Kako se mirite posle svadje?
Moderator: spacebound
Re: Kako se mirite posle svadje?
Ne svadjam se, nikad:) Al volim zakuhat vise neg kruha se najest kad vidim da je neko magare
I sto vise pjeni, ja sve gora

D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
-
Ruana
- Status: Offline
Ima ljudi sa kojima se ne mozes ni posvadjati. Ti se svadjas a on/a suti, to mi je gore nego da mi samar opali. I tako u nedogled, "vazda i uvjek" isto.Jaca wrote:kad se posvadjate sa svojim partnerom kako se mirite
da li prvi pruzite ruku pomirenja ili cekate da to uradi partner
koliko dugo mozete da ne pricate jedno s drugim
pa ja ako znam da sam kriva mada to tesko priznam
ali ponekad pretjeram onda prva i pokusam da se pomirim
kakva su vasa iskustva u tome
Da imam neku posebnu taktiku pomirenja, nemam vala, nego kad su djeca tu mi nikad "nismo posvadjani" iako smo se prije toga pola sata svadjali (mislim ja se svadjala) i onda tako spontano pocnem/o i pricati.
Nekad je bolje i šutjeti, jer bi mogao reći što ne želiš i što inače ne misliš...ajde oko nekih bezveze stvari glupo je šutjeti i muliti se....time samo pogoršavaš stvar i još više raspiruješ ljutnju druge strane...
kod nekih težih, mudrije je malo odšutjeti, pa i prespavati, te hladnije glave to pokušati riješit...
kod nekih težih, mudrije je malo odšutjeti, pa i prespavati, te hladnije glave to pokušati riješit...
Habibti, ya nour el - ain... 
-
Trepavica
Bas tako - ja lično ne volim svađe i svađalice ... Ima tako osoba koje baš uživaju u tome i traže svaki način i mogućnost za istu ... Valjda se hrane svađom i doživljavaju kao potrebu...storm wrote:Nekad je bolje i šutjeti, jer bi mogao reći što ne želiš i što inače ne misliš...ajde oko nekih bezveze stvari glupo je šutjeti i muliti se....time samo pogoršavaš stvar i još više raspiruješ ljutnju druge strane...
Obično kažem šta imam reći , bez podizanja tona - saslušam također ako osoba ima šta reći... A za pomirenje nema neke posebne metode , kad se tempête umiri , sve dode samo na svoje mjesto ...
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Tesko... Tvrdoglava sam... I ponekad prilazim s onim tipicnim bosanskim "Hajde sta sad tu dizes nos, samo izletilo, izvini.. ha ya.. " 
Ako se ne riješi svađa pomirenjem prešaltati se na neku novu koja je malo lakša i tako ponavljati 16 puta dok se ne pronađe zajednički jezik.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Ciklama
Jesam li ja ljuta Krajškinja ili nisam?
Ako sam ljuta, normalno da ću se i posvađati, ali sama se svađam 
Ja rondam a moj suprug se smije. Valjda mi u huji dođe do izražaja smisao za humor.
Zna se i on naljutiti, ali ja se ne smijem, nego spremna dočekam
... Ko je kriv taj prvi popusti.
Pomirbeni sex je dobEr, šteta što se češće ne posvađamo.
Ja rondam a moj suprug se smije. Valjda mi u huji dođe do izražaja smisao za humor.
Zna se i on naljutiti, ali ja se ne smijem, nego spremna dočekam
Pomirbeni sex je dobEr, šteta što se češće ne posvađamo.
-
Ruana
Davno sam naucila da u svadji sa Hercegovcem pazim sta mi "izljece" jer ima uglavnom veselu narav i nije ga lako naljutiti, ali zato kad se bas naljuti onda ti je najbolje "tutanj"
-
Ciklama
Pa da, kad se uši zapale.Ruana wrote:Davno sam naucila da u svadji sa Hercegovcem pazim sta mi "izljece" jer ima uglavnom veselu narav i nije ga lako naljutiti, ali zato kad se bas naljuti onda ti je najbolje "tutanj"
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
A kad se mirimo....to je tek vatromet

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Kada mi neko prilazi da se pomirimo - lako. Mogu i sama izvinjavati se, al' samo kad osjećam da nisam bila u pravu. Doduše, u većini slučajeva se tako osjećam
Možda nije baš zbog svojih riječi već zbog toga što sam "pristala" na svađu...
Sa Hercegovcima se ne svađam, bojim se
Sa Hercegovcima se ne svađam, bojim se
I'm to busy to be charmed (c)
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2862 times
- Been thanked: 2363 times
nekako imam osjecaj da se kod nas i svada i pomirenje desavaju kratko jedno posle drugog,
,znaci istrabunjamo to sto nas ljuti ali nastavljamo istovremeno i pricati o aktuelnim dogadanjima
nemamo naviku da se ljutimo satima ili danima.
,znaci istrabunjamo to sto nas ljuti ali nastavljamo istovremeno i pricati o aktuelnim dogadanjima
nemamo naviku da se ljutimo satima ili danima.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
moram priznat da sam naučio ženu da izbjegne ta durenja satima ili danima...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Obrisan profil
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 7312 times
- Been thanked: 6608 times
- Status: Online
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10173 times
- Been thanked: 12045 times
Svađe skraćuju život

Česte svađe sa partnerom, prijateljima ili članovima porodice mogu povećati rizik za smrt u srednjoj životnoj dobi, objavili su danski naučnici.
Stručnjaci ukazuju da je takav efekat svađa bio najuočljiviji kod muškaraca i nezaposlenih osoba, prenio je BBC.
Naučnici univerziteta u Kopenhagenu napominju da pri interpretaciji njihovih nalaza u obzir treba uzeti osobine pojedinca i sposobnost njihovog suočavanja sa stresom.
Prema podacima prikupljenima od 9.875 žena i muškaraca starih od 36 do 52 godine, konstantne svađe su bile povezane s 2 do 3 puta većim rizikom za smrt.
Inače, ranija istraživanja su već povezala anksioznost s povećanjem rizika za bolesti srca i moždani udar.
Takođe, nalazi američkih naučnika Univerziteta Pitsburg sugerišu dao su svađe kod žena povezane s dugoročnim povišenjem krvnog pritiska.
Stručni časopis "Zdravstvena psihologija" (Health Psychology) piše da veza svađa i povišenja krvnog pritiska nije uočena kod muškaraca.
Uz to, podaci prikupljeni od oko 1.500 ispitanika starih od 51 do 91 godine pokazuju da su svađe u najvećoj mjeri dizale krvni pritisak ženama srednje životne dobi.