ISIL
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10012 times
- Been thanked: 11896 times
- Status: Offline
Re: ISIL
Na ovaj način, samo omogućuju nemuslimanima da se izruguju ideji stvaranja kalifata kao uzorne zemlje. Baš kao da ih sam Izrael naručuje. Sve neki idioti.
Kalifat iznutra: Novinar proveo tri sedmice sa pripadnicima ISIL-a
[ytube][/ytube]
Kada su džihadisti Islamske države nedavno proglasili uspostavu kalifata, nitko nije mogao ni zamisliti strahote koje će to uzrokovati.
Pripadnici ove islamistička skupine nekada su bili dio al-Qaide. Na našim prostorima naziva ih se “Islamskom državom Iraka i Sirije” (ISIS) i “Islamskom državom Iraka i Levanta” (ISIL), ovisno o interpretaciji originalnog imena skupine. Nekada se naziv “Sirija” koristio i za prostor drevne Asirije u koju je spadao i Levant pa je prvi naziv možda prikladniji.
Islamska država uspostavila je kalifat i za svog kalifa postavila Abu Bakr al-Baghdadija.
Reporteru VICE-a Medyanu Dairiehu odobren je pristup skupini. Dairieh je proveo tri sedmice s njezinim pripadnicima i on je prvi i jedini novinar koji je dosad uspio dobiti uvid u unutarnji mehanizam skupine. Munjeviti prodor džihadista u junu na prostoru Sirije i Iraka šokirao je svijet, a njihova ekspanzija trenutno je nezaustavljiva.
Dairieh je prvo otputovao u sirijski grad Raqqu, glavno uporište Islamske države u kojem su već započeli gradnju svog režima. Između ostalog, sudjelovao je u njihovim dnevnim patrolama tokom ramazana, posjetio njihov zatvor i razgovarao sa zatvorenicima pritvorenim zbog konzumiranja droge i prodaje alkohola. Posjetio je i dio suda uspostavljen isključivo za kršćane na kojem Islamska država razmatra tretman manjina te armensku katoličku crkvu koja je pretvorena u islamski centar.
Tokom svog boravka svjedočio je i velikoj potpori koju Islamska država dobiva od običnih ljudi. “Želim se pridružiti Islamskoj državi i ubijati s njima zato što oni ubijaju nevjernike i otpadnike”, rekao je Dairiehu jedan maleni dječak.
Kako izgleda život pripadnika Islamske države pogledajte u dokumentarcu.
[ytube][/ytube]
Kada su džihadisti Islamske države nedavno proglasili uspostavu kalifata, nitko nije mogao ni zamisliti strahote koje će to uzrokovati.
Pripadnici ove islamistička skupine nekada su bili dio al-Qaide. Na našim prostorima naziva ih se “Islamskom državom Iraka i Sirije” (ISIS) i “Islamskom državom Iraka i Levanta” (ISIL), ovisno o interpretaciji originalnog imena skupine. Nekada se naziv “Sirija” koristio i za prostor drevne Asirije u koju je spadao i Levant pa je prvi naziv možda prikladniji.
Islamska država uspostavila je kalifat i za svog kalifa postavila Abu Bakr al-Baghdadija.
Reporteru VICE-a Medyanu Dairiehu odobren je pristup skupini. Dairieh je proveo tri sedmice s njezinim pripadnicima i on je prvi i jedini novinar koji je dosad uspio dobiti uvid u unutarnji mehanizam skupine. Munjeviti prodor džihadista u junu na prostoru Sirije i Iraka šokirao je svijet, a njihova ekspanzija trenutno je nezaustavljiva.
Dairieh je prvo otputovao u sirijski grad Raqqu, glavno uporište Islamske države u kojem su već započeli gradnju svog režima. Između ostalog, sudjelovao je u njihovim dnevnim patrolama tokom ramazana, posjetio njihov zatvor i razgovarao sa zatvorenicima pritvorenim zbog konzumiranja droge i prodaje alkohola. Posjetio je i dio suda uspostavljen isključivo za kršćane na kojem Islamska država razmatra tretman manjina te armensku katoličku crkvu koja je pretvorena u islamski centar.
Tokom svog boravka svjedočio je i velikoj potpori koju Islamska država dobiva od običnih ljudi. “Želim se pridružiti Islamskoj državi i ubijati s njima zato što oni ubijaju nevjernike i otpadnike”, rekao je Dairiehu jedan maleni dječak.
Kako izgleda život pripadnika Islamske države pogledajte u dokumentarcu.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Što li je zloglasni,što li je terorizam?Krokodil Behko wrote:Zloglasni vođa ISIL-a zloupotrebljava žrtve muslimana iz BiH
Teroristički vođa Abu Bakr al-Baghdadi, čelnik militantne grupe Islamska država Irak i Sirija (ISIS ili IDIŠ), poznate i po nazivu Islamska država Irak i Levant (ISIL), obratio se svojim pristašama porukom u kojoj spominje i našu zemlju.
Između ostalog, on je u poruci naveo kako se "muslimani trebaju boriti za ono što im pripada te da će ubrzo vladati svijetom". Zloglasni vođa terorističke grupe u jednom momentu navodi kako su muslimani "poraženi nakon pada njihovog halifata".
"Tada je njihova (muslimanska) država prestala postojati, tada su nevjernici bili u mogućnosti da ponižavaju muslimane, da dominiraju u svakom regionu. Nevjernici su tada pljačkali muslimanske resurse i oduzeli im prava. Nevjernici su to postigli napadajući i okupirajući muslimanske zemlje... Oni su tada širili obmanjujuće parole kao što su: civilizacija, mir i suživot, sloboda, demokracija, sekularizam, nacionalizam i patriotizam. Oni i dalje nastoje da porobe muslimane, odvlačeći ih od njihove religije s tim sloganima i parolama", navodi zloglasni teroristički vođa.
Nakon toga muslimani završavaju "progonjeni, ubijani, zatvarani, optužuju ih za terorizam".
"Ja ne vjerujem u te parole, ja vjerujem u Allaha. Terorizam je znači kad se vjeruje u Allaha, terorizam je kad se sudi po Allahovom zakonu, terorizam je da se obožava Allah onako kako je On to naredio, terorizam je kad odbijaš biti ponižen i pokoren, terorizam je kad musliman hoće da živi kao musliman, terorizam je kad insistiramo na svojim pravima i od njih ne odustajemo... Ali, zato za njih terorizam nije kada ubijaju muslimane u Burmi i spaljuju njihove domove, terorizam nije zločin nad muslimanima na Filipinima, Indoneziji i Kašmiru. Terorizam nije ubijanje muslimana na Kavkazu i protjerivanje ih njihove zemlje. Terorizam za njih nije zakopavanje muslimana u masovne grobnice u Bosni i Hercegovini i klanje muslimanske djece. Terorizam ne uključuje uništavanje muslimanskih domova u Palestini, oduzimanje zemlje muslimanima...", naveo je Abu Bakr al-Baghdadi, između ostalog, u svojoj poruci.
ISIL i njihov zloglasni vođa žedan krvi, kojeg se čak i Al-Kaida užasava, ranije je najavio osnivanje novog muslimanskog halifata, u čiju teritoriju bi ulazile i balkanske zemlje.
Islamska država Irak i Sirija (ISIS) na čijem čelu je Abu Bakr al-Baghdadi, saopćila je 13. juna na Twitteru da je odgovorna za smrt 1.700 iračkih vojnika, što je dovelo do rasplamsavanja sukoba.
Pripadnici Fronta Al-Nusra, ogranka Al-Qaide, ratuje u Siriji i početkom ove godine se razišla sa grupom nemilosrdnog al-Baghdadija, kojega su mnogi prozvali novim Osamom bin Ladenom. Inače, Amerikanci nude 10 miliona dolara za glavu Baghdadija. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti.
Izvor: Klix.ba
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Ovaj kreten govori o 70 godina nevjerstva, a ne govori o tome koliko je muslimanskih učenjaka pozatvarano i pobijeno radi islama. Imam jedan sličan slučaj i u mojoj porodici, pa mi niko ne može reći da se to nije dešavalo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10012 times
- Been thanked: 11896 times
Ne može ti reći Turska, jer to je sekularna zemlja.franjo wrote:daj mi jednu normalnu muslimansku zemlju..samo nemoj reć turska..
Isto tako i ti tu ispadaš puno pametan s tom Evropom, a i tu su sve sekularne zemlje, za čiji su razvoj zaslužni isključivo oni rijetki umovi, koje vatikan nije spalio na lomači.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 2972 times
Zapadnu evropu vode zidari...
Nikakve veze sa Katolicanstvom....a ni sa amisima....
Nikakve veze sa Katolicanstvom....a ni sa amisima....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Ko je ovaj jarac 'vako načitan?Salahuddin wrote:Za ovog tipa sa videa, samo mogu reci, ko to proglasi njega nekim "sejhom"? Haman treba samo imati braduNema on blage veze, pa tako ga i ne uzimam za ozbiljno. Senilan ili koji je vec djavo.
A ovaj gore clanak, mrsko mi bilo brojati ali svaka treca rijec "zloglasni".I jedno "zedan krvi". Tesko li je zakljuciti ko je pisao ovo.
Gdje sam ja to zivjela onda?U mojom kuci,u mojoj mahali,u mojoj rodbini se znali sta je bajram,sta je ramazan,(sa 7 godina postila),sta je mejtef,sta je hatma,sta je kurban.
Lijepo se ispracalo.Pucalo za bajrame(sad ni petarde ne smijes,eto pedera u plavom).
Sto to nisam bila muslimanka,sto nisam nosala fantomku na glavi?Sto mi se fućkalo(isto ko sto mi se i sad fućka)za ateistima.Sta cu ja,ljude kocem tjerat u dzamiju ko oni?Imaju i oni ateista samo sto nema popisa.Imaju ih svi.Svakom svoje.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Moj hodza ima obicaj reci nase nane su imale veci iman nego danasnji ucenjaci sto ga imaju, a to stvarno i jeste takoZagorka wrote:Ko je ovaj jarac 'vako načitan?Salahuddin wrote:Za ovog tipa sa videa, samo mogu reci, ko to proglasi njega nekim "sejhom"? Haman treba samo imati braduNema on blage veze, pa tako ga i ne uzimam za ozbiljno. Senilan ili koji je vec djavo.
A ovaj gore clanak, mrsko mi bilo brojati ali svaka treca rijec "zloglasni".I jedno "zedan krvi". Tesko li je zakljuciti ko je pisao ovo.
Ne mogu smislit kad mi neki debil(bilo koje vjere)kaze da u BiH nije bilo muslimana,eto sve komunisti svojom voljom bili(a ne za stolice ko i sada u stranke),sve ateisti bili
Gdje sam ja to zivjela onda?U mojom kuci,u mojoj mahali,u mojoj rodbini se znali sta je bajram,sta je ramazan,(sa 7 godina postila),sta je mejtef,sta je hatma,sta je kurban.
Lijepo se ispracalo.Pucalo za bajrame(sad ni petarde ne smijes,eto pedera u plavom).
Sto to nisam bila muslimanka,sto nisam nosala fantomku na glavi?Sto mi se fućkalo(isto ko sto mi se i sad fućka)za ateistima.Sta cu ja,ljude kocem tjerat u dzamiju ko oni?Imaju i oni ateista samo sto nema popisa.Imaju ih svi.Svakom svoje.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3949 times
- Been thanked: 2972 times
Bio je u mom mjestu jedan Ibran Selimov,rahmet mu dusi njegovoj...
neznam jel i ziv....bio je mnogo star.
On bi mogao biti profa svim araberima sto se tice Islama.
neznam jel i ziv....bio je mnogo star.
On bi mogao biti profa svim araberima sto se tice Islama.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Ko god kaze da tu nije bilo ili nema muslimana,ima inteligenciju guska.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
ne radi se ima ili nema muslimana u Bosni ,
Nego se radi o neozivljenom Egu njihovih ubacenih prije par godina vehabija,,
,E oni nisu mogli da ozive na tom tlu onoliko koliko su ovi radikalni muslimani ocekivali!!
Nego se radi o neozivljenom Egu njihovih ubacenih prije par godina vehabija,,
,E oni nisu mogli da ozive na tom tlu onoliko koliko su ovi radikalni muslimani ocekivali!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
pa mogu shvatiti kukavice ,,ubice" jer nemaju i ne znaju drugiim nacinom sujediniti ljude ,,pa sve sto im smeta sto nije po jednoj formuli,, ubijaju ""
idiotizam ,,bio ostao i nastavit ce se,,,
ja ove sve ratove po nacionalnoj osnovi nazivam muskom pokvarenom arogancijom ili testestoronskim primitiviz´mom!!
idiotizam ,,bio ostao i nastavit ce se,,,
ja ove sve ratove po nacionalnoj osnovi nazivam muskom pokvarenom arogancijom ili testestoronskim primitiviz´mom!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Spanac_113
- Inventar foruma