I meni svega mi, nije što su Majine.. već mi simpatične..samo bih ubacivao jednu po jednu u sebe.Julia-Klara wrote:kako meni ove Majine kiflice dobro izgledaju
Majo, kakve su kada ohlade, jesu li ukusne kao i vruće? Možda ukusnije
I meni svega mi, nije što su Majine.. već mi simpatične..samo bih ubacivao jednu po jednu u sebe.Julia-Klara wrote:kako meni ove Majine kiflice dobro izgledaju
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Tako je zna cehinja znaJulia-Klara wrote:zavisi sve kako se mak pravi... mak se samelje, i prokuha se u mlijeku, taman toliko da bude onako ko pasta, i ona ide na tijesto
problem je sto se kod nas uvijek stedi, pa se malo maka i stavi, a kad se natoba lijepo onda ni strudla nije suha
jos jedna mogucnost je premazati tijesto tanko nekim dzemom (kajsija recimo) pa onda preko toga stavilti mak

Ma nisu ko kad su tek pečene, ali to je slučaj sa svim slanim jelima od tijesta. Možeš ti to podgrijati u mikrovalnoj ali nije to to.Lebowski wrote:I meni svega mi, nije što su Majine.. već mi simpatične..samo bih ubacivao jednu po jednu u sebe.Julia-Klara wrote:kako meni ove Majine kiflice dobro izgledaju
Majo, kakve su kada ohlade, jesu li ukusne kao i vruće? Možda ukusnije

Da. A može se samo popariti, znači ne kuha se već prelije kipućim mlijekom. Mljeveni mak imaš kupiti samo ja baš teško nađem obični jer uvijek budu s aromom limunaJulia-Klara wrote:zavisi sve kako se mak pravi... mak se samelje, i prokuha se u mlijeku, taman toliko da bude onako ko pasta, i ona ide na tijesto
problem je sto se kod nas uvijek stedi, pa se malo maka i stavi, a kad se natoba lijepo onda ni strudla nije suha
jos jedna mogucnost je premazati tijesto tanko nekim dzemom (kajsija recimo) pa onda preko toga stavilti mak

Ima onaj mlin za mak tesko naci mljeveni makMaja wrote:Da. A može se samo popariti, znači ne kuha se već prelije kipućim mlijekom. Mljeveni mak imaš kupiti samo ja baš teško nađem obični jer uvijek budu s aromom limunaJulia-Klara wrote:zavisi sve kako se mak pravi... mak se samelje, i prokuha se u mlijeku, taman toliko da bude onako ko pasta, i ona ide na tijesto

Krokodil Behko wrote:Alal vera Munevera.
Ovakvih nisam viđao ni u bečkim pekarama
Ovo samo u nasim ima...Krokodil Behko wrote:Alal vera Munevera.
Ovakvih nisam viđao ni u bečkim pekarama

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ovako nešto?laganini wrote:ovo što vidim sliči mi na ono što sam jeo...još neke mrvice po njemu...

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests