da, okrecem se lijevo, desno, ovako, onako ...vrijeme mota a oci, Bog dao, k'o da je podne tek, i bude mi krivo sto je nemoguce suociti se s obavezama kad god, kad je meni ceif
da skocim i opletem i prije zavrsim s time.
Jako rijetko se dosjetim okrenuti jastuk, mislim da mi ta caka extra ubrza skok u stanje sna- haman sto sam ju razotkrila, dribla me, pa mi stoga rijetko na um padne
Oh, madam, vjeruj mi si opisivajuci sebe opisala i mene. Ja taj osjecaj kontrole isto imam, jos malo pa cu kao Fata poci nositi peglu po gradu, pa kad su je ljudi pitali zasto nosi peglu, ona im odgovorila : " Bar znam da sam je iskljucila ".madam Bovary wrote:halal ti vjera majo...mm takodje zaspe,samo glavom dok takne jastuk....ja nikad odjedanput....u mene je proces kad idem leci....prvo obavim pranje zuba i ostalo,krema na ruke isl.....zatim provjerim pazljivo jesu li svi el. aparati iskljuceni,jesu li sve brave zakljucane,jesu li svi prozori zatvoreni,jesu li sve slavine zavrnute......Maja wrote:nikad mi se to nije desilo. baš preksinoć zaspah sa slušalicama u ušima. ujutro vidim prazna baterija na mobitelu. ko zna do kad je sviralo
moram zamraciti,sve pogasiti....i kad legnem,dugo se prevrcem dok zaspem....uvjek....
Bas nemas preca posla od TV?Lanci wrote:Gledam tv i tako se uspavam
jaoo hana prvo si me nasmijalaHana84 wrote:Oh, madam, vjeruj mi si opisivajuci sebe opisala i mene. Ja taj osjecaj kontrole isto imam, jos malo pa cu kao Fata poci nositi peglu po gradu, pa kad su je ljudi pitali zasto nosi peglu, ona im odgovorila : " Bar znam da sam je iskljucila ".madam Bovary wrote:halal ti vjera majo...mm takodje zaspe,samo glavom dok takne jastuk....ja nikad odjedanput....u mene je proces kad idem leci....prvo obavim pranje zuba i ostalo,krema na ruke isl.....zatim provjerim pazljivo jesu li svi el. aparati iskljuceni,jesu li sve brave zakljucane,jesu li svi prozori zatvoreni,jesu li sve slavine zavrnute......Maja wrote:nikad mi se to nije desilo. baš preksinoć zaspah sa slušalicama u ušima. ujutro vidim prazna baterija na mobitelu. ko zna do kad je sviralo
moram zamraciti,sve pogasiti....i kad legnem,dugo se prevrcem dok zaspem....uvjek....
A inace zbog nekih mojih zdravstvenih problema, koji su Bogu dragom hvala izlijeceni, godinama me je mucila depresija, bila sam jako izolovana, bojala sam se da me ljudi ne povrijede pitajuci me o bolesti, pa se normalno tu i psiha uzdrmala. Kad sam bila najumornija glava mi je prosto padala na jastuk, ali san na oci nije htjeo, dobila sam od ljekara malo laksu dozu lijekova za spavanje, koji te prvo opuste i lijepo se naspavas. Cak ujutro se ne budis umoran i od ovih tableta koje ja koristim ne mozes biti ovisan. Uskoro cu na terapije Kognitivnog ponasanja, pa se nadam da ce i meni, kao i svim drugima pomoci da stres, umor, tugu rijesavam na neki, tj. na prirodni nacin.
Jer...kako doktori kazu: " San je zdravlje !"
hvala, senko, ali ... vidio si, nije bas dotle doslo da ustajem i ponovo palim comp xD sto comp, sto i jos koju cigarusenko wrote: Pokusaj sa ovom muzikom za opustanje
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests