Ama L5-S1, kao i kod 75% ostalih.Savannah wrote:Ne znash ovo, sanse nema.Krokodil Behko wrote:A gdje te boli? Ja znam sve toSavannah wrote:Sjo ako ja pocnem ovdje da pishem...
Bol u leđima
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10190 times
- Been thanked: 12084 times
- Status: Offline
Re: Bol u leđima
Eh ta sam. Imam jos dvije al sam zaboravila gdje su. Imam i suzene spinalne kanale.Imala sam. Mislim da se to popravilo otkako ne pusim.
Ja sam operisala kicmu.
People don't get what they deserve. They just get what they get.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Vjerovatno S5-S4. Šta će ti operacija bona? Lijepo je bez toga.Savannah wrote:
Eh ta sam. Imam jos dvije al sam zaboravila gdje su. Imam i suzene spinalne kanale.Imala sam. Mislim da se to popravilo otkako ne pusim.
Ja sam operisala kicmu.
Vid' mene, ko da mi je dvajs
Cuj sta ce mi. Ja ba molila da me operisu 
Joj, nije smjesno.
Al stvarno sam imala takve bolove da sam molila doktore da me operisu. Nikada se nisam pokajala sto sam to uradila.
Joj, nije smjesno.
Al stvarno sam imala takve bolove da sam molila doktore da me operisu. Nikada se nisam pokajala sto sam to uradila.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

A koji je nerv bio ukliješten? Jel nervus ishianus, ili nervus peroneus ili koji?Savannah wrote:Cuj sta ce mi. Ja ba molila da me operisu
Joj, nije smjesno.![]()
Kod meen je onaj drugonavedeni i super mi je.
Ne boli me ništa, osim kad pretjeram s rekreacijom.
Onaj najduzi. Onaj sto kriz nogu ide. Taj prvi, cini mi se.
Mene malo boli kad se ne krecem dovoljno. Nekad me boli na promjenu vremena. Ali mi setnja i fitnes jako gode. Kad sam redovna na fitnesu ni promjena vremena mi ne smeta.
I da. Nosim stikle. Stalno. Meni je to jako bitno.
A imas li ti jake bolove ikad? Jesu li ti predlagali operaciju?
Mene malo boli kad se ne krecem dovoljno. Nekad me boli na promjenu vremena. Ali mi setnja i fitnes jako gode. Kad sam redovna na fitnesu ni promjena vremena mi ne smeta.
I da. Nosim stikle. Stalno. Meni je to jako bitno.
A imas li ti jake bolove ikad? Jesu li ti predlagali operaciju?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nikad me ništa nije bolilo, osm kad mi ponekad taj disk proradi, ali nikakav nerv me nije bolio. To što kažeš, ide kroz noge, pa to ti je vjerovatno nervus peroneus, kao i kod mene, jer peroneus valjda znači stopalo, ili nešto što ima veze s tim. Nisam imao potrebe za operacijom, ali svejedno, slobodan sam od rada već 4 godinice, a i obezbjeđen u tom nekom egzistencijalnom smislu 
Nije ti nista a ne radis i jos te placaju?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Kako bre nije? 
Idi izguglaj lezija nervus peroneus teški stepen i prateća polineuropatija paš' vidit'
Idi izguglaj lezija nervus peroneus teški stepen i prateća polineuropatija paš' vidit'
Pih. Moze pisat shta hosh. Na latinskom. Tebe ne boli. 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41875 times
- Been thanked: 28696 times
Behko zna dobro masiratiSavannah wrote:Pih. Moze pisat shta hosh. Na latinskom. Tebe ne boli.
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
Zagorka wrote:
Ja imam diskus herniju na petom,tako da me ponekad boli noga.............
Ovo već znate.....od danas mi vrućina kroz nogu,izgori mi noga
Imate iskustva?
Globalni?
Da napomenem da me poslije poroda boli puno više,(i kičma)maltene bol je stalno tu,samo nekad malo blaža a nekad se ne moze istrpit,ovisno sta radim valjda.......sijevajuća bol u peti isto često prisutna,izrazena nakon tzv "tabananja".......
Ako naleti Calla voljela bih čuti mišljenje......p.s. porod je bio uz spinalnu anest.......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

L5-S1 i ti? Ili što bi se reklo krsta/križi.Zagorka wrote:Zagorka wrote:
Ovo već znate.....od danas mi vrućina kroz nogu,izgori mi noga![]()
Imate iskustva?
Globalni?
![]()
Da napomenem da me poslije poroda boli puno više,(i kičma)maltene bol je stalno tu,samo nekad malo blaža a nekad se ne moze istrpit,ovisno sta radim valjda.......sijevajuća bol u peti isto često prisutna,izrazena nakon tzv "tabananja".......
Ako naleti Calla voljela bih čuti mišljenje......p.s. porod je bio uz spinalnu anest.......
Nema tu puno priče. To je najranjiviji dio organizma i mnogi imaju neki problem s tim. Razlika je u stepenu pomaknuća diska, pravcu i nervu koji je ukliješten.
Ukratko, fizikalni tretmani, banja, izbjegavanje tereta, malo tvrđi ležaj, po potrebi voltaren gel ili neki drugi ptreparat protiv bolova, a ako zagrdi baš, onda injekcije.
uza smanjenje bolova pomaze i sportska masaza bar 3 puta sedmicno...ispocetka oprezno i malo njeznije,,kao i drzanje kilaze pod kontrolom....Krokodil Behko wrote:L5-S1 i ti? Ili što bi se reklo krsta/križi.Zagorka wrote:Zagorka wrote:
Imate iskustva?
Globalni?
![]()
Nema tu puno priče. To je najranjiviji dio organizma i mnogi imaju neki problem s tim. Razlika je u stepenu pomaknuća diska, pravcu i nervu koji je ukliješten.
Ukratko, fizikalni tretmani, banja, izbjegavanje tereta, malo tvrđi ležaj, po potrebi voltaren gel ili neki drugi ptreparat protiv bolova, a ako zagrdi baš, onda injekcije.
i naravno krkanski recept sto vise sexa u razlicitim pozama
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 2441 times
E sada prema ovom muskom djelu foruma hocu da protestujem kao zenka !!!
Ne citam rado da se seksualni recepti nazivaju krkanskim,,!!!

Ne citam rado da se seksualni recepti nazivaju krkanskim,,!!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma

Draga mila,,Zagorka wrote:Zagorka wrote:
Imate iskustva?
Globalni?
![]()
posle poroda naravno dolazi najveca obaveza na sve majke pa se zene cesto upitaju kako da ova kicmena bol nikako ne prestaje samo se jos pogorsaje
njega malog djetesca pa i najnevjerovatni strahovi (grcenja cjele misicne mase )da se nesto pogresno ne odradi u doba dojenja !
Ja bi na prvom mjestu razmisljala o drzanju tvog tjela ,,o prosirenim venama na nogama pa i o ahilenovoj peti (odnosno obuci koju nosas kada se vratis sa tim sjevajucim bolom u peti nakon setnje)!
Sto znaci ako bolovi ne prestaju pravac doktoru ne slusaj mene !!
a u preventivi momci su vec naveli par spravica za razlicite vjezbe probas sa toplom opustajucom kupkom u kadi i dobrom porcijom sna ,,neka se tata par sati sa malcem zabavi a ti ispruzi kicmu i noge sto duze na madrac koji ti godi!
Kada malog dojis,,dizes iz krevetca, iz kolica ,
unosenje iznosenje kolica i svih tih silnih spravica za male bebe prebaci snagu u cucanj i dizi nesto iz cucnja a ne iz lednih misica !!
a o njeznoj masazi muza i analgeticima ne trebam mudrovati imas ih zasigurno vec u kuci!
Eto valjda posluzi nesto od ovoga za prvu pomoc
ma insinuirao sam na univerzalnu musku dijagnozu ,,,za svaku bolest je dijagnoza "nedostatak sexa"Calla wrote:E sada prema ovom muskom djelu foruma hocu da protestujem kao zenka !!!
Ne citam rado da se seksualni recepti nazivaju krkanskim,,!!!![]()
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
Naši fizijatri:"kako misliš gori........aha,tako........podigni nogavicu.........nema ništa(šta očekuješ jbt)......evo ti recept za gel Lioton (aha bas mi je to trebalo,jos jedan gel od onih koji te časte dok ih dilaš)..........malo masiraj,odmaraj se znaš,podigni nogu i to...................
bolje savjete na forumu dobijem........... 
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Calla
- Legenda foruma

dobro je da nije nista ozbiljno niti nesto preozbiljno,,za manje bolove i nemaju drugu opciju od mazanja ili gutanja tableta!
A ja bih svim mladim majkama dala na rezept 6x masazu...
Mora te fizijatre izgleda osoba sa bolovima uvjek natjerati na rad,,njima je mrsko poloziti ruku na tjelo ,
ne muce se ako bas ne moraju !!
A ja bih svim mladim majkama dala na rezept 6x masazu...
Mora te fizijatre izgleda osoba sa bolovima uvjek natjerati na rad,,njima je mrsko poloziti ruku na tjelo ,
ne muce se ako bas ne moraju !!
Eh mene su u 14. godini jako boljela leđa i nisam fiskulturu smjela raditi.Jedan doktor govori jednu dijagnozu a drugi drugu...Ama ja nemam normalnu kralježnicu kao većina ljudi...treba biti duplo "S" a moja je urođeno ravna...al ništa se to ne primijeti.
Najteže mi je kad dugo kopam u bašči ali nije strašno...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim.