Iskreno i nisam neki ljubitelj pive, radije glasam za zestinu. Ali nije na odmet popiti i nju nekad, lagano. Sarajevska se definitivno pokvarila, ima pravo svaki koji ti kaze to. Jednostavno, Sarajevska pivara je privatizovana i duze vremena je bila bez prave konkurencija, pretezno se u kaficima tocila Sarajevska tocena, kupovala se Sarajevska dvolitra za parkove, stanove, kuce itd... Limenka u gajbama se kupovala iz istih razloga, paket dvolitri isto. Ipak, sada je vec neka druga prica. Selimovici su sve sjebali i vise niko normalan nece popiti Sarajevsku pored izbora kvalitetne pive na polici. Tocena im je kao voda postala, Pan je inovacija stoljeca za nju recimo. Jednostavno su se opustili pod kontrolom pomenute porodice i sve je otislo dodjavola, nije ni blizu kvalitetu koji je prije imala. Jos samo cekam trenutak kada cu izgovoriti kako je Tz Pilsner bolji i tu ce biti kraj mojeg povremenog druzenja sa Sarajevskom. Kako je krenulo, na dobrom su putu.Maja wrote:Dosta raje kaže da se Sarajevsko pokvarilo. Pa šta mu je
Probala sam davno Karlovačko s limunom i ja ne volim pivu (pivo) inače, al sam vidjela da je blaže. Nema onu žestinu kao obično.
Stvarno mi nije jasno šta vidite u pivi
PIVO
Re: Na bh. tržištu od danas Sarajevsko radler pivo
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
- Status: Offline
Uradio je i sa tuzlanske jarane istu stvar. Upropastio pivo do djavola. Vec nekoliko godina tuzlansko pivo je shit zesci. Jedino Preminger mogu piti. A ovi Radleri i ostale limunade...pa mogu kupit' Orbit bombone od limuna pa se zaljevat\ pivom...isti qurac...Strootman wrote:A oni se glupiraju s limunom...
Moj Selimovicu sta uradi od Sarajevske? Kako je nekad bila jedna od najboljih sada je situacija drasticno obrnuta, Sarajevsku pijem jedino ako nema izbora.

- Toruk Makto
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 10 times
Pan 
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Radler je super osvjezenje kada je vani vruce. Kod nas se jako mnogo pije. To je ustvari sprite sa pivom, nis drugo. 
siromah nema sta a bogatas nema kad
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10080 times
- Been thanked: 11956 times
- Status: Online
Re: PIVO
"Pijana ideja": Pivo koje izvodi striptiz

Rekli bismo da je ovo ultimativna maštarija australskih ljubitelja piva. Boca pive sa ženom na etiketi čiji bikini nestaje jednako brzo koliko brzo pijete njen sadržaj.
Tri prijatelja iz Sydneya su vlasnici ovog piva s jedinstvenom marketinškom koncepcijom.
Skinny Blonde, pivo koje je vrlo uspješno na trenutnoj ljestvici popularnosti australskih novovalnih zdravih piva.
Postoji i drugi razlog zašto je piva popularna: Mršava Plava bočica ima pin-up djevojku Daisy čiji crveni bikini nestaje kako i piva nestaje, a sve zahvaljujući modernoj tehnologiji termo osjetljivih boja koje se koriste na etiketama, prenosi Index.
Roditeljstvo u ovom inovativnom marketinškom triku dijele 34 godišnji Hamish Rosser i njegovi kolege – glumac Richie Harkham, 29, i umjetnik Jarrod Taylor, 33.
Sve je to u biti bila jedna pijana ideja koju smo odlučili provest u djelo. – kažu momci.

Rekli bismo da je ovo ultimativna maštarija australskih ljubitelja piva. Boca pive sa ženom na etiketi čiji bikini nestaje jednako brzo koliko brzo pijete njen sadržaj.
Tri prijatelja iz Sydneya su vlasnici ovog piva s jedinstvenom marketinškom koncepcijom.
Skinny Blonde, pivo koje je vrlo uspješno na trenutnoj ljestvici popularnosti australskih novovalnih zdravih piva.
Postoji i drugi razlog zašto je piva popularna: Mršava Plava bočica ima pin-up djevojku Daisy čiji crveni bikini nestaje kako i piva nestaje, a sve zahvaljujući modernoj tehnologiji termo osjetljivih boja koje se koriste na etiketama, prenosi Index.
Roditeljstvo u ovom inovativnom marketinškom triku dijele 34 godišnji Hamish Rosser i njegovi kolege – glumac Richie Harkham, 29, i umjetnik Jarrod Taylor, 33.
Sve je to u biti bila jedna pijana ideja koju smo odlučili provest u djelo. – kažu momci.
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Ceska i njemacka piva su vjerovatno najbolja na svijetu a izdvojio bih cesko Pilsner Urquell ili Krusovice a od njemackih mnogobrojnih dobrih volim Warsteiner,Krombacher a jos vise Bitburger.
Najbolje pivo koje sam ikad pio je bilo nejmacki Altenmünster bier,nevjerovatan ukus i vrlo dobre flase u kojima se lageruje..

Najbolje pivo koje sam ikad pio je bilo nejmacki Altenmünster bier,nevjerovatan ukus i vrlo dobre flase u kojima se lageruje..

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Nisam neka pivopija,rijetko uzmem pivo,ako je rostilj,i tada bavariu malu,hladnu....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Plavetnilo
- Sitna buranija

Bez obzira koje pivo pila, a pila sam raznoraznih mene od prve čaše zaboli glava, al doslovce od svake pive osim Sarajevske .
- Globalni moderator

- Has thanked: 10080 times
- Been thanked: 11956 times
- Status: Online
Pronađeno u brodu koji je potonuo 1840. godine: Biste li probali pivo staro 170 godina?

Finski naučnici na najboljem su putu da obnove pivo staro 170 godina nakon što su u njemu uspjeli pronaći žive bakterije.
Ako biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u njemu našli žive bakterije.
U brodu otkrivenom 2010., za koji se vjeruje da je potonuo četrdesetih godina 19. stoljeća, pronađen je i najstariji šampanjac koji se još može piti, a šampanjac je već prodan na aukciji.
Naučnici su analizirali dvije boce piva i priznali su da ono "nije prošlo na ispitu vremena", ali zadržalo je blijedozlatnu boju, prenosi RTL. Vjeruju da je izvorno sadržavalo ružu, badem i klinčić.
"Na temelju hemijske analize tog piva i uz pomoć vrhunskog pivara bilo bi moguće proizvesti pivo poput toga", kaže Annika Wilhelmson iz finskog istraživačkog centra VTT-a. Olupina je pronađena u blizini Alandskog otočja, autonomne finske pokrajine.

Finski naučnici na najboljem su putu da obnove pivo staro 170 godina nakon što su u njemu uspjeli pronaći žive bakterije.
Ako biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u njemu našli žive bakterije.
U brodu otkrivenom 2010., za koji se vjeruje da je potonuo četrdesetih godina 19. stoljeća, pronađen je i najstariji šampanjac koji se još može piti, a šampanjac je već prodan na aukciji.
Naučnici su analizirali dvije boce piva i priznali su da ono "nije prošlo na ispitu vremena", ali zadržalo je blijedozlatnu boju, prenosi RTL. Vjeruju da je izvorno sadržavalo ružu, badem i klinčić.
"Na temelju hemijske analize tog piva i uz pomoć vrhunskog pivara bilo bi moguće proizvesti pivo poput toga", kaže Annika Wilhelmson iz finskog istraživačkog centra VTT-a. Olupina je pronađena u blizini Alandskog otočja, autonomne finske pokrajine.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14706 times
- Been thanked: 10249 times
nema piva do ceskog. (tacka) ko god dodje u Brno nekad vodim na pivo u pivaru, tamo se proizvodi, i samo ga tu ima za kupiti... a zove se Pegaz... eh eto...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Kažu da je dobro za poliranje namještaja...moram to isprobati...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
Pa sta da vam kazem, pivo 98% čini voda.
Pan i ostala sranja iz Srbije i Hrvatske ne mogu ni primirisati ni jednom našem domaćem pivu.
Ta priča da naše ne valja je upravo njihova priča... samo da uvale glupim bosancima.
A to i uspjevaju... Neki dan sam išao za BG i kada sam se vraćao zatekao sam nešt zbog čega sam se skroz promjenio.
Naime, na ulazu u BiH iz Srbije su stojale kolone kamiona (40-50) dok na izlazu iz BiH prema Srbiji nije bio ni jedan.
Ja sam pravo objavio rat i Srbiji i Hrvatskoj, koji nas nakon rata sada ubijaju i ekonomski. E pa ja neću to dozvoliti i od mene neće više nikada dobiti ništa pa makar i crkao.
Nadam se da ima još dosljednih kao ja jer dosta je više patnje za moj narod koji nema ni posla ni para.
Pan i ostala sranja iz Srbije i Hrvatske ne mogu ni primirisati ni jednom našem domaćem pivu.
Ta priča da naše ne valja je upravo njihova priča... samo da uvale glupim bosancima.
A to i uspjevaju... Neki dan sam išao za BG i kada sam se vraćao zatekao sam nešt zbog čega sam se skroz promjenio.
Naime, na ulazu u BiH iz Srbije su stojale kolone kamiona (40-50) dok na izlazu iz BiH prema Srbiji nije bio ni jedan.
Ja sam pravo objavio rat i Srbiji i Hrvatskoj, koji nas nakon rata sada ubijaju i ekonomski. E pa ja neću to dozvoliti i od mene neće više nikada dobiti ništa pa makar i crkao.
Nadam se da ima još dosljednih kao ja jer dosta je više patnje za moj narod koji nema ni posla ni para.
Pa ne moze meni niko pricom nametnuti ukus . A ti sebe ako smatras glupim to je tvoj licni stav ....clickme wrote: Pan i ostala sranja iz Srbije i Hrvatske ne mogu ni primirisati ni jednom našem domaćem pivu.
A to i uspjevaju...
Nas ne ubija ni Srbija niti Hrvatska a bogami ni Turska. Njihovih proizvoda ima i previse na nasem trzistu , u tome mogu da se slozim sa tobom . Nas ubija nesposobnost nasih vrlih politicara i menadjmenta firmi koje se bave proizvodnjom i distribucijom . A takodje ja mogu biti patriota ali moj stomak i moja cula ukusa , mirisa nekada to sebi ne mogu da priuste.clickme wrote: Neki dan sam išao za BG i kada sam se vraćao zatekao sam nešt zbog čega sam se skroz promjenio.
clickme wrote: Ja sam pravo objavio rat i Srbiji i Hrvatskoj, koji nas nakon rata sada ubijaju i ekonomski.
Zar opet rat?....
PS.
Jesi li to na Sarajevskomi ili Tuzlasnoskom?
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ne znam da li znate da postoji i zeleno pivo
pije se i prodaje samo jednom godisnje, na zeleni cetvrtak, uoci Velikog petka i Uskrsa

-
tetovirane_ruke
- Sitna buranija

eki вaистину zeleno
joj da mi je vaku ovu kriglu imo sam istu ali sam je razbio.
tetovirane ruke, tetovirane ruke, tetovirane ruke moj budi mi silan i dobro mi stoj.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Kad nekad dodjes u Cesku drpi sebi jednutetovirane_ruke wrote:eki вaистину zeleno![]()