FK Željezničar - Željo
Moderator: pizarro
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: FK Željezničar - Željo
Teško je išta reći, a da već nije rečeno o legendi bh. nogometa Ivici Osimu. Svi znamo da je naš Švabo veliki čovjek širokog srca. Sjećamo ga se po čuvenom "ne" u centru Beograda, po uspjesima sa Željezničarom, reprezentacijom bivše Jugoslavije, austrijskim Sturmom, selekcijom Japana..., kao čovjeka koji je "normalizovao" Nogometni savez BiH, nakon čega je naša reprezentacija prvi put otišla na jedno veliko takmičenje.
Međutim, Švabini prijatelji ističu da on ne bi bio ni blizu toga što je postigao da uvijek, ama baš uvijek, tu nije bila njegova najveća podrška, njegova vjerna sjenka i sudbina, supruga Asima.
"To je žena sa tri srca koja mu je podarila upravo toliko djece, kćerku Irmu i sinove Amara i Selimira. Diplomirani je elektroinžinjer, ali se sva posvetila svom Švabi i bila uz njega i kad je bilo dobro i loše. Žena iz koje izbija dostojanstvo, žena stub uz koju muškarac naprosto mora da uspije", govori za Klix.ba blizak prijatelj porodice Osim.
Dodao je kako je Ivica ovih dana bolje nakon što je bio na pretragama u bolnici u Austriji.
"Popravio se, čak i dobio nekoliko kilograma, te će se akobogda vratiti u svoj šeher do Nove godine, jer vjerujte mi, može Švabo i bez hrane i bez pića, ali bez svoje raje i Sarajeva nikako. A Boga mi, ne može ni njegovo Sarajevo bez njega, posebno njegova Grbavica koja ga željno očekuje", dodaje.
Asimi i Ivici Osimu ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke povodom 50. godišnjice braka i želimo da nam požive još dugo.
Međutim, Švabini prijatelji ističu da on ne bi bio ni blizu toga što je postigao da uvijek, ama baš uvijek, tu nije bila njegova najveća podrška, njegova vjerna sjenka i sudbina, supruga Asima.
"To je žena sa tri srca koja mu je podarila upravo toliko djece, kćerku Irmu i sinove Amara i Selimira. Diplomirani je elektroinžinjer, ali se sva posvetila svom Švabi i bila uz njega i kad je bilo dobro i loše. Žena iz koje izbija dostojanstvo, žena stub uz koju muškarac naprosto mora da uspije", govori za Klix.ba blizak prijatelj porodice Osim.
Dodao je kako je Ivica ovih dana bolje nakon što je bio na pretragama u bolnici u Austriji.
"Popravio se, čak i dobio nekoliko kilograma, te će se akobogda vratiti u svoj šeher do Nove godine, jer vjerujte mi, može Švabo i bez hrane i bez pića, ali bez svoje raje i Sarajeva nikako. A Boga mi, ne može ni njegovo Sarajevo bez njega, posebno njegova Grbavica koja ga željno očekuje", dodaje.
Asimi i Ivici Osimu ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke povodom 50. godišnjice braka i želimo da nam požive još dugo.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Varea i Bučan za pobjedu Plavih nad Travnikom

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Travnik rezultatom 2:0.
Plavi su od prve minute igrali u sastavu: Antolović – Memija, Kosorić, Zeljković, Kvesić – Hasanović, D. Sadiković, Đelmić, Kokot, Varea – Bajić.
Već u 14. minutu je Željo došao do prednosti. Argentinac Varea je prošao po desnoj strani i matirao Nurkovića za vodstvo svoje ekipe. Nakon toga naši su fudbaleri držali loptu u svom posjedu, a dobru priliku je propustio Ognjen Đelmić kada je šutirao pored gola.
Od početka drugog dijela su umjesto Kokota, Kosorića i Hasanovića igrali Kašić, Bogdanović i Hadžiahmetović. U 52. minuti je Durak šutirao pored gola Plavih. U 56. minuti je E. Sadiković zamijenio mlađeg brata. Tri minute nakon toga Dudić je imao veliku priliku, ali nije pogodio. Kjosevski je zamijenio Antolovića.
Čolić, Nuspahić i Beganović su zamijenili Memiju, Đelmića i Bajića. U 80. minuti je Čolić šutirao iz slobodnog udarca u dobro postavljenog golmana Travnika. U samoj završnici rezervista Sead Bučan je zatresao mrežu Vezira i postavio konačan rezultat utakmice.
fkzeljeznicar.ba

Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Travnik rezultatom 2:0.
Plavi su od prve minute igrali u sastavu: Antolović – Memija, Kosorić, Zeljković, Kvesić – Hasanović, D. Sadiković, Đelmić, Kokot, Varea – Bajić.
Već u 14. minutu je Željo došao do prednosti. Argentinac Varea je prošao po desnoj strani i matirao Nurkovića za vodstvo svoje ekipe. Nakon toga naši su fudbaleri držali loptu u svom posjedu, a dobru priliku je propustio Ognjen Đelmić kada je šutirao pored gola.
Od početka drugog dijela su umjesto Kokota, Kosorića i Hasanovića igrali Kašić, Bogdanović i Hadžiahmetović. U 52. minuti je Durak šutirao pored gola Plavih. U 56. minuti je E. Sadiković zamijenio mlađeg brata. Tri minute nakon toga Dudić je imao veliku priliku, ali nije pogodio. Kjosevski je zamijenio Antolovića.
Čolić, Nuspahić i Beganović su zamijenili Memiju, Đelmića i Bajića. U 80. minuti je Čolić šutirao iz slobodnog udarca u dobro postavljenog golmana Travnika. U samoj završnici rezervista Sead Bučan je zatresao mrežu Vezira i postavio konačan rezultat utakmice.
fkzeljeznicar.ba
Održana vanredna sjednica Skupštine: Usvojen novi statut

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, koja je održana u hotelu Bristol, usvojen je novi statut Kluba.
Nakon objavljivanja Nacrta novog statuta, večeras je statut zvanično i usvojen. Delegati su statut usvojili uz četiri suzdržana člana.
Na početku sjednice je usvojen dnevni red i izvještaj sa prethodne sjednice. Izabrano je i pet novih članova Skupštine koji će zamijeniti one neaktivne. Ispred Udruženja navijača FK Željezničar su ušli Dino Ramić, Eldin Bećiragić te Riad Smailbegović. Preostala dva člana koja su ušla u sastav su Anel Maksumić i Mustafa Duraković.
Nakon što je usvojen statut, Senad Zaimović je prezentovao model funkcionsianja i ulaganja u Klub koji ćemo u narednim danima objaviti. Model je podržan jednoglasno.
Sjednici Skupštine, pored delegata, zaposlenih u Klubu i medija, prisustvovao je šef struke Milomir Odović, te legenda Plavih, Ivica Osim.
fkzeljeznicar.ba

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, koja je održana u hotelu Bristol, usvojen je novi statut Kluba.
Nakon objavljivanja Nacrta novog statuta, večeras je statut zvanično i usvojen. Delegati su statut usvojili uz četiri suzdržana člana.
Na početku sjednice je usvojen dnevni red i izvještaj sa prethodne sjednice. Izabrano je i pet novih članova Skupštine koji će zamijeniti one neaktivne. Ispred Udruženja navijača FK Željezničar su ušli Dino Ramić, Eldin Bećiragić te Riad Smailbegović. Preostala dva člana koja su ušla u sastav su Anel Maksumić i Mustafa Duraković.
Nakon što je usvojen statut, Senad Zaimović je prezentovao model funkcionsianja i ulaganja u Klub koji ćemo u narednim danima objaviti. Model je podržan jednoglasno.
Sjednici Skupštine, pored delegata, zaposlenih u Klubu i medija, prisustvovao je šef struke Milomir Odović, te legenda Plavih, Ivica Osim.
fkzeljeznicar.ba
Igrači i navijači Želje zajedno proslavili pobjedu
http://sportsport.ba/bh_fudbal/igraci-i ... edu/157206
http://sportsport.ba/bh_fudbal/igraci-i ... edu/157206
-
b@jric
- Sitna buranija

Dresovi Željezničara za sezonu 2015/2016

⚜ ⚜ Ne prihvatam himnu i zastavu koje mi je dejton dao, jer dejton mi je uzeo srce a dao zamišljene granice!!
Hoću ljiljane zlatne i zemlju tisućljetnu i hoću balkan na kojem heroji nisu ratni zločinci!! ⚜ ⚜
Hoću ljiljane zlatne i zemlju tisućljetnu i hoću balkan na kojem heroji nisu ratni zločinci!! ⚜ ⚜
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dosadašnji fudbaler banjalučkog Borca, Joco Stokić, potpisao je,danas, dvogodišnji ugovor sa Željom.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Sada već bivši fudbaler armenskog Alashkerta, Dušan Mladenović, danas je potpisao dvogodišnji ugovor sa našim Željezničarom.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10176 times
- Been thanked: 12046 times
Čujem dovlačite građevinski materijal pred stadion?
Jesam li iznenađen?!

Jesam li iznenađen?!
- drugrankovic
- Inventar foruma

Pojacavaju se a...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Da bi Željo bio jak ko beton.Krokodil Behko wrote:Čujem dovlačite građevinski materijal pred stadion?
Jesam li iznenađen?!
- KOMESAR
- Forum [Bot]
FK Željezničar i Porsche BH d.o.o. su ozvaničili saradnju današnjim potpisivanjem ugovora u hotelu Terme na Ilidži.
- drugrankovic
- Inventar foruma

Sarajevo, jedan je pape!
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Za Želju večeras nastupaju:
Antolović, Kvesić, Kosorić, Memija, Bajić, Blagojević, Đelmić, Hadžiahmetović, Beganović, Bogdanović i Kokot.
Na klupi za rezervne igrače su: Kjosevski, Uzelac, Diatta, Livaja, E. Sadiković, D. Sadiković, Hiroš.
Antolović, Kvesić, Kosorić, Memija, Bajić, Blagojević, Đelmić, Hadžiahmetović, Beganović, Bogdanović i Kokot.
Na klupi za rezervne igrače su: Kjosevski, Uzelac, Diatta, Livaja, E. Sadiković, D. Sadiković, Hiroš.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Dževad Begić Đilda, legendarni vođa navijača FK Željezničar, je ubijen 11. jula 1992. godine u sarajevskom naselju Pofalići.
Pokušavajući da pomogne ranjenoj ženi pogođen je snajperskim hicem.
Nosilac je priznanja Zlatni ljiljan.
Bio je i uvijek biće simbol naše Grbavice, Dževad Begić Đilda legenda!
Pokušavajući da pomogne ranjenoj ženi pogođen je snajperskim hicem.
Nosilac je priznanja Zlatni ljiljan.
Bio je i uvijek biće simbol naše Grbavice, Dževad Begić Đilda legenda!
..ko je ovaj livaja...KOMESAR wrote:Za Želju večeras nastupaju:
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
b@jric
- Sitna buranija

Fudbaleri našeg Željezničara prvo kolo će gostovati kod banjalučkog Borca, a prvu utakmicu na Grbavici Plavi igraju sa Radnikom. Derbi sa Sarajevom je u 11. kolu na Grbavici.
Prvenstvo počinje 25. jula tekuće godine, a u jesenjem dijelu sezone će se igrati 18 kola.
Borac – Željezničar
Željezničar – Radnik
Vitez – Željezničar
Široki Brijeg – Željezničar
Željezničar – Velež
Mladost – Željezničar
Željezničar – Sloboda
Olimpic – Željezničar
Željezničar – Drina
Travnik – Željezničar
Željezničar – Sarajevo
Zrinjski – Željezničar
Željezničar – Čelik
Ruad – Željezničar
Željezničar – Slavija
Prvenstvo počinje 25. jula tekuće godine, a u jesenjem dijelu sezone će se igrati 18 kola.
Borac – Željezničar
Željezničar – Radnik
Vitez – Željezničar
Široki Brijeg – Željezničar
Željezničar – Velež
Mladost – Željezničar
Željezničar – Sloboda
Olimpic – Željezničar
Željezničar – Drina
Travnik – Željezničar
Željezničar – Sarajevo
Zrinjski – Željezničar
Željezničar – Čelik
Ruad – Željezničar
Željezničar – Slavija
⚜ ⚜ Ne prihvatam himnu i zastavu koje mi je dejton dao, jer dejton mi je uzeo srce a dao zamišljene granice!!
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Poziv svim navijačima FK Željezničar da na Stadionu Grbavica dočekaju naše fudbalere i stručni štab i zajedno proslavimo pobjedu.
Stadion će biti otvoren od 01:15 sati.
Stadion će biti otvoren od 01:15 sati.