Samo da pitam
Moderator: VIP
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7725 times
- Been thanked: 18189 times
- Status: Online
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9471 times
- Been thanked: 11222 times
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Samo da pitam
Može li se izdržati do sljedećeg dana? (s penzijom)Maja wrote:Behko ba sta je ovo s penzijama.
Nedime moj sta nam ovo rade...
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
KOMESAR wrote:Može li se izdržati do sljedećeg dana? (s penzijom)Maja wrote:Behko ba sta je ovo s penzijama.
Nedime moj sta nam ovo rade...
Ne može. Iste pare i iste cijene, ali više ne može.
Vremenom dosadi stezati kaiš, a pogani kapitalisti, svakog dana isture neki novi proizvod i grubo nasrću na tvoju svijest o štednji.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Bice i gore, vidi se kako im je prazna kasa.Krokodil Behko wrote:A tek u RS. Za Maj, bila je tek 1. jula.
Ovo ce prividno poboljsati isplati, samo ce povecati dugovanja.Prelazak na trezorski način isplate penzija Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske će donijeti određeno rasterećenje u smislu obezbjeđivanja nedostajućih sredstava, a ostvariće se i značajne uštede jer Fond neće imati više potrebe da se kreditno zadužuje i plaća kamate po osnovu tih zaduženja, rekao je direktor Fonda Mladen Milić.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
To znači za juni, m,oglo bi biti već oko 25. jula, a za juli negdje oko mitrovdana?Konsultant wrote:Bice i gore, vidi se kako im je prazna kasa.Krokodil Behko wrote:A tek u RS. Za Maj, bila je tek 1. jula.
Ovo ce prividno poboljsati isplati, samo ce povecati dugovanja.Prelazak na trezorski način isplate penzija Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske će donijeti određeno rasterećenje u smislu obezbjeđivanja nedostajućih sredstava, a ostvariće se i značajne uštede jer Fond neće imati više potrebe da se kreditno zadužuje i plaća kamate po osnovu tih zaduženja, rekao je direktor Fonda Mladen Milić.

- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40418 times
- Been thanked: 26573 times
Gdje piski teta iz kioska 

Sve za dunjaluk koji je prolazan, a mrvice za Ahiret koji je vječan.
- Konsultant
- Legenda foruma
Tesko je reci. Potrajace to. Zamazuje se situacija. Realno imas manji dotok novca od potreba. Moras ili poveceti dotok ili smanjiti potrebe. Svake godine potrebe se povecevaju, dotok to ne prati, te jos dodak redovno otplacivanje kamata i obveznica. Ovo su rijesili tako sto u veci bazen ubacuju vise novca, nek svi pomalo sisaju-ne u isto vrijeme. Dotok, potrebe i dalje iste. Druga varka je sto kad iz bazena uzmes sebi kantu vode, teze se primjeti. Ipak, kanta je kanta, onda nedostaje.Krokodil Behko wrote:To znači za juni, m,oglo bi biti već oko 25. jula, a za juli negdje oko mitrovdana?
Rume, kod onog preko puta.
- Konsultant
- Legenda foruma
Cemu progledavanje?Salahuddin wrote:Kolega, to svi vide osim onih, kojima se pojavi mrena na ocima kada se pomene referednum o nezavisnoti RS. Nadam se da cu pozivjeti dovoljno dugo da vidim reakciju kada konacnu progledaju.
Je li u vrhu RS-a zele zavrtati i zamazivati situaciju? Zele. Je li oni koji njih hrane, zele njih i njihovu pricu? Zele. Je li ima onih normalnih u RS koji su progledali? Mozda ima, samo mizerno mali broj koji se privikao na takvo okruzenje, ostali su je napustili. Je li u Federaciji zele propast price o nezavisnosti? Zele, to ce se ostvariti kad bankrotiraju. Svi imaju iste interese. U cemu je problem?

- drugrankovic
- Inventar foruma
Jel vi prestajete mastati?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3872 times
- Been thanked: 2914 times
STORME....sto si se usutio...
...napisi stagod......
...napisi stagod......

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
..izdao je prijateljaPasaga wrote:STORME....sto si se usutio...
...napisi stagod......

..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7725 times
- Been thanked: 18189 times