Šta im vrijedi gol u gostima kad je ukupna gol razlika 3 - 1 u našu korist. I Sušić se danas oglasio i rekao sigurnosti radi, treba uzeti 12 od 15 bodova pod uslovom da Grčka sve utakmice dobije. A nije ni ta Grčka baš toliko jaka pa da uzmu svih 15 bodova. valjda negdje kiksnu.Maja wrote:A njihov go u gostima nema veze jel...Čak i ako izgubimo od Slovačke na gostovanju a Grci pobijede u obje sljedeće utakmice, prvo mjesto je naše zbog neuporedivo bolje gol razlike.
Baš je bezveze što je utakmica svako 3 mjeseca.
Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9486 times
- Been thanked: 11230 times
- Status: Offline
Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7727 times
- Been thanked: 18212 times
A jest, taj gol u gostima se konta kad je isto bodova i isto golova.
-
blento59 wrote:https://rapidshare.com/#!download|984p1 ... 835878|0|0
Imal kakav bolji snimak... hd ili nesto slicno .... Ovaj skinuo nije bas cist..
to je sve sto imamBlackhawk wrote:blento59 wrote:https://rapidshare.com/#!download|984p1 ... 835878|0|0
Imal kakav bolji snimak... hd ili nesto slicno .... Ovaj skinuo nije bas cist..
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
„Pobjeda Grčke nad Bosnom - Još jedan grčki mit.“
„Šta Grci pjevaju poslije utakmice s BiH? - Gazio me jedan Englez, gazio me jedan Španac, ali niko k'o Bosanac...“
„Bosnom behar probeharao, Grčku Džeko razočarao.“
„Idu Džeko, Misimović i Ibišević, kontaš? - Ne kontam... - Pa ne konta ni odbrana Grčke.“
„Poštovani, obavještavamo Vas da je pozivni broj Grčke sa 0030 promijenjen u 0031".
„Ovako bi to glasilo na grčkom jeziku: 3 golidis ste primilis, pa je l' vas stidopulos?“
„Na tržište je plasirana nova kafa Hellas 3 u1."
„Svugdje tuguju jednom, samo u Banjaluci dvaput dnevno.“
"Šta rade Grci na Bilinom polju? Piju Nescafe 3 u 1."
"Novi hit u Grčkoj: 'Neću, neću dijamante." Samo su neki od komentara na račun Grka.
„Šta Grci pjevaju poslije utakmice s BiH? - Gazio me jedan Englez, gazio me jedan Španac, ali niko k'o Bosanac...“
„Bosnom behar probeharao, Grčku Džeko razočarao.“
„Idu Džeko, Misimović i Ibišević, kontaš? - Ne kontam... - Pa ne konta ni odbrana Grčke.“
„Poštovani, obavještavamo Vas da je pozivni broj Grčke sa 0030 promijenjen u 0031".
„Ovako bi to glasilo na grčkom jeziku: 3 golidis ste primilis, pa je l' vas stidopulos?“
„Na tržište je plasirana nova kafa Hellas 3 u1."
„Svugdje tuguju jednom, samo u Banjaluci dvaput dnevno.“
"Šta rade Grci na Bilinom polju? Piju Nescafe 3 u 1."
"Novi hit u Grčkoj: 'Neću, neću dijamante." Samo su neki od komentara na račun Grka.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pročitajte kako je Ivica Osim naljutio naše susjede
"BiH nije bolja od Hrvatske, poređenje Modrića i Pjanića je smiješno"

Nakon što je reprezentacija BiH pobijedila Grčku sa 3:1 na Bilinom polju i tako povećala svoje šanse za odlazak na Mundijal u Brazil, nogometna legenda Ivica Osim izjavio je da BiH ima najbolju reprezentaciju u regiji. Osim je dodao da "iako nismo najbolji, onda najbolje igramo", što je izgleda naljutilo naše susjede koji se ne dijele mišljenje legendarnog Štrausa.
U tekstu koji je objavio Jutarnji list autor se bavi poređenjem igračkog kadra Hrvatske i BiH, odaje priznanje BiH na rezultatu i Osimu na iskustvu i znanju, ali smatra da je realnost potpuno drugačija:
"Od Sušićevih izabranika njih četiri, pet mogli bi ući u širi kadar Hrvatske, a mjesto u prvih 11 imali bi tek Senad Lulić, lijevi bek Lazija, i Edin Džeko. Begović je neupitna vratarska klasa, ali po kvaliteti ništa bolji od Stipe Pletikose čija je prednost veliko iskustvo nastupa za reprezentaciju. Emir Spahić je lider s karizmom, ali čisto sumnjamo da bi bio prvi izbor pored Vedrana Ćorluke, koji je po ocjenama najbolji stoper ruske lige, ili Šimunića koji je u zenitu karijere dosegao vrhunsku formu...
Vezna linija BiH s Pjanićem, Misimovićem i Salihovićem jak je adut Safeta Sušića, ali nominalno najjači srednji red Hrvatske (Rakitić, Kovačić, Modrić i Perišić) su ipak klasa više. Poređenje Modrića i Pjanića je smiješno, a u istu kategoriju ulaze izjave onih koji su izjednačili Luku Modrića i Crnogorca Stevana Jovetića.
U napadu BiH ima senzacionalnog Edina Džeku, ali po čemu je on bolji napadač od Marija Mandžukića? Uostalom, kada je Uli Hoenes nedavno počeo stvarati možda i najjači Bayern u povijesti, između Džeke i Mandže izabrao je Hrvata. Mandžukić se nametnuo kao prva špica Bayerna kojeg samo teorija može lišiti naslova prvaka Njemačke, a Bavarci su još debelo u igri za trofej Lige prvaka. Džeko? On je tek “jedan od” napadača Manchester Cityja koji je, uzgred rečeno, ispao iz Lige prvaka u skupini te se oprostio od utrke za naslov prvaka Engleske.
Osim po kvaliteti, Štimac u svojoj svlačionici ima iskustvo, ali i dužinu klupe. Dok je Sušiću alternativa Ivan Sesar koji se nije mogao nametnuti u Dinamovoj B-momčadi , ili Mensur Mujdža koji se nije previše istaknuo u redovima Zagreba, Štimac u svakom trenutku može posegnuti za provjerenim klasama poput Vide, Vukojevića, Kranjčara, Eduarda, Jelavića...", stoji u tekstu Jutarnjeg u kojem se na kraju navodi da kad je u pitanju poređenje Hrvatske i Crne Gore "realno tek bi Jovetić iz Fiorentine, te Mirko Vučinić mogli računati na određenu minutažu u kockastom dresu. Ostali bi mogli biti tek vodonoše na trening-utakmicama hrvatske reprezentacije".

Nakon što je reprezentacija BiH pobijedila Grčku sa 3:1 na Bilinom polju i tako povećala svoje šanse za odlazak na Mundijal u Brazil, nogometna legenda Ivica Osim izjavio je da BiH ima najbolju reprezentaciju u regiji. Osim je dodao da "iako nismo najbolji, onda najbolje igramo", što je izgleda naljutilo naše susjede koji se ne dijele mišljenje legendarnog Štrausa.
U tekstu koji je objavio Jutarnji list autor se bavi poređenjem igračkog kadra Hrvatske i BiH, odaje priznanje BiH na rezultatu i Osimu na iskustvu i znanju, ali smatra da je realnost potpuno drugačija:
"Od Sušićevih izabranika njih četiri, pet mogli bi ući u širi kadar Hrvatske, a mjesto u prvih 11 imali bi tek Senad Lulić, lijevi bek Lazija, i Edin Džeko. Begović je neupitna vratarska klasa, ali po kvaliteti ništa bolji od Stipe Pletikose čija je prednost veliko iskustvo nastupa za reprezentaciju. Emir Spahić je lider s karizmom, ali čisto sumnjamo da bi bio prvi izbor pored Vedrana Ćorluke, koji je po ocjenama najbolji stoper ruske lige, ili Šimunića koji je u zenitu karijere dosegao vrhunsku formu...
Vezna linija BiH s Pjanićem, Misimovićem i Salihovićem jak je adut Safeta Sušića, ali nominalno najjači srednji red Hrvatske (Rakitić, Kovačić, Modrić i Perišić) su ipak klasa više. Poređenje Modrića i Pjanića je smiješno, a u istu kategoriju ulaze izjave onih koji su izjednačili Luku Modrića i Crnogorca Stevana Jovetića.
U napadu BiH ima senzacionalnog Edina Džeku, ali po čemu je on bolji napadač od Marija Mandžukića? Uostalom, kada je Uli Hoenes nedavno počeo stvarati možda i najjači Bayern u povijesti, između Džeke i Mandže izabrao je Hrvata. Mandžukić se nametnuo kao prva špica Bayerna kojeg samo teorija može lišiti naslova prvaka Njemačke, a Bavarci su još debelo u igri za trofej Lige prvaka. Džeko? On je tek “jedan od” napadača Manchester Cityja koji je, uzgred rečeno, ispao iz Lige prvaka u skupini te se oprostio od utrke za naslov prvaka Engleske.
Osim po kvaliteti, Štimac u svojoj svlačionici ima iskustvo, ali i dužinu klupe. Dok je Sušiću alternativa Ivan Sesar koji se nije mogao nametnuti u Dinamovoj B-momčadi , ili Mensur Mujdža koji se nije previše istaknuo u redovima Zagreba, Štimac u svakom trenutku može posegnuti za provjerenim klasama poput Vide, Vukojevića, Kranjčara, Eduarda, Jelavića...", stoji u tekstu Jutarnjeg u kojem se na kraju navodi da kad je u pitanju poređenje Hrvatske i Crne Gore "realno tek bi Jovetić iz Fiorentine, te Mirko Vučinić mogli računati na određenu minutažu u kockastom dresu. Ostali bi mogli biti tek vodonoše na trening-utakmicama hrvatske reprezentacije".
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Re: Pročitajte kako je Ivica Osim naljutio naše susjede
Kakva poredjenja
Begovic je Kahn za Pletikosu,Spahic je duplo bolji igrac od Simunica...a poredjenje Dzeke i Mandzukica je tragikomicno

Begovic je Kahn za Pletikosu,Spahic je duplo bolji igrac od Simunica...a poredjenje Dzeke i Mandzukica je tragikomicno

Samo sabura
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Zaboravili su reći da je Štimac bio bolji igrać od Sušića 

-
Mandzukic ima srece sto igra za Bayern, jer je on institucija igraca, i ove sezone najjaca ekipa u svijetu sigurno.. I lako mu je onda zabijati golove.. A za Pletikosu ne znam ni gdje igra uopste i za koju ekipu brani ?? A cinjenica je da Begovica zele i Manchester i Chelsea, i to govori o njegovoj klasi kao golmanu..
Za ostale, pa nebih komentarisao dalje.. Tipicno ono, Hrvati najbolji, hrvati ovo ono..
Za ostale, pa nebih komentarisao dalje.. Tipicno ono, Hrvati najbolji, hrvati ovo ono..
Jep, evo... svi ljuti. Na ulicu izađem i gdje god se okrenem svi bijesni na tog Ivicu Osima... samo zubi škrguću.
edit: Nego usput, šta vi kažete, jel u pravu taj Osim? Je li BiH reprezentacija najbolja u regiji?
edit: Nego usput, šta vi kažete, jel u pravu taj Osim? Je li BiH reprezentacija najbolja u regiji?

-
Trenutno sa formom, i igracima sto imaju, sigurno da jeste... I da se danas sastanu sa francuskom, mislim da bi dobili ih vrlo lako...
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Osim je u pravu,najbolji smo na Balkanu...de

E pa ako je tako, onda znači da nije falio.
Pitam, jer se u nogomet ne razumijem... dobro, znam za to da je HR reprezentacija četvrta na fifinoj ljestvici pa me ne možete kriviti da me netko pita
- Hej Katja, šta misliš onako odoka, jel bolja reprezentacija ona koja je četvrta na ljestvici ili ona koja je ... ne znam... dvadeseta? –
ja bih ovako neuka odgovorila – četvrta!
Al to je samo zato što sam imala peticu iz matematike, molim da mi se oprosti.
Sad ozbiljno, nemojte se ljutiti, ali moje (žensko) mišljenje je da smo potpuno isti.
U pretjerivanju.
Kako bilo, sretno nam i jednima i drugima, i da nas je sve vidjeti u Brazilu!
Pitam, jer se u nogomet ne razumijem... dobro, znam za to da je HR reprezentacija četvrta na fifinoj ljestvici pa me ne možete kriviti da me netko pita
- Hej Katja, šta misliš onako odoka, jel bolja reprezentacija ona koja je četvrta na ljestvici ili ona koja je ... ne znam... dvadeseta? –
ja bih ovako neuka odgovorila – četvrta!

Al to je samo zato što sam imala peticu iz matematike, molim da mi se oprosti.

Sad ozbiljno, nemojte se ljutiti, ali moje (žensko) mišljenje je da smo potpuno isti.

U pretjerivanju.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vidi se da se ne razumiješ.Katja wrote:E pa ako je tako, onda znači da nije falio.
ja bih ovako neuka odgovorila – četvrta!![]()
Al to je samo zato što sam imala peticu iz matematike, molim da mi se oprosti.![]()
Sad ozbiljno, nemojte se ljutiti, ali moje (žensko) mišljenje je da smo potpuno isti.![]()
U pretjerivanju.![]()
Mi ne komentiramo kvalitet hrvatske repke nego uglavnom članak i glupost tog novinara koji se ne razumije ništa više nego ti ali on misli da zna bolje od Ivice Osima. Inače, Ivica Osim u ovoj zemlji ima status kakav niko nikada nije imao. Važniji je od svih političara, od svih sportista, od svih umjetnika...etc...etc.. Takav čovjek čak i ako nije u pravu ima pravo da kaže... a 'ta će taj novinar? :sjeid
Inače, čitao sam intervju sa Safetom Sušićem i to baš na nekom Hr portalu i on lukavo izbježe odgovor na to pitanje. Vjerovatno zbog toga što on ipak nema takav status kao Ivica Osim.
Naravno da se vidi.Krokodil Behko wrote:
Vidi se da se ne razumiješ.

Black i burek komentiraju.Mi ne komentiramo kvalitet hrvatske repke
Jer sam ih pitala.
Ti si se valjda nedavno probudio...

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Black je dao svoje vidjenje te novinarske interpretacije zvane "Da nije Mandžukića Bajern bi ispao iz lige". A i ja se isto tako pitam u kom klubu brani taj Pletikosa?Katja wrote:Naravno da se vidi.Krokodil Behko wrote:
Vidi se da se ne razumiješ.![]()
Black i burek komentiraju.Mi ne komentiramo kvalitet hrvatske repke
Jer sam ih pitala.
Ti si se valjda nedavno probudio...

Čekaj, ovako ćemo....da ti prenesem postove ovdje:Krokodil Behko wrote: Black je dao svoje vidjenje te novinarske interpretacije zvane "Da nije Mandžukića Bajern bi ispao iz lige".
Katja wrote: Je li BiH reprezentacija najbolja u regiji?
Hop!Blackhawk wrote:Trenutno sa formom, i igracima sto imaju, sigurno da jeste...

Eto, o tome smo mi malo ćakulali. Sve ok.

- Toruk Makto
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 10 times
Hrvatsku bi pogazili sa jedno 3-0 kao i grke .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .