bez odgovora ... Nejse
Majo, dvije razlicite vrste "suncokret-a", cije si slike postavila na prvoj stranici - je li to jednogodisnje cvijece koje izraste povisoko?
woah, kako je lijep tvoj bijeli kaktus, mashallah
A cvijet za koji ne znas kako se zove, to je zambak; iz porodice ljiljana, pa mozes reci i ljiljan.
lozica od merylin je, takodje, mashallah
Mislim da se radi o lozici koja ima jake kao plasticne listice, a koja, kazu, cvjeta tek nakon 3 godine od presadjivanja???
Jesu li cvjetovi izrazitog mirisa?
Moja orhideja ponovo cvjeta; ovaj put 12 otvorenih cvjetova i dva posve nabubrena pupoljka - sve me strah da ce se cvijetni "nosac" slomiti pod tezinom cvjetova.
Ovu neobicnu vrstu ruze, koju sam nazvala divljakusica moja (:
na moju srecu, spasih od naglog, neobjasnjivog propadanja nastalog tokom zime, odsijecajuci par jedva jos zivih vrhova grancica i ostavivsi u vodu, na duze vrijeme. Ovako, u trenutnom stadiju, i ne vidi se krajnja ljepota i neobicnost; inace, divljakusica pruza krake (grane) poput hobotnice, ali tako da je deblo krakova bez listica, naoruzano samo veri ostrim bodljama

Na vrhovima krakova izrastaju listovi, postepeno i cvjetici. Specificna je i sto nije rijetkost da je vise tih sitnih, preslatko skromnih cvjetica od listova
Zna li neko, mozda, naziv ove trnoruzice?