Jel to zato sto je mješani brak u pitanju .

Imas li ti vjeroispovijest Mala i koja je smo se smije znati ?.
Znaš pod stare dane ljudi se okreću bogu,vjerovatno ćeš se odkučiti za nešto ili Ce biti onako kako "čojek" kaže.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Jel to zato sto je mješani brak u pitanju .
Ne kriči sa slovima Ma znaš,pročitano je .Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 20:11 MIRELAM, vrati se i pogledaj moj posljednji komentar. Tu imas odgovor na vecinu tvojih pitanja.
Morso sam otici nesto kupiti pa nisam bio zavrsio kompletan odgovor. DAKLE, POGLEDAJ MOJ POSLJEDNJI KOMENTAR. OVAJ NEMOJ RACUNATI.
![]()
Nije mogo svako u esesovce.Mirelam wrote: 06 Dec 2021, 19:27Ma šta pričaš, neki dan saznah putem ovog foruma da su ustvari arijevskog roda (Sasi) obzirom da su plavokosi i svijetli. Kakvi crni Bogumili quvci-palci. Pogrešno štivo čitaš.Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 19:18 Uzmes neku knjigu o bogumilstvu ali po mogucnosti ne od isticnih i zapadnih susjeda ( jer ces citati propagandne price) najbolje od nekog stranca. Tako ces nauciti kad i kako se u Bosni pojavilo katolicanstvo a kad i kako pravisljavlje, kad i kako se pojavio islam. Tu ces dobuti odgovor na pitajanja koja postavljas. Vidim da midlis kako znas a u stvari ne znas.
![]()
Upravo tako. Odlična konstatacija. Polupismena raja slabe edukacije rasprđava o stvarima o kojima nema pojma.
Eyjvallah.Taare wrote: 06 Dec 2021, 22:03Upravo tako. Odlična konstatacija. Polupismena raja slabe edukacije rasprđava o stvarima o kojima nema pojma.
Nažalost, identičnu situaciju imamo i među vlastodršcima- generalno polupismenim barabama- kojima su savjetnici, inače promućurni ali bolesni nacionalisti, kao glavnu nametnuli političku paradigmu koja već decenijama formira javnu naobrazbu/znanje, a prema kojoj su odlučujući etnički i religijski nacionalizam, a kao destruktivan odbacuje se onaj politički iliti građanski.
Smatram da je sanu onomad podržao izetbegovića upravo zbog toga što su ga vidjeli kao figuru koja će značajno doprinijeti njihovim ciljevima.
Muz se mora slusati.Hurija wrote: 06 Dec 2021, 16:42
Iskustva govore tako ,komšinica mi se udala za Srbina ,preuzela je sve njegovo ,imena djece su joj Milan i Milica ni na to jadna nije mogla uticati .
Znam ih i par koje su se udale i za strance ,roditelji im se samo tješe,dotične nisu zadržale gotovo ništa Bosnjačko i Muslimansko .
Vjerovatno da bi bile INN i u trendu .
Inače po Islamu žena druge vjere ,preuzima muževljevu .
Sad će komentari od FGR-a i onih sto su im draži stranci .
Iskreno ma nek je naše vjere pa makar bio i crni cigan .
![]()
Gospodji je tvoj post bio samo spojler na nešto drugo pročitano na ovom forumu, ništa lično. A nemoj se draciti, sreće ti.Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 20:11 MIRELAM, vrati se i pogledaj moj posljednji komentar. Tu imas odgovor na vecinu tvojih pitanja.
Morso sam otici nesto kupiti pa nisam bio zavrsio kompletan odgovor. DAKLE, POGLEDAJ MOJ POSLJEDNJI KOMENTAR. OVAJ NEMOJ RACUNATI.
![]()
A mi iz OZNE? Kaki smo mi?Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 23:11 " Ne krecim ja Hurija sa slovima" , ja zelim samo da gospoda Mirelam to primijeti, jer su tu odgovori na njena pitanje. Interesantno, kako ljudi naopako i nedobronamjerno razmisljaju.
U svakom pokusaju da nekom nesto objasnis, nadje se neko ko naopako zakljucuje. To se jos i moze tolerisati kao u ovom slucaju.
Medjutim, ima tu i onih koji imaju udbaske skonosti. NAOPAKO ZAKLJUCE, I ONDA NIJE VAZNO STA JE NEKO NAPISAO, NEGO KAKO JE OSOBA SA UDBASKIM SKLONODTIMA TO RAZUMJELA..
![]()
Ne ide Milan Hodzic niti Haris Pavelic , znam ja jednu nasu udala se za Amerikanca moro prec na islam i djeca imaju Muslimanska/Arapska imena.Hurija wrote: 06 Dec 2021, 16:42
Iskustva govore tako ,komšinica mi se udala za Srbina ,preuzela je sve njegovo ,imena djece su joj Milan i Milica ni na to jadna nije mogla uticati .
Znam ih i par koje su se udale i za strance ,roditelji im se samo tješe,dotične nisu zadržale gotovo ništa Bosnjačko i Muslimansko .
![]()
Jel de ne kontas ti to najbolje, djete rodjen iza rata i ode na dernek i tamo neko pocne srat on nacionalnoj stvari nije bitno koje kako poslije reagovao nego da se tako nesto u opste desilo a ovo ti pise covjek koji do 18 godine nije sjeo u drustvu sa Matom i Antom a sa Milanom i Draganom do fakulteta, ni u osnovnoj skoli nisam igrao kosarke ili fudbala na fizickom sa djecom takvih imena.Naseef Mushroom wrote: 03 Oct 2021, 20:32Pa i da je tu noć bilo i 500 što je napalo djevojku opet ne pamtim da su bošnjačke proslave poznate po tome, šta više čim dođe neki Nebošnjak naš podanički mentalitet dolazi do izražaja a sa druge strane YouTube puno srpskih proslava gdje se pjevaju nacionalističke pjesme.The 51st State wrote: 03 Oct 2021, 20:18
Moze i u biblioteku i pozoriste, poenta je da na puckim zabavama takve stvari se desavaju, a da ti dramis emocionalno, da je recimo 5-10 prihvatilo hajc od tog lika onda bi tvoj emocinalni tantrum bio sasma opravdan, ovako te mogu razumjeti iz pozicije roditelja da nastupas ali nije racionalno i faktualno tacno sto si napisao. A ti okreni na kakvu god zajebanciju hos.
Dva najekstremnija bošnjačka videa su one Sandžaklije što su na maturi pozvali trbušnu plesačicu i pokvarili sto i svadba Izetvegovićeve gdje su pjevaju Bella Ciao.
Na skupu u Sarajevu prije mjesec Senad Pećanin drži govor "Nisu nama neprijatelji Srbi i Hrvati nego vlast" i dobija glasan aplauz a sinoć u Banjaluci pjevaju Bože pravda i dižu tri prsta (a šta tek viču kada nema kamera i policije) i onda kaže ima i kod nas itekako togaa skoro sva omladina stala u odbranu njegove kćerke.
Ja da sam u mješovitom braku i da imam djecu ne bih razmišljao o odlasku već bi bio sretan što živim u sredinama koja su većinski Bošnjaka.
Nego de ti nama reci kako se odnose tamo u tim krajevima, ja znam da mi jaran zivi u Prijedoru u ulici 17 Viteske Krajske Brigade, ali odakle si ti ?Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2021, 13:56Nema potrebe za potpisom, samo budi fer i korektan pa priznaj da činjenica da se osjećas udobno svom na svom kao i prije 1992. i da ti porodica različitih nacionalnosti živi bez problema u svom gradu se nije postiglo nekim sporazumom gdje piše da je multikulturalnost i tolerancija zagarantovana na 1/3 države već da je to do mentaliteta i ponašanja Bošnjaka.
Samo zamisli kako bi se neko poput tebe i tvoje porodice osjećao u BiH da se Sarajevo, Tuzla i Zenica odnose prema narodima koji nisu većina, mješovitim brakovima i ostalim kao što se odnose u Čapljini, Širokom, Prijedoru i Derventi.
MunDzi wrote: 06 Dec 2021, 22:57Muz se mora slusati.Hurija wrote: 06 Dec 2021, 16:42
![]()
Kako on kaze.![]()
rocko wrote: 07 Dec 2021, 04:31Jel de ne kontas ti to najbolje, djete rodjen iza rata i ode na dernek i tamo neko pocne srat on nacionalnoj stvari nije bitno koje kako poslije reagovao nego da se tako nesto u opste desilo a ovo ti pise covjek koji do 18 godine nije sjeo u drustvu sa Matom i Antom a sa Milanom i Draganom do fakulteta, ni u osnovnoj skoli nisam igrao kosarke ili fudbala na fizickom sa djecom takvih imena.Naseef Mushroom wrote: 03 Oct 2021, 20:32
Pa i da je tu noć bilo i 500 što je napalo djevojku opet ne pamtim da su bošnjačke proslave poznate po tome, šta više čim dođe neki Nebošnjak naš podanički mentalitet dolazi do izražaja a sa druge strane YouTube puno srpskih proslava gdje se pjevaju nacionalističke pjesme.
Dva najekstremnija bošnjačka videa su one Sandžaklije što su na maturi pozvali trbušnu plesačicu i pokvarili sto i svadba Izetvegovićeve gdje su pjevaju Bella Ciao.
Na skupu u Sarajevu prije mjesec Senad Pećanin drži govor "Nisu nama neprijatelji Srbi i Hrvati nego vlast" i dobija glasan aplauz a sinoć u Banjaluci pjevaju Bože pravda i dižu tri prsta (a šta tek viču kada nema kamera i policije) i onda kaže ima i kod nas itekako togaa skoro sva omladina stala u odbranu njegove kćerke.
Ja da sam u mješovitom braku i da imam djecu ne bih razmišljao o odlasku već bi bio sretan što živim u sredinama koja su većinski Bošnjaka.
To je stvar opste kulture i primjerenog ponasanja .
Tako je. Prijedor idealno mjesto za Nesrbe pogotovo na mjestima gdje se malo popije samo im to još niko nije rekao.rocko wrote: 07 Dec 2021, 04:38Nego de ti nama reci kako se odnose tamo u tim krajevima, ja znam da mi jaran zivi u Prijedoru u ulici 17 Viteske Krajske Brigade, ali odakle si ti ?Naseef Mushroom wrote: 04 Oct 2021, 13:56
Nema potrebe za potpisom, samo budi fer i korektan pa priznaj da činjenica da se osjećas udobno svom na svom kao i prije 1992. i da ti porodica različitih nacionalnosti živi bez problema u svom gradu se nije postiglo nekim sporazumom gdje piše da je multikulturalnost i tolerancija zagarantovana na 1/3 države već da je to do mentaliteta i ponašanja Bošnjaka.
Samo zamisli kako bi se neko poput tebe i tvoje porodice osjećao u BiH da se Sarajevo, Tuzla i Zenica odnose prema narodima koji nisu većina, mješovitim brakovima i ostalim kao što se odnose u Čapljini, Širokom, Prijedoru i Derventi.
prica gluposti, cuj ulica 17 viteske kraijske brigade u prijedoru, tezak prenos.Naseef Mushroom wrote: 07 Dec 2021, 11:48rocko wrote: 07 Dec 2021, 04:31
Jel de ne kontas ti to najbolje, djete rodjen iza rata i ode na dernek i tamo neko pocne srat on nacionalnoj stvari nije bitno koje kako poslije reagovao nego da se tako nesto u opste desilo a ovo ti pise covjek koji do 18 godine nije sjeo u drustvu sa Matom i Antom a sa Milanom i Draganom do fakulteta, ni u osnovnoj skoli nisam igrao kosarke ili fudbala na fizickom sa djecom takvih imena.
To je stvar opste kulture i primjerenog ponasanja .Tako je. Prijedor idealno mjesto za Nesrbe pogotovo na mjestima gdje se malo popije samo im to još niko nije rekao.rocko wrote: 07 Dec 2021, 04:38
Nego de ti nama reci kako se odnose tamo u tim krajevima, ja znam da mi jaran zivi u Prijedoru u ulici 17 Viteske Krajske Brigade, ali odakle si ti ?
Sa jedne strane nije važno i ako je se 500 Sarajlija zauzelo, problem je što je se uopšte desilo iako u svakoj državi na svijetu, od Švicarske do Ugande se može naći neka budala u društvu a kod Prijedora iako imaju stotine članaka šta se desava u tom entitetu kada se popije i opusti tu ćemo se praviti naivni.
Tipične FGR gluposti koje ne zaslužuju duži post.
Mirelam wrote: 07 Dec 2021, 00:05Gospodji je tvoj post bio samo spojler na nešto drugo pročitano na ovom forumu, ništa lično. A nemoj se draciti, sreće ti.Ma znas wrote: 06 Dec 2021, 20:11 MIRELAM, vrati se i pogledaj moj posljednji komentar. Tu imas odgovor na vecinu tvojih pitanja.
![]()
![]()
Kako su to historijske činjenice ako ih nikad niste učili u školama?Ma znas wrote: 07 Dec 2021, 14:09 Boze, Boze, sa koliko povrsnosti ljudi prilaze problemu i njegovom tumacenju. Ono sto sam ja nspisao nema nikakve veze sa mjesivitim brakovima. To je bilio odgovor koleginici na pitanja koja ona ne zna, jer se to ne uci tokom skolovanja
Ja sam napisao, do kada su dva naroda bili Bosnjaci pravoslavci i katolici, kad su pravoslavci postali Srbi a katolici Hrvati i kad je to ozvaniceno u Skupstini BiH, i kad su Bodnjske muslimsne preimdnivali u muslimene - vjersku skupinu, a vjerske skupine kao sto znamo nikad nemaju ista prava kao narodi.
DAKLE, TO SU SAMO HISTORIJSKE CINJENICE O KOJIMA NIKAD NISMO UCILI U SKOLAMA, DA BI NEKI MOGLI PISATI HISTORIJU PO SVIJOJ MJERI.
Sta je ovdje ruzno receno o mjesivitim brakovima. NISTA.Mjesoviti brak nije cak ni pominjan
U nekim ranijim komentarima kazao sam, da su Bosnjaci iskomoleksiran narid, da ne drze do sebe i svog licnig i etnickog distojsnstva.
Tako npr. ako Bosnjsk ima mjesivit brak, on ce odmah prihvataju sve tudje a zaboraviti svoje. Primjer, koliko ima mjesovitih brakiva u kojima je Srbin ili Hrvat dao svome dijetu muslimansko ime. MALO VEOMA MALO. Dakle to je istoorijska cinjenica.
Ako Bosnjak ode zivjeti u Beigrad, on nakon 2 mjeseca pocinje da govori ekavski, ako Srbin iz Beograda dodje u Sarajevo, on ce do kraja zivota govorti ekavski, jer drzi do svog licnig i etnickog dostijanstva. ZASTO, pa tako je naucen kroz skolski sistem, da bude ponosan na svoj jezik i kulturu, za razliku od Bisnjska kome to sve fali.
Mislim, da ce i kolegama koji imju udbaske sklonosti sad biti sve jasno ili bsr jasnije.
![]()