Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 391 times
Status: Offline

Re: Srbija

Post by harlekin » 02 Jan 2025, 08:52

Mi smo ko neki pajdo ispred trgovine s pivom u ruci koju uzicao od nekog da mu plati,sjedi prica kako mu je susjed u kurcu puno pije i trebao bi si sredit zivot,pa lagano odgega u napustenu garazu gdje zivi mrmljajuci kako su ga svi sjebali nisu mu izgradili kucu da zivi ko coek.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 932 times
Been thanked: 1409 times

Post by tuzlak1212 » 02 Jan 2025, 09:17

Nismo, ovdje niko ne zivi u garazi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10190 times
Been thanked: 12084 times

Post by Krokodil Behko » 13 Jan 2025, 09:29

ŠTA IMAJU ZAJEDNIČKO ŠEŠELJ, BUBA CORELLI, ALBIN KURTI I MIA KHALIFA: Svima im se imena nalaze na peticiji protiv studentskih blokada i cijela stvar je urnebesna

Postoji legenda da je nekad davno neka peticija uspjela da pomogne da se neki cilj ostvari, ali ne postoje pisani tragovi o tom uspjehu.

Bilo kako bilo peticije nastavljaju da postoje, bilo da ih sprovode ljudi pri vlasti ili oni protiv nje.

Pa je tako pokrenuta peticija za održavanje januarskog ispitnog roka na svim fakultetima u Srbiji, o čemu su prethdonih dana izvještavali prorežimski mediji, navodeći da je „u trenutnoj situaciji, kada blokade fakulteta ometaju redovan rad i akademski napredak studenata, grupa studenata širom Srbije pokrenula peticiju koja traži hitnu reakciju nadležnih organa“, piše portal 021.rs.

Autori peticije potpisuju se kao „neformalna grupa studenata“.

U njoj se navodi da studenti, izražavaju svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom“ i da je njihov glavni cilj osiguranje prava na obrazovanje, kao i nesmetano polaganje ispita.
Na peticiji su se našla imena raznih poznatih i nepoznatih koji podržavaju ideju o januarskom ispitnom roku, ali mi ćemo se zadržati na poznatima.

Na desetine potpisa koji se u peticiji nalaze su lažni identiteti političkih i historijskih ličnosti, kao i likova iz fikcije.
Peticija za održavanje januarskog ispitnog roka:

Među potpisnicima su tako i sam Aleksandar Vučić, ali i Franjo Tuđman, koji „kao otac hrvatske domovine podržava mlade studente“.

Tu je i Adolf Hitler koji potpisuje „za našu djecu“.

Neko se potpisao i kao Toma Nikolić iz Kragujevca kome je i samom bilo teško da odbrani svoju master tezu.

Potpisalo se i nekoliko Albina Kurtija.

Elon Musk iz Dervente

Eric Cartman iz animiranog serijala „South Park“ dao je „podršku“ studentima koji žele januarski rok, ali i Josif Staljin.

„Podržavam borbu radne omladine protiv kapitalističkih zlih duhova koje šalje Zapad. Živio Aleksandar Vučić“, piše „Staljin“.

I Donald Trump „podržava“ studente koji žele da blokade prekinu i kaže da šalje punu podršku „dobrom prijatelju, fantastičnom Milošu Vučeviću“.

Među „potpisnicima“ su i Buba Corelli, Mister Proper, Mia Khalifa i Nikola Tesla.

„Potpisao se“ i Ante Pavelić (i to dva puta) dodajući da „prekid blokada na sveučilištima postaje nužan“.

Jedan korisnik potpisao se i kao Aca Vučić, navodeći da su mu ostala još dva ispita do trenerske licence, a sudbinski mu se pridružio i Vojislav Šešelj.

„Moji pravni savjetnici, nisu moji branioci, i zato ne moraju da ispunjavaju, pravilničke uslove, koji su predvođeni za branioce, oni samo moraju da ispune one uslove, koje im ja propišem, a vi samo dalje ometajte pripremu moje odbrane, pa ćete na kraju morati da pojedete sva go*na koja ste izas*ali. J**em vam majku svima, počevši od Hansa Kolcijusa pa nadalje. To stoji u tekstu“, piše „student Šešelj“.

Potpisao se i Elon Musk, ali iz Dervente.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2852 times
Been thanked: 1320 times

Post by amidza idriz » 13 Jan 2025, 21:57

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... OTO/880632

Image

Srpska narodnja nosnja iliti folklor.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23303 times
Been thanked: 21347 times

Post by Masamune » 22 Jan 2025, 09:34

Nenad Čanak tvrdi da je pripremljen teren za njegovu likvidaciju
https://www.klix.ba/vijesti/regija/nena ... /250122011

Ništa novo... Srbija ista kao onda za vrijeme Arkana, Legije i jarana. Mogao bi kao Đinđić završiti. Čedu su već prikazali narkomančinom kroz sve moguće medije decenijama. Svako ko iole razmišlja drugačije od establišmenta po pitanju devedesetih je neprijatelj Srbije i Srba ili izdajnik.

Sve dok se oni iznutra ne riješe ovog četničkog kancera u društvu nema njima pomoći.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1412 times
Been thanked: 1745 times

Post by Sioux » 22 Jan 2025, 10:17

Veći uticaj ima njegov štap no on..

Pogled Joca Vujičića

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 932 times
Been thanked: 1409 times

Post by tuzlak1212 » 22 Jan 2025, 10:19

Masamune wrote: 22 Jan 2025, 09:34

Ništa novo... Srbija ista kao onda za vrijeme Arkana, Legije i jarana. Mogao bi kao Đinđić završiti. Čedu su već prikazali narkomančinom kroz sve moguće medije decenijama. Svako ko iole razmišlja drugačije od establišmenta po pitanju devedesetih je neprijatelj Srbije i Srba ili izdajnik.

Sve dok se oni iznutra ne riješe ovog četničkog kancera u društvu nema njima pomoći.
zaboravio si da je cetnicki kancer za kralja i otadzbinu, svi ostali su neprijatelji srbije :valja

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 22 Jan 2025, 10:28

Sioux wrote: 22 Jan 2025, 10:17 Veći uticaj ima njegov štap no on..

Pa ja, vama su takvi njegovi klipovi u fokusu. Samo neki podsmijeh i zajebancija predstavljajući ga budalom i nekim klaunom da se narod ima čemu smijati.
A zapravo ste u govnima do guše sa nacionalizmom, tribalizmom, nekulturom, nasiljem, kriminalom i opštim krkanlukom. Umjesto da radite na katarzi vi opet po starom, pa onda kmečite što svakih par decenija bombe padnu na Beograd. Nije zbog urote, već zbog četništva i divljanja i zato što riječi ljudi poput tog čovjeka ne dopiru do vaših mozgova od silnog ideološkog taloga.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Sioux » 22 Jan 2025, 10:35

Koji mi, ja sam solo ovde e..
Pogled Joca Vujičića

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 22 Jan 2025, 10:37

Jesi solo i tebi se sa ovim obraćam i na tebe se također odnosi.

Ne obraćam se Morgen npr. ona je izašla iz toga tribalizma. Ti nisi sasvim sigurno.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Sioux » 22 Jan 2025, 10:39

Tribali su pleme čija istorija počinje u periodu prelaza iz bronzanog u gvozdeno doba, orijentaciono oko 1300. p. n. e. O njima se fragmentarno govori, a najraniji istoričari, pre svih Grci, na području današnje Srbije, odnosno u Pomoravlju, Podunavlju i Panoniji govore o Dačanima, Tribalima i Singinima. To je period oko 6. veka. p. n. e.
Pogled Joca Vujičića

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 22 Jan 2025, 10:41

tribalizam (prema lat.), u sociologiji, društv. organizacija plemenskog tipa, koja se u primitivnim društvima očituje ponajprije kroz plemenski način života, u plemenskim skupinama. U modernoj politici, djelovanje skupina koje djeluju kao da jesu (ili doista jesu) povezane plemenskim vezama; solidarnost ljudi iz istoga kraja koji dijele iste vrijednosti, ideje i vjerovanja. Nazadna ideologija koja se opire društv. promjenama i progresu; ideologija povezanosti krvlju i tlom, ksenofobična prema drugim skupinama.

Četništvo 1/1

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2954 times
Been thanked: 5188 times

Post by Nora Ibsenova » 22 Jan 2025, 10:47

Masamune wrote: 22 Jan 2025, 09:34

Neće se oni nikad toga rješit jer im je to dio identiteta, tako odgajaju djecu, tome ih uče i nije to nešto nastalo samo u ratu 90tih, to se gradilo sto godina i sad ti očekuješ da oni sami dožive produhovljenje.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 22 Jan 2025, 10:48

Zaći i pitati ove studente na protestima o Srebrenici, pola bi ih reklo da nije bilo genocida a druga polovina da je opravdan.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 22 Jan 2025, 10:49

Jasno je meni to, ali eto ostaje ta neka nada da će se jednom možda i desiti. I samo mogu oni sami ako ikad na to budu spremni.

Do tad distanca, a ako krenu opet divljati treba imati spremne bombe.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 22 Jan 2025, 10:54

Masamune wrote: 22 Jan 2025, 10:28
Sioux wrote: 22 Jan 2025, 10:17 Veći uticaj ima njegov štap no on..

Pa ja, vama su takvi njegovi klipovi u fokusu. Samo neki podsmijeh i zajebancija predstavljajući ga budalom i nekim klaunom da se narod ima čemu smijati.
A zapravo ste u govnima do guše sa nacionalizmom, tribalizmom, nekulturom, nasiljem, kriminalom i opštim krkanlukom. Umjesto da radite na katarzi vi opet po starom, pa onda kmečite što svakih par decenija bombe padnu na Beograd. Nije zbog urote, već zbog četništva i divljanja i zato što riječi ljudi poput tog čovjeka ne dopiru do vaših mozgova od silnog ideološkog taloga.
Joj kad spomenu bombe na beograd, Novak mi je bio super dok nije počeo pričat kako je jadan ko dijete trenirao pod bombama
a ustvari kad se sračuna koliko me on imao godina, i kad je bombardovanje trajalo, niđe veze

zamisli kad najuspješniji i najpoznatiji sportista svijeta ima potrebu da kmeči lahko provjerljive laži u svijetu

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 22 Jan 2025, 10:56

Sioux wrote: 22 Jan 2025, 10:39
Tribali su pleme čija istorija počinje u periodu prelaza iz bronzanog u gvozdeno doba, orijentaciono oko 1300. p. n. e. O njima se fragmentarno govori, a najraniji istoričari, pre svih Grci, na području današnje Srbije, odnosno u Pomoravlju, Podunavlju i Panoniji govore o Dačanima, Tribalima i Singinima. To je period oko 6. veka. p. n. e.
pa to je to, nisu dalje ni dobacili

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Sioux » 22 Jan 2025, 11:04

Pa da..
Pogled Joca Vujičića

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9334 times
Been thanked: 6004 times

Post by Mister No » 22 Jan 2025, 21:45

Poništavanje vracene kilometraže. :D.
Sanira karike i stublinu.

The Dark Side Of The Forum...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 23 Jan 2025, 21:31

U Srbiji 5 studentica predstavlja prijetnju po nacionalnu sigurnost 😂

Post Reply

Return to “EX YU”