Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1665 times
Been thanked: 3160 times
Status: Offline

Re: Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne

Post by Mutevelija »

Malo posve malo Bošnjaci znaju o ustašo-šokačkim zločinima.

O tome se skroz malo priča i Bošnjaci nisu dovoljno informirani, barem Bošnjaci iz Sjeverne Bosne sa kojima su Hrvati bili saveznici.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Čarobni wrote: 30 Nov 2017, 15:20 Čitajući izjave ljudi, koji negiraju Praljkovu krivicu za ratne zločine, na društvenim mrežama, uvidio sam da postoji fascinantna logika:

"Prošle godine sam ti dao tanjir graha kad si bio gladan i sad me kriviš što sam ti, na pravdi Boga, pokl'o i zapalio članove porodice, jesi nezahvalan."

Vjerujem da na svijetu ne postoji čovjek koji je 100% loš ili 100% dobar, ali koliko god bio dobar, ako si načinio neko zlo, moraš stati iza toga.

Pretpostavimo da je Praljak donirao 500 šlepera Bošnjacima, pretpostavimo da je Hrvatska primila na hiljade izbjeglica iz BiH, hoće li to promijeniti činjenicu da je hrvatska vojska, pod njegovom komandom ratovala i činila zločine na području BiH?
Hoće li to promijeniti činjenicu da je HVO počinio zločine nad Bošnjacima?

Ako pobiješ 200 ljudi, ali daš 10 šlepera robe, nema zločina, nije se desio, ne pikaju se oni koje si pokl'o i popalio, nisi kriv, kakva je to logika?
:ok
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

Socrates wrote: 30 Nov 2017, 15:43Kome bolan prijetis vec drugi (ili treci) post zaredom? Pod jedan, ti ne predstavljas nikako sve Hrvate, nego si neki poluizgubljeni lik koji ne zna da razlikuje osnovne stvari sto se tice zakona, morala i svijesti. Pokusaj, prvo polako, da razbistris sve svoje moralne i druge norme, pa onda pricaj o nekim cojstvima i junacima.
Tu si u potpunosti upravu. Dodje jedan, pametuje ispred svog tora ispada svi su onda takvi. Uvalili su nas u rat, nek odgovaraju konstituivno.
Pod dva, po svemu sto pises, trebao bi da sagledas svoj potpis malo realnije, jer si ti, po svemu sudeci izdajica svoje jedine domovine, a to je, da te podsjetim, Bosna i Hercegovina. Ti mozes vjerovati da ti je i hrvatska domovina, i imas to pravo, ali u ratu je hrvatska drzava izdala sve Hrvate Bosne i Hercegovine, jer ih je prakticno svela na manjinu koja pokusava da srusi medjunarodno priznatu drzavu.
Po cemu ima pravo? To sto sam guzlo Madjaricu u Tucepima ne znaci da trebam zastupati interese Madjarske kojom nikad u zivotu nisam hodio. I hebale vas vise drzave vake ili nake. Svi smo stanovnici istog planeta. Sutra kad nalozite cumura, nemojte kukati sto nam je susa ili poplava sljedece godine.
Nisu svi Hrvati ucestvovali u tome, naravno, ali je sama hadezeovska odluka da rusi tu drzavu pod okriljem hrvatstva nanijela dovoljno stete svim Hrvatima Bosne i Hercegovine. Covic nastavlja sa idiotizmom. Takva politika, vidimo gdje vodi, posto je Hrvata sve manje u Bosni. A vi hrvatajte do Sudnjeg Dana, sve sto se broji je realnost.
Chovi hebe nepodobne Hrvate poprilicno sto mu se da viditi iz skromnog materijalnog statusa. Nehrvati mu mogu zahvaliti. Ko nije sabro da Sveta trojka gleda svoje licno-osobne interese ukljucujuci Sejdu i Finca, do njega je. Kad su ovi iz reda ostalih pomjerili guzove za nesto? Nakacili se na drzavne jasle i sisaju. Uvo ih zaboli za prava manjina.
Pod tri, Praljka i ostale idiote nisu osudili Bosnjaci nego Medjunarodni Sud uspostavljen od UN-a. Da je bilo kakve pameti i cojstva, kako ti kazes, osudio bi ga hrvatski sud u Zagrebu. Medjutim, posto je cilj HDZ-a a bogami ni druge partije nisu u dovoljnoj mjeri drugacije, da idiotizira Hrvatsku do kraja, iluzorno je bilo to ocekivati.
Problem je mozda sto su ih u paketu osudili. Da su Srbe paketno... ne bi mogli statu u citavu zgradu.
Zato je pomalo nejasno zasto (manje-vise) prijetis Bosnjacima. Jesi to popio malo? Nemoj samo otrov. :pivo
Pusti covu nek iznese stav. Ako je neargumentovan, svi ce mu se smijati. Ako je argumentovan, cjenit ce ga. Pocne li neko 'sovati, sve ce milicija hapsit!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9872 times
Been thanked: 11666 times

Post by Krokodil Behko »

zloćko tokmak wrote: 30 Nov 2017, 13:13 Mučenik i Svetac.
Nikola Zrinjski 21. stoljeća.
Hrvati ga nikada neće zaboraviti.

Jesi li ikako svjestan, koliko je debilno ovo sa vašom naknadnom brigom i još naknadnijim pomenom, oko Praljka?

Tamo je on bio 12-13 godina i borio se za neku svoju stvar, a ti ni prstom nisi mrdnuo, pa se zbog tebe i otrovao. Nakon toga, hrabro dograbiš tastaturu, pa skupa sa takvima kao što si i ti, još hrabrije udariš na Bošnjake, koji s ovom presudom uglavnom nemaju ništa. Hag optužio-Hag presudio :cudi

Kladim se da je on, unatoč činjenici da je presuđeni ratni zločinac, imao taj neki jači osječaj dostojanstva i časti, vjerovatno više nego svi vi internetski trolovi koji se tek nakon tog čina sjetiše, da ga žale i podupiru, kad mu to više nije ni potrebno. Koja bijeda, budimo iskreni?

I stvarno, šta smo mi na Bosanskom forumu skrivili, pa da nam uvijek dođu najpogrešniji Hrvati i Srbi :lupa
Ok, oko Hrvata nija baš tako, ima ih i dosta normalnijih, ali ovi istočno su beznadežni :help

kao i o Juri vitezu Francetiću krilniku, i njegovom pismu Poglavniku u kojem ga obavještava da putuje u Liku i prelazi na partizansku stranu zbog zločina četnika nad Hrvatima,potpomognutih Talijanima...
Kad smo već kod Francetića.
Nešto sam te komentarisao jučer, možda nisi primjetio, pa evo, da ti repriziram post

Krokodil Behko wrote: 29 Nov 2017, 14:44
zloćko tokmak wrote: 29 Nov 2017, 12:25 Francetić vas je tamo spasio 50 godina ranije,ali nije se mogao klonirati i u devedesete...
sram vas bilo...

Jeste se reinkarnirao, s ciljem da nam pomogne. Čak imamo i njegove slike

Image
a da sam u pravu o njegovom hrabrom činu svjedoče i gotovo svi Srbi koji su komentirali...
:plavi

Kako samo krpa nađe zakrpu

Koga boli q, šta na ovu temu kažu zločinci sa srpske strane, uključujući tu i Vučića, dabome?

posebno bih istakao forumaša @džonijabg
E nemerem biliviti :plavi

Evo, i ja sam pitao Cleverbota i čovjek mi rekao, jebo te džoni

Image

Čuj.. "forumaš" :lud

Šljivančanin je u šoku i žali
Mene bi i kao Bošnjaka, bilo sramota da pominjem krvnika sa Ovčare, kao nešto relevantno :sok

želim još reći da i oni koji dosada nisu vidjeli u Hrvatskoj su progledali...
zalupili ste guzicom vrata i na Pantovčaku i u Banskim dvorima,a trebat će vam Hrvati itekako,ali više neće biti pomoći... :jok

Eto, Kolinda hoće da nam dođe u goste.
Prije će trebati, da smo mi vama potrebni, da vam halalimo i ne talasamo mnogo.
Eto ih, svi ko pokisli i svi manji od makova zrna: Kolinda, Plenković, Čović, Raguž.. itd..

Bitno je da sve njihove izjave imaju nešto zajedničko - opstanak Hrvata u BiH.
Kao da se i ne primjećuje ta sila o kojoj ti govoriš? :misli

postoji nešto što Crnogorci zovu čojstvo,a vi ste pali na tom ljudskom ispitu...
Jesu li to oni što su čojstveno sravnili pola Dubrovnika?
Boli nas q i za njih :perezube

@Behko,pošto ti voliš linkovlje,sad ja tebi kažem da staviš link kakvo mišljenje Abdulah Sidran ima o generalu Praljku i upitaj Dragana Vikića tko mu je dostavio šlepere protuoklopne municije u vrijeme najžešćih sukoba Armije i HVO-a... :mah

Kao prvo, Sidran je hulja od čovjeka i niko ga ne ferma nizašta u SA. Akademik je jer je plakao i prijetio da će se odseliti u Srbiju, kako bi tamo mogao da veliča Kusturicu, baš kao što je eto, nahvalio i Praljka.
Da ti imaš veze s logikom i da ti je imalo stalo do tog Praljka, ti Sidrana ne bi trpao u istu rečenicu s njim.

Što se tiče oružja za SA, ako Večernji list nešto objavi, ne mora značiti i da je istina.
Uostalom, kad ćete nam vratiti dva tankera oružja, koje ste uzeli od Iranaca, a mi isposlovali?
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

De moze li neko tu vijest o tim sleperima nakaciti? Kada kolika kolicina gdje dostavljeno za Sa? Preko koje trase su ga uvukli?
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Da se mi vratimo zlocinu za koji je sestorka osudjena.Recimo, koliko su hiljada granata ispalili na G,Vakuf?

Kakve su to gazije koje su ga branile s puskama.Kazu,kad su tuzioci predocili sve cinjenice u Hagu, sve i jedan sudija im je odao pocast.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Krokodil Behko wrote: 30 Nov 2017, 17:58 Image
Imamo isti AK47 ja i taj u sredini. :oo
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Rockefeller wrote: 30 Nov 2017, 18:11
Krokodil Behko wrote: 30 Nov 2017, 17:58 Image
Imamo isti AK47 ja i taj u sredini. :oo
Ih, pa ti si samo pola ustaše.. Ja sam u ratu imao i istu takvu uniformu, kao na Kraljeviću :plavi
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3924 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Konsultant wrote: 30 Nov 2017, 18:03 De moze li neko tu vijest o tim sleperima nakaciti? Kada kolika kolicina gdje dostavljeno za Sa? Preko koje trase su ga uvukli?
Cuj...
Imam finog staza kod tih smradova,koji su juce osudjeni ...
Svaki dan...SVAKI,do kasno u noc... istovarali su se sleperi,trojica-cetvorica na sleper...
... onaj grmalj..vozac..veli ...zuri mi se ...
Bojovnici,eroji ... :grana .guraju te s cjevi kalasa pod rebra....za dvajstak min. max ... svaki sleper je istovaren...
Vecinom brasno... vrece ispisane harfovima.....jel to iz vatikana .... :p :hihi
Zatim,paketi.... ciljane posiljke.....za BH .... vecinom Sarajevo...Zenica,Tuzla .....
Svako se otvara uz budno oko Bojovnika :bua i kalasa..... novac se vadi,ostalo se baca na hrpu,gomilu...
Znale su se skupit gomile njemackih maraka samo za koji sahat ......
Dalje.... pljackanje Muslimanske,Bosnjacke, imovine ... sve.... doslovice SVE .....
Dosla jesen.... trba drva ..... pilale su se opet Bosnjacke sume ... sve redom.....
Osjece motorkom trupac,nemogu ga trojica ponjet.... a moras sam ..... ma lahak ko perce .....
tako cjelu jesen..... sve to za jednu pasteticu sumnjivog datuma i JEDNU krisku hljeba kroz koju vidis devet nebesa ....

... ima toga,sjecanja naviru...tesko se srediti i posloziti ....cojka uzme pasja ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Im'o sam i ja priliku obuć majcu sa njihovim grbom. Kaže mi jedan uzmi da se ne primijetiš. Ma ipak sam ja cvjetić, rekoh neće oni mene.

Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Konsultant wrote: 30 Nov 2017, 18:03 De moze li neko tu vijest o tim sleperima nakaciti? Kada kolika kolicina gdje dostavljeno za Sa? Preko koje trase su ga uvukli?
Sve i jedan sleper koji je usao preko Hrvatske je placen desetorostruko vise od vrijednosti.
Ni jedan kg brasna,ni jedan metak nam nije poslala Hrvatska.
Svaki konvoj je opljackan i oporezovan.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

E da, zaboravih odgovoriti na ovaj post od jučer.
Jbg, nismo svi isti, ima nas kulturnih koji ne previđaju zanimljive postove :oo

zloćko tokmak wrote: 29 Nov 2017, 12:13 Kako vas nije stid?
Srbi su vam pobili i protjerali pola BiH ,a vi se naslađujete na malobrojnijim Hrvatima...đon obraz...

Ta priča obično krene, kad vas bacimo u konopce, ili vas neko drugi baci. Priča o izdaji i dilu sa Srbima.
To da su Hrvati malobrojni, trebate imati na umu prije nego što krenete s pogrešnim politikama, jer vas i jeste tako malo, upravo zahvaljujući tome :ok

Nacrtaću na način da citiram novinarku hrvatske Nove TV, jer ova njena rečenica najbolje potcrtava ono o čemu govorim. Ili uzmemo tu teritoriju ili se selimo iz nje
''Destabilizacija Hrvata (u BiH, op.a.) uvijek destabilizira Hrvatsku, jer se pitam, ako to tako nastavi, tko će nam čuvati ovaj uski dio granice od Splita do Prevlake. Prema ovoj presudi, vjerojatno mudžahedini povratnici iz Sirije.''
A bet će da se selite. U roku od 30 godina, u BiH neće biti više od 200K Hrvata.
Vaše utjehe radi, ne vjerujem ni da će Srba biti više od 700K :valja

prošli tjedan nije bilo ni blizu ovoliko slavlja ni komentara,a sada je od sreće i klix pao...
sram vas bilo...
Prošli tjedan smo svi znali da je Mladić genocidaški govnar i svi smo već sve napisali o tome.
Doduše, ti si se solidarisdao s njim, pa nisi napisao ništa :ok

Ni ovdje ne bi palo ni 10% postova, da nije bilo Praljka i njegove flašice, čime je u sjenu bacio presudu za stravične zločine, pa mi samo malo to popravljamo :respekt
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote: 30 Nov 2017, 18:21
Sve i jedan sleper koji je usao preko Hrvatske je placen desetorostruko vise od vrijednosti.
Ni jedan kg brasna,ni jedan metak nam nije poslala Hrvatska.
Svaki konvoj je opljackan i oporezovan.
Ona smotra vojske,pokazivanje sile ,u ZG ...sto je napravio KRIVOUSTI,pred kninsku ofanzivu
... velika vecina je bilo naoruzanje koje je bilo poslano BH... o tome imaju fakte kod vojnih atasea u SA.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Konsultant »

Ne pitam odakle, ko je kad sta radio lijevo-desno... Pitanje je cisto, kada su Vikicu dostavljena protivoklopna sredstva, koja kolicina, kuda je provuceno?

Ovo "oporezivanje" konvoja je bilo svugdje u BiH. Ko je bio na punktu, izadje s otkocenim kalasom i kaze dokle bi ti, sta imas (za dati)? To je druga tematika.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Rockefeller wrote: 30 Nov 2017, 18:20 Im'o sam i ja priliku obuć majcu sa njihovim grbom. Kaže mi jedan uzmi da se ne primijetiš. Ma ipak sam ja cvjetić, rekoh neće oni mene.

Ma fkt sam imao crnu hosovsku uniformu i nosio sam je više od godinu dana, u kombinaciji sa zelenom beretkom :klanja
E da, imao sam i bradu. Ma pljunuti Kraljević, samo da sam malo krupniji :jupi
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Došao je i taj dan. Božo Ljubić je progovorio. Liječnik iz Uzarića dobio je riječ u Saboru Republike Hrvatske. I počeo pripovijedati o stanju Hrvata u Bosni Hercegovini. O problemima koji nas tište. Čak je krenuo u dobrom smjeru, međutim kolege zastupnici ga prokužili, pa se počeli javljati za riječ. I blago rečeno - iz cipela ga izuli.

SDP-ovac Darko Parić je tako podsjetio Božu Ljubića kako je on umnogome doprinio političkoj situaciji u kojoj se nalaze bh Hrvati.

“Koliko me sjećanje služi vi ste kolega Ljubiću 2006. godine osnovali HDZ1990. Time ste, koliko je meni poznato, još više razjedinili hrvatsku političku scenu u BiH” – kazao je Parić.

Ljubić je dobio odmah malo drugačiju boju u licu, te vidno iznerviran uzvratio kolegi Pariću:

“Ja sam veći HDZ-ovac nego što ste vi Darko Parić”.

Na ovakve navode saborski zastupnici su se pošteno nasmijali, a zapravo što im je drugo i preostalo?

Bivši zastupnik MOST-a Ivica Mišić, koji je rođen u Dubravama kod Brčkog, a koji sada u Saboru djeluje ispred kluba zastupnika “Promijenimo Hrvatsku” osvrnuo se na Ljubićev nastup i podsjetio što je HDZ BiH učinio za Hrvate Posavine svih ovih godina.

“Što ste kolega Ljubiću vi i vaši iz HDZ-a u BiH zadnjih 25 godina napravili za Hrvate Posavine gdje se od 240 tisuća iseljenih vratilo njih 6 tisuća? Vi ste sramota koja je vodila hrvatsku politiku u Bosni Hercegovini punih 25 godina” – ustvrdio je Mišić.

Posebno dojmljiv nastup pri repliciranju Boži Ljubiću imao je Ivan Pernar.

“Bosna i Hercegovina nije država nego protektorat. I tamo za nevolje Hrvata nisu krivi predstavnici drugih naroda već hrvatski politički predstavnici koji tamo djeluju. Isto su tako drugim narodima krivi njihovi predstavnici, a ne predstavnici iz reda hrvatskog naroda, a svim tim političkim dužnosnicima jako je dobro ovih zadnjih 25 godina. HDZ je tamo na vlasti 25 godina, baš kao i SDA kod Bošnjaka, a već jako dugo je i Dodik glavna karika kod bosanskih Srba. Njima je dobro, ali je narodu sve gore. Tko je kriv što u Mostaru već osam godina nema izbora. Jesu li krivi Hrvati ili drugi” – upitao se zastupnik Pernar.

Božo Ljubić je tijekom svog izlaganja kazao kako su Hrvati već tri puta spasili Bosnu i Hercegovinu, a upravo je spašavaju i četvrti put tako što je podnesena aplikacija za prijem u Europsku Uniju prvenstveno zahvaljujući hrvatskom političkom vodstvu u ovoj zemlji.

“I što ćete dobiti od Europske Unije? Što je dobila Hrvatska? Danas imamo manje zaposlenih, a što se tiče poljoprivrede dobili smo blokadu svog, a ne širenje tržišta. Možda uspjehom smatrate bijeg više od 100 tisuća mladih ljudi koji su drugdje dobili posao, ali ne u Hrvatskoj. U NATO Savezu smo sluge, jer Amerikanci tamo odlučuju o svemu. Oni počinju, vode i završavaju ratove u Jemenu, Siriji, ranije u Libiji ili Iraku. Oni su doveli i islamiste na vlast, pa sada izbjeglice dolaze nama, a u Libiji nikad nije bilo gore nego danas. Civili tamo bivaju ubijani hrvatskim oružjem koje smo donirali Amerikancima, odnosno NATO-u. Isto je tako NATO doveo nekoć na vlast Talibane i Bin Ladena. Zašto će Hrvatska uopće tamo i zašto im Hrvatska služi” – upitao se Ivan Pernar.

Također se kroz svoje izlaganje Pernar upitao što je Hrvatska učinila da se osude i kazne toliki genocidi u bliskoistočnim zemljama?

“Da li je naš interes ubijanje civila u Siriji i dolazak milijuna izbjeglica u Europu? Što će sutra BiH dobiti i od EU i od NATO Saveza? Ako HDZ ne pomaže Hrvate u Republici Hrvatskoj kako će pomoći Hrvatima u BiH? Odlazak mladih ljudi u Njemačku i Irsku nije nikakav hrvatski san nego naša noćna mora, a isto sutra čeka i Bosnu i Hercegovinu” – poručio je Pernar tijekom spomenute polemike nakon čega Ljubić i drugi zastupnici više nisu imali što reći.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Konsultant wrote: 30 Nov 2017, 18:31 Ne pitam odakle, ko je kad sta radio lijevo-desno... Pitanje je cisto, kada su Vikicu dostavljena protivoklopna sredstva, koja kolicina, kuda je provuceno?

Ovo "oporezivanje" konvoja je bilo svugdje u BiH. Ko je bio na punktu, izadje s otkocenim kalasom i kaze dokle bi ti, sta imas (za dati)? To je druga tematika.
Ne razumijem!
I zato ponavljam,Hrvatska nikad i nigdje nije poslala svoj metak,osim preko cijevi.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Konsultant wrote: 30 Nov 2017, 18:31 Ne pitam odakle, ko je kad sta radio lijevo-desno... Pitanje je cisto, kada su Vikicu dostavljena protivoklopna sredstva, koja kolicina, kuda je provuceno?

Takve info. ne ocekuj ovdje....previse je ..
Ovdje su obicni ljudi,smrtnici ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Onako bez zayebancije... Ne vidim poentu da se presude ne poštuju. U sam početak ovog suda je utkana svijest da mi svoje zločince nećemo znati pogledati objektivnim očima i da nam zato treba neko treći. Ako si se sa tim složio u početku onda ne vidim svrhu da se to negira na kraju.

Šešeljeva treba neki dan spominje kako je Hrvatska prijatelj Bosne a zaboravila je da je prije par sedmica izjavljivala i uporno ponavljala kako u Bosni živi 10.000 radikalnih muslimana. Kakva je to pomoć? Ona Bosni može i hoće pomoći samo utoliko koliko seže hrvatski interes. Dalje od toga neće, a ja lično i ne očekujem.

U početku rata i tokom rata hercegovački Hrvati su glasali na referendumu i branili Bosnu samo utoliko koliko je bio njihov interes. Šta je trebalo? Da žele ostati u slobodanovoj Jugoslaviji? Morali su sudjelovati.

Slažem se sa svima koji kažu da krivnja nije kolektivna i da se za bilo šta ne mogu osudjivati ni Srbi ni Hrvati. U ratu u BiH krive su očigledno politike Srbije i Hrvatske. To ako se neko hoće identifikovat sa Tudjmanom i Miloševićem njegovo pravo.

U Bosni je bilo puno zločina sa sve tri strane ali je očigledno okvir i karakter tog rata bio medjudržavni. Unutar tog okvira bosanska, naša, strana je dužna i pred bogom i pred porodicama ubijenih da ne skriva niti komadić istine. Bar ako se mene pita.

Ove presude na terenu neće ama baš ništa donijeti. Kantoni će ostati, entitet će ostati. Jedino što je sada cijela priča zaokružena i valjda se konačno može graditi država.

Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Rockefeller wrote: 30 Nov 2017, 18:42 Onako bez zayebancije... Ne vidim poentu da se presude ne poštuju. U sam početak ovog suda je utkana svijest da mi svoje zločince nećemo znati pogledati objektivnim očima i da nam zato treba neko treći. Ako si se sa tim složio u početku onda ne vidim svrhu da se to negira na kraju.

Šešeljeva treba neki dan spominje kako je Hrvatska prijatelj Bosne a zaboravila je da je prije par sedmica izjavljivala i uporno ponavljala kako u Bosni živi 10.000 radikalnih muslimana. Kakva je to pomoć? Ona Bosni može i hoće pomoći samo utoliko koliko seže hrvatski interes. Dalje od toga neće, a ja lično i ne očekujem.

U početku rata i tokom rata hercegovački Hrvati su glasali na referendumu i branili Bosnu samo utoliko koliko je bio njihov interes. Šta je trebalo? Da žele ostati u slobodanovoj Jugoslaviji? Morali su sudjelovati.

Slažem se sa svima koji kažu da krivnja nije kolektivna i da se za bilo šta ne mogu osudjivati ni Srbi ni Hrvati. U ratu u BiH krive su očigledno politike Srbije i Hrvatske. To ako se neko hoće identifikovat sa Tudjmanom i Miloševićem njegovo pravo.

U Bosni je bilo puno zločina sa sve tri strane ali je očigledno okvir i karakter tog rata bio medjudržavni. Unutar tog okvira bosanska, naša, strana je dužna i pred bogom i pred porodicama ubijenih da ne skriva niti komadić istine. Bar ako se mene pita.

Ove presude na terenu neće ama baš ništa donijeti. Kantoni će ostati, entitet će ostati. Jedino što je sada cijela priča zaokružena i valjda se konačno može graditi država.
Zlocina je bilo na svim stranama,tako je to u ratu.Jedino BiH i ARBiH nije organizovano vrsila zlocin.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”