Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
prog321 wrote: 21 Jan 2020, 15:40
Zaljubi se u dzamijaša. Ili ti mumina.
On oženjen. Ona udata.
Ostavi muža. Zamota se zbog gore spomenutog.
Njega žena neće da napusti.
pitanje.
Ko je zaslužio šamar u ovoj situaciji ?
Je l' ti trolaš il' šta?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Njegovo traženje oprosta od Boga leži u činjenici da on neće biti kažnjen šerijatski za ono što je učinio. A svako ko izbjegne kaznu na ovom svijetu, sačekat će ga na Sudnjem danu, uvećana toliko da bi poželio da ju je bogdo "odradio" ovdje. Odatle traženje oprosta od Boga, nevezano za to da li je to grijeh počinjen i naspram nekog čovjeka - što Bog neće oprostiti nego će to prepustiti čovjeku kojem je nasilje učinjeno da uradi kako hoće.
Dakle, ako će Bog svejedno kazniti (ili odlučiti da ne kazni) nekoga ko se ogrješio prema meni, po svom nahođenju, koji je onda smisao mog opraštanja tog grijeha?
Tvoja odluka o oprostu ili traženju pravde bi svakako bila provedena.
Zamisli da neko učini nešto nažao jednog grupi ljudi. Da li to što bi neko od njih oprostio tom čovjeku, poništava pravo drugih da ne oproste i traže odmazdu? Ne.
prog321 wrote: 21 Jan 2020, 15:40
Zaljubi se u dzamijaša. Ili ti mumina.
On oženjen. Ona udata.
Ostavi muža. Zamota se zbog gore spomenutog.
Njega žena neće da napusti.
pitanje.
Ko je zaslužio šamar u ovoj situaciji ?
Je l' ti trolaš il' šta?
Hoćeš da ti dadnem imena i prezimena tih ljudi na p p ?
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Njegovo traženje oprosta od Boga leži u činjenici da on neće biti kažnjen šerijatski za ono što je učinio. A svako ko izbjegne kaznu na ovom svijetu, sačekat će ga na Sudnjem danu, uvećana toliko da bi poželio da ju je bogdo "odradio" ovdje. Odatle traženje oprosta od Boga, nevezano za to da li je to grijeh počinjen i naspram nekog čovjeka - što Bog neće oprostiti nego će to prepustiti čovjeku kojem je nasilje učinjeno da uradi kako hoće.
Dakle, ako će Bog svejedno kazniti (ili odlučiti da ne kazni) nekoga ko se ogrješio prema meni, po svom nahođenju, koji je onda smisao mog opraštanja tog grijeha?
Ja ipak mislim da se tu radi o grijehu koji ima dvije manifestacije, pa se zato spominje i opraštanje Boga.
Prva je manifestacija grijeh prema prevarenom, a druga grijeh prema božjoj riječi. Što, recimo, ima i društvene posljedice.
Ako Bog kaže da je prevara grijeh, počinjenjem iste smo direktno zgrijesili i protiv njega.
Tako da mislim i da oprost treba tražiti na dvije strane.
Forumaš uleti na temu sa svojim konceptom boga i (ne)grijeha i onda, kao, pokušava dokučiti i rasklopiti konkretan problem koji ima konkretna osoba sa posve drugačijim doživljajem boga.
Ne pada mu na kraj pameti uložiti ni najmanji trud kako bi osmotrio (ne)djelo iz vizure osobe koja ga je počinila ili u svjetlu vjere kojoj počinilac pripada.
Umjesto toga skrene se na besmisao bilo koje religije, iako to uopšte nije tema.
Laser wrote: 21 Jan 2020, 16:19
Forumaš uleti na temu sa svojim konceptom boga i (ne)grijeha i onda, kao, pokušava dokučiti i rasklopiti konkretan problem koji ima konkretna osoba sa posve drugačijim doživljajem boga.
Ne pada mu na kraj pameti uložiti ni najmanji trud kako bi osmotrio (ne)djelo iz vizure osobe koja ga je počinila ili u svjetlu vjere kojoj počinilac pripada.
Umjesto toga skrene se na besmisao bilo koje religije, iako to uopšte nije tema.
Forumaš je, kao što se (ne)vidi, prestao, jeste bio OT. Priznaje grešku, prestankom učešća je to valjda jasno.
Laser wrote: 21 Jan 2020, 16:19
Forumaš je, kao što se (ne)vidi, prestao, jeste bio OT. Priznaje grešku, prestankom učešća je to valjda jasno.
Ja ipak mislim da se tu radi o grijehu koji ima dvije manifestacije, pa se zato spominje i opraštanje Boga.
Prva je manifestacija grijeh prema prevarenom, a druga grijeh prema božjoj riječi. Što, recimo, ima i društvene posljedice.
Ako Bog kaže da je prevara grijeh, počinjenjem iste smo direktno zgrijesili i protiv njega.
Tako da mislim i da oprost treba tražiti na dvije strane.
ali, ne poznjaemo Boga, kao sto poznjaemo ljudski rod
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"