jebo kajganu bez 12 najmanjeVladimir RUS wrote: Isto važi i za recimo jaja koja su zdrava pod uslovom da ne pojedeš kajganu od 10 jaja.
Soliti ili ne
-
Spanac_113
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Od viška soli godišnje umre 1,65 miliona ljudi
Re: Soliti ili ne
Najbolje je sol dodati u hranu koja se kuha.navodno je štetnije poslije dosoljavati.Ja sve povrće mogu jesti bez trunke soli ali meso i jaja...eh to se bijeli od soli.komadiće mesa često naknadno umačem u sol.odmalena sam se i skrivala i jela sol...Imam i sada nizak tlak...i liječnica mi je baš rekla da smijem jesti sol...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41745 times
- Been thanked: 28559 times
- Status: Online
eto te ko MajaBiba wrote:Najbolje je sol dodati u hranu koja se kuha.navodno je štetnije poslije dosoljavati.Ja sve povrće mogu jesti bez trunke soli ali meso i jaja...eh to se bijeli od soli.komadiće mesa često naknadno umačem u sol.odmalena sam se i skrivala i jela sol...Imam i sada nizak tlak...i liječnica mi je baš rekla da smijem jesti sol...
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
i sjete te se samo kad pada kiša.
Vidila bi ja tebe da ti je tlak 90/60Rudolph wrote:eto te ko MajaBiba wrote:Najbolje je sol dodati u hranu koja se kuha.navodno je štetnije poslije dosoljavati.Ja sve povrće mogu jesti bez trunke soli ali meso i jaja...eh to se bijeli od soli.komadiće mesa često naknadno umačem u sol.odmalena sam se i skrivala i jela sol...Imam i sada nizak tlak...i liječnica mi je baš rekla da smijem jesti sol...
Bio s mojim bratom u firmi coek koji je hranu šakom solio a prijatelji bi ponekad jos trojica ubacili iz zezancije 2-3 sakice soli....nikad coek bolestan nije bio..
Davno sam citala slucaj coeka koji je za svoje godine bio nevjerojatno mladolik..
Odao im je tajnu- jeo je velike kolixine soli...
Neka decki s foruma ne eksperimentiraju...vjeeujem da su svi ljepi mlasoliki...itd....
E sad ce neko reci da nam je po Darvinu porijeklo iz mora
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6710 times
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1699 times
- Been thanked: 1512 times
ja ne pitam,ja odmah solim,tj. obavezno prije kušanja... 
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
De momci, pa za vas znamo da ste mladi..ha ja 
- greeneyes
- Hadžija

Normala, đe'š jesti nešto neposoljeno..zloćko_tokmak wrote:ja ne pitam,ja odmah solim,tj. obavezno prije kušanja...
Samo sabura
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1699 times
- Been thanked: 1512 times
i pizzu solimgreeneyes wrote:Normala, đe'š jesti nešto neposoljeno..zloćko_tokmak wrote:ja ne pitam,ja odmah solim,tj. obavezno prije kušanja...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Ne volim mnogo soli, zapravo nikad ništa ne ni ne solim, bilo da je posoljeno prilikom pripreme ili ne. Čak ću i rajčicu pojesti neposoljenu (al' ona je svakako voće
)
Inače, kaJu experti da je (samo) 1 (slovima: jedan) gram soli dnevno dovoljan za odraslu osobu. Istinabog, može se tj. trebalo bi je nešto malo više unositi u organizam ljeti, zbog znojenja... Kažu da je neophodna za normalno funkcioniranje centralnog nervnog sustava...
Inače, kaJu experti da je (samo) 1 (slovima: jedan) gram soli dnevno dovoljan za odraslu osobu. Istinabog, može se tj. trebalo bi je nešto malo više unositi u organizam ljeti, zbog znojenja... Kažu da je neophodna za normalno funkcioniranje centralnog nervnog sustava...
Svaki covjek je drukciji. Skuvala ja davno supu. Mojojnrodici bila preslana a meni bljutava..et...mene niko osoliti 
- titicha
- Osvježenje foruma

Heidi wrote:NE!
Većinu hrane jedem neposoljenu.Ne fali mi uopće sol.
Moji doma uvijek moraju naknadno soliti jelo koje skuham
- Jonas
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 449 times
Tko voli soliti, a pritom koristiti kvalitetnu sol, moze nabaviti sol Fleur de Sel. Fleur de sel je poznata kao "cvijet soli". Ona je najdragocjenija i najskuplja morska sol. To se dobiva iskljucivo rucnim radom. U malim prirodnim slanim barama na obali gdje sunce i vjetar vodu isparavanju, samo ostaje sol. Na povrsini stvara se fini "cvijet soli". To se pokupi i samo osusi. Tako potpuno "neuredjena" dolazi u trgovine.
Fleur de Sel karakterizira visoki sadrzaj magnezija i kalcija. To mu daje poseban okus. Ona takodjer ima vece kristale nego obicna soli, visi udio vlage i "hrskavu" teksturu. Ovu sol nije preporuceno koristiti za kuhanje, vec samo za svjeze hrane ili za soljenje za stolom.
Fleur de Sel karakterizira visoki sadrzaj magnezija i kalcija. To mu daje poseban okus. Ona takodjer ima vece kristale nego obicna soli, visi udio vlage i "hrskavu" teksturu. Ovu sol nije preporuceno koristiti za kuhanje, vec samo za svjeze hrane ili za soljenje za stolom.
Ne smije se puno soliti.....samo jedna pizza ima soli za tjednu potrebu odraslog čovjeka ....
Meni je super hrana u bolnici
Habibti, ya nour el - ain... 
- Jonas
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 121 times
- Been thanked: 449 times
Lijekova je u bolnicama dovoljno.storm wrote:Ne smije se puno soliti.....samo jedna pizza ima soli za tjednu potrebu odraslog čovjeka ....
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1392 times
Ne volim puno posoljenu hranu. Ja licno kad nesto pravim posolim samo malo zbog svojih, a sto se mene tice ne bih nikako ..
- greeneyes
- Hadžija

Kako jesti salatu bez soli? Kako jesti hljeb neosoljen? Kako jesti hagra neosoljen? Kako jesti pitu neosoljenu? Janjetinu da ne spominjem. Ma neJde. 
Samo sabura
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41745 times
- Been thanked: 28559 times
- Status: Online
Ako nije slano j... ga
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom