Černobil...od havarije do serije
Moderator: spacebound
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Status: Offline
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10133 times
- Been thanked: 17193 times
Re: Černobil...od havarije do serije
mozes na gledalici.nema na cemu
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- greeneyes
- Hadžija

Hvala brate-sestro, ali nemam ti ja to kad traziti. Jedino da neko svaku noc postavlja epizodu po epizodu
Samo sabura
- spacebound
- Urednik foruma

kako mislis nemas kad trazitgreeneyes wrote: 03 Jun 2019, 17:29Hvala brate-sestro, ali nemam ti ja to kad traziti. Jedino da neko svaku noc postavlja epizodu po epizodu![]()
https://www.gledalica.com/sa-prevodom/c ... 3bc7f.html
sekunda posla
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- greeneyes
- Hadžija

Ne pamtim kad sam u vakat dosao kuci
salim se, ubuduce cu sebi napraviti bolje radno vrijeme pa cu moci gledati 
Samo sabura
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14495 times
- Been thanked: 24528 times
I ove americke, skoro sve su za remonta, curi na sve strane. Kolko je sve zagadjeno, dobro svi nemamo po sest sisa na ledjima.
Ne mogu da nadjem clanak o svemu koji sam nedavno citao, pa hajvani su u pocetku radioaktivni otpad frljacali u buradima drito u okean.
U novije vrijeme bude i ona Fukosima, sav Japan preko noci oklempavio, sam’ kriju.
Ne mogu da nadjem clanak o svemu koji sam nedavno citao, pa hajvani su u pocetku radioaktivni otpad frljacali u buradima drito u okean.
U novije vrijeme bude i ona Fukosima, sav Japan preko noci oklempavio, sam’ kriju.
Dozvolite da se obratimo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4486 times
- Been thanked: 3476 times

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Sve to oko nuklearki, ajde i da im vjerujem donekle ...Fuddo wrote: 03 Jun 2019, 18:09 I ove americke, skoro sve su za remonta, curi na sve strane. Kolko je sve zagadjeno, dobro svi nemamo po sest sisa na ledjima.
Otpad je puno delikatnija stvar. Stoljeća, tisućljeća su u pitanju, a kad će popustiti spremnici, uslijed čega, vrlo je upitno.
Habibti, ya nour el - ain... 
Vjetrenjace nisu još u istoj priči, niti su iskoristive svuda, kao ni solarni sistemi..dadojović wrote: 02 Jun 2019, 20:36Da u tom kontekstu i govorim, ako dođe do katastrofe tu su posljedice stravične. S druge strane ako se pokvari na primjer vjetrenjača koja proizvodi el. energiju nikakva šteta.storm wrote: 02 Jun 2019, 20:02
Pa sad... Ako je sve u redu i ispravno... Zasad, do sad, nema cisceg, efektnijeg i manje štetnog načina za proizvodnju električne energije... Termo i hidro daleko više utječu na okoliš.
Ako je sve u redu, ponavljam..
Ne znam što da mislim, eto NE Krško je 50km od mene![]()
Suncem bi mogli pogoniti čitav svijet sa sićušnim dijelom solarnog polja negdje u Sahari ali je problem distribucije
- dadojović
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Živim u području koje obiluje vjetro - elektranama. Da se malo našalim, svako brdo koje imalo drži do sebe ima nekoliko vjetrenjača. Ali takvi primjeri su u Hrvatskoj više izuzetak nego pravilo, pa će trebati godine da takav oblik energije postigne veći udio u ukupnoj opskrbi. Što se tiče solarnih panela, većina novo izgrađenih gospodarski objekata okreće se tom vidu energije, u prvom redu zbog izdašnih potpora iz fondova, iz kojih se sufinancira ugradnja panela. Sve u svemu postoji značajan napredak u primjeni vjetro i sunčeve energije, ali isto tako još ćemo dugo biti prinuđeni na klasičnu opskrbu, pa tako i na Krško.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Pa jest, bilo bi idealno ali još je tu hrpa problema u tehnologiji i prijenosu energije.dadojović wrote: 03 Jun 2019, 21:05 Živim u području koje obiluje vjetro - elektranama. Da se malo našalim, svako brdo koje imalo drži do sebe ima nekoliko vjetrenjača. Ali takvi primjeri su u Hrvatskoj više izuzetak nego pravilo, pa će trebati godine da takav oblik energije postigne veći udio u ukupnoj opskrbi. Što se tiče solarnih panela, većina novo izgrađenih gospodarski objekata okreće se tom vidu energije, u prvom redu zbog izdašnih potpora iz fondova, iz kojih se sufinancira ugradnja panela. Sve u svemu postoji značajan napredak u primjeni vjetro i sunčeve energije, ali isto tako još ćemo dugo biti prinuđeni na klasičnu opskrbu, pa tako i na Krško.
EU podupire, financira smislene projekte, postoje fondovi, ali daleko je još do ozbiljnog udjela "zelene" energije kod nas...
Aj polako, nadajmo se...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Druga sezona serije Černobil će se snimati u Zenici
Iako su planirati objaviti samo jednu sezonu, producenti serije Černobil su zbog ogromne potražnje odlučili snimiti dodatnu sezonu. Serija koja je u kratkom roku dospjela na prvo mjestu u svijetu po gledanosti, dobit će novi epilog, ali na drugoj lokaciji.
“Nismo zaista očekivali ovoliko interesovanje za serijom i zaista nam je drago što smo uspjeli napraviti remek djelo. Drago nam je da je publika tako dobro prihvatila i sada nam ne preostaje ništa drugo, nego da nastavimo snimanje serijala. Naši scenaristi aktivno rade na pisanju nove sezone, ali smo se odlučili promijeniti malo lokaciju, iako se to neće primijetiti u seriji”, rekao je Nick Lewis, jedan od producenata serije.
Nova lokacija za snimanje će biti Zenica, obzirom da okolina podsjeća na ambijent Černobila, te da gledatelji uopće neće primijetiti razliku.
“Zenica je zaista odlična lokacija za snimanje. Ima sve što je potrebno i izgleda kao grad koji je preživio nuklearnu katastrofu. Razlog što ne možemo nastaviti snimati u Černobilu je zbog stepena radijacije koji je i danas prisutan, te ne smijemo izlagati ekipu tom riziku. Dugo smo tražili po internetu grad koji bi mogao biti zamjenska lokacija, čak smo u očaju razmišljali da izgradimo filmski set, ali sada neće biti potrebe kada smo saznali za Zenicu”, dodao je Lewis.
Pored toga što je estetika grada slična Černobilu, producenti su rekli da će snimanje biti održano tokom zimskih dana, kada Zenica izgleda kao da je eksplodirala nuklearna toplana.
Iako su planirati objaviti samo jednu sezonu, producenti serije Černobil su zbog ogromne potražnje odlučili snimiti dodatnu sezonu. Serija koja je u kratkom roku dospjela na prvo mjestu u svijetu po gledanosti, dobit će novi epilog, ali na drugoj lokaciji.
“Nismo zaista očekivali ovoliko interesovanje za serijom i zaista nam je drago što smo uspjeli napraviti remek djelo. Drago nam je da je publika tako dobro prihvatila i sada nam ne preostaje ništa drugo, nego da nastavimo snimanje serijala. Naši scenaristi aktivno rade na pisanju nove sezone, ali smo se odlučili promijeniti malo lokaciju, iako se to neće primijetiti u seriji”, rekao je Nick Lewis, jedan od producenata serije.
Nova lokacija za snimanje će biti Zenica, obzirom da okolina podsjeća na ambijent Černobila, te da gledatelji uopće neće primijetiti razliku.
“Zenica je zaista odlična lokacija za snimanje. Ima sve što je potrebno i izgleda kao grad koji je preživio nuklearnu katastrofu. Razlog što ne možemo nastaviti snimati u Černobilu je zbog stepena radijacije koji je i danas prisutan, te ne smijemo izlagati ekipu tom riziku. Dugo smo tražili po internetu grad koji bi mogao biti zamjenska lokacija, čak smo u očaju razmišljali da izgradimo filmski set, ali sada neće biti potrebe kada smo saznali za Zenicu”, dodao je Lewis.
Pored toga što je estetika grada slična Černobilu, producenti su rekli da će snimanje biti održano tokom zimskih dana, kada Zenica izgleda kao da je eksplodirala nuklearna toplana.
🐽
Sutra inače izlazi peta, zadnja epizoda...
E onda idem sve u dahu pogledati jednu noć..
E onda idem sve u dahu pogledati jednu noć..
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6961 times
- Been thanked: 6266 times
- Status: Online
Htjela sam gledat. Prateci komentare i sve, ne vjerujem da hocu. 
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4486 times
- Been thanked: 3476 times
I mene je strah pogledati. Pa jbt, u ovih zadnjih par decenija, nema osobe da nije fasovala neki karcinom. Onim od 60++ je zagarantovano da će bar jedan fasovati a i mladja populacija rapidno fasuje. Fuj.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
Prije nekoliko godina dovezen je neki radioakivni celik u Ze. 100% autenticna lokacija.Hannibal wrote: 03 Jun 2019, 23:28 Druga sezona serije Černobil će se snimati u Zenici
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ja sam nekako sentimentalan prema Cernobilu.
Desili smo se iste godine.
Desili smo se iste godine.
. . . . . . . . .
- spacebound
- Urednik foruma

ja sam 4 epizodu oplakala 
oni psi
oni psi