Vladimir Vladimirovič Konjkov - Soni
Moderator: spacebound
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39594 times
- Been thanked: 25602 times
- Status: Offline
Re: Vladimir Vladimirovič Konjkov - Soni
Soni faca 
Ako imaš potrebu da drugima dokazuješ da si sretan - onda nisi.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Sa ždrebetom, ustvari, imam četiri konja. Četvrti je mješanac bosanskog brdskog i lipicanera. Njega sam dao jednom malcu, komšiji, jer se nije slagao sa sonijem. "dao" al pod uslovom da ga ne može prodati bez mene. Zove se soko. To je jedan radni konjić i poslušna raga koja ne bježi od bilo kakvog posla.
šta god hoćeš, on će uradit, bez obzira da l to bilo sedlo, zaprega il kočija.
Djeca koja ga prije nikad nisu vidjela, stave sedlo i jašu ga.
Dakle, u očima mnogih ljudi, idealan konj.
Nebitno gdje ga odvedeš, pusti mu uzde i on te donese kući.
Jes, al nije to soni. Istina da je soni sušta suprotnost, dakle lijen ko ćuskija, ters, tvrdoglav ko mazga i radi samo ono što želi, ali soni ima nešto što nisam vidio ni kod jednog jedinog konja.
S kojim god konjem da ga uporediš, taj drugi ispadne glup.
Koliko god zvučalo smiješno, pa čak i po cijenu da me se proglasi ludim, reći ću da soni razmišlja.
Stane, konta i smisli neke logične stvari svojstvene isključivo insanima.
Bukvalno stane i konta kako da zaobiđe neku prepreku koju sam mu postavio.
Pa jbte, skonta kako se otvaraju vrata.
Ode do plastenika u kojem je sijeno, skloni daske, razmakne najlon i jede.
Kad nešto radim, dođe i gleda ko dijete. Nije da on ostane minut il dva, nego nekad gleda i po sat vremena.
Bude mu zanimljivo kad upalim motorku.
Kad smo već kod hrane i plastenika...
Tamo gdje je zagrađen raste trava par ekselans. Neće da pase. Prvo sam mislio da da nije neš u redu sa tom travom i zato neće da jede. Sagnem se, uberem, pružim mu, i on pojede. Na drugom mjestu, isto tako.
Onda uzmem uberem al mu ne dajem iz ruke nego bacim na travu. Neće da pogleda isto ko da je otrov.
Gotovanu samo daj gotovine. Kad je vrijeme doručku, prvi čeka i rza u znak pozdrava.
Najede se i onda ode za svojim poslom.
il leži, il gleda ptice, il posmatra komšijino jare i slične aktivnosti.
Kad opet ogladni, hoda za mnom da mu dam jelo.
Ako nisam položio, ide u sabotažu plastenika. Onda tačno bira sijeno koje mu godi. Ostalo razbaca.
A zna da ne smije. Bukvalno zna. aBd jednom moram snimiti da raja vidi kakav je to genije.
Da pokušam dočarati scenu...
Opetovano je zaobišao prepreke i ušao u plastenik. Posmatram ga sakriven iza ćoška štale. Čuje mene da dolazim i momentalno napušta plastenik.
staje pored plastenika i kobejagi pase. Allaha mi uzvišenog, isto dijete u zijanu.
ustvari ne pase nego samo čupka travu i pljuje
Ko je bio u plasteniku? On? Ma nikad u životu. On se sasvim slučajno našao pored otvorenog plastenika u kojem je neko jeo sijeno.
a samo me gleda ispod oka. Bukvalno ispod oka. Testiram ga. Nudim mu to sijeno. Ni da pomiriše.
Drugi put ga namjerno iznenadim i uhvatim na djelu. To je scena za holivudski film.
da vidite samo tog jada i bijede kad kobejagi počnem galamit. Skupi se ko petobanka, obori glavu, obori uši...isto dijete kad uradi nešto što ne smije.
Okrećem se i odlazim, a on ide za mnom i to u stopu. Isto ko da se izvinjava
Kobejagi uzmem štap da ga istučem, bježi ko zec
To je urnebes kad grdosija od preko 500 kg bježi od čovjeka. Najčešće pobjegne u štalu. Tamo je kobejagi siguran. Onda viri i osluškuje moj glas. Kad počnem pričati mirnim glasom, onda izađe iz štale.
šta god hoćeš, on će uradit, bez obzira da l to bilo sedlo, zaprega il kočija.
Djeca koja ga prije nikad nisu vidjela, stave sedlo i jašu ga.
Dakle, u očima mnogih ljudi, idealan konj.
Nebitno gdje ga odvedeš, pusti mu uzde i on te donese kući.
Jes, al nije to soni. Istina da je soni sušta suprotnost, dakle lijen ko ćuskija, ters, tvrdoglav ko mazga i radi samo ono što želi, ali soni ima nešto što nisam vidio ni kod jednog jedinog konja.
S kojim god konjem da ga uporediš, taj drugi ispadne glup.
Koliko god zvučalo smiješno, pa čak i po cijenu da me se proglasi ludim, reći ću da soni razmišlja.
Stane, konta i smisli neke logične stvari svojstvene isključivo insanima.
Bukvalno stane i konta kako da zaobiđe neku prepreku koju sam mu postavio.
Pa jbte, skonta kako se otvaraju vrata.
Ode do plastenika u kojem je sijeno, skloni daske, razmakne najlon i jede.

Kad nešto radim, dođe i gleda ko dijete. Nije da on ostane minut il dva, nego nekad gleda i po sat vremena.
Bude mu zanimljivo kad upalim motorku.
Kad smo već kod hrane i plastenika...
Tamo gdje je zagrađen raste trava par ekselans. Neće da pase. Prvo sam mislio da da nije neš u redu sa tom travom i zato neće da jede. Sagnem se, uberem, pružim mu, i on pojede. Na drugom mjestu, isto tako.
Onda uzmem uberem al mu ne dajem iz ruke nego bacim na travu. Neće da pogleda isto ko da je otrov.
Gotovanu samo daj gotovine. Kad je vrijeme doručku, prvi čeka i rza u znak pozdrava.
Najede se i onda ode za svojim poslom.
il leži, il gleda ptice, il posmatra komšijino jare i slične aktivnosti.
Kad opet ogladni, hoda za mnom da mu dam jelo.
Ako nisam položio, ide u sabotažu plastenika. Onda tačno bira sijeno koje mu godi. Ostalo razbaca.
A zna da ne smije. Bukvalno zna. aBd jednom moram snimiti da raja vidi kakav je to genije.
Da pokušam dočarati scenu...
Opetovano je zaobišao prepreke i ušao u plastenik. Posmatram ga sakriven iza ćoška štale. Čuje mene da dolazim i momentalno napušta plastenik.
staje pored plastenika i kobejagi pase. Allaha mi uzvišenog, isto dijete u zijanu.
ustvari ne pase nego samo čupka travu i pljuje

Ko je bio u plasteniku? On? Ma nikad u životu. On se sasvim slučajno našao pored otvorenog plastenika u kojem je neko jeo sijeno.
a samo me gleda ispod oka. Bukvalno ispod oka. Testiram ga. Nudim mu to sijeno. Ni da pomiriše.
Drugi put ga namjerno iznenadim i uhvatim na djelu. To je scena za holivudski film.
da vidite samo tog jada i bijede kad kobejagi počnem galamit. Skupi se ko petobanka, obori glavu, obori uši...isto dijete kad uradi nešto što ne smije.
Okrećem se i odlazim, a on ide za mnom i to u stopu. Isto ko da se izvinjava

Kobejagi uzmem štap da ga istučem, bježi ko zec

To je urnebes kad grdosija od preko 500 kg bježi od čovjeka. Najčešće pobjegne u štalu. Tamo je kobejagi siguran. Onda viri i osluškuje moj glas. Kad počnem pričati mirnim glasom, onda izađe iz štale.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest
Zanimljivo je i to što zna ko je gazda. Imaš ljude koji su tu s njim i hrane ga tokom cijele godine. Dakle, viđaju ga dvaput dnevno. Njih samo trpi. Ono, mogu ga milovati, mogu biti u njegovom boksu, mogu čistiti, al da će ih neš poslušati, nema šanse. Ne benda ih ni 1%
Kad pretjeraju s nečim, zna se i baciti nogom. Recimo kad su mu prskali ranu koju je imao.
Mene i voli i boji me se. Jedino mene sluša bez pogovora. Taman da mu uvedu kobilu u tjeranju, ako mu kažem da ne smije, onda neće. Kad mu istresem zob, nema jesti dok ne dobije dozvolu.
Naravno da sve to važi dok sam kraj njega. Čim se okrenem, on radi po svome
I stvarno nemam blage kako je skonto da sam mu gazda.
Možda osjeti da ga se drugi boje. Recimo kad kobila ima tjeranje i on poludi u želji da je pari.
Tad niko živ ne smije ući u boks jer bi ga soni pregazio.
Jedino ja uđem i mogu ga otjerati od kobile.
Kad pretjeraju s nečim, zna se i baciti nogom. Recimo kad su mu prskali ranu koju je imao.
Mene i voli i boji me se. Jedino mene sluša bez pogovora. Taman da mu uvedu kobilu u tjeranju, ako mu kažem da ne smije, onda neće. Kad mu istresem zob, nema jesti dok ne dobije dozvolu.
Naravno da sve to važi dok sam kraj njega. Čim se okrenem, on radi po svome
I stvarno nemam blage kako je skonto da sam mu gazda.
Možda osjeti da ga se drugi boje. Recimo kad kobila ima tjeranje i on poludi u želji da je pari.
Tad niko živ ne smije ući u boks jer bi ga soni pregazio.
Jedino ja uđem i mogu ga otjerati od kobile.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 20856 times
- Been thanked: 5652 times
...konji su jako pametni i emotivni, osjete sve, cak ti i misli citaju ako si s njim stvarno i ti emotivno povezan!...ja ih obozavam! 

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 352 times
Inace mi dosadno procitat post duzi od 3 recenice al pravo se obradujem kad vidim neki duzi post o Soniju 
I druze mogu ti rec da i Sokol izgleda odlicno

I druze mogu ti rec da i Sokol izgleda odlicno

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...da napise knjigu ovdje o Soniju, ja bih procitala
tacno osjetim koliko ga voli!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Taare
- greatest
Volim ga ne mogu ti opisat. Nekad me naljuti pa mu zaprijetim da ću ga prodat ciganima il da će završit u ćevapima, al se brzo pomirimo 

Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest
Ako je neko čito doživljaje mačka toše, soni i ja smo ko čiča trišo i njegov mačak tošo 
Svi mi se morete obratit
- Veca
- Uvijek slobodna!
Taare wrote: 13 Aug 2023, 22:02 Volim ga ne mogu ti opisat. Nekad me naljuti pa mu zaprijetim da ću ga prodat ciganima il da će završit u ćevapima, al se brzo pomirimo![]()

- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13016 times
- Been thanked: 21122 times
Dragi Fufe, gxkedam ovu sliku, i sad znam sto se Soni ne da jahat.Taare wrote: 11 Aug 2023, 13:14 Voli djecu. Stalno nekakva djeca prolaze, dovikuju ga...neko od njih da malo hrane, a onda drug soni zahvalno pozira za fejs, instagram il tiktok
![]()
Nemam srca da ti kazem jer vidim da ga puno volis.
Dozvolite da se obratimo
- Taare
- greatest
Nemam aktuelnih slika jer sam im rekao da mi ne šalju. Hoću da se aBd sljedeći put iznenadim.
Neću ga vidjeti par mjeseci pa da vidim razliku.
Svi mi se morete obratit
- Taare
- greatest
Haj baš da čujem tvoju teorijuFuddo wrote: 13 Aug 2023, 22:18 Dragi Fufe, gxkedam ovu sliku, i sad znam sto se Soni ne da jahat.
Nemam srca da ti kazem jer vidim da ga puno volis.

Svi mi se morete obratit
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13016 times
- Been thanked: 21122 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44539 times
- Been thanked: 7946 times
Zenski reproduktivni sistem?

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Svaka cast, fina tema.
Nema mi nista draze nego pricati ili procitati nesto o bilo kojoj temi koju druga osoba voli. Tacno se skonta da je osoba upucena i ima emociju u tome, nije to prazna prica.

Nema mi nista draze nego pricati ili procitati nesto o bilo kojoj temi koju druga osoba voli. Tacno se skonta da je osoba upucena i ima emociju u tome, nije to prazna prica.

- Veca
- Uvijek slobodna!
...pa sta ima zenski reproduktivni sistem-uterus, sa Sonijem zajednicko?
...ili si mislio na Julku?!

- Taare
- greatest
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Ima sa malim mu, isto ko da je neko metno mu to na celoVeca wrote: 14 Aug 2023, 10:02
...pa sta ima zenski reproduktivni sistem-uterus, sa Sonijem zajednicko?
...ili si mislio na Julku?!![]()
![]()

- Veca
- Uvijek slobodna!
ooooj, mali muu