BlackHawk wrote:
U vezi sam, i lijepo mi je, i ni ne pomisljam da prevarim, ili da, na bilo koji nacin, skrenem s puta radi nekog kratkotrajnog zadovoljstva, pa bilo to i obicno flertovanje..
Hajde , hajde de muško si i nije se podudarilo nekoliko sitnih detalja pa da prevaru smatraš logičnim slijedom događaja.
1 Osoba zavodljivog i neodoljivog izgleda (san¸snova)
2 Mjesto na osami sa tom osobom
3 Jaka emotivna i seksualna želja (možda prva ljubav koja se završila tužno)
4 Možda malo alkohola
5 društvo
6 pusto ostrvo
7
8
9
10
...
1000000
dacina_curica wrote:Ja licno je ne bih oprostila jer je prevara indikator i cesto rezultat mnogo dubljeg problema.
Baš iz tog razloga bi trebalo oprostiti jer kao što kažeš to je rezultat mnogo većeg problema. Znači i ti si sama u nečemu pogriješila i djelomično si kriva za prevaru. Ne kao on, naravno, ali da je sve štimalo s tvoje strane ne bi te prevario.
Znači prevara se dešava isključivo ako na drugoj strani nešto ne štima?
I baš nikada se to ne dešava iz nekih drugih razloga? Na primjer zagledaš
se u drugog momka? Odjednom ti se svidja. Da li je to nemoguće?
dacina_curica wrote:Ja licno je ne bih oprostila jer je prevara indikator i cesto rezultat mnogo dubljeg problema.
Baš iz tog razloga bi trebalo oprostiti jer kao što kažeš to je rezultat mnogo većeg problema. Znači i ti si sama u nečemu pogriješila i djelomično si kriva za prevaru. Ne kao on, naravno, ali da je sve štimalo s tvoje strane ne bi te prevario.
Netacno Majo! Rjesenje tog problema je prekid a ne prevara.
A šta ako se problem može riješiti. Brakovi traju možda 40-50 godina u prosjeku i zbog jedne avanture da se baci sve to u vodu?
Da. Baciti da ga voda nosi. Problem se moze rijesiti ali problem koji prevara stvori NE!
Ali ja vec gore rekoh bujrum onima koji vuku ka mazohizmu i vole da ih se **** u mozak i pravi budalom. Ja - ne, hvala.
BlackHawk wrote:
U vezi sam, i lijepo mi je, i ni ne pomisljam da prevarim, ili da, na bilo koji nacin, skrenem s puta radi nekog kratkotrajnog zadovoljstva, pa bilo to i obicno flertovanje..
Hajde , hajde de muško si i nije se podudarilo nekoliko sitnih detalja pa da prevaru smatraš logičnim slijedom događaja.
4 Možda malo alkohola
5 društvo
6 pusto ostrvo
7
8
9
10
...
1000000
BlackHawk wrote:
4 Možda malo alkohola
5 društvo
6 pusto ostrvo
7
8
9
10
...
1000000
Podudarilo se dosta toga, ali nikad nisam ni pomislio.. A da sam htio prilika je bilo.. Ali sve to sto bih mogao dobiti s tim, ne vrijedi onoga sto imam u vezi, i s tim se ne kocka..
Trebas znati cijeniti ono sto imas, a ne rizikovati nesto veliko, zbog par trenutaka zadovoljstva, koje ionako ne moze biti bolje od istih tih trenutaka sa voljenom osobom..
BlackHawk wrote:
4 Možda malo alkohola
5 društvo
6 pusto ostrvo
7
8
9
10
...
1000000
Sad fino uzmi ovu listu i pokazi je svojoj voljenoj. Ako se ona slozi sa svim ovim izgovorima ti si najsretniji covjek na planeti. Ja ti licno pokrijem clanarinu u swing klubu tvog izbora.
to moze samo osoba bez karaktera a pogotovo ako jos ostane sa partnerom
mene moze prevariti samo jednom ...doduse ako saznam ali : was ich nicht weiss macht mich nicht heiss
ako pak saznam ne odgovaram za moje postupke i moguce posledice
Anđelko zvani čvrst karakter hehe. Scena 6
Brodolom, spas, pusto ostrvo , sam ti i ljubav tvog života sa kojom nisi više u vezi.
Imaš partnera kome ćeš na tom ostrvu ostati vjeran čak i da znaš da nema nade za dolazak spasioca. Istinu molim
Znači prevara se dešava isključivo ako na drugoj strani nešto ne štima?
I baš nikada se to ne dešava iz nekih drugih razloga? Na primjer zagledaš
se u drugog momka? Odjednom ti se svidja. Da li je to nemoguće?
Svaka prevara nije ista. Ništa nije isto. Čak postoji i ubistvo iz nehata. Tako i za prevaru postoje neke olakotne okolnosti.
Zamislite sebe u ulozi prevaranta...eto sad ćete reći ja ne bih nikad...ali dešava se..niko ne zna šta nam život nosi. Prevarite, ali ne želite razvod/prekid veze. Biste li rekli supružniku nemoj mi opraštati nisam zaslužio ili biste se hvatali za slamku i na milion mogućih načina nastojali da opravdate taj svoj čin.
Luna. wrote:prastati je ljudski.. treba oprostit, jer ima daleko vecih problema od prevare
A koji su to daleko veći problemi od prevare?
navedi bar tri.. Šapnider pa šta bude
na pr. imati muza, koji nece da radi a voli potrosit.. kraja s krajem ne mozes sastavit
imati muza, koji kocka i boga oca potrosi.. opet ne mozes kraj s krajem sastavit..
ili jos najgora solucija. da je dobar i vjeran al´ voli popit a kad popije, nije bas zgodan, hoce malo i saketat se... trebal dalje?
Brodolom, spas, pusto ostrvo , sam ti i ljubav tvog života sa kojom nisi više u vezi.
Imaš partnera kome ćeš na tom ostrvu ostati vjeran čak i da znaš da nema nade za dolazak spasioca. Istinu molim
joj Tempy mogao si reci jedini prezivjeli nakon smaka svijeta a bili u vezi ma bjaaaziiii
Svako zasto ima zato.
Ako nas neko prevari, znaci potrazio je nesto sto mu nedostaje, nesto sto mu nikad nismo pruzili, ne radi se samo otici u krevet sa nekim, nego ponekad mnogo vise od toga.
Zapitali se kad "prevareni" zasto sam prevaren/a.
Ode ti u krajnost sad.. I opet daleko od teme..
Nema nade za dolazak spasioca, znaci da nema nade ni da otici sa ostrva..tako da nemoras ni traziti oprost.. A i tvoj partner ce te sigurno smatrati mrtvim, jer si nestao u moru..
joj Tempy mogao si reci jedini prezivjeli nakon smaka svijeta a bili u vezi ma bjaaaziiii [/
pa to se onda nebi racunalo il ja to onda ne kontam
NE CINI DRUGIMA ONO STO NEZELIS DA TEBI DRUGI CINE
BlackHawk wrote: ne rizikovati nesto veliko, zbog par trenutaka zadovoljstva,
par trenutaka hm, khm, kako kome, ružno to mjeriti vremenskim mjernim jedinicama.
Par trenataka , ma da , par je a čega ehh ...
Par trenutaka naravno..
Ili kod tebe prevara duze traje, sto znaci da su i emocije ukljucene... Zar to nije licemjerno prema osobi s kojom si u vezi... I zar nije licemjerno nakon toga traziti oprost od partnera?