SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)

Post by KOMESAR » 04 Apr 2017, 06:50

Yoker wrote:
KOMESAR wrote:Vlada FBiH je danas ekspresno donijela odluku da se Sebiji Izetbegović donira 500 000 KM budžetskih sredstava za otvaranje privatnog centra za obuku medicinskog osoblja i pomoćnih radnika čiji će vlasnik i direktor biti upravo Sebija.

Premijer federacije Fadil Novalić je rekao da je ovo donacija za stručno osposobljavanje medicinskog osoblja za rad u UKCS a koji će se obavljati u privatnom institutu koji će osnovati dr. Sebija Izetbegović.

Na pitanje jednog od novinara da je to sukob interesa Sebija je odgovorila da je mnogo štošta u BiH danas u sukobu interesa, ali da će ona nastaviti raditi na ospobljavanju podobnih članova koji će poslije dobiti zaposlenje u KCUS.

Nadam se da će SIPA istražiti ovaj slučaj netransparentnog davanja narodnog novca u privatne svrhe?
Jak ti je izvor informacija, za ne povjerovati!? I ti sam ne vjeruješ u to što postiraš, možda te zanijela mržnja prema porodici Izetbegović. Mržnja je bolest!

http://www.globalno.org/gradani-bih-u-n ... g-osoblja/
Zar nije malo previše:
Generalni sekretar krade,dva potpredsjednika kradu,žena mu bira pozicije k'o dijete igračke,Radončić mu partner...

P.s:
Nabijaem ja tu kompletnu familiju na neku stvar!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 04 Apr 2017, 20:08

Sebija Izetbegović je čistačici koja održava njen ured zabranila da čisti bilo koju drugu prostoriju i da ima kontakt s drugim čistačicama.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 05 Apr 2017, 21:15

Kakve to provjere vrši državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u Kliničkom centru, u Sarajevu?

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3943 times
Been thanked: 2969 times

Post by Pasaga » 05 Apr 2017, 21:16

KOMESAR wrote:Kakve to provjere vrši državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u Kliničkom centru, u Sarajevu?
SIPA ne gonja postene ljude ... :hihi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 05 Apr 2017, 21:17

SIPE nema gdje nema :ok ... iznenadi se insan ... :zubi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 05 Apr 2017, 21:20

Ja bi ruku u vatru smio staviti da je u pitanju istraga oko prethodnih uprava, jer su ovi Sebijini podnosili neke prijave a vezane za dokumentaciju iz prethodnog vakta.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 05 Apr 2017, 21:23

Bla wrote:Ja bi ruku u vatru smio staviti da je u pitanju istraga oko prethodnih uprava, jer su ovi Sebijini podnosili neke prijave a vezane za dokumentaciju iz prethodnog vakta.
Kad si već kod dokumentacije da ti javim da su SDA jurišnici onu iz Bor banke neki dan utovarili na kamion i odvukli nekud prema Goraždu.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 05 Apr 2017, 21:30

Da nisam upoznat kako funkcioniše bankarski sektor u federaciji pa bi u takvu budalaštinu možda i mogao povjerovati. :oo
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 05 Apr 2017, 21:46

Bla wrote:Da nisam upoznat kako funkcioniše bankarski sektor u federaciji pa bi u takvu budalaštinu možda i mogao povjerovati. :oo
Odlukom Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a, članarina koju su ljekari izdvajali za članstvo u Ljekarskoj komori zadržana je na računu KCUS-a. Na taj je način Ljekarska komora oštećena za više od 20 hiljada maraka

Pripadnici SIPA-e su izuzeli dokumentaciju, koja se odnosi na to nezakonito zadržavanje novca koje su ljekari izdvajali za članarinu u Ljekarskoj komori.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 05 Apr 2017, 21:49

Dokumentaciju su utovarili na kamion,pod izgovorom preseljenja ,jer se je SIPA počela raspitivati i za tu firmu.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 05 Apr 2017, 21:51

Šta kaže još mahalska obavještajna, jesu li utovarili i kopije i izvještaje iz centralne banke i agencije za bankarstvo? :oo

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 05 Apr 2017, 21:56

KOMESAR wrote:Dokumentaciju su utovarili na kamion,pod izgovorom preseljenja ,jer se je SIPA počela raspitivati i za tu firmu.
Ne ide to baš tako ... ;)
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 05 Apr 2017, 21:58

Bla wrote:Šta kaže još mahalska obavještajna, jesu li utovarili i kopije i izvještaje iz centralne banke i agencije za bankarstvo? :oo
Ne znaš ti ništa o SDA?

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 05 Apr 2017, 21:59

Chloe wrote:
KOMESAR wrote:Dokumentaciju su utovarili na kamion,pod izgovorom preseljenja ,jer se je SIPA počela raspitivati i za tu firmu.
Nepotvđeno ,kamion se prevrnuo u nekom potoku između Ustikoline i Goražda.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25325 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca » 05 Apr 2017, 21:59

:ha
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10005 times
Been thanked: 11893 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 05 Apr 2017, 23:33

Ček, a ko se sad seli, jel Bor banka ili KCUS?

Kad smo već kod KCUS-a, ima li iko živi da zna zašto se ne useli onaj novi veliki objekat?

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3943 times
Been thanked: 2969 times

Post by Pasaga » 06 Apr 2017, 05:07

KOMESAR wrote:
Chloe wrote:

..je poslana ekipa da obezbjedi teret ???

:p
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 06 Apr 2017, 06:25

Pasaga wrote:
KOMESAR wrote:
Chloe wrote:

..je poslana ekipa da obezbjedi teret ???

:p
Ekipa sa benzinom je bila u pratnji.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 06 Apr 2017, 07:45

Piše: Medina Delić

Posle 13 dana od bracovog preseljenja na bolji svijet želim da uputim kritike i ogorčenja pojedincima na Infektivnoj klinici. Boli me nepravda. Znam da bi i mog brata zaboljela. U tome smo isti.

Užasavajuće je stanje na Infektivnoj klinici Koševo u Sarajevu. Počeću od samog ulaska na kliniku gdje vas dočekaju veoma namrgođena lica za koje ne znaš da li ćeš na „Dobar dan“ dobiti odgovor. Sobe su baš svjetski neuređene počevši od onih staromodnih kreveta, na kojima jedino može doći do oštećenja kičme, ako ležiš duži vremenski period. Kažu da na Infektivnim klinikama mora i zrak da bude filtriran, a tamošnje medicinsko osoblje smatra da otvaranjem prozora ulazi „čist“ zrak, bez obzira što svaki dan ispred klinike prolazi kamion koji odvozi smeće, bezbroj automobila i bolesnih ljudi.

Za „čišćenje“ bolnice iskorištavaju se učenici koji dolaze tu na praksu. Ako nemate novac nemojte da se razbolite. Niti vas ima ko liječiti, niti vas imaju čime liječiti. Da bi se vratila dugovanja koja bolnica ima, pacijent je dužan da sebi kupi najbanalnije potrebne lijekove kao što je paracetamol, kafetin i ostale tablete koje pije svaki drugi čovjek. Znači, zdravstveno osiguranje plaćate da bi klinika otplatila sve dugove koje ima i da bi pojedinci bili „veliki ljudi“ zato što su uspjeli vratiti milionske dugove. Tamo vam nema ni zavoja, ni trake kojom se pričvršćuju braonile. Te „sitnice“ možete da kupite u bilo kojoj apoteci. Međutim, sve ostalo što košta mnogo više možete naći u samo jednoj apoteci, „Dina“. Kada pitate da li ima šanse o ozdravljenju dobijete one velike riječi pune nade i uvjerenja da će biti sve uredu.

Sve do onog momenta kada je očito da više ne znaju šta da propišu. Tada se pred očima pacijenta govori da nema nikakve šanse niti spasa, čak i kada bi porodica pacijenta odvela i na kraj bijelog svijeta. Onda jedna majka vidi nakvašene obraze svog djeteta koje mjesecima leži u bolesničkom krevetu i u njoj se budi onaj majčinski revolt blagog nasrtaja (šteta što je bio blagi, zasluženo je mnogo više), da bi doktorica koja nije vrijedna da se njeno ime nađe u mojim ustima pozvala policiju, specijalce, koji su za razliku od nje shvatili situaciju u kojoj se nalazi jedna majka, koja gleda rođeno dijete koje je na izmaku života zbog neadekvatne terapije. Jeste, NEADEKVATNE. U dopisu koji sam dobila od njemačkog liječnika jasno piše da mu nije jasno zašto se koristi neadekvatna terapija, zato što zna da adekvatna terapija postoji u BiH. Između ostalog zamolio je doktoricu da stupi s njim u kontakt radi savjetovanja i običnog razgovora kako da se jedan pacijent dalje tretira. Gospođa odbija zahtjev uz riječi da nema šta reći, da je sve rečeno.

Tokom boravka moja majka i brat gledaju kako mladić od 30 godina gubi život. Čuju njegove svakodnevne jauke, u razgovoru su sa majkom pacijenta koja je svjesna da gubi sina jedinca. Nažalost, mladić gubi svoju borbu za život u kasnim satima, na oči moga brata i majke. Cijelu noć mama i braco oplakuju mladi život da bi ujutru medicinska sestra rekla da mladić nije mrtav već da je prebačen na drugu kliniku zbog lošijeg zdravstvenog stanja. Mama se zapitala da li je uopšte pri pameti, jer je pokušala napraviti budalom. Posle izvjesnog vremena saznali smo da je u noći smrti sazvano medicinsko osoblje sa te klinike kojem su izdate prijetnje otkazom ako se uopšte sazna da je na toj klinici izgubljen jedan život. Zbog čega? Zašto? Nakon mjesec dana i moja majka gubi svog sina, čiju smrt nisu mogli da prikriju jer je doktorica odmah ponovo pozvala policiju, vjerovatno zbog toga što se osjeća krivom zbog nestanka još jednog mladog života. Tog jutra probudila me goraždanska policija koja je morala da provjeri da li se u našem stanu nalazi oružje, jer sam se ja dan prije vratila kući i pri izlasku sa klinike naglasila doktorici da moram kući i da mi čuva mamu ako se nešto desi. Ona je to vjerovatno protumačila na drugi način.

U posljednjih nekoliko dana bracove organe obuzela je voda, nakon čega majka moli za rješavanje tog problema gdje je doktorica jasno i glasno odbija, da bi nekoliko sati prije bracove smrti kofol pokušala da riješi taj problem. Ne razumijem njeno ponašanje i nije mi jasno do kada ćemo trpjeti takve doktore? Zbog čega se u očima jedne takve doktorice nalazi toliko mržnje prema pacijentima i njegovoj porodici?

Veliko HVALA doktoricama Vesni i Velidi koje su pune ljudskosti i razumjevanja.

Yoker
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yoker » 06 Apr 2017, 09:07

Chloe wrote:
Kolega voli spinovati, vjerovatno ima kompleks od familije Izetbegović a i od SDA.
Mislim i da mu je načelnik Memić noćna mora. :ooo

http://www.faktor.ba/vijest/pedijatrijs ... cni-243020

Istraga dugogodišnjeg javašluka: SIPA posjetila KCUS više od 25 puta u proteklih godinu

http://www.faktor.ba/vijest/istraga-dug ... inu-243172

Inspektori SIPA-e i ovih dana vrše provjere, a kako Faktor saznaje, u toj zdravstvenoj ustanovi su posljednjih dana po dva osnova. Neke provjere se vrše po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, SIPA je provjeravala navode o zadržavanju novca ljekara, članova Ljekarske komore Kantona Sarajevo. Kao što je poznato, novac ovih ljekara nije uplaćivan na račun Komore, jer su delegati Skupštine Komore iz KCUS-a, kao i neki drugi delegati iz ostalih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, tražili da im se prvo ispostave izvještaji o radu Komore i utrošku njihovog novca. Novac od članarina je zadržan na računu KCUS-a. U međuvremenu, voljom delegata Skupštine je izabrano novo rukovodstvo Komore. Kako nezvanično saznajemo, u pogledu ovih provjera na KCUS-u nisu nađene nikakve nepravilnosti.

- Što se toga tiče, sve je čisto - kaže izvor Faktora.

Po drugim pitanjima SIPA već godinu vrši provjere u vezi s poslovanjem ranijih uprava Kliničkog centra. Kao što je poznato u revizorskim izvještajima, kao i u finasijskim izvještajima, navedeno je niz neregularnosti koje su sada predmet istrage. U vezi s tim SIPA već neko vrijeme izuzima dokumentaciju s KCUS-a.

Izvještaji o poslovanju KCUS-a pokazali su zabrinjavajuće rasipništvo i sumnjive radnje, velike gubitke, na šta je upozoravala i sadašnja generalna direktorica prof. dr. Sebija Izetbegović po dolasku na čelo te najveće zdravstvene ustanove u BiH.

Primjera radi, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu 2015. godinu okončao je s gubitkom od 16 miliona i 651 hiljadu maraka, što je za pet miliona maraka više u odnosu na 2014. godinu, navedeno je u izvještaju revizora Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH.

SIPA je tako u proteklih šest mjeseci 15 puta bila u KCUS-u provjeravajući navode i izuzimajući dokumentaciju o poslovanju KCUS-a ranijih godina, a tokom protekle godine čak više od 25 puta.

Nezvanično saznajemo da je SIPA do sada izuzimala dokumentaciju o izgradnji Centralnog medicinskog bloka, predmet istrage su i milionski tenderi koje su zaključivali bivši menadžmenti, predmet istrage su i zatvoreni sistemi dijagnostike.

Operacione sale u Centralnom medicinskom bloku su plaćene 65 miliona KM. Nikada nije izvršen popis te opreme, niti je knjižena u KCUS-u. Komisija za popis imenovana je dvaput u toku 2014. godine, a popis nikada nije urađen. Između ostalog, raniji menadžment je preuzimao dijagnostičke aparate putem donacija (zatvoreni sistemi) i time su se obavezivali da kupuju reagencije samo od isporučioca donacije i nameće se pitanje je li se poštovao Zakon o javnim nabavkama. Promet nekih firmi prelazio je pet miliona KM, zahvaljujući navedenom. Ovo je samo dio popisa problematičnih stavki u poslovanju ranijih uprava, a koje su već duže vrijeme predmet istrage.
"Kakve su ti misli, takav ti je život"

Post Reply

Return to “Politika u BiH”