Sta radite kad ne mozete da zaspite?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9211 times
Been thanked: 10941 times
Status: Online

Re: Sta radite kad ne mozete da zaspete?

13 Feb 2012, 11:37

Zimski je vakat, pa zaspim brzo.
Taman toliko brzo, da bih volio, da je drugacije.
Medjutim, da se naspavam, prije nego sto pocnu one psece vrucine :hrce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times
Status: Offline

13 Feb 2012, 12:40

Maja wrote:nikad mi se to nije desilo. baš preksinoć zaspah sa slušalicama u ušima. ujutro vidim prazna baterija na mobitelu. ko zna do kad je sviralo :D
halal ti vjera majo...mm takodje zaspe,samo glavom dok takne jastuk....ja nikad odjedanput....u mene je proces kad idem leci....prvo obavim pranje zuba i ostalo,krema na ruke isl.....zatim provjerim pazljivo jesu li svi el. aparati iskljuceni,jesu li sve brave zakljucane,jesu li svi prozori zatvoreni,jesu li sve slavine zavrnute......
moram zamraciti,sve pogasiti....i kad legnem,dugo se prevrcem dok zaspem....uvjek.... :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

13 Feb 2012, 13:07

I ja se dugo prevrćem ,baš kao sinoć...samo kada se mnogo izmorim tada slatko zaspem.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

13 Feb 2012, 22:47

Zavisno od toga moram li uraniti; zavisno od raspolozenja, tj od razloga nesanice ...
Ne moram li uraniti, a nicim nisam oneraspolozena, znam uzivati u stanju nesanice. Tad "listam" po lijepim uspomenama. :D
Znam se uhvatiti kako sam posve nesvjesno iz faze "listanja uspomenama" presla u kreativce, stanje koje me inace cesce spuca :oo stvaram stihove pjesme koji se nikada vise nece roditi u istom obliku;
stihove koji su bljesnuli samo za taj trenutak;
stihove koji nece biti preneseni na papir,
stihove koji nece docekati jutro.
Moram li uraniti, prisiljavam se zaspati. ee, to je vec patnja. Proucim sto-sta (to kao da me smiruje i najbolje djeluje).
Da, okrecem se lijevo, desno, ovako, onako ... :ljut vrijeme mota a oci, Bog dao, k'o da je podne tek, i bude mi krivo sto je nemoguce suociti se s obavezama kad god, kad je meni ceif :pusi da skocim i opletem i prije zavrsim s time.
Jako rijetko se dosjetim okrenuti jastuk, mislim da mi ta caka extra ubrza skok u stanje sna :hm - haman sto sam ju razotkrila, dribla me, pa mi stoga rijetko na um padne :DD
E sad necu ni kako ja hocu

senko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

13 Feb 2012, 23:04

IM_ex wrote:Zavisno od toga moram li uraniti; zavisno od raspolozenja, tj od razloga nesanice ...
Ne moram li uraniti, a nicim nisam oneraspolozena, znam uzivati u stanju nesanice. Tad "listam" po lijepim uspomenama. :D
Znam se uhvatiti kako sam posve nesvjesno iz faze "listanja uspomenama" presla u kreativce, stanje koje me inace cesce spuca :oo stvaram stihove pjesme koji se nikada vise nece roditi u istom obliku;
stihove koji su bljesnuli samo za taj trenutak;
stihove koji nece biti preneseni na papir,
stihove koji nece docekati jutro.
Moram li uraniti, prisiljavam se zaspati. ee, to je vec patnja. Proucim sto-sta (to kao da me smiruje i najbolje djeluje).
Da, okrecem se lijevo, desno, ovako, onako ... :ljut vrijeme mota a oci, Bog dao, k'o da je podne tek, i bude mi krivo sto je nemoguce suociti se s obavezama kad god, kad je meni ceif :pusi da skocim i opletem i prije zavrsim s time.
Jako rijetko se dosjetim okrenuti jastuk, mislim da mi ta caka extra ubrza skok u stanje sna :hm - haman sto sam ju razotkrila, dribla me, pa mi stoga rijetko na um padne :DD
Pokusaj sa ovom muzikom za opustanje

:)
Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

13 Feb 2012, 23:26

:plavi

Šta vam je pa ne možete spavati? :D.

Ja čim se dohvatim jasuka, jedva uspijem i da razmišljam, več sam u snu. Nekada ne želim ni da zaspim, hoču da mislim svoje misli, ali se ne da...vrlo brzo sam u snovima. :hihi

Za one koji ne mogu da spavaju, možda sam već i napisala negdje..ČAŠA ŠTO TOPLIJEG ZASLAĐENOG MLIJEKA...pomaže kod nesanice.

Kažu da zaljubljeni ne mogu da spavaju... :srce
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Hana84
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

14 Feb 2012, 00:39

madam Bovary wrote:
Maja wrote:nikad mi se to nije desilo. baš preksinoć zaspah sa slušalicama u ušima. ujutro vidim prazna baterija na mobitelu. ko zna do kad je sviralo :D
halal ti vjera majo...mm takodje zaspe,samo glavom dok takne jastuk....ja nikad odjedanput....u mene je proces kad idem leci....prvo obavim pranje zuba i ostalo,krema na ruke isl.....zatim provjerim pazljivo jesu li svi el. aparati iskljuceni,jesu li sve brave zakljucane,jesu li svi prozori zatvoreni,jesu li sve slavine zavrnute......
moram zamraciti,sve pogasiti....i kad legnem,dugo se prevrcem dok zaspem....uvjek.... :cudi
Oh, madam, vjeruj mi si opisivajuci sebe opisala i mene. Ja taj osjecaj kontrole isto imam, jos malo pa cu kao Fata poci nositi peglu po gradu, pa kad su je ljudi pitali zasto nosi peglu, ona im odgovorila : " Bar znam da sam je iskljucila ".
A inace zbog nekih mojih zdravstvenih problema, koji su Bogu dragom hvala izlijeceni, godinama me je mucila depresija, bila sam jako izolovana, bojala sam se da me ljudi ne povrijede pitajuci me o bolesti, pa se normalno tu i psiha uzdrmala. Kad sam bila najumornija glava mi je prosto padala na jastuk, ali san na oci nije htjeo, dobila sam od ljekara malo laksu dozu lijekova za spavanje, koji te prvo opuste i lijepo se naspavas. Cak ujutro se ne budis umoran i od ovih tableta koje ja koristim ne mozes biti ovisan. Uskoro cu na terapije Kognitivnog ponasanja, pa se nadam da ce i meni, kao i svim drugima pomoci da stres, umor, tugu rijesavam na neki, tj. na prirodni nacin.
Jer...kako doktori kazu: " San je zdravlje !"

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

14 Feb 2012, 00:56

Kad ne mogu da spavam ja sjedim, internet i te stvari, zasto se bezveze muciti lezeci. Mene okretanje u krevetu vishe uznemiri, bas budem ono ljuta jer ne mogu da spavam, nego da sjedim ispred pc-a, svijetlost monitora me umori. A mjesecina kada mi sjedne na prozor, tada i ne pokusavam spavati jer znam da nema sanse, budem malo umorna ali je onda slijedeca noc garantovana da cu spavati.
siromah nema sta a bogatas nema kad

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

14 Feb 2012, 12:45

Gledam tv i tako se uspavam :pusi
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9211 times
Been thanked: 10941 times
Status: Online

14 Feb 2012, 13:56

Lanci wrote:Gledam tv i tako se uspavam :pusi
Bas nemas preca posla od TV? :obrve

Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

14 Feb 2012, 14:21

brojim ovce ili novce :oo
bolje biti malo lud nego malo pametan

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

14 Feb 2012, 14:52

Hana84 wrote:
madam Bovary wrote:
Oh, madam, vjeruj mi si opisivajuci sebe opisala i mene. Ja taj osjecaj kontrole isto imam, jos malo pa cu kao Fata poci nositi peglu po gradu, pa kad su je ljudi pitali zasto nosi peglu, ona im odgovorila : " Bar znam da sam je iskljucila ".
A inace zbog nekih mojih zdravstvenih problema, koji su Bogu dragom hvala izlijeceni, godinama me je mucila depresija, bila sam jako izolovana, bojala sam se da me ljudi ne povrijede pitajuci me o bolesti, pa se normalno tu i psiha uzdrmala. Kad sam bila najumornija glava mi je prosto padala na jastuk, ali san na oci nije htjeo, dobila sam od ljekara malo laksu dozu lijekova za spavanje, koji te prvo opuste i lijepo se naspavas. Cak ujutro se ne budis umoran i od ovih tableta koje ja koristim ne mozes biti ovisan. Uskoro cu na terapije Kognitivnog ponasanja, pa se nadam da ce i meni, kao i svim drugima pomoci da stres, umor, tugu rijesavam na neki, tj. na prirodni nacin.
Jer...kako doktori kazu: " San je zdravlje !"
jaoo hana prvo si me nasmijala :haha sa peglom,a onda i malo zabrinula.... :hm da li to znaci da sam ja malo presla granicu normalnog i presla u neko zabrinuto-moramsveimatipodkontrolom ponasanje :misli hmmm,sta pijes ako nije tajna,napisi ili posalji na pp,inace i ja imam faze kad se budim umorna,sreca moja pa imam jako fleksibilno radno vrijeme,ne moram nigdje u minut....i ja bih voljela malo pricati sa psihijatrom,cisto zbog nekog boljeg shvatanja sebe,ali to je kod nas vezano za gomilu predrasuda a i nema bas standardnih razgovora,onih ko na filmu ;)

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

14 Feb 2012, 16:51

kad ne mogu zaspat ja uopste i ne probam da zaspim,naprotiv,ugaseno svjetlo i nastojim sebe zamisliti da moram ostat budan,tj. da ne smijem zaspat ko nekad strazar u vojsci(kako mi se tada spavalo)...do sad obicno mi je uspijevalo da zaspim

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14102 times
Been thanked: 9737 times

14 Feb 2012, 17:30

kad odem u krevet znaci da mi se spava...ako mi se ne spava i ne idem
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

14 Feb 2012, 18:49

pusim pikavci i slusam zrikavci :cvike
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

14 Feb 2012, 23:45

senko wrote: Pokusaj sa ovom muzikom za opustanje

:)
hvala, senko, ali ... vidio si, nije bas dotle doslo da ustajem i ponovo palim comp xD sto comp, sto i jos koju cigaru :oo
E sad necu ni kako ja hocu

Hana84
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

15 Feb 2012, 13:47

jaoo hana prvo si me nasmijala :haha sa peglom,a onda i malo zabrinula.... :hm da li to znaci da sam ja malo presla granicu normalnog i presla u neko zabrinuto-moramsveimatipodkontrolom ponasanje :misli hmmm,sta pijes ako nije tajna,napisi ili posalji na pp,inace i ja imam faze kad se budim umorna,sreca moja pa imam jako fleksibilno radno vrijeme,ne moram nigdje u minut....i ja bih voljela malo pricati sa psihijatrom,cisto zbog nekog boljeg shvatanja sebe,ali to je kod nas vezano za gomilu predrasuda a i nema bas standardnih razgovora,onih ko na filmu ;)[/quote]

Nemas se sta brinuti Madame...Sve zene koje imaju jako puno obaveza imaju os jecaj kontrole. Mali milion puta sam dolazila u priliku da mi se recimo prijateljica vrati sa stepenista da jos jednom provjeri da li je iskljucila stednjak, jedna obavezno kontrolise gdje je ostavila kljuceve prije nego izlazi iz kuce...tako da, kod zena koje su zaposlene i imaju porodicu kuci i poslije radnog vremena ih ceka drugo radno vrijeme-kod kuce. Sve su to na neki nacin stresne situacije, pogotovo ko ima malu djecu, od jutarnjih rituala budjenja, dorucka, pripreme za posao, odvesti djecu u obdaniste, trka na posao, s posla po djecu,pa u nabavku hrane...kuca i kucni poslovi. Uh, dobre smo mi koliko obaveza i moranja ponesemo dnevno na plecima ! :lupa
Kazu da je najbolje navece jedno sat vremena prije planiranog polaska na spavanje imati u kuci priguseno svjetlo, ne gledati neki bucan TV program, piti kamilicu s medom ili jednostavno uzinati bananu i neopterecavati psihu " sutrasnjim problemima", nego u stilu Scarlet O' Hare razmisljati " Sutra je novi dan, o tome cu misliti sutra !"

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

15 Feb 2012, 17:21

fino zvuči :pusa

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

15 Feb 2012, 18:09

Nisam od onih koji ne mogu spavati ,mogu i to posteno osim ako me nista ne boli :pusi :pusi
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

15 Feb 2012, 19:37

Kad ne mogu da zaspem onda zasipaju drugi. :zao "kao zmija klizim...kao macka vrebam"....
Image

Post Reply

Return to “Pričaona”