Eurosong 2012.
- merylin
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 9 times
- Status: Offline
Re: Eurosong 2012.
Maya Sar,pa Nina Badric...pa super,zasto da ne!
Maya ima predivan,njezan glas...vjerujem da ce pjevati neku baladu...to mi najvise lici na nju,a kako cemo se plasirati,manje vise...barem sto se mene tice.
Glupo bi mi bilo i da nas predstavljaju stalno jedni te isti pjevaci...Dini Merlinu i Hariju mislim da je bilo dosta...na mladjima svijet ostaje.
Maya ima predivan,njezan glas...vjerujem da ce pjevati neku baladu...to mi najvise lici na nju,a kako cemo se plasirati,manje vise...barem sto se mene tice.
Glupo bi mi bilo i da nas predstavljaju stalno jedni te isti pjevaci...Dini Merlinu i Hariju mislim da je bilo dosta...na mladjima svijet ostaje.
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
A ja sam odustala od Eurosonga. Ne znam, kad nismo nista mogli uraditi prosle godine sa Dinom, onda i Lakina je pjesma bila super. Pa i Marija sa Rijekom bez imena, nesto vise ne vjerujem u eurosong. Svi glasaju za svoje komsije a nama nasi prosle godine 7 poena. Sve je ovo propalo.
I ona ljubav kakva god bila, priznajem, meni je valjala, ali duša se predala, srce odustalo. I šta mi ostade? Sjećanje da sam ti se nadala i nada da ću se barem još jednom, nekome tako nadati. Kao što nadah se tebi.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7487 times
- Been thanked: 17487 times
Nina 
Eto još Srbiju treba da predstavlja Aleksandra Radović, a Makedoniju Karolina Gočeva, pa će biti kao u onoj njihovoj zajedničkoj pjesmu

Eto još Srbiju treba da predstavlja Aleksandra Radović, a Makedoniju Karolina Gočeva, pa će biti kao u onoj njihovoj zajedničkoj pjesmu

NINA BADRIĆ:
'Jeleni želim svako dobro, ali ovaj poziv se ne odbija'
Nina Badrić iznenadila se pozivu Elizabeth Homsi, no kaže da se takav poziv ne odbija te je sretna što ide dobra ekipa s ovih prostora, to su Kaliopi (Makedonija), Željko Joksimović (Srbija), Maya Sar (Bosna i Hercegovina) i Rambo Amadeus (Crna Gora)
Nina Badrić komentirala je svoj odlazak na Eurosong te izjavu Jelene Rozge da Nina ide kao njezina zamjena, sinoć na Narodnom radiju. Otkrila da je bila jako iznenađena pozivom urednice zabavnog programa HRT-a, Elizabeth Homsi.
'Zadnjih nekoliko godina nije me to zanimalo, nisam sebe vidjela na Eurosongu, ali našla sam se s Elizabeth na kavi i rekla sam zašto ne', ispričala je Nina Daliboru Petku te je komentirala što misli o izjavi Jelene Rozga da je ona njena zamjena.
'Jeleni želim svako dobro u životu i u karijeri. Ne znam što se događalo, samo znam da je velika čast biti pozvan i predstavljati svoju zemlju glazbom na najljepši mogući način. To je poziv koji se ne odbija', rekla je Nina za Narodni radio.
Ovo Nini nije prvi direktni poziv za Eurosong. Prije nekoliko godina pozivnicu joj je uputila delegacija Bosne i Hercegovine da tu zemlju predstavlja s pjesmom 'Da se opet tebi vratim'. Ipak, Nina se zahvalila na pozivu. 'Bila mi je to velika čast. Sama činjenica da te zove zemlja iz koje ti nisi je odraz poštovanja i zauvijek ću im biti zahvalna', rekla je Nina koja se nada dobrim bodovima od susjeda.
Posebno se veseli ekipi iz susjednih zemalja koja će se ove godine natjecati na Euroviziji: Kaliopi (Makedonija), Željko Joksimović (Srbija), Maya Sar (Bosna i Hercegovina) i Rambo Amadeus (Crna Gora).
'Možda je i to bio jedan od razloga moje odluke jer kud ćeš bolje ekipe. Smijat ćemo se, zezat ćemo se i uživat ćemo. Drago mi je što je Hrvatska ove godine odlučila primijeniti isti sustav odabira pjesme kao i susjedne zemlje', rekla je Nina koja je smislila taktiku za odlazak na veliko natjecanje:
'Trudit ću se ići s onim što jesam. Mislim da to svagdje u svijetu mora proći, kad čovjek ostane dosljedan sebi u bilo kom segmentu. Čim se počnemo dodvoravati, tu gubimo. Treba biti skroman i realan. Imamo jako težak zadatak, za početak proći u finale, što nismo uspjeli dugi niz godina.'
Pjesma će biti predstavljena u posebnom šou programu Dore, koji bi se trebao održati potkraj veljače, najvjerojatnije u Opatiji.
http://www.tportal.hr/showtime/estrada/ ... dbija.html
'Jeleni želim svako dobro, ali ovaj poziv se ne odbija'
Nina Badrić iznenadila se pozivu Elizabeth Homsi, no kaže da se takav poziv ne odbija te je sretna što ide dobra ekipa s ovih prostora, to su Kaliopi (Makedonija), Željko Joksimović (Srbija), Maya Sar (Bosna i Hercegovina) i Rambo Amadeus (Crna Gora)
Nina Badrić komentirala je svoj odlazak na Eurosong te izjavu Jelene Rozge da Nina ide kao njezina zamjena, sinoć na Narodnom radiju. Otkrila da je bila jako iznenađena pozivom urednice zabavnog programa HRT-a, Elizabeth Homsi.
'Zadnjih nekoliko godina nije me to zanimalo, nisam sebe vidjela na Eurosongu, ali našla sam se s Elizabeth na kavi i rekla sam zašto ne', ispričala je Nina Daliboru Petku te je komentirala što misli o izjavi Jelene Rozga da je ona njena zamjena.
'Jeleni želim svako dobro u životu i u karijeri. Ne znam što se događalo, samo znam da je velika čast biti pozvan i predstavljati svoju zemlju glazbom na najljepši mogući način. To je poziv koji se ne odbija', rekla je Nina za Narodni radio.
Ovo Nini nije prvi direktni poziv za Eurosong. Prije nekoliko godina pozivnicu joj je uputila delegacija Bosne i Hercegovine da tu zemlju predstavlja s pjesmom 'Da se opet tebi vratim'. Ipak, Nina se zahvalila na pozivu. 'Bila mi je to velika čast. Sama činjenica da te zove zemlja iz koje ti nisi je odraz poštovanja i zauvijek ću im biti zahvalna', rekla je Nina koja se nada dobrim bodovima od susjeda.
Posebno se veseli ekipi iz susjednih zemalja koja će se ove godine natjecati na Euroviziji: Kaliopi (Makedonija), Željko Joksimović (Srbija), Maya Sar (Bosna i Hercegovina) i Rambo Amadeus (Crna Gora).
'Možda je i to bio jedan od razloga moje odluke jer kud ćeš bolje ekipe. Smijat ćemo se, zezat ćemo se i uživat ćemo. Drago mi je što je Hrvatska ove godine odlučila primijeniti isti sustav odabira pjesme kao i susjedne zemlje', rekla je Nina koja je smislila taktiku za odlazak na veliko natjecanje:
'Trudit ću se ići s onim što jesam. Mislim da to svagdje u svijetu mora proći, kad čovjek ostane dosljedan sebi u bilo kom segmentu. Čim se počnemo dodvoravati, tu gubimo. Treba biti skroman i realan. Imamo jako težak zadatak, za početak proći u finale, što nismo uspjeli dugi niz godina.'
Pjesma će biti predstavljena u posebnom šou programu Dore, koji bi se trebao održati potkraj veljače, najvjerojatnije u Opatiji.

- merylin
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 9 times
Znaci tu su i Kaliopi i Zeljko Joksimovic... zanimljivooooo ... radujem se njihovim pjesmama 

Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
- Maja
- Administrator
U prvom polufinalu "Pjesme Evrovizije 2012.", 22. maja nastupiće: Crna Gora, Island, Rumunija, Albanija, Belgija, Letonija, Švicarska, Finska, Grčka; Moldavija, Kipar, Austrija, Danska, Rusija, San Marino, Izrael, Irska, Mađarska.
Učesnici - predstavnici zemalja koji će nastupiti u drugom polufinalu, 24. maja su: Srbija, Holandija, Portugal, BJR Makedonija, Belorusija, Malta, Ukrajina, Jermenija, Bugarska; Švedska, Gruzija, Slovenija, Estonija, Turska, Slovačka, Hrvatska, Norveška, Litvanija, Bosna i Hercegovina
Redoslijed nastupa svih 43 učesnika, tokom prve i druge polufinalne večeri biće takođe određen ždrijebom 18. marta, u vrijeme tradicionalnog sastanka šefova delegacija svih zemalja učesnica.
Učesnici - predstavnici zemalja koji će nastupiti u drugom polufinalu, 24. maja su: Srbija, Holandija, Portugal, BJR Makedonija, Belorusija, Malta, Ukrajina, Jermenija, Bugarska; Švedska, Gruzija, Slovenija, Estonija, Turska, Slovačka, Hrvatska, Norveška, Litvanija, Bosna i Hercegovina
Redoslijed nastupa svih 43 učesnika, tokom prve i druge polufinalne večeri biće takođe određen ždrijebom 18. marta, u vrijeme tradicionalnog sastanka šefova delegacija svih zemalja učesnica.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9220 times
- Been thanked: 10955 times
Vidim, osim Crne Gore, svi smo u drugoj grupi.
Pa ko koga zbuni, ide u finale. Nesto me potpuno,
prosla volja za ovim eurosongovima. Nikada necemo
biti prvi.. Haman?
Pa ko koga zbuni, ide u finale. Nesto me potpuno,
prosla volja za ovim eurosongovima. Nikada necemo
biti prvi.. Haman?
- Maja
- Administrator
Re: Eurosong 2012. - opet Hari?
Na stranu Mayine vokalne kvalitete; bude li pjesma ovog zanra, slabo cemo proci.Pin_up wrote:Mlada pjevacica, Maya Sar ce predstavljati BIH na Eurosongu. Sta mislite o tome ?
[media]Epjc1UTq2mo[/media]
Ja se sve nesto nadam da ce Merlin tu odraditi najvazniji dio. Bude li tako ...
Jedva cekam da cujem nasu predstavnicku pjesmu. Naravno, i pjesme predstavnice susjednih nam zemalja. Sretno nam!
ah da ... jaaaako mi je drago sto Hari ne ide.
E sad necu ni kako ja hocu
- Maja
- Administrator
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Meni Nina nesto nit' smrdi nit' mirise
.......sta znam,nije mi uzbudljiva uopce
(ali to su neki moji dojmovi) a ova gospodicna Radovic ne zna prije svega sta je bonton,a drugo ne zna sta je kvalitet,zeljko nju moze pomesti svojim kvalitetima,covjek i pise pjesme i to hitove,i pjeva vrhunski,i ostvario je jako dobar plasman na eurosongu....najzad i da nije,ismijavanje kolega uvijek pokazuje samo zavidnost i ljubomoru.....i nije lik penzioner u najboljim je godinama,markantan i privlacan gospodin.....gori su ovi mediji sto daju prostor ovakvim praznoglavim izjavama.... 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Ne vjerujem u uspjeh na Eurosongu doticnih dama (a vala ga nisu ni zasluzile). Gdje su nestale vesele pjesme, one sto te ponesu?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
-