Jao BlaBla wrote:jel' Slovenija ikad postojala prije '45.?

Moderator: Krokodil Behko
Jao BlaBla wrote:jel' Slovenija ikad postojala prije '45.?
Pa naravno da jeste. Karantanija je bila, onda je bila podjarmljena stotinama godina itd..Bla wrote:jel' Slovenija ikad postojala prije '45.?
Šta s njim?statebriga wrote:Jao Blaukucaj u Google Franc Presern
Hedonisticki covjek uzjahao na vrhunc hedonostickog naroda. A sve to je dokazao danasnjim kapitalizam.Lebowski wrote:
Čovjek koji je stvorio najjaču državu na ovim prostorima ikada.
Možda zato što je prekratko trajalo. Svega stotinjak godina.Bla wrote:zato što se ne sjećam tog dijela istorije
umalo pedofilMelek wrote:Pa hedonista, to smo vec raspravili
Pominjana je ona u školskim udžbenicima ali jako šturo i kratko, ali sam je ja totalno izgubio iz glave da je i postojala. Maloprije i ja naučih štošta. Najinteresantnija je Samova plemenska unija koja je objedinjavala područje odatle (nije ovo baš teritorij Slovenije, nego većinom Austrije) pa do Lužičkih Srba na sjeveru što mi je vazda bilo čudno kako da je tako presječeno neslavenskim stanovništvom, a sad vidim da nije bilo.Krokodil Behko wrote:Možda zato što je prekratko trajalo. Svega stotinjak godina.Bla wrote:zato što se ne sjećam tog dijela istorije
Btw, čovjek se uči dok je živ, pa i ja doznah da je to država zapadnih Slavena.
Covjek je bio neobrazovan , i djelomicno nepismen,a da nije bilo Slovenca Edvarda Kardelja, koji je radio na legalizcaiji svega i svacega i formiranju SFRJ, Tito nikad ne bi postao tako slavan. Narod je definitivno glup.Lebowski wrote:Tito je najveći sin Božiji i jedna svjetla tačka u mračnoj historiji još mračnijeg 20. vijeka i najveći borac protiv mrske američke imperijalističke židovske, masonske bagre.
Čovjek koji se suprostavio jednom od najmoćnijih ljudi u historiji.
Čovjek koji je stvorio najjaču državu na ovim prostorima ikada.
Može....čak se jako slažem s tim, jer su i ovi današnji ( i države i političari), produkt ...neki direktni, a neki ružna nuspojava ali svakako produkt tita, sfrj i komunizma...zaostalost u ekonomiji i tako daljeLebowski wrote:Tito, kakav god, je produkt prošlih sistema i politika, ličnosti na ovim prostorima. Da nije bilo njih ne bi bilo ni Tita. Jel može ovako?
Bla wrote:Pominjana je ona u školskim udžbenicima ali jako šturo i kratko, ali sam je ja totalno izgubio iz glave da je i postojala. Maloprije i ja naučih štošta. Najinteresantnija je Samova plemenska unija koja je objedinjavala područje odatle (nije ovo baš teritorij Slovenije, nego većinom Austrije) pa do Lužičkih Srba na sjeveru što mi je vazda bilo čudno kako da je tako presječeno neslavenskim stanovništvom, a sad vidim da nije bilo.Krokodil Behko wrote:Možda zato što je prekratko trajalo. Svega stotinjak godina.Bla wrote:zato što se ne sjećam tog dijela istorije
Btw, čovjek se uči dok je živ, pa i ja doznah da je to država zapadnih Slavena.
To je bilo prije Avara i Slavena. Mislim da mi možemo samo nagađati kojim su jezikom govorili koji Goti.Od 455. do 489. godine Ostrogoti su živjeli u balkanskim provincijama, da bi potom, pod vodstvom Teodorika, krenuli u Italiju. Tamo su osnovali svoje kraljevstvo.
storm wrote:Čitajte o Karantaniji
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests