Naši internacionalci

Kutak za sportski trenutak
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1936 times
Been thanked: 2121 times
Status: Offline

Re: Zaboravljeni Muhamed Bešić okrenuo se vjeri: Klanjam pet puta dnevno i postim ramazan

Post by Šabović Adis »

Lavlje_srce wrote: 29 Aug 2021, 00:57
saint_mirad wrote: 29 Aug 2021, 00:48naravno da spekuliram kao i ti sto mu verujes. ne bi bilo prvi put da neko kaze jedno u medijima, a misli ili oseca drugo. zato spominjem nijete, na kraju samo on zna sta je istina.

ako stara kurva 'odluci' da bude postena, je li realnije zato sto je fakat imala change of mind ili vise ne moze ziveti tim nacinom zivota pa i nema alternativu?
Najednostavniji nacin da pronadjes nesto sto je blizu istini (ako se radi o medijima), je da pratis novac ili se zapitas ima li on neku potencijalnu korist od ove vrste izjave? Odgovor je - tesko, dakle najvjerovatnije je da govori istinu.

On ima alternativu i nije stara radnica najstarijeg zanata na svijetu, vec sam ti iznad napisala. Ne znam cemu degutantnost u izricaju koja govori o nekakvom jedu koji ovaj mladic nikako ne zasluzuje. To bi pristajalo starim politicarima koji mijenjaju dresove kao carape, njemu nikako.
Pfff...kako nema korist, dženet mu obećan.
Ne mereeee 👉👌
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 80 times
Been thanked: 213 times

Re: Zaboravljeni Muhamed Bešić okrenuo se vjeri: Klanjam pet puta dnevno i postim ramazan

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 29 Aug 2021, 00:57
saint_mirad wrote: 29 Aug 2021, 00:48naravno da spekuliram kao i ti sto mu verujes. ne bi bilo prvi put da neko kaze jedno u medijima, a misli ili oseca drugo. zato spominjem nijete, na kraju samo on zna sta je istina.

ako stara kurva 'odluci' da bude postena, je li realnije zato sto je fakat imala change of mind ili vise ne moze ziveti tim nacinom zivota pa i nema alternativu?
Najednostavniji nacin da pronadjes nesto sto je blizu istini (ako se radi o medijima), je da pratis novac ili se zapitas ima li on neku potencijalnu korist od ove vrste izjave? Odgovor je - tesko, dakle najvjerovatnije je da govori istinu.

On ima alternativu i nije stara radnica najstarijeg zanata na svijetu, vec sam ti iznad napisala. Ne znam cemu degutantnost u izricaju koja govori o nekakvom jedu koji ovaj mladic nikako ne zasluzuje. To bi pristajalo starim politicarima koji mijenjaju dresove kao carape, njemu nikako.
bice da nisi najbolje interpretirala analogiju stare kurve. nije on to, analogija govori o nedostatku pravog izbora, o pronalasku boga kad je ponestalo para, auta i zena. da se na ovaj isti potez odlucio dok je bio u evertonu, kapa dole. ovako ne znam, ima mi tu auru nalaska utehe u veri.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

Šabović Adis wrote: 29 Aug 2021, 01:01Pfff...kako nema korist, dženet mu obećan.
Idi lezi.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

saint_mirad wrote: 29 Aug 2021, 01:03bice da nisi najbolje interpretirala analogiju stare kurve. nije on to, analogija govori o nedostatku pravog izbora, o pronalasku boga kad je ponestalo para, auta i zena. da se na ovaj isti potez odlucio dok je bio u evertonu, kapa dole. ovako ne znam, ima mi tu auru nalaska utehe u veri.
A svasta.

Nisam je dobro intrepretirala jer nije na mjestu. Auta jos ima, zgodan je, moze imati cura koliko hoce i kad hoce (smanjio se samo broj sponzi, a koga one zanimaju neka mu je Bog na pomoci).

On je napravio rez u zivotu jer ga taj zivot nije usrecivao. Sada je sretan. Nisi u pravu. Cao.
Memento Mori

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Kakva je ovo prevara od igraca
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Lavlje_srce wrote: 29 Aug 2021, 01:07
Šabović Adis wrote: 29 Aug 2021, 01:01Pfff...kako nema korist, dženet mu obećan.
Idi lezi.
Dovu uputi!
Ne mereeee 👉👌
saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 29 Aug 2021, 01:10
saint_mirad wrote: 29 Aug 2021, 01:03bice da nisi najbolje interpretirala analogiju stare kurve. nije on to, analogija govori o nedostatku pravog izbora, o pronalasku boga kad je ponestalo para, auta i zena. da se na ovaj isti potez odlucio dok je bio u evertonu, kapa dole. ovako ne znam, ima mi tu auru nalaska utehe u veri.
A svasta.

Nisam je dobro intrepretirala jer nije na mjestu. Auta jos ima, zgodan je, moze imati cura koliko hoce i kad hoce (smanjio se samo broj sponzi, a koga one zanimaju neka mu je Bog na pomoci).

On je napravio rez u zivotu jer ga taj zivot nije usrecivao. Sada je sretan. Nisi u pravu. Cao.
lol on je napravio rez tako sto su treneri ocenili da vise nije dobar za fudbal na tom nivou. tacnije receno, rez je njemu napravljen. nije da je imao ponude liverpoola ili man u pa je on odbio da bi se mogao bolje posvetit allahu. :D
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Lavlje_srce wrote: 29 Aug 2021, 00:25
Naseef Mushroom wrote: 29 Aug 2021, 00:02 Sinoć je bio jedan komentar na temi o svadbi poput "Šerijatsko vjenčanje a znam je kada je pila"
gdje sam napisao da muslimani drugima nikad neće moći ugoditi.
Ako su od malih nogu u islamu onda je "Ne treba djecom manipulisati, neka narastu i neka sami odluče kada su spremni"
Kada kao odrasli odluče onda je "Glumi vjernika a znam šta je radio prije 5 godina".
Kada je 100% u islamu onda je "Ja nemam ništa protiv muslimana ali mi smetaju takvi ekstremisti"
Ako nisu 100% u islamu onda je "Ne može i džuma i diskoteka i kladionica u isto vrijeme licemjeri".

Tako i ovdje. Da je Muhamed narkoman ili sitni kriminalac bilo bi "Ma sa takvim je najlakše manipulisati i vrbovati u vjeru", da je neuspješan i kokuz bilo bi "Našao utjehu na onom svijetu jer tako je najlakse bijedu držati poslušnim da se ne pobune na ovom svijetu".
Muhamed nije ništa od toga i opet ne valja jer jedino šta valja i prihvata se kod islama je kada se uopšte o tome ne govori.

Kako su nas gledali 1938., 1974. i 1992. tako nas gledaju i 2021.
Slazem se, ali mene to ni najmanje ne uznemirava. Ljudi su pricali, pricaju i pricace, upirace prstom i slomice se da vide truncicu u tudjem oku dok zanemaruju balvan u vlastitom. To je tako i nece se promijeniti. Tvoja, Muhamedova ili bilo cija vjera nema nista s tim. Vjerniku je jos bolje da ga pljuju jer mu jezicima spiraju grijehove.

Meni kod tebe smeta sto uvijek nekako vjeru povezes s politikom. Ono vjencanje je bruka i sramota, kao sto je to i SDA, iz milion razloga. Prije svega tu nije smjelo biti kamera. Oni i vjera se u putu nisu sreli. To je bio show-program za narodne mase i to je sve.

Ne mislim voditi debatu o SDA, 30 godina nepotizma, javasluka i korupcije pricaju sami za sebe.
Ma ne mislim temu uopšte skrenuti na politiku, meni se i ne piše o onoj temi niti porodici Izetbegović nego mi je zasmetala samo ona rečenica "Jasmina se udaje šerijetski a znam koliko je pila", moglo je se to napisati o bilo kome drugom, o kćerci Nermina Nikšića ili bilo kome drugom, jer se takve stvari govore o svakom muslimanu koji je kasnije došao tobe " Znam ja njega šta je radio prije 5 godina".
To su samo izgovori zašto muslimane neče nikada prihvatiti.
Od malih nogu vjernik "prisila, roditelji ga natjerali", ako sam odluči " znam ja šta je radio nekada a sad glumi vjernika", postao pravi vjernik "ekstremista", želiš biti vjernik i raja u isto vrijeme "licemjer ide i u džamiju i u kladionicu".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

Dovu, Nazife! Samo dova.
Ne mereeee 👉👌
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

saint_mirad wrote: 29 Aug 2021, 01:16lol on je napravio rez tako sto su treneri ocenili da vise nije dobar za fudbal na tom nivou. tacnije receno, rez je njemu napravljen. nije da je imao ponude liverpoola ili man u pa je on odbio da bi se mogao bolje posvetit allahu. :D
To je irelevantno, jer on je sada sretan, a prije nije bio. Put kojim je dosao do toga da se osjeca sretnim nije vazan, kako ti to nije jasno?

Nisi nikad cuo da ljudi poslije klinicke smrti npr. u potpunosti promijene zivotni put, odreknu se materijalnih dobara i posvete se duhovnosti? Masa je takvih primjera. On je do te spoznaje dosao laksim putem, et voila!
Memento Mori

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2875 times
Been thanked: 23803 times
Status: Online

Post by HAVANA »

Meni nema pomoci. Ja i poslije klinicke po istom nastavio. :lupa
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Šabović Adis
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Šabović Adis »

taće klinička :valja
Ne mereeee 👉👌
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Naseef Mushroom wrote: 29 Aug 2021, 01:18Ma ne mislim temu uopšte skrenuti na politiku, meni se i ne piše o onoj temi niti porodici Izetbegović nego mi je zasmetala samo ona rečenica "Jasmina se udaje šerijetski a znam koliko je pila", moglo je se to napisati o bilo kome drugom, o kćerci Nermina Nikšića ili bilo kome drugom, jer se takve stvari govore o svakom muslimanu koji je kasnije došao tobe " Znam ja njega šta je radio prije 5 godina".
To su samo izgovori zašto muslimane neče nikada prihvatiti.
Od malih nogu vjernik "prisila, roditelji ga natjerali", ako sam odluči " znam ja šta je radio nekada a sad glumi vjernika", postao pravi vjernik "ekstremista", želiš biti vjernik i raja u isto vrijeme "licemjer ide i u džamiju i u kladionicu".
Lijek za to je vrlo jednostavan - drzis svoju vjeru za sebe. Svijetu svakako nije moguce ugoditi, zasto bi pokusavao?

A forumski komentari su u konacnici potpuno nebitni u nasim zivotima.
Memento Mori

saint_mirad
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by saint_mirad »

Lavlje_srce wrote: 29 Aug 2021, 01:23
saint_mirad wrote: 29 Aug 2021, 01:16lol on je napravio rez tako sto su treneri ocenili da vise nije dobar za fudbal na tom nivou. tacnije receno, rez je njemu napravljen. nije da je imao ponude liverpoola ili man u pa je on odbio da bi se mogao bolje posvetit allahu. :D
To je irelevantno, jer on je sada sretan, a prije nije bio. Put kojim je dosao do toga da se osjeca sretnim nije vazan, kako ti to nije jasno?

Nisi nikad cuo da ljudi poslije klinicke smrti npr. u potpunosti promijene zivotni put, odreknu se materijalnih dobara i posvete se duhovnosti? Masa je takvih primjera. On je do te spoznaje dosao laksim putem, et voila!
nije irelevantno, ali ako je srecan i ne folira, hajde fajn.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

HAVANA wrote: 29 Aug 2021, 01:25 Meni nema pomoci. Ja i poslije klinicke po istom nastavio. :lupa
Haj' mrs. Danas si me uvrijedio. :zao
Memento Mori

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Lavlje_srce wrote: 29 Aug 2021, 01:28
HAVANA wrote: 29 Aug 2021, 01:25 Meni nema pomoci. Ja i poslije klinicke po istom nastavio. :lupa
Haj' mrs. Danas si me uvrijedio. :zao
Joj nemoj me sad emotivan sam kad popijem tugovacu cijelu noc.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

HAVANA wrote: 29 Aug 2021, 01:29Joj nemoj me sad emotivan sam kad popijem tugovacu cijelu noc.
Pa fino mi se izvinis, ja ti halalim i mirna Bosna (i Djubrovnik).
Memento Mori

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Izvini za to nesta. Pusa.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

HAVANA wrote: 29 Aug 2021, 01:33 Izvini za to nesta. Pusa.
:grle
Memento Mori

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4297 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu »

Taare wrote: 28 Aug 2021, 18:40
koteljubi_kadnisamtu wrote: 28 Aug 2021, 15:29 Svoj privatni zivot ostavi za sebe Besicu 🙄
Ima pravo da priča. Nikome niš ne nameće. Ako bismo tebe poslušali, nikad ne bi izašla nijedna autobiografija.
Ustvari, znam u čemu je problem. Problem je što spominje islam.
Da se javi neki koji priča o tome koliko je kurva obalio, nikome ne bi smetalo.
Nesto mi nisi dobar u zadnje vrijeme, sta te muci cakani :tjesi
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
Post Reply

Return to “Fudbal”