Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
Re: Težak život roditelja trojki iz Zenice
Gdje zivi ova porodica? Mozemo li mi iz dijaspore nesto organizovati i pomoci?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10000 times
- Been thanked: 11890 times
- Status: Offline
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Šokantna priča o zločincu koji se sam spalio u kući
Mujo Makić je svoje kćerke 'uzimao za žene'

Stravična smrt Muje Makića, osuđenog bludnika i silovatelja, u plamenu njegove kuće u Bućevcima kod Bužima razotkrila je šokantnu priču o Makićevim višegodišnjim zlodjelima, zbog čega se na koncu sam zapalio
Makić (60) je jučer ukopan, a na njegovoj smrtovnici nema nijednog od devetero članova porodice ni supruge Seide. Kako je živio, tako je i okončao život ovaj višestruko osuđivani silovatelj kćerki i ubica.

Tukao sinove
Izjava sina Emira da mu djeca neće klanjati dženazu najbolje oslikava dubinu nesreće i poniženja koju je trpjela ova siromašna porodica u kojoj je „glava kuće" silovao rođene kćerke i tukao sinove.
U Bužimu svi nastoje da što prije zaborave na Muju Makića, njegov kriminalni način života i dramatični kraj. Istraga o ovom tragičnom slučaju traje, a prema izjavama svjedoka, nastradali Makić je prijetnjom da je kuća minirana spriječio ulazak policije i vatrogasaca. Sudski vještak, kako saznajemo, nije mogao ni izvršiti obdukciju, od Makićevog tijela ostao je samo nagorjeli dio glave i grudi, sve ostalo je bilo ugljenisano.
Iako je Makić više puta osuđivan za krivična djela ubistva, silovanja, rodoskrvnuća, nedozvoljeno držanje oružja, u Tužilaštvu USK pronašli smo samo dva spisa, jedan o incestu, silovanju 15-godišnje kćerke 1998. godine, i onaj o nedozvoljenom držanju naoružanja i izazivanja opće opasnosti iz 2007. godine.
Osuđen je 21. aprila 1994. na pet godina zatvora zbog silovanja kćerke, a 1998. na sedam i po godina robije za krivično djelo incesta. Rođenu kćerku, 15-godišnju E. M. silovao je dva puta, zaprijetivši joj da će je ubiti ako nekome kaže.
Ostao invalid
Prema svjedočenju Seide Makić na jednom od suđenja, ona je s Mujom izrodila 12 djece, a devetero živih. Njen suprug se nakon odrastanja kćerki naprosto pretvorio u monstruma i, kako je tada izjavila, „uzimao ih za ženu".
- Čula sam kćerku koju je silovao kako zapomaže: „Tata, nemoj, Bog ti dao, nemoj, molim te" - ispričala je Seida.
Još 2007. Makić je u dvorištu porodične kuće u Bućevcima pucao prema sinovima Emiru i Eminu i Zineti Skenderović, a sinovi su uzvratili paljbu, ranivši ga u noge, zbog čega je ostao trajni invalid. Makić je još 1975. počinio ubistvo, zbog čega je osuđen 1978., međutim, u dokumentaciji Tužilaštva USK nismo uspjeli pronaći spis o ovom krivičnom djelu.
Obavijest o smrti najbolje govori kako je živio Makić: Djece nema među ožalošćenim

Stravična smrt Muje Makića, osuđenog bludnika i silovatelja, u plamenu njegove kuće u Bućevcima kod Bužima razotkrila je šokantnu priču o Makićevim višegodišnjim zlodjelima, zbog čega se na koncu sam zapalio
Makić (60) je jučer ukopan, a na njegovoj smrtovnici nema nijednog od devetero članova porodice ni supruge Seide. Kako je živio, tako je i okončao život ovaj višestruko osuđivani silovatelj kćerki i ubica.

Tukao sinove
Izjava sina Emira da mu djeca neće klanjati dženazu najbolje oslikava dubinu nesreće i poniženja koju je trpjela ova siromašna porodica u kojoj je „glava kuće" silovao rođene kćerke i tukao sinove.
U Bužimu svi nastoje da što prije zaborave na Muju Makića, njegov kriminalni način života i dramatični kraj. Istraga o ovom tragičnom slučaju traje, a prema izjavama svjedoka, nastradali Makić je prijetnjom da je kuća minirana spriječio ulazak policije i vatrogasaca. Sudski vještak, kako saznajemo, nije mogao ni izvršiti obdukciju, od Makićevog tijela ostao je samo nagorjeli dio glave i grudi, sve ostalo je bilo ugljenisano.
Iako je Makić više puta osuđivan za krivična djela ubistva, silovanja, rodoskrvnuća, nedozvoljeno držanje oružja, u Tužilaštvu USK pronašli smo samo dva spisa, jedan o incestu, silovanju 15-godišnje kćerke 1998. godine, i onaj o nedozvoljenom držanju naoružanja i izazivanja opće opasnosti iz 2007. godine.
Osuđen je 21. aprila 1994. na pet godina zatvora zbog silovanja kćerke, a 1998. na sedam i po godina robije za krivično djelo incesta. Rođenu kćerku, 15-godišnju E. M. silovao je dva puta, zaprijetivši joj da će je ubiti ako nekome kaže.
Ostao invalid
Prema svjedočenju Seide Makić na jednom od suđenja, ona je s Mujom izrodila 12 djece, a devetero živih. Njen suprug se nakon odrastanja kćerki naprosto pretvorio u monstruma i, kako je tada izjavila, „uzimao ih za ženu".
- Čula sam kćerku koju je silovao kako zapomaže: „Tata, nemoj, Bog ti dao, nemoj, molim te" - ispričala je Seida.
Još 2007. Makić je u dvorištu porodične kuće u Bućevcima pucao prema sinovima Emiru i Eminu i Zineti Skenderović, a sinovi su uzvratili paljbu, ranivši ga u noge, zbog čega je ostao trajni invalid. Makić je još 1975. počinio ubistvo, zbog čega je osuđen 1978., međutim, u dokumentaciji Tužilaštva USK nismo uspjeli pronaći spis o ovom krivičnom djelu.
Obavijest o smrti najbolje govori kako je živio Makić: Djece nema među ožalošćenim
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Re: Šokantna priča o zločincu koji se sam spalio u kući
Bolje da ništa ne komentarišem, jer je mrtav čovjek.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ma nek je mrtav hiljadu puta, da je bogdom crko prije!
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
spali se i ti, kad si to slusala a nisi nista uradila.Krokodil Behko wrote: - Čula sam kćerku koju je silovao kako zapomaže: „Tata, nemoj, Bog ti dao, nemoj, molim te" - ispričala je Seida.
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 27 times
Mezar mu se urusio!!!
U cumur se pretvorio pa ga iskopali i meni dovukli da ga lozim!!!
Po cesti pepeo njegov zimi posipali da se ne klize!!!!
Onome ko je pisao i stampao posmrtnicu: U VATRI GORIO K'O MAKIC MUJO, zbog onog " Tuznim srcem javljamo, rodbini, prijateljima, i komsijama zalosnu vijest da nam je nas dragi.."
U cumur se pretvorio pa ga iskopali i meni dovukli da ga lozim!!!
Po cesti pepeo njegov zimi posipali da se ne klize!!!!
Onome ko je pisao i stampao posmrtnicu: U VATRI GORIO K'O MAKIC MUJO, zbog onog " Tuznim srcem javljamo, rodbini, prijateljima, i komsijama zalosnu vijest da nam je nas dragi.."

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
I ja sam rekla,dabogda se raspadala sto ga nije zaklala,kakva je to mati,sto ga svi ne iskomadase ranijeVoljena wrote:spali se i ti, kad si to slusala a nisi nista uradila.Krokodil Behko wrote: - Čula sam kćerku koju je silovao kako zapomaže: „Tata, nemoj, Bog ti dao, nemoj, molim te" - ispričala je Seida.
Ja bi njemu s osmjehom oci vadila jedno po jedno da je moje dijete dirnuo
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Kakva je to mati koja je znala i cula molbu svog dijeteta da je on ne bi napadao ,nek je mrtav ja bi ga na spavanju ubila da je nedaj Boze se to meni desilo.Onda govno pali sebe i kucu da dijeca nemaju krov nad glavom ma govno jasta je

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Djevojka iz okoline Lukavca samoubistvo najavila na Facebook
"Noćas se rastajemo svi..."

elo Babice kod Lukavca potreslo je tragično samoubistvo djevojke Almine R. (19).
Nesretna djevojka je svoj život je odlučila skončati vješanjem u blizini porodične kuće kod jezera Modrac, a da priča bude još tragičnija, svoju namjeru je najavila i na društvenoj mreži Facebook.
"Noćas se rastajemo svi, u srcu ostaju drugovi…", napisala je Almina, dok je pojedinim prijateljima ponaosob poručila kako ih voli.
Motivi zbog čega se ova mlada djevojka ubila nikome nisu jasni, jer svojim ponašanjem nije ukazivala da će se odlučiti na tragičan čin.
O ovom tragičnom događaju obavješten je dežurni kantonalni tužilac, dok su uviđaj obavili službenici Policijske uprave Lukavac.

elo Babice kod Lukavca potreslo je tragično samoubistvo djevojke Almine R. (19).
Nesretna djevojka je svoj život je odlučila skončati vješanjem u blizini porodične kuće kod jezera Modrac, a da priča bude još tragičnija, svoju namjeru je najavila i na društvenoj mreži Facebook.
"Noćas se rastajemo svi, u srcu ostaju drugovi…", napisala je Almina, dok je pojedinim prijateljima ponaosob poručila kako ih voli.
Motivi zbog čega se ova mlada djevojka ubila nikome nisu jasni, jer svojim ponašanjem nije ukazivala da će se odlučiti na tragičan čin.
O ovom tragičnom događaju obavješten je dežurni kantonalni tužilac, dok su uviđaj obavili službenici Policijske uprave Lukavac.
Re: Djevojka iz okoline Lukavca samoubistvo najavila na Face
Gledam te nekim drugim ocima
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Ocigledno je bila razocarana u ljubav prvenstveno,a to je opasno kod curica koje su navikle imati sve sto zazele.
Nesumnjivo je zeljela privuci paznju,cim je objavila na fb.
Ehhh
Nesumnjivo je zeljela privuci paznju,cim je objavila na fb.
Ehhh
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Na zalost u zadnje vrijeme mladi sebi oduzimaju sebi zivot.samo kako mogu a tek na sviet postali da zive i zivotu da se raduju

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
to samo kukakvice rade...zalosno ali ima toga, ni prva ni posljednja.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9186 times
- Been thanked: 5869 times
Suvise je mlada da bi bila kukavica na ovaj nacin.Voljena wrote:to samo kukakvice rade...zalosno ali ima toga, ni prva ni posljednja.
Kakva steta njenog zivota i kakva samo nesreca za njene roditelje.
The Dark Side Of The Forum...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

DVOJE POGINULIH: U dolini Neretve srušio se avion

U nesreći neregistriranog aviona samogradnje jutros oko 9 sati u blizini Ploča poginuli su muškarac i žena, izvijestila je Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova
Navodi se da let nije bio najavljen Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe, a o nesreći su Centru 112 dojavili građani okolnog područja. Prema informacijama iz prijave građana, avion se zabio u nasade mandarina, u blizini brda Kozjak. U nesreći su poginuli muškarac i žena koji su bili u avionu. Identitet jedne osobe je utvrđen, a druge je u toku, navodi se u priopćenju.
Na mjestu nesreće su vatrogasci i policija s kojom je u stalnom kontaktu Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, koja će provesti tehničku istragu te avionske nesreće.
Istražitelji za avionske nesreće odmah će danas otići na očevid mjesta događaja te će se olupina aviona izuzeti radi provođenja tehničke istrage tj. utvrđivanje uzroka nesreće, navodi se uz ostalo u priopćenju.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8229 times
- Been thanked: 19379 times
Re: DVOJE POGINULIH: U dolini Neretve srušio se avion
Evo taman sad bilo na vijestima. Lik ima petero djece i kažu da je inače volio ekstremne sportove.
Djevojci je bilo 23g i bila je i sama pilot. E sad ILI su se srušili dok su prskali mandarine ILI nisu prskali, a avion je bio za to, ne znam tačno.
Djevojci je bilo 23g i bila je i sama pilot. E sad ILI su se srušili dok su prskali mandarine ILI nisu prskali, a avion je bio za to, ne znam tačno.