Papa Franjo

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 350 times
Status: Offline

Re: Umjesto s političarima, papa Franjo ručao s beskućnicima

Post by Mirelam »

Julia-Klara wrote:Nije,nije Mirelame, postoji jos i Jose Mujica :srce
Ma Mujica je fukara, a ovaj gospodin. :ooo
Zajebajem se , ali ovom je rijec mnogo teza nego Mujicina, prema tome ide u rang Che-a. :respekt
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

Pa dobro, da rijec ovoga vrijedi vise od rijeci onoga to stoji, ali da je onaj fukara - vala nije!
Covjek samo zivi s onoliko koliko mu je potrebno, pa samim tim i nije fukara :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 350 times

Post by Mirelam »

Julia-Klara wrote:Pa dobro, da rijec ovoga vrijedi vise od rijeci onoga to stoji, ali da je onaj fukara - vala nije!
Covjek samo zivi s onoliko koliko mu je potrebno, pa samim tim i nije fukara :cudi
Ima ona nasa narodna koja kaze "Nije bogat ko ima, nego kome je malo dovoljno"
Pa rekoh da se zajebajem. Interasntna je i ta biografija.Za procitati.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

kod srpskih popova rucak samo na vodi!

jedino ostaje da se dogovore, na koji splav...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Papa je i za Medjugorje odbruso.Nadam se da ce s popovima biti umjereniji. Uteko je i od tjelohranitelja zbog svoga ceifa...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Nabav'te mi smiley s Behkom :oo kako plače :place
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

:ovaj A da nisam ja nesto kriva... a ne ne... :jok sve je to bilo bas onak kak sam napisala...papi je prijateljica na fb napisala jako ruzno pismo u kojem su grde optuzbe...krmaca jedna...to se ne radi tako...trebala je njemu osobno poslati to pismo.. :pusi
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Papa Franjo

Post by Biba »

Dans mi mama kaze da je neki pisac napisao knjigu kako su Stepinca mucili i kako Srbi lazu. I da je papa rekao da je samo pitao za misljenje, ali priznat ce Stepinca svetim :ok ...ma priznat ce on i raskidivost..mislim odlucit dacse oprosti..ha ja....
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Pisao tako neki pisac vrli... :DD

Stepinčeve (autentične) izjave, kao i fotodokumentirane prigodničarske aktivnosti, dovoljno govore, nema se tu šta ni doda(va)ti ni oduzimati :o Popa je, kao i većina ondašnjeg klera (a ni današnji ništa ne zaostaje) bio zloća. Točka! ;)
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Mohr wrote:Pisao tako neki pisac vrli... :DD

Stepinčeve (autentične) izjave, kao i fotodokumentirane prigodničarske aktivnosti, dovoljno govore, nema se tu šta ni doda(va)ti ni oduzimati :o Popa je, kao i većina ondašnjeg klera (a ni današnji ništa ne zaostaje) bio zloća. Točka! ;)
Otrovali su ga.Svetac je. Pa znamo tko je lagaomda mu je obitelj od ustaske ruke pobijena,ma djed bio mafijas...takvi lazu stoljecima...
Tocketina.
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Da baš, otrovala ga UDBA 15 god. nakon rata :D. u kućnome pritvoru ;) Drugarice učiteljice, dajte se koncentrirati tj. uozbiljiti, molim :pusa

Tko priča o Little Wolfu i kaj bre on ima s dotičnim blaženikom sa svetačkom nominacijom :roll
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Mohr wrote:Da baš, otrovala ga UDBA 15 god. nakon rata :D. u kućnome pritvoru ;) Drugarice učiteljice, dajte se koncentrirati tj. uozbiljiti, molim :pusa

Tko priča o Little Wolfu i kaj bre on ima s dotičnim blaženikom sa svetačkom nominacijom :roll
Neki otrovi ne ubijaju trenutno..
Papa ce ga proglasiti svetim. Papu ne zabrinjavaju lažovi a ni jedan mudri Mohr.Papu ne zabrinjavaju ni oni koji pišu da on ruši katoličku crkvu.Ne zabrinjavaju ga ni oni koji ne vjeruju u duhove ..boli ga..uvo.. druze Mohr :ljub :pusi
Pomalo se bojim da mu ne izleti...ko Seselju nesto..mislim onak u žaru komentiranja stvarnosti :plavi
Franjo je vrh, ali ne bosanski..vec vrh vrhova..
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Koga bre (za)boli šta Bergoglia boli il' ne boli :hihi Nek (pr)oglasi sve popove svetim ak' 'oće :pusi
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Na čijoj je strani Bog?

Milutin Mitrović

Udar je žestok i u srž moći, jer ta banka raspolaže kapitalom od 5 milijardi evra, ali je mnogo značajnije da se celokupna vrednost katoličke crkve, procenjena na 2.000 milijardi evra, dobrim delom kontroliše i promeće preko te institucije. Izjašnjavanje da crkvene aktivnosti koje donose prihode budu oporezovane kao i svi drugi poslovi – novi je povod za negodovanje...

Neko je morao da se javi i da brojna pojedinačna nezadovoljstva sastavi u celinu. U oktobru se pojavila knjiga “Franciskovi neprijatelji” koju je napisao Nelo Skavo (Nello Scavo), hroničar lista Avvanti, čiji je vlasnik Episkopska konferencija Italije – dakle ne makar koji senzacionalista. Skavo je autor još dve knjige o Papi Francisku, koje pokazuju njegovu upućenost u manje poznate detalje Papinog života. Naslovnica nove knjige eskalira (i veličinom slova) pitanja: Ko želi da diskredituje Papu? Ko želi da ga ućutka? I drastično: Ko ga želi mrtvog? Knjiga počinje neuspelim atentatom na Papu prilikom posete Filipinima,[1] da se zatim u odgovorima na pitanja sa naslovne strane ne bi okolišilo tvrdnjom da su od pretnji Al Kaide ozbiljnije pretnje onih čije interese ugrožavaju Papine ideje vodilje o socijalnoj sigurnosti, nepomirljivosti sa siromaštvom, zagađenjem ambijenta, o trgovcima ljudima i oružjem, o dominirajućem parazitskom finansijskom sistemu i modelu razvoja fokusiranom u jedan centar moći...

Autor uopšte ne okoliši da upre prstom u American Enterprise Institute – think tank centar američkog konzervativizma, koji okuplja najveća imena Neokona[2] i da prozove čoveka koji iz senke upravlja tim centrom – Dika Čejnija, potredsednika SAD u vreme Džordža Buša Mlađeg. Taj Institut i taj čovek (Čejni) koordiniraju akcije diskreditovanja pape Bergolja na planu ekonomije, teologije i geopolitičke vizije. Isto kao što su činili sa Irakom, Libijom, Sirijom, Rusijom – tvrdi Skavo. Udubljivanje u detalje opisa te zavere nije preporučljivo sa stanovišta očuvanja zdravog razuma. Danas je trka u otkrivanju zakulisnih igara tako masovna da opsesija zaverama više ne spada u mentalna skliznuća...

http://pescanik.net/na-cijoj-je-strani-bog/
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Papa Franjo je dvaput posrnuo ali pridrzali su ga i dobro je...
Svasta se pisalo...između ostaloga i da Crni papa zapravo vodi crkvu...sotonista...
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Mohr »

Biba wrote:Papa Franjo je dvaput posrnuo ali pridrzali su ga i dobro je...
Svasta se pisalo...između ostaloga i da Crni papa zapravo vodi crkvu...sotonista...

Image

:pusa
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Mohr wrote:
Biba wrote:Papa Franjo je dvaput posrnuo ali pridrzali su ga i dobro je...

Image

:pusa
Pa sta je sad :ovaj Maloprije javili to i prikazali. I ruco je sa siromasima....cekam da prizna Stepinca..pa da onda cujem Meleka....sad ce i on uskoro doletjeti ..na krilima...iz lova ...u lov na bibu :biba :hihi
Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba »

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11848 times
Status: Online

Papa Franjo: Ateisti ne moraju vjerovati da bi otišli u raj

Post by Krokodil Behko »

Image

Napisao je otvoreno pismo pokretaču listu "La Republica" Eugeniu Scalfariju, u kojem kaže da će Bog ljudima koji u njega ne vjeruju oprostiti sve, samo ako prate svoju savjest.

Scalfari je papi Franji postavio nekoliko pitanja, a Papa mu je na jedno od njih odgovorio: "Pitate me oprašta li Bog onima koji ne vjeruju. Za početak ću reći, i ovo je osnovna stvar, da Božja milost nema granica ako k njemu dođete iskrenog i poniznog srca. Oni koji ne vjeruju u Boga moraju slušati svoju savjest.

Grijeh, čak i kod onih koji ne vjeruju, postoji onda kada ljudi ne slušaju svoju savjest", zaključuje Papa.

Podsjetimo, papa Franjo već je nekoliko puta oduševio javnost svojim izjavama, a jedna od onih koja je najglasnije odjeknula svijetom bila je ona o homoseksualcima. "Ako je neko gay i traži put do Boga, ko sam ja da mu sudim?", kazao je ovog ljeta Papa.
(Index.hr)
Post Reply

Return to “Religija”