Mogu mogu... a ti ces meni spakovati malo paprika sto ti je sad donijela tetka iz pazara
Šta vas motiviše?
Moderator: VIP
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
- Status: Offline
Re: Šta vas motiviše?
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5303 times
- Been thanked: 6798 times
Ni mene odvesti u Istanbul kad krene nazad
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
spakovacu ti kantuvrhbosnica wrote: 15 Feb 2020, 21:23Mogu mogu... a ti ces meni spakovati malo paprika sto ti je sad donijela tetka iz pazara![]()
🐽
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
Pa vala kad promislim, tako i jeste najbolje... ti imas tetke tamo, dobijes paprika kad pozelis..a ja? Ja bog zna kad cu opet u sandzakHannibal wrote: 15 Feb 2020, 21:25spakovacu ti kantuvrhbosnica wrote: 15 Feb 2020, 21:23
Mogu mogu... a ti ces meni spakovati malo paprika sto ti je sad donijela tetka iz pazara![]()
![]()
Btw, ovu sad raspakovala

Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- MrH
- 22 bez glave

- Has thanked: 1690 times
- Been thanked: 1391 times
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6648 times
- Been thanked: 5982 times
Na zalost (ili srecu) kod mene je tako da sve sto zamislim i naumim, moram i da ispunim. A zamisljam mnogo i sebi uvijek postavljam neke ciljeve, koji se nekad, ako sam iskrena, na prvu loptu cine il nemoguci il ludi.
I onda ne da mi djavo mira i ne mogu odustat, dok ne uspijem i to mi je najveca motivacija ili pain in the ass.
I mozda ce se cuti cudno, ali svaki moguci neuspjeh mi je jos veca motivacija jer sam tvrdoglava ko.. 
Nista u zivotu nisam ostavila nedovrseno, bila to sitnica ili neka krupna stvar. Imam i blagi ocd pa mi svako odustajanje stvara probleme tipa "sto nisi" "kad ces" "e neces spavat, sad razmisljaj o tome" i tako. I posto moram bit najbolja u svemu sto radim.. dajem sebe maksimalno. Jedino sto me moze demotivirati su zdr. problemi ili nesto slicno mojih najdrazih ljudi. I u zadnje vrijeme tocno mi se to desava. Trebala sam nesto zavrsit i nikako da sjednem i rjesim to. Nit imam volje, nit imam motivacije, a na pameti mi je svake sekunde. Na ja, sredicu i to, ako me mentorica prije ne objesi, ne smijem joj na oci.
Kroz skolovanje najveca motivacija su mi bili roditelji jer su se odrekli bukvalno svemu da sam ja mogla studirat. Sebi priustili nista, da bih ja (i braca) imala mogucnost da se skolujem. Vece motivacije od toga nema i ne postoji. Ne bih sebi nikad dozvolila da iskoristim to i ne uradim od sebe nista. Moji roditelji, moje
Nista u zivotu nisam ostavila nedovrseno, bila to sitnica ili neka krupna stvar. Imam i blagi ocd pa mi svako odustajanje stvara probleme tipa "sto nisi" "kad ces" "e neces spavat, sad razmisljaj o tome" i tako. I posto moram bit najbolja u svemu sto radim.. dajem sebe maksimalno. Jedino sto me moze demotivirati su zdr. problemi ili nesto slicno mojih najdrazih ljudi. I u zadnje vrijeme tocno mi se to desava. Trebala sam nesto zavrsit i nikako da sjednem i rjesim to. Nit imam volje, nit imam motivacije, a na pameti mi je svake sekunde. Na ja, sredicu i to, ako me mentorica prije ne objesi, ne smijem joj na oci.
Kroz skolovanje najveca motivacija su mi bili roditelji jer su se odrekli bukvalno svemu da sam ja mogla studirat. Sebi priustili nista, da bih ja (i braca) imala mogucnost da se skolujem. Vece motivacije od toga nema i ne postoji. Ne bih sebi nikad dozvolila da iskoristim to i ne uradim od sebe nista. Moji roditelji, moje
Svako sebe laze kako mu odgovara.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Moraš biti najbolja u svemu ?
Ili ti je konkurencija veoma slaba ili si mnogo mlada.
A razočarenja i Padovi. To je sve dio života.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 6648 times
- Been thanked: 5982 times
Wrong wrong wrong.prog321 wrote: 16 Feb 2020, 08:50 Moraš biti najbolja u svemu ?
Nemoj pokusati ponovo.
I ne hvataj se za rijeci jer je savrseno jasno da sam Slovenka i da mi jezik ne ide i ne mogu uvijek sve napisati kako treba ili mozda ispadne drugacije nego sto sam ja mislila. Ne najbolja u odnosu na druge vec nikad ne bih radila posao gdje ne bi prosperirala i briljirala, nakon nekog vremena.
I nisam mnogo mlada.
A da si citao, vidio bi sta sam napisala o svojim neuspjehima. I nemoj me vise citirat jer me ne poznajes da bi donosio ovakve zakljucke. Svako dobro.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
Sunce, muzika, proljeće, skori kraj školovanja, kad sam pomislm na to bude mi lakše, iako je trenutno stislo sa svih strana, ali tako to bude pred kraj vjerovatno. Motivisu me.ljudi koje volim, njihova podrška, to što vjeruju i računaju na mene . Motivise me ljubav. Lijepo je kad znaš da je neko tu, da neće nikud od mene i da idemo naprijed , zajedno,.
Motivise me.i strah od neuspjeha.
Motivise me.i strah od neuspjeha.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2816 times
- Been thanked: 5046 times
Strah od neuspjeha od mene načini invalida. Totalno nemotivirajući.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova wrote: 16 Feb 2020, 11:55 Strah od neuspjeha od mene načini invalida. Totalno nemotivirajući.
Kod mene suprotno. Strah je baš strah, ne hvata me panika, stvori kod.mene taj lagani pritisak, i u stanju sam u takvim situacijama dati 100% od sebe. Kasnije mi bude loše, kad me popusti, posttraumatski me drži po par dana. Obično jedem nutellu na kasiku tada i hodam.u pidzami po dva dana.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55445 times
- Been thanked: 9888 times
- Status: Online
Kakav posttraumatski, nisi bila po rovovima 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Nisam te ni citirao.uvijek_kontra wrote: 16 Feb 2020, 11:27Wrong wrong wrong.prog321 wrote: 16 Feb 2020, 08:50 Moraš biti najbolja u svemu ?
Nemoj pokusati ponovo.
I ne hvataj se za rijeci jer je savrseno jasno da sam Slovenka i da mi jezik ne ide i ne mogu uvijek sve napisati kako treba ili mozda ispadne drugacije nego sto sam ja mislila. Ne najbolja u odnosu na druge vec nikad ne bih radila posao gdje ne bi prosperirala i briljirala, nakon nekog vremena.
I nisam mnogo mlada.
A da si citao, vidio bi sta sam napisala o svojim neuspjehima. I nemoj me vise citirat jer me ne poznajes da bi donosio ovakve zakljucke. Svako dobro.![]()
Ali dobro. Prepoznao sam tvoj mentalni sklop.
Sa zadovoljstvom ću ga izbjegavati.
Haj zdra'o.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Pa jel ptsp samo kod osoba koje su bile u rovovima? Nije bolan. Javlja se kod svakog većeg pretrlljenog stresa samo mu je gradacija niža, tj stepem na gradacijskoj skali mnogo manji nego kod ljudi koji su bili izloženi "rovovima".
- Dr. Wheel
- Aktivni forumaš

Ja rođen u ratu, ne sjećam ga se, a počesto sanjam rat. Baš neku noć sanjam kako ulazim sa starim na Grbavicu, a tuku nas granate i ostala artiljerija. Njemu ruku odnijelo, a i mene udesilo.Iskra wrote: 16 Feb 2020, 12:04
Pa jel ptsp samo kod osoba koje su bile u rovovima? Nije bolan. Javlja se kod svakog većeg pretrlljenog stresa samo mu je gradacija niža, tj stepem na gradacijskoj skali mnogo manji nego kod ljudi koji su bili izloženi "rovovima".
Stresno drama.