ISIL

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10012 times
Been thanked: 11896 times
Status: Offline

Re: ISIL

Post by Krokodil Behko » 15 Jul 2014, 10:21

Na ovaj način, samo omogućuju nemuslimanima da se izruguju ideji stvaranja kalifata kao uzorne zemlje. Baš kao da ih sam Izrael naručuje. Sve neki idioti.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 16 Aug 2014, 22:23

Kalifat iznutra: Novinar proveo tri sedmice sa pripadnicima ISIL-a

[ytube][/ytube]

Kada su džihadisti Islamske države nedavno proglasili uspostavu kalifata, nitko nije mogao ni zamisliti strahote koje će to uzrokovati.

Pripadnici ove islamistička skupine nekada su bili dio al-Qaide. Na našim prostorima naziva ih se “Islamskom državom Iraka i Sirije” (ISIS) i “Islamskom državom Iraka i Levanta” (ISIL), ovisno o interpretaciji originalnog imena skupine. Nekada se naziv “Sirija” koristio i za prostor drevne Asirije u koju je spadao i Levant pa je prvi naziv možda prikladniji.

Islamska država uspostavila je kalifat i za svog kalifa postavila Abu Bakr al-Baghdadija.

Reporteru VICE-a Medyanu Dairiehu odobren je pristup skupini. Dairieh je proveo tri sedmice s njezinim pripadnicima i on je prvi i jedini novinar koji je dosad uspio dobiti uvid u unutarnji mehanizam skupine. Munjeviti prodor džihadista u junu na prostoru Sirije i Iraka šokirao je svijet, a njihova ekspanzija trenutno je nezaustavljiva.

Dairieh je prvo otputovao u sirijski grad Raqqu, glavno uporište Islamske države u kojem su već započeli gradnju svog režima. Između ostalog, sudjelovao je u njihovim dnevnim patrolama tokom ramazana, posjetio njihov zatvor i razgovarao sa zatvorenicima pritvorenim zbog konzumiranja droge i prodaje alkohola. Posjetio je i dio suda uspostavljen isključivo za kršćane na kojem Islamska država razmatra tretman manjina te armensku katoličku crkvu koja je pretvorena u islamski centar.

Tokom svog boravka svjedočio je i velikoj potpori koju Islamska država dobiva od običnih ljudi. “Želim se pridružiti Islamskoj državi i ubijati s njima zato što oni ubijaju nevjernike i otpadnike”, rekao je Dairiehu jedan maleni dječak.

Kako izgleda život pripadnika Islamske države pogledajte u dokumentarcu.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 16 Aug 2014, 23:00

Krokodil Behko wrote:Zloglasni vođa ISIL-a zloupotrebljava žrtve muslimana iz BiH

Image
Teroristički vođa Abu Bakr al-Baghdadi, čelnik militantne grupe Islamska država Irak i Sirija (ISIS ili IDIŠ), poznate i po nazivu Islamska država Irak i Levant (ISIL), obratio se svojim pristašama porukom u kojoj spominje i našu zemlju.

Između ostalog, on je u poruci naveo kako se "muslimani trebaju boriti za ono što im pripada te da će ubrzo vladati svijetom". Zloglasni vođa terorističke grupe u jednom momentu navodi kako su muslimani "poraženi nakon pada njihovog halifata".

"Tada je njihova (muslimanska) država prestala postojati, tada su nevjernici bili u mogućnosti da ponižavaju muslimane, da dominiraju u svakom regionu. Nevjernici su tada pljačkali muslimanske resurse i oduzeli im prava. Nevjernici su to postigli napadajući i okupirajući muslimanske zemlje... Oni su tada širili obmanjujuće parole kao što su: civilizacija, mir i suživot, sloboda, demokracija, sekularizam, nacionalizam i patriotizam. Oni i dalje nastoje da porobe muslimane, odvlačeći ih od njihove religije s tim sloganima i parolama", navodi zloglasni teroristički vođa.

Nakon toga muslimani završavaju "progonjeni, ubijani, zatvarani, optužuju ih za terorizam".

"Ja ne vjerujem u te parole, ja vjerujem u Allaha. Terorizam je znači kad se vjeruje u Allaha, terorizam je kad se sudi po Allahovom zakonu, terorizam je da se obožava Allah onako kako je On to naredio, terorizam je kad odbijaš biti ponižen i pokoren, terorizam je kad musliman hoće da živi kao musliman, terorizam je kad insistiramo na svojim pravima i od njih ne odustajemo... Ali, zato za njih terorizam nije kada ubijaju muslimane u Burmi i spaljuju njihove domove, terorizam nije zločin nad muslimanima na Filipinima, Indoneziji i Kašmiru. Terorizam nije ubijanje muslimana na Kavkazu i protjerivanje ih njihove zemlje. Terorizam za njih nije zakopavanje muslimana u masovne grobnice u Bosni i Hercegovini i klanje muslimanske djece. Terorizam ne uključuje uništavanje muslimanskih domova u Palestini, oduzimanje zemlje muslimanima...", naveo je Abu Bakr al-Baghdadi, između ostalog, u svojoj poruci.

ISIL i njihov zloglasni vođa žedan krvi, kojeg se čak i Al-Kaida užasava, ranije je najavio osnivanje novog muslimanskog halifata, u čiju teritoriju bi ulazile i balkanske zemlje.

Islamska država Irak i Sirija (ISIS) na čijem čelu je Abu Bakr al-Baghdadi, saopćila je 13. juna na Twitteru da je odgovorna za smrt 1.700 iračkih vojnika, što je dovelo do rasplamsavanja sukoba.

Pripadnici Fronta Al-Nusra, ogranka Al-Qaide, ratuje u Siriji i početkom ove godine se razišla sa grupom nemilosrdnog al-Baghdadija, kojega su mnogi prozvali novim Osamom bin Ladenom. Inače, Amerikanci nude 10 miliona dolara za glavu Baghdadija. Opisuju ga kao izrazito ambicioznog nasilnika vrhunskih taktičkih sposobnosti.

Izvor: Klix.ba
Što li je zloglasni,što li je terorizam?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 16 Aug 2014, 23:22

A u ratu su se javljali kako i nije loše da izumre ta generacija Bosanskih muslimana :lupa

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 16 Aug 2014, 23:25

Evo i video
[ytube][/ytube]

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 18 Aug 2014, 11:21

identifikacija bošnjaka s muslimanima iz drugi regiona je utopia...civilizacijska razlika...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 18 Aug 2014, 13:26

Ovaj kreten govori o 70 godina nevjerstva, a ne govori o tome koliko je muslimanskih učenjaka pozatvarano i pobijeno radi islama. Imam jedan sličan slučaj i u mojoj porodici, pa mi niko ne može reći da se to nije dešavalo

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Aug 2014, 16:30

po meni je stvar teritorijalnog položaja bih muslimana..s kim si takav si.. :zubi

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Aug 2014, 18:51

daj mi jednu normalnu muslimansku zemlju..samo nemoj reć turska.. :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10012 times
Been thanked: 11896 times

Post by Krokodil Behko » 18 Aug 2014, 20:09

franjo wrote:daj mi jednu normalnu muslimansku zemlju..samo nemoj reć turska.. :zubi
Ne može ti reći Turska, jer to je sekularna zemlja.
Isto tako i ti tu ispadaš puno pametan s tom Evropom, a i tu su sve sekularne zemlje, za čiji su razvoj zaslužni isključivo oni rijetki umovi, koje vatikan nije spalio na lomači.
:lud

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 18 Aug 2014, 20:21

Zapadnu evropu vode zidari...
Nikakve veze sa Katolicanstvom....a ni sa amisima....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 18 Aug 2014, 20:22

Salahuddin wrote:Za ovog tipa sa videa, samo mogu reci, ko to proglasi njega nekim "sejhom"? Haman treba samo imati bradu :hm Nema on blage veze, pa tako ga i ne uzimam za ozbiljno. Senilan ili koji je vec djavo.

A ovaj gore clanak, mrsko mi bilo brojati ali svaka treca rijec "zloglasni". :D. I jedno "zedan krvi". Tesko li je zakljuciti ko je pisao ovo.
Ko je ovaj jarac 'vako načitan? :123 Ne mogu smislit kad mi neki debil(bilo koje vjere)kaze da u BiH nije bilo muslimana,eto sve komunisti svojom voljom bili(a ne za stolice ko i sada u stranke),sve ateisti bili :rol
Gdje sam ja to zivjela onda?U mojom kuci,u mojoj mahali,u mojoj rodbini se znali sta je bajram,sta je ramazan,(sa 7 godina postila),sta je mejtef,sta je hatma,sta je kurban.
Lijepo se ispracalo.Pucalo za bajrame(sad ni petarde ne smijes,eto pedera u plavom).
Sto to nisam bila muslimanka,sto nisam nosala fantomku na glavi?Sto mi se fućkalo(isto ko sto mi se i sad fućka)za ateistima.Sta cu ja,ljude kocem tjerat u dzamiju ko oni?Imaju i oni ateista samo sto nema popisa.Imaju ih svi.Svakom svoje.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 18 Aug 2014, 21:48

franjo wrote:daj mi jednu normalnu muslimansku zemlju..samo nemoj reć turska.. :zubi
Iran :cool

JCR
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by JCR » 18 Aug 2014, 21:49

Zagorka wrote:
Salahuddin wrote:Za ovog tipa sa videa, samo mogu reci, ko to proglasi njega nekim "sejhom"? Haman treba samo imati bradu :hm Nema on blage veze, pa tako ga i ne uzimam za ozbiljno. Senilan ili koji je vec djavo.

A ovaj gore clanak, mrsko mi bilo brojati ali svaka treca rijec "zloglasni". :D. I jedno "zedan krvi". Tesko li je zakljuciti ko je pisao ovo.
Ko je ovaj jarac 'vako načitan? :123 Ne mogu smislit kad mi neki debil(bilo koje vjere)kaze da u BiH nije bilo muslimana,eto sve komunisti svojom voljom bili(a ne za stolice ko i sada u stranke),sve ateisti bili :rol
Gdje sam ja to zivjela onda?U mojom kuci,u mojoj mahali,u mojoj rodbini se znali sta je bajram,sta je ramazan,(sa 7 godina postila),sta je mejtef,sta je hatma,sta je kurban.
Lijepo se ispracalo.Pucalo za bajrame(sad ni petarde ne smijes,eto pedera u plavom).
Sto to nisam bila muslimanka,sto nisam nosala fantomku na glavi?Sto mi se fućkalo(isto ko sto mi se i sad fućka)za ateistima.Sta cu ja,ljude kocem tjerat u dzamiju ko oni?Imaju i oni ateista samo sto nema popisa.Imaju ih svi.Svakom svoje.
Moj hodza ima obicaj reci nase nane su imale veci iman nego danasnji ucenjaci sto ga imaju, a to stvarno i jeste tako :cudi

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3949 times
Been thanked: 2972 times

Post by Pasaga » 18 Aug 2014, 21:53

Bio je u mom mjestu jedan Ibran Selimov,rahmet mu dusi njegovoj...
neznam jel i ziv....bio je mnogo star.
On bi mogao biti profa svim araberima sto se tice Islama.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka » 18 Aug 2014, 21:55

Ko god kaze da tu nije bilo ili nema muslimana,ima inteligenciju guska.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 22 Aug 2014, 14:57

ne radi se ima ili nema muslimana u Bosni ,
Nego se radi o neozivljenom Egu njihovih ubacenih prije par godina vehabija,,
,E oni nisu mogli da ozive na tom tlu onoliko koliko su ovi radikalni muslimani ocekivali!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 22 Aug 2014, 15:04

Ja ne mogu shvatiti ove islamiste i inače vjerske radikale, nikako. Kakav um trebaš da budeš da ubijaš za vjeru ?

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla » 22 Aug 2014, 15:15

pa mogu shvatiti kukavice ,,ubice" jer nemaju i ne znaju drugiim nacinom sujediniti ljude ,,pa sve sto im smeta sto nije po jednoj formuli,, ubijaju ""

idiotizam ,,bio ostao i nastavit ce se,,,
ja ove sve ratove po nacionalnoj osnovi nazivam muskom pokvarenom arogancijom ili testestoronskim primitiviz´mom!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 22 Aug 2014, 15:19

eto, opet muski krivi :123

Post Reply

Return to “Svijet”