Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Moderator: Krokodil Behko
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Storm je nastupio sa pozicije sile jer si uvrijedio leilu, a i sve žene, a njegova dužnost je da primjeni silu da spriječi takve uvrede.
That's very simple.
That's very simple.
. . . . . . . . .
Inicijativa podrazumijeva krivicu kada se pogriješiČarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:46Ogleda se u mnogočemu, ali, uopšteno, u dobrovoljnom(da ne kažem poželjnom) prepuštanju određene inicijative onom drugom.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 12:29
a prirodna submisivnost se ogleda u....? ja zaista ne razumijem tu sintagmu.
U konkretnom slučaju(prilasci), teško mi je povjerovati da ženama, uopšteno, smeta to što je inicijativa na muškarcima.
Razlog je vrlo jednostavan... Ti si taj, koji u nedostatku argumenta, spustis forumasici, da je histerična, pa potom to zamotas nekim nebulozama, iako dobro svi znamo tvoj način.Dorian wrote: 25 Jan 2020, 12:41Nisam ja vrijeđao lejlumo ono o histeriji je bilo korištenje sterotipa, pitajte lejlu samu da li je to shvatila kao uvredu. Kolik oja poznajme lejlumo na forumu, mislim da je dobro sve skontala, ali da drži svoju matricu i morala je odgovoriti kako jeste. Meni se čini, ako ne grješim, , ako je ozbiljno to shvatila, da je prije shvatila da sam šovinista i zatucan itd nego da nju lično vrijeđam. Eto, neka sama kaže.Venera wrote: 25 Jan 2020, 12:32
ne vrijedja on lejlumo, jer Doran mozda ne zna , a mozda se pravi luckast
i delje, ne vidim, zasto je stormova rijec "jace" djelovala na Doriana, jer lejlamo je sve odlicno obrazlozila u svakom postu![]()
Storm je nastupio sa pozicije sile. "Pričaj kako ti ja kažem ili ću te banovati".
Nije koristio snagu argumenta nego argumant sile.
Nje ta riječ jače djelovala zbog argumenta, nego zaprijetiš da ćeš silu koristiti prozivoljno, ne zbog kršenja pravila nego zbog lične preferencije prema napisanom, to je problem.
Nije to prvi put, jedna ranija rasprava sa Zagorkom je imala isti rezultat.
Da li je razlog za to diskrimnacija novih forumaša u odnosu na stare, lična poznantva i/ili naklonost prema nekim forumašiima u odnosu na druge ili naprosto nesporazum, to ne znam.
Novi, stari forumasi, uopće me ne zanima.
Dobio si upozorenje, i to je to što se mene tiče, a na sljedeću prijavu ću reagirati opet, budi siguran.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Socrates
- Forum [Bot]
Ne znam ima li razlike da li im smeta ili ne. Uostalom, zašto čekanje da ti neko pridje automatski tumačis kao submisivnost.Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:46Ogleda se u mnogočemu, ali, uopšteno, u dobrovoljnom(da ne kažem poželjnom) prepuštanju određene inicijative onom drugom.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 12:29
U konkretnom slučaju(prilasci), teško mi je povjerovati da ženama, uopšteno, smeta to što je inicijativa na muškarcima.
Niti je to uvijek samo čekanje. Većina žena daje određene znakove da im ne smeta da određeni muškarac pridje. Bez tih znakova, počesto prilaženje i nije dočekano dobro.
Ne čeka žena da joj svaki, bilo koji, muškarac pridje.
. . . . . . . . .
Ama, histerija je bila stereotip, korištenje stereotipa.
Ko je pomislio da sam lejlu stvarno nazvao histeričnom ne bi trebao da se upušta u ovakve rasprave, ne konta. Uostalom, sama je histeriju prva uvela u raspravu i to u prvom licu, pročitajte hronološki.
Ja sve vrijeme govorim kao stereotipni šovinista, čak sam i prikočio da ne koristim i šovinističkiji govor. I da niko ne vidi da je to namjerno ne da se vrijeđa neko lično nego da se provociraju stavovi, a sa mjeseca se vidi
Saša Baron Koen i Andi Kaufman.
Ah, zaboravim da nas ima svakavih i da ne vide svi drvo u šumi.
A i tebe razumijem, storm.
Valjda treba pustiti da svi budemo u balonu slaganja, nesuprotstavaljanja, naprosto utopije. Tada će teći med i mlijeko.
Hajde, ljudi svašta i pometu pod tepih, samo da izgleda čisto.
Ko je pomislio da sam lejlu stvarno nazvao histeričnom ne bi trebao da se upušta u ovakve rasprave, ne konta. Uostalom, sama je histeriju prva uvela u raspravu i to u prvom licu, pročitajte hronološki.
Ja sve vrijeme govorim kao stereotipni šovinista, čak sam i prikočio da ne koristim i šovinističkiji govor. I da niko ne vidi da je to namjerno ne da se vrijeđa neko lično nego da se provociraju stavovi, a sa mjeseca se vidi
Saša Baron Koen i Andi Kaufman.
Ah, zaboravim da nas ima svakavih i da ne vide svi drvo u šumi.
A i tebe razumijem, storm.
Valjda treba pustiti da svi budemo u balonu slaganja, nesuprotstavaljanja, naprosto utopije. Tada će teći med i mlijeko.
Hajde, ljudi svašta i pometu pod tepih, samo da izgleda čisto.
Last edited by Dorian on 25 Jan 2020, 13:02, edited 2 times in total.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Zato što to jeste submisivnost, i to ne isključivo kao osobina žena, postoje i submisivni muškarci, koji će inicijativu rado prepustiti ženama, što im nikako ne ide na ruku.Socrates wrote: 25 Jan 2020, 12:52Ne znam ima li razlike da li im smeta ili ne. Uostalom, zašto čekanje da ti neko pridje automatski tumačis kao submisivnost.Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:46
Ogleda se u mnogočemu, ali, uopšteno, u dobrovoljnom(da ne kažem poželjnom) prepuštanju određene inicijative onom drugom.
Niti je to uvijek samo čekanje. Većina žena daje određene znakove da im ne smeta da određeni muškarac pridje. Bez tih znakova, počesto prilaženje i nije dočekano dobro.
Zato sam pitao koliko ženama smeta takva postavka, jer nisam primjetio da se otimaju za tu inicijativu, štaviše, rado je prepuštaju muškarcima.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Lejla svaka cast, izborila si se zenski! 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Socrates
- Forum [Bot]
Vidis, ja se ne slažem da je to submisivnost. Ako već poduzima akciju, daje znakove, uputi ti osmijeh, pozove nekim drugim gestom, to nije klasičan akt submisivnosti.Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:59Zato što to jeste submisivnost, i to ne isključivo kao osobina žena, postoje i submisivni muškarci, koji će inicijativu rado prepustiti ženama, što im nikako ne ide na ruku.Socrates wrote: 25 Jan 2020, 12:52
Ne znam ima li razlike da li im smeta ili ne. Uostalom, zašto čekanje da ti neko pridje automatski tumačis kao submisivnost.
Zato sam pitao koliko ženama smeta takva postavka, jer nisam primjetio da se otimaju za tu inicijativu, štaviše, rado je prepuštaju muškarcima.
A zašto čeka da on pridje? Pa ima tu mnogo stvari. Šta ako je on odbije? Sutra da pridje drugom, odmah bi je mahala proglasila lakom.
Pretpostavljam da je to jedan od razloga u Bosni. Ovdje to nije toliko slučaj, pa žene češće prilaze, mada ima veze i u kakvom se društvu krećes.
. . . . . . . . .
Upravo tako.
Naime, morao joj je priskočiti u pomoć muškarac koji ima kakvu-takvu moć.
Da, baš onako snažno, ženski se izborila.
Meni bolji argument u moju korist ne treba
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
- Socrates
- Forum [Bot]
Dosadan si, brt, nisi ti tema diskusije.
Hajd' sjasi na neku drugu diskusiju.
. . . . . . . . .
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19090 times
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19090 times
Zasto ovo tvoje nije vrijedjanje a Dorian vrijedja s histerijom?Socrates wrote: 25 Jan 2020, 13:18Dosadan si, brt, nisi ti tema diskusije.Dorian wrote: 25 Jan 2020, 13:14
Upravo tako.
Naime, morao joj je priskočiti u pomoć muškarac koji ima kakvu-takvu moć.
Da, baš onako snažno, ženski se izborila.
Meni bolji argument u moju korist ne treba![]()
Hajd' sjasi na neku drugu diskusiju.![]()
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
Opet ne razumijem, zašto bih ja inicijativu ili odlučivanje za bilo koju aktivnost koja se tiče mene prepustila nekome drugom, a sama imam ideju ili stav? Ukoliko nemam rješenje, ne vidim problem da neko drugi predloži, uradi, štagod.Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:46Ogleda se u mnogočemu, ali, uopšteno, u dobrovoljnom(da ne kažem poželjnom) prepuštanju određene inicijative onom drugom.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 12:29
Što se tiče "prilazaka", takođe..
ako mi se dopada osoba, pa reći ću joj.
Inicirala sam sastanak sa muškarcem. Zašto bi bilo neprirodno?
Ne smeta mi ni muška inicijativa, ako je prvi nešto osjetio i vidio...
uopšte na to ne gledam kroz rodnu prizmu i ne dajem prednost nijednom spolu.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Pa kako, sve češće, veze započinju na način da se osobe upoznaju putem društvenih mreža ili portala, dvojbeno je tko u najvećoj mjeri poduzima prvi korak.Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:59Zato što to jeste submisivnost, i to ne isključivo kao osobina žena, postoje i submisivni muškarci, koji će inicijativu rado prepustiti ženama, što im nikako ne ide na ruku.Socrates wrote: 25 Jan 2020, 12:52
Ne znam ima li razlike da li im smeta ili ne. Uostalom, zašto čekanje da ti neko pridje automatski tumačis kao submisivnost.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Majo, da ga nisi citirala ne bih ni znao da je napisao, na ignor mi je.
To mi je bolji način rješavanja situacije nego neki drugi načini.
Mogao bih mu sada napisati nešto šta bi izazvalo svađu, ali neka ostane na ovome.
Samo ovo: Treba biti velikodušan u pobjedi
To mi je bolji način rješavanja situacije nego neki drugi načini.
Mogao bih mu sada napisati nešto šta bi izazvalo svađu, ali neka ostane na ovome.
Samo ovo: Treba biti velikodušan u pobjedi
- Socrates
- Forum [Bot]
Šta je tu vrijedjanje, što je neko dosadan? Što već 30 postova govori besmislice? Pa onda malo sa brigom udri po još više besmislica? Što se prvo pravda da nije uvrijedio leilu a onda kaže da je miješanje storma njegova pobjeda?
Ako ti stvarno ovo moje uporedjujes sa "histerična si zato što imaš matericu", onda stvarno ne znam kakve kriterije koristiš.
Matericu, naime, nema samo leila.
Al' eto, de ti objasni kako to mjeris.
. . . . . . . . .
Ja sam te upozorio na korištenje uvreda u konverzaciji, bez da ulazim u temu diskusije.
Ostalo, tko je koga "dobio" u raspravi, ne zanima me...
I prestani plakati sad, kroz deset postova kmecis, kako nisi shvacen.
Nagledao sam se takvih trolova i bezobrazluka...
Završen razgovor medju nama.
Habibti, ya nour el - ain... 
Opet ti.
Jesi završio?
A da si bezobrazan, malo je reći.
Neće me iznenaditi da me banuješ, ali da prije toga napišeš nešto uvredljivo i ponižavajuće pa me banom sprečiš da ti na to odgovorim.
Pa, bujrum.
P. S. Mogu li modovi biti na ignore?
Jesi završio?
A da si bezobrazan, malo je reći.
Neće me iznenaditi da me banuješ, ali da prije toga napišeš nešto uvredljivo i ponižavajuće pa me banom sprečiš da ti na to odgovorim.
Pa, bujrum.
P. S. Mogu li modovi biti na ignore?
Last edited by Dorian on 25 Jan 2020, 13:41, edited 1 time in total.