HAVANA wrote: 01 Apr 2025, 22:23
Lotre wrote: 01 Apr 2025, 22:11
Znao sam već ote informacije jer pišu već na dovoljno vebstranica. Mislio sam i zaposliti dodatno po potrebi i certificiranog računovodstvenog tehničara(jer po mome znanju i on može biti od koristi) i ovlaštenog revizora(ako ga nađem). Trenutno nemam novac da platim certificiranog računovođu pa sam mu mislio na početku ponuditi da dobije 10% od unosa prvih šest mjeseci poslovanja i onda ako dalje bude posla da se njegov unos poveća na 15 % i ako posluje više od tri godine pozitivno da će dobiti 20% od unosa jer po mome mišljenju je to fer ponuda. Šta je vaše mišljenje o tome?
Sta ces mu ti? Vise je pitanje nego misljenje.Nemas novac,nemas znanje,nemas firmu.Kako ti je to naumpalo? De nesta jednostavnije pocni.I nesto sto bar malo poznajes materiju.
Sta ces mu ti?
To će on vidjeti kada mu predstavim moj biznis plan i onda se sam može odlučiti valja li ili ne.
Nemas novac,
Ja imam dovoljno rodbine po inozemstvu ko moju sestru koji bi bili spremni da mi daju novac u zajam i daidžu koji već ima previše novca na raspolaganju. Ne morate to vjerovati ali je istina. Ali ja sebi opet moram biti siguran da će novac biti tačno uložen i da će se on opet vratiti nazad.
nemas znanje,
Po mome mišljenju sam u dobrom pravcu da sakupim znanje jer skoro dnevno nešto naučim.
nemas firmu.
I da ja imam firmu ne bi bila velika razlika ako ona ne pravi dobit i gura me u dugove ja bih je odmah zatvorio.
Kako ti je to naumpalo?
Ja ne znam zbog čega ja to ne bi trebao raditi. Bili ja po tvome mišljenju trebao samo sjediti i čekati da mi bog pošalje sve šta ja u životu hoću da imam?
De nesta jednostavnije pocni.I nesto sto bar malo poznajes materiju.
Mislim već početi maleno i ne ogromno i po mome znanju ja već poznajem bolje materiju nego drugi jer već poznajem ljude koji su uložili veliki novac i na kraju većinu opet izgubili. Ja to još nisam uradio i ja sam do sada bio zadovoljan sa mojim odlukama jer bi ih u 90% slučajeva opet tako uradio.