Koju vrstu romana preferirate?
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Koju vrstu romana preferirate?
od larsona sam i ja krenula, muškarci koji mrze žene, djevojka koja se igrala vatrom, i film je 
Last edited by lejlamo on 17 Apr 2020, 12:25, edited 1 time in total.
- numka
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 103 times
Ahaaa. Ja sam zamislila neke rekonstrukcije buđavih pradavnih događaja koji više nikog ne interesujudadojović wrote: 17 Apr 2020, 12:13Pa obično je razlog što čitatelji koji preferiraju povijesne romane, ujedno vole i povijest. Ili određeno povijesno razdoblje. Antički Rim, na primjer, ako je radnja smještena u taj vremenski period.numiz wrote: 17 Apr 2020, 12:01 Evo si i povijesnu temu digao
A inače, što to svi vole historijske? Meni nema ništa mrže...
Meni je roman "Lutkari" Tanje Kinkel jedan od boljih romana novijeg doba. Radnja je smještena u srednjovjkovnu Firencu. Opisi i povijest grada sama po sebi je čudesna, a u radnji se isprepliću i stvarne osobe tog doba: obitelji Medici, Borgia, zatim Savonarola, a sve uz neizbježne umjetnike poput Michelangela.
Error 404 - Signature not found
- numka
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 82 times
- Been thanked: 103 times
Mene taj roman iz nekog razloga i nije toliko oduševio, a toliko su ga nahvalili. Ne znam zašto, ali sama radnja nije bila nešto.lejlamo wrote: 17 Apr 2020, 12:24 od larsona sam i ja krenula, djevojka koja se igrala vatrom, i film je![]()
Error 404 - Signature not found
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
davno sam čitala, ali se sjećam da mi se dopalo, poslije njega nesbo je došao na red i, šta znam, takve romane čitam na plaži, drže pažnju, a nema nekog opterećenja.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Roman, odnosno trilogiju, je iznjeo lik Lisbeth Salander. Tako da se čitava snaga i kvaliteta trilogije bazira na osebujnom i neponovljivom karakteru i liku junakinje.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM