Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10302 times
- Been thanked: 12179 times
- Status: Offline
Re: Josip Broz TITO
wikileaks: Jovanka Broz tvrdi da je organizirala sastanke Tita i Draze Mihajlovica
Udovica Josipa Broza Tita u razgovoru je napala Ruse i rekla kako ih Tito nikada nije volio, dodala je da Slovenci nikada nisu bili posvećeni jugoslavenskoj ideji i napala je i one koji su zaslužni za njezin kućni pritvor prije 23 godine i time negirali da je ona Titov nasljednik, piše Blic.
Sastanak je u ambasadi organiziran na ideju ministra Rasima Ljajića, jedinog čovjeka koji je po mišljenju Jovanke Broz sposoban voditi Srbiju. To je bio prvi sastanak Titove udovice s jednim stranim diplomatom još od 1977. godine, kada je stavljena u kućni pritvor.

Jovanka je nakon deset godina izolacije ponovno došla u žižu javnosti, kada je ponovno dobila osobnu iskaznicu i putovnicu, prvi put nakon 1977. godine.
Titova udovica je istakla tijekom razgovora da je zavjeru da bude u pritvoru 1977. skovao slovenski komunist Stane Dolac. On i tadašnji general Ljubišić bili su u strahu da bi ona mogla iskoristiti Titov uspjeh za svoje pozicioniranje. Jovanka je dodala da je tada bio trend da žene uspjevaju zahvaljujući supruzima i da je njezina popularnost zbog Tita bila logična, ali da ona sama nikada nije manevrirala na taj način.
Tito je, kaže, bio preslab da bi sam preokrenuo stvar, a da je s njim tijekom njegovog boravka u Ljubljani na liječenju razgovarala samo tijekom prve godine pritvora.
Jovanka Broz je ispričala zanimljivu priču da je tijekom rata organizirala dva sastanka između Tita i Draže Mihajlovića, jedan u njezinom selu u Kninu. 'Oni su pričali i spavali jedan pored drugog na prostirkama od slame', ispričala je Jovanka.
Sljedećeg jutra, ipak, cijeli Titov krug suradnika bio je skoro potpuno izbrisan kada je dignut u most kojim su prolazili. Jovanka je rekla da je bilo jasno da su Mihajlović i četnici željeli iskoristiti pregovore da uklone Tita i da poslije toga više nije bilo pregovora.
Udovica Josipa Broza Tita u razgovoru je napala Ruse i rekla kako ih Tito nikada nije volio, dodala je da Slovenci nikada nisu bili posvećeni jugoslavenskoj ideji i napala je i one koji su zaslužni za njezin kućni pritvor prije 23 godine i time negirali da je ona Titov nasljednik, piše Blic.
Sastanak je u ambasadi organiziran na ideju ministra Rasima Ljajića, jedinog čovjeka koji je po mišljenju Jovanke Broz sposoban voditi Srbiju. To je bio prvi sastanak Titove udovice s jednim stranim diplomatom još od 1977. godine, kada je stavljena u kućni pritvor.

Jovanka je nakon deset godina izolacije ponovno došla u žižu javnosti, kada je ponovno dobila osobnu iskaznicu i putovnicu, prvi put nakon 1977. godine.
Titova udovica je istakla tijekom razgovora da je zavjeru da bude u pritvoru 1977. skovao slovenski komunist Stane Dolac. On i tadašnji general Ljubišić bili su u strahu da bi ona mogla iskoristiti Titov uspjeh za svoje pozicioniranje. Jovanka je dodala da je tada bio trend da žene uspjevaju zahvaljujući supruzima i da je njezina popularnost zbog Tita bila logična, ali da ona sama nikada nije manevrirala na taj način.
Tito je, kaže, bio preslab da bi sam preokrenuo stvar, a da je s njim tijekom njegovog boravka u Ljubljani na liječenju razgovarala samo tijekom prve godine pritvora.
Jovanka Broz je ispričala zanimljivu priču da je tijekom rata organizirala dva sastanka između Tita i Draže Mihajlovića, jedan u njezinom selu u Kninu. 'Oni su pričali i spavali jedan pored drugog na prostirkama od slame', ispričala je Jovanka.
Sljedećeg jutra, ipak, cijeli Titov krug suradnika bio je skoro potpuno izbrisan kada je dignut u most kojim su prolazili. Jovanka je rekla da je bilo jasno da su Mihajlović i četnici željeli iskoristiti pregovore da uklone Tita i da poslije toga više nije bilo pregovora.
Decembra će Jovanki 87 godina ,........ žilav babac, nikako da umre 
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
ne znam sta da kazem.
mnogi titovo doba nazivaju dobom jednoumlja.
uredu ali po meni ovo danas je vrijeme bezumlja.
e sad sta je bolje?
e sad sta je bolje?
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Eto izaberi.. kokos ili jaje.. I sta god izaberes,u pravu siblento59 wrote:ne znam sta da kazem.
e sad sta je bolje?
upravu si ali u vrijeme jednoumlja smo bar imali drzavu, a danas????????
dok je bila njegova "diktatura" imao sam kucu,posao,slobodu,besplatno skolovanj,lijecenje itd.itd.
ali dolaskom ove "demokratije" izgubih sve.
dok je bila njegova "diktatura" imao sam kucu,posao,slobodu,besplatno skolovanj,lijecenje itd.itd.
ali dolaskom ove "demokratije" izgubih sve.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

To jeste tako. To nisam nikada ni krio..
Besplatno zdravstveno i skolovanje za sve..
Bezbjednost na nivou i dovoljno posla da se zivi kako-tako.
Ovi danas,obicni kokosari,po entitetima gledano,nisu bili u stanju da sacuvaju,RS rafineriju a Federacija terminale (izgleda da ih gubimo) ..A i jedno i drugo,u poredjenju sa kolosalnoscu nekadasnjeg Energoinvesta,vise je nego sitnica.. da i ne govorimo o Energopetrolu i slicno.. Da su debili htjeli,mogla je drzava preko terminala uvoziti naftu a preradjivati je u brodsu.. Ako nisu imali para,mogli su uzeti kredit. Nafta je uvijek,unosan biznis i ne vjerujem,da ne bi molgi dobiti kredit za modernizaciju terminala i rafinerije. Drzava bi profirtirala a medjuentitetska saradnja,bila bi veca. Medjutim,ovim feudalcima,to ne odgovara.
Besplatno zdravstveno i skolovanje za sve..
Bezbjednost na nivou i dovoljno posla da se zivi kako-tako.
Ovi danas,obicni kokosari,po entitetima gledano,nisu bili u stanju da sacuvaju,RS rafineriju a Federacija terminale (izgleda da ih gubimo) ..A i jedno i drugo,u poredjenju sa kolosalnoscu nekadasnjeg Energoinvesta,vise je nego sitnica.. da i ne govorimo o Energopetrolu i slicno.. Da su debili htjeli,mogla je drzava preko terminala uvoziti naftu a preradjivati je u brodsu.. Ako nisu imali para,mogli su uzeti kredit. Nafta je uvijek,unosan biznis i ne vjerujem,da ne bi molgi dobiti kredit za modernizaciju terminala i rafinerije. Drzava bi profirtirala a medjuentitetska saradnja,bila bi veca. Medjutim,ovim feudalcima,to ne odgovara.
Medjutim,ovim feudalcima,to ne odgovara.

Al pitanje je zašto im ne odgovara , haman namjerno rade na štetu države - ko zna kakva je to igra 
u svoju koristmrki62 wrote:Al pitanje je zašto im ne odgovara , haman namjerno rade na štetu države - ko zna kakva je to igra
briga njih za drzavu a jos manje za narod
Ma nije valjda da je tako , ja sam svo vrijeme mislio tako kako si napisao al velika većina forumaša ne prihvataju to i u mnogo navrata me prozvaše svakakvim pridjevcimablento59 wrote: u svoju korist
briga njih za drzavu a jos manje za narod
na stranu njegova nastrana sklonost da dozivotno vlada, kao i svi diktatori, Josip je Broz bio klasicni hedonist, covjek koji je znao uzivati u zivotu, bravar koji je svirao klavir(!?), bonvivan za kojeg se ni dan-danas sa sigurnoscu ne zna koliko je imao zena (supruga), pa cak ni oko broja njegove djece postoje kontroverze...
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 929 times
Wikipedia poistovjetila Josipa Broza i Antu Pavelića
Neki dan me zanimao pojam "totalitarizma" i wiki mi izbaci to
http://hr.wikipedia.org/wiki/Totalitarizam
"Iako veliki Pavelićev neprijatelj, Tito je nastavio totalitarno vladanje svog prethodnika".
Koliko znam svako može poslati svoje podatke za wikipediju vezano za neki pojam ali oni to ne pustaju bez detaljne provjere ,pa ako se vaš text uklapa u općeprihvaćeno mišljenje o tom pojmu onda ga uvaže,inače ne.Zatim iz svih pristiglih informacija se napravi osnova koja se pusta na njihove stranice na skoro svim jezicima ,a vremenom se na isti način i nadogradjuje s tim da osnova uvjek ostaje ista.Dakle prema wikipeidi Tito i Pavelić su isti po načinu vladanja
http://hr.wikipedia.org/wiki/Totalitarizam
"Iako veliki Pavelićev neprijatelj, Tito je nastavio totalitarno vladanje svog prethodnika".
Koliko znam svako može poslati svoje podatke za wikipediju vezano za neki pojam ali oni to ne pustaju bez detaljne provjere ,pa ako se vaš text uklapa u općeprihvaćeno mišljenje o tom pojmu onda ga uvaže,inače ne.Zatim iz svih pristiglih informacija se napravi osnova koja se pusta na njihove stranice na skoro svim jezicima ,a vremenom se na isti način i nadogradjuje s tim da osnova uvjek ostaje ista.Dakle prema wikipeidi Tito i Pavelić su isti po načinu vladanja
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- String
- Legenda foruma

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 31 times
Kada je nestao Tito...svi su saznali ko su i sta su po nacionalnosti...neko je pitao mamu, neko tatu...neko djeda..itd...i krvavi pir je mogao da pocne...hvala Tito sto si vezao pse pa smo svi nesmetano mogli da setamo parkom Jugoslavija, bez da nas jedan od njih ugrize!!
Sada vise ne smijemo da setamo. Nakotilo se i nekih novih rasa pasa, pa sada grizu svuda po ulicama, gradovima...Neki od njih su cak naucili i da govore, koliko/toliko, pa cak budu i na TV-u...i da..svake cetiri godine, kad budu izlozbe pasa, seru po parkovima i ulicama i tako nas tjeraju da glasamo za najljepseg psa... Sad kad svi znamo ko smo i sta smo, u vecini gradova bivse Jugoslavije sa strahom izgovaramo svoje ime kada u njih dodjemo...slicno kao ruski rulet.. Zooloski vrt Goli Otok vise ne radi a ima puno zivotinja koje bi mogle tamo da borave...puno bi dobili da te zivotinje smjestimo tamo. N bi nas napadale i grizle po parkovima, ulicama, gradovima. Bilo bi nam drago da se ponovo pojavis druze Tito i to onakav kako kaze link na hr.wikipedia. Mogao bi dolaziti samo na godinu dana da nam pomognes sa svim ovim psima koji nas grizu i tako zaraze bjesnilom pa onda i mi moramo da grizemo. Onda otidji na Brione, izvali se dok se ne nakoti pasa ponovo pa cemo te mi zvati svake godine. Bilo bi to pravo rjesenje za nas...
Sada vise ne smijemo da setamo. Nakotilo se i nekih novih rasa pasa, pa sada grizu svuda po ulicama, gradovima...Neki od njih su cak naucili i da govore, koliko/toliko, pa cak budu i na TV-u...i da..svake cetiri godine, kad budu izlozbe pasa, seru po parkovima i ulicama i tako nas tjeraju da glasamo za najljepseg psa... Sad kad svi znamo ko smo i sta smo, u vecini gradova bivse Jugoslavije sa strahom izgovaramo svoje ime kada u njih dodjemo...slicno kao ruski rulet.. Zooloski vrt Goli Otok vise ne radi a ima puno zivotinja koje bi mogle tamo da borave...puno bi dobili da te zivotinje smjestimo tamo. N bi nas napadale i grizle po parkovima, ulicama, gradovima. Bilo bi nam drago da se ponovo pojavis druze Tito i to onakav kako kaze link na hr.wikipedia. Mogao bi dolaziti samo na godinu dana da nam pomognes sa svim ovim psima koji nas grizu i tako zaraze bjesnilom pa onda i mi moramo da grizemo. Onda otidji na Brione, izvali se dok se ne nakoti pasa ponovo pa cemo te mi zvati svake godine. Bilo bi to pravo rjesenje za nas...

- Jaca
- Inventar foruma

String wrote:Kada je nestao Tito...svi su saznali ko su i sta su po nacionalnosti...neko je pitao mamu, neko tatu...neko djeda..itd...i krvavi pir je mogao da pocne...hvala Tito sto si vezao pse pa smo svi nesmetano mogli da setamo parkom Jugoslavija, bez da nas jedan od njih ugrize!!
bolje biti malo lud nego malo pametan
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 929 times
Ja mislim da vi njega previše idealizirate i gajite neku romantičnu sliku ,čak me to podsjeća uveliko na autonomaše i njihovog Babu,ako evo sad će on doći iz zatvora pa će da nam cvjetaju ruže i slično .
Ma dajte ljudi ,nismo djeca
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
carobnjak_iz_voza wrote:Ja mislim da vi njega previše idealizirate i gajite neku romantičnu sliku ,čak me to podsjeća uveliko na autonomaše i njihovog Babu,ako evo sad će on doći iz zatvora pa će da nam cvjetaju ruže i slično .
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9384 times
- Been thanked: 6063 times
X - činacarobnjak_iz_voza wrote:Ja mislim da vi njega previše idealizirate i gajite neku romantičnu sliku ,čak me to podsjeća uveliko na autonomaše i njihovog Babu,ako evo sad će on doći iz zatvora pa će da nam cvjetaju ruže i slično .
The Dark Side Of The Forum...
prije nekih 20-ak godina medju narodom je bila prisutna postapalica
"tudjman laje, milosevic rezi
ustaj tito kerove povezi"
doslo iz naroda a ne iz saveza komunista.
mnogi danas nece da priznaju da im je za titova vakta bilo najbolje.
meni jeste iako nisam bio komunista
"tudjman laje, milosevic rezi
ustaj tito kerove povezi"
doslo iz naroda a ne iz saveza komunista.
mnogi danas nece da priznaju da im je za titova vakta bilo najbolje.
meni jeste iako nisam bio komunista