Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Ruana
Status: Offline

Re: Sarajevo: Supruga angažirala čistačicu a muž je silovao

Post by Ruana »

Da,pogresno je pisati covjeku ime, u naslovu teksta je vec silovana, u tekstu je samo optuzen. To samo ima kod nas.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

Moguce je,nije nimalo prijatno...i za svaku osudu,bilo ko da je u pitanju.
Ovdje nedostaje i druga strana da se izjasni.
Mora se utvrditi i ko je ta zenska i njen dosje.
Tu ce da bude ...rjec protiv rjeci.....vrlo tesko dokazati nesto,posto nema svjedoka.
Nebranim ga ni u kojem slucaju.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Trepavica

Post by Trepavica »

Jednu stvar ne razumijem i ta njegova zena , poznavajuci ga , usudila se angazirati zenu kuci... :sok
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Trepavica wrote:Jednu stvar ne razumijem i ta njegova zena , poznavajuci ga , usudila se angazirati zenu kuci... :sok
Ima tu vrlo cudnih pitanja,nije to sve bas tako cisto kao sto se misli.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Trepavica

Post by Trepavica »

ma..nikom nista ne vjerujem ,jer danas su ljudi spremni svasta uciniti /reci /napisati...tako da i ovo ,koliko istine u ovome..Bog samo zna...
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10133 times

Post by Julia-Klara »

i jos uz sve ovo, taj covjek radi kao taksista... :grana
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Amela Esmić (49) iz Sarajeva, koja nam se predstavila kao ljekar u penziji i supruga Senada Esmića (47), taksiste iz Sarajeva koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je silovao kućnu pomoćnicu, obratila se jučer našoj redakciji kako bi negirala da je njen suprug počinio to krivično djelo.

Osuđivan ranije

Iako je Tužilaštvo u Sarajevu otvorilo istragu protiv Esmića, koji je i ranije osuđivan zbog silovanja, njegova supruga Amela kazala je da je uvjerena da je njen suprug nevin.

- Moj muž je doveo i angažirao tu ženu da pomogne u čišćenju, a ne ja. On jeste osuđivan, ali u tri godine, koliko smo u braku, nikome ništa ružno nije uradio. Garantiram da moj suprug nije kriv. Njega žene mnogo vole i veoma su ljubomorne. Eh, sada, žrtva kao žrtva... Ne znam šta je ona tu iskonstruirala i zbog kojih razloga. Ona je tu radila samo dva sata. I za dva sata kućnih poslova dobila je 10 maraka, jer je cijena pet maraka po satu. Saznala sam iz pouzdanih izvora da je ta navodna žrtva silovanja veoma promiskuitetna osoba, sklona prostituciji - kazala je Esmić.

Dodala je da je iz stana izašla na desetak minuta, jer ju je pozvala pacijentica koja ima problema sa suprugom pa se nakratko našla s njom kako bi popričale.

Sutra razgovor

- Nisam bila tu i nisam to vidjela. Saslušavala me je i policija i njima sam rekla da to nije istina. Još nisam razgovarala sa suprugom, tek će mi to biti dozvoljeno u ponedjeljak. Dvaput sam tu ženu vidjela u životu. Suprug ju je doveo prvi put da se dogovorimo o radu, jednom smo se čule telefonom i drugi put kada je došla da čisti. Želim da mog supruga puste iz pritvora, jer se nema ko brinuti o meni, jer sam veoma narušenog zdravlja - pojasnila je Esmić.

Kako je naš list ranije objavio, kada je Amela izašla iz stana, Esmić je gurnuo kućnu pomoćnicu na krevet i počeo je ljubiti te istovremeno skidati svoje hlače, govoreći žrtvi da se ne trudi opirati.

Nesretna žena ipak je u jednom momentu uspjela ustati s kreveta da bi je on ponovo gurnuo tako da je bila licem okrenuta prema krevetu, nakon čega ju je i silovao.

Žrtvi je potom naredio da završi s čišćenjem stana, a on je napustio stan. No, oštećena je sve prijavila policiji pa je 47-godišnjak uhapšen.
Očekivano, žena staje u odbranu siledžije ili slijede batine . :puca
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

meni nikako nije jasno kako to silovatelji tehnički urade,koja je to koncetracija...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

laganini wrote:meni nikako nije jasno kako to silovatelji tehnički urade,koja je to koncetracija...
ehhh....to je pitanje...
panika,vrjeme,...mjesto desavanja....
zaista..
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Zena sklona prostituciji ide da cisti nekome kucu za 10km - interesantno. Ne samo da su mu trebali ime objaviti nego i sliku, upravo zato sto je monstrum na ulici, radi kao taksista, sto se svak moze naci u situaciji da mu sjedne u auto.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Isto tako može neko nevin biti oblaćen iz apsolutno desetog razloga. Imena nakon presude, ne prije.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Bla wrote:Isto tako može neko nevin biti oblaćen iz apsolutno desetog razloga. Imena nakon presude, ne prije.
Slazem se, ali njemu je vec jednom presudjeno za ovaj zlocin, i zbog toga podrzavam objavljivanje imena, i kazem trebali su i sliku. stavite se u situaciju da sjednete u taksi i shvatite da ste sa silovateljem.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10133 times

Post by Julia-Klara »

Pasaga wrote:
laganini wrote:meni nikako nije jasno kako to silovatelji tehnički urade,koja je to koncetracija...
ehhh....to je pitanje...
panika,vrjeme,...mjesto desavanja....
zaista..
koja koncentracija,koja panika?
vama ocito nije jasno da postoje muskarci koje odbijanje i otimanje seksualno uzbudjuje, ne treba njima mnogo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed »

Treba treba i zeni suditi
jos ga brani :puca
Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy »

Bla wrote:Isto tako može neko nevin biti oblaćen iz apsolutno desetog razloga. Imena nakon presude, ne prije.
Zamislimo kako je žrtvi nakon tog gnusnog djela još je pokušavaju ubijediti da je sve izmislila. To mora biti bolno kao i silovanje. Samo kastracija, da je prvi puta adekvatno kažnjen nebi to ponovio.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Šta mislite zašto se smrtne kazne u demokratijama koje ih imaju izvršavaju tek nakon jako dugo vremena i zašto koštaju više nego doživotne robije.
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

Julia-Klara wrote:
koja koncentracija,koja panika?
vama ocito nije jasno da postoje muskarci koje odbijanje i otimanje seksualno uzbudjuje, ne treba njima mnogo
Mislim da njih zanima tehnička strana izvedbe. :D

Inače, kod silovanja se ne radi toliko o seksualnom uzbuđenju koliko o dominaciji.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Post by Krokodil Behko »

Procedura utvrđivanja, da li je bilo silovanja ili ne, prilično je jednostavna i brzo se sprovodi. Zaista ne bih da imam obzira, prema pedofilima, silovateljima ili nasilnicima prema slabijim, nemoćnim, starijim. To je dno dna. Takvi ne zaslužuju to diskrecijsko pravo.
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Ništa čudno što je čovjek opet počinio djelo, kad je zbog istog ležao pišljive 4 godine, j.... ti državu.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Krokodil Behko wrote:Procedura utvrđivanja, da li je bilo silovanja ili ne, prilično je jednostavna i brzo se sprovodi. Zaista ne bih da imam obzira, prema pedofilima, silovateljima ili nasilnicima prema slabijim, nemoćnim, starijim. To je dno dna. Takvi ne zaslužuju to diskrecijsko pravo.
Tako nekako,
samo što tu proceduru ne obavljaju novinari.
Post Reply

Return to “Mediji”