Milorad Dodik - SNSD

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times
Status: Offline

Re: Milorad Dodik - SNSD

Post by Pasaga »

drugovi se ne zaboravljaju...
nije partizanski

http://patriote-bosne.com/vijesti/ovaci ... JArPvs3_PY
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22762 times
Been thanked: 20843 times

Post by Masamune »

insomnia wrote: 05 Nov 2022, 10:14 Pa how
:D. :D. :D.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4450 times
Been thanked: 3406 times

Post by Melek »

Eno, Baji CIK zdipio ćage :D.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
KatoBosanski
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 402 times
Been thanked: 94 times

Post by KatoBosanski »

Melek wrote: 26 Nov 2022, 05:49 Jel i ovaj Vukanović hercegovac? Ispoljava taj neki njihov specifični nadrihumor od kog se i Bog naježi a samo oni sami crkoše od smijeha :D.
Cigansko vlasce od Vukana je cetnicina sa dna kace, Dodo je spram njega borac prve slavne pravoslavne. Sreca nasa da se ovog garavog kepeca nista ne pita.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9979 times
Been thanked: 11854 times

Post by Krokodil Behko »

Hajde da vidimo, kakve će sankcije Dodik pretrpiti

Predsjednik entiteta Rs Milorad Dodik reagirao je na objavu kominikea Vijeća za provođenje mira (PIC)

"Već dugo ne čitam saopćenja PIC-a, ali sam na sugestiju saradnika odlučio da ga komentiram", napisao je on na svom Twitter nalogu ostavljajući dilemu da li je - ipak - pročitao ili nije sadržaj teksta koji komentira. Ili su mu prepričali "saradnici".

"Ako iko narušava Dejtonski mirovni sporazum i ako je iko ovu zemlju kreirao kao neuspješnu, onda su to članice PIC-a, zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, i to pokazuje svu njihovu licemjernu politiku", napisao je Dodik.

Tipkanje posta na Twitteru iskoristio je i da uputu zlokobno upozorenje:

"Što se tiče slobode medija, ona je ovdje potpuna, ali i zloupotrijebljena od strane pojedinih medija poput BNTV, koju oni podržavaju. Rs će zakonski regulirati širenje lažnih vijesti i govora mržnje i ti zakoni će biti potpuno usklađeni s evropskom regulativom", najavio je Dodik.

On već neko vrijeme nastoji provesti naum da pod svoju kontrolu stavi apsolutno sve medije na području manjeg bh. entiteta.

Kako bi to ostvario, on namjerava promijeniti i Krivični zakonik Rs kojim će se oštro sankcionirati kleveta.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1275 times
Been thanked: 4069 times

Post by Laser »

Da se zna ko je Baja.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/snsd-pr ... 221209113

Kađe Baja, neće meni Amerikanci i Britanci govorit šta ćemo radit, a svi znamo da su oni doveli osmorku. :D.

Ko mi blokira Buk Bijelu, aerodrom Trebinje i plinovod, nek odjebe od mene. :valja
Klanjam džematile po parkovima.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Laser wrote: 09 Dec 2022, 16:26 Da se zna ko je Baja.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/snsd-pr ... 221209113

Kađe Baja, neće meni Amerikanci i Britanci govorit šta ćemo radit, a svi znamo da su oni doveli osmorku. :D.

Ko mi blokira Buk Bijelu, aerodrom Trebinje i plinovod, nek odjebe od mene. :valja
oni su napokon uboli u sridu.
On je tu na vjek vjekova
BH nevidi svjetla dana
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8763 times

Post by Duminjo »

Milorad Dodik na Jahorini otvorio drugi objekat hotela u vlasništvu Vlade RS-a

Image

Na Jahorini je danas otvoren drugi objekat u kompleksu hotela "Rajska dolina lux", a svečanosti je prisustvovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Svečanost otvaranja hotela, koji je u vlasništvu Vlade RS-a, počela je u 11:00 sati, a osim predsjednika entiteta, prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik Pala Boško Jugović te direktor Ugostiteljskog servisa Vlade RS-a Zoran Čavić. Također tu su bili i SNSD-ova Sanja Vulić, Milan Tegeltija i ministar zdravlja Alen Šeranić.
Dodik i Stevandić su sinoć prisustvovali prijemu u hotelu "Rajska dolina" na Jahorini, a u goste su zvali i ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova.

Image

Image

Hotel "Rajska dolina" nalazi se u centru skijališta na Jahorini, na početku šestosjeda "Poljice".

Objekat su u novembru 2020. godine otvorili tadašnji član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, a danas je svečanost povodom nastavka tog projekta, odnosno otvaranja drugog objekta u kompleksu.

Otvaranje je planirano za početak decembra, ali se sve vjerovatno zbog formiranja vlasti i političkih prilika, odužilo do skoro kraja decembra. Ranije je Dodik najavio zaposlenje za najmanje 50 radnika u novootvorenom objektu. Uloženo je više od 20 miliona KM, a kako ističe Dodik, novac se već vraća i hotel ostvaruje dobit. Očekuje da u narednih pet godina investicija bude opravdana.

Image

Dodik je danas najavio da će sljedeće godine otvoriti i hotel "Partizan", također u vlasništvu Vlade RS-a, a koji se trenutno renovira.

klix.ba
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Uloženo je više od 20 miliona KM, a kako ističe Dodik, novac se već vraća i hotel ostvaruje dobit. Očekuje da u narednih pet godina investicija bude opravdana.

Istina je malo drugačija.
To je već propala investicija i uzima se novi još veći kredit, da se podmire dugovi.

https://www.capital.ba/srpska-garantuje ... iliona-km/
Nakon što je prije 15 dana odbila da izda garanciju Olimpijskom centru „Jahorina“ za kratkoročnu pozajmicu od 15 miliona maraka, Vlada Republike Srpske na jučerašnjoj sjednici dala je garanciju ovom preduzeću za dugoročno kreditno zaduženje od skoro 37 miliona maraka, otkriva CAPITAL.
Ovom odlukom, u čijem posjedu je naš portal, daje se saglasnost za izdavanje garancije Republike Srpske za kreditna zaduženja OC “Jahorina” Pale kod poslovnih banaka u iznosu od 36.900.000 KM koji je namijenjen za finansiranje kapitalnih investicionih projekata u Ski-centru “Igrišta”.
„Kamatna stopa je šestomjesečni EURIBOR plus fiksna marža od 4,77 odsto, troškovi obrade kredita iznose 85.000 KM, a valutna klauzula je evro“, navodi se u odluci.
„Omjer neto finansijskog duga i EBITDA u 2021. godini iznose 14,28 što pokazuje da se radi o veoma zaduženom društvu. DSCR koeficijent iznosi 0,93 što govori da društvo nije u mogućnosti da u kratkom roku izvrši povrat trenutnog kratkoročnog duga, a dodatno kratkoročno zaduženje od 15 miliona po osnovu pozajmice bi značajno pogoršalo situaciju“, navodi se u analizi.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

cija je ovo imovina
kad je ovo gradjeno
ovo mi lici na prisvajanje,uzurpaciju
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26124 times
Been thanked: 26766 times

Post by ironman »

Odlikova putina i rekao da je putin oslonac republike sumske :D.
Gdje su ambasadori za promjene?
Ili osmorka ?
Jel sdp isplazio jezik?A nip izdao facebook saopstenje?
Ili da ocutimo zarad necega?
Aferim nam svima il sto fudo kaze cestitam nam..
dream of spring...
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

tony stark wrote: 08 Jan 2023, 17:10 Odlikova putina i rekao da je putin oslonac republike sumske :D.
Ili osmorka ?
nego sta,vec progutat
de,reci,kakav efekat ce imati i ako se izidje sa bilo kakvim saopstenjem

SDA ...bot?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Pasaga wrote: 08 Jan 2023, 17:18
tony stark wrote: 08 Jan 2023, 17:10 Odlikova putina i rekao da je putin oslonac republike sumske :D.
Ili osmorka ?
nego sta,vec progutat
de,reci,kakav efekat ce imati i ako se izidje sa bilo kakvim saopstenjem

SDA ...bot?
Pa naravno.
To je taktika od 2018.
Tko god je rekao nesto protiv bivsih sdaovaca odmah je prozvan sdabot.
Na nekim forumima moderatori imaju i sliku koju lijepe neistomisljenicima..
Siroti bata npr..
dream of spring...
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

pa treba neku festu.
pozvati ambasadore.
traziti od njih misljenje.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Bogme su jenkiji dobro utrošili onih 70-80 miliona na borbu protiv ruskog uticaja.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote: 08 Jan 2023, 18:51 Bogme su jenkiji dobro utrošili onih 70-80 miliona na borbu protiv ruskog uticaja.
ev jos malo,taze

MILORAD DODIK
KAO RADOVAN KARADŽIĆ NEPOSREDNO PRED POČETAK AGRESIJE NA BiH:
"Vrijeme je da svi Srbi žive u jednoj državi"

Predsjednik bh. entiteta Republika srpska Milorad Dodik pozvao je na ujedinjenje tog bosanskohercegovačkog entiteta sa Srbijom, ustvrdivši kako za to postoji plebiscitarna potpora Srba s obje strane Drine, a na ruku takvim planovima idu i promijenjene okolnosti u svijetu.

Dodik je to kazao u govoru održanom na akademiji u Banjoj Luci u povodu 9. januara koje u RS obilježavaju kao dan entiteta unatoč presudama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je ocijenio kako je to neustavno jer podsjećanje na taj datum iz 1992. godine diskriminira Hrvate i Bošnjake jer je tada počeo njihov masovni progon s teritorija koji je Daytonskim sporazumom pripao Rs, prenosi novinska agencija HINA.

"Ovo vrijeme moramo iskoristiti mi koje je narod birao da objedinimo srpski narod", kazao je Dodik dodajući kako je došlo vrijeme u kojemu se može razmišljati o tome da svi Srbi žive u jednoj državi jer su se odnosi snaga u svijetu promijenili pa više ne postoje ograničenja koja su to do sada priječila.

Hrvate zvali pokatoličenim Srbima

Sama akademija bila je ispunjena nacionalističkim porukama u kojima se isticalo kako su pravoslavni Srbi tijekom cijele historije bili izloženi napadima neprijateljskih vanjskih sila koje su onda pomagali "pokatoličeni" i "islamizirani" Srbi
.

U programu su tako Hrvati proglašeni "pokatoličenim Srbima" a prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman okvalificiran je kao nasljednik Ante Pavelića.

Dodik je u svom govoru kazao kako žali što već 1918. godine nije stvorena velika Srbija opisavši dvije Jugoslavije velikim antisrpskim prevarama.

Kazao je kako je stoga bio potpuno opravdan pokušaj srpskih političara s početka 1992. godine da na teritoriji Bosne i Hercegovine uspostave Rs kao nezavisnu državu. Nije izrijekom spomenuo niti jedno ime, međutim kazao je kako je ponosan na generaciju političara koji su stvorili Rs te su zbog toga pristali biti mučenicima koji sada "leže po kazamatima".

"Mi hoćemo svoju državu", kazao je Dodik dodajući je Rs formirana 9. januara 1992. upravo kako bi bila nezavisna država a da se to nije dogodilo samo zbog Daytonskog sporazuma.

Vladimir Orlić, predsjednik skupštine Srbije koji je na akademiji u Banjoj Luci predvodio srbijansko izaslanstvo, kazao je kako je uspostava Rs spriječila potpuno uništenje bosanskih Srba ocijenivši kako je to bio scenarij planiran kao nastavak Drugog svjetskog rata.

Orlić je o uspostavi Rs govorio u množini sugerirajući kako je u tome učestvovala i Srbija pa ona stoga danas, kako je kazao, ima obavezu čuvati i braniti tu tvorevinu. Kazao je da je Srbija lider u regiji i kao takva ima snage štiti sebe i svoje pa Srbe, kako je istakao, više nitko neće moći ponižavati.

Vlasti Rs centralno obilježavanje 9. januara najavile su za ponedjeljak u Istočnom Sarajevu gdje namjeravaju upriličiti paradu s više od dvije hiljade učesnika uključujući stotine naoružanih pripadnika policijskih jedinica.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

ovo je,naravno,sve u duhu relaksacije odnosa,izgradnje prosperiteta,priblizavanja EU,OTANU
:jutarnja

GOVORECI OBICNIM RJECNIKOM,POZIV NA RAT,OTVORENA SECESIJA...MSM...zavrsni dio
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

ironman
sirius
sirius

Post by ironman »

Sace ti osmopushci rec da panicaris a u korist sda :D.
dream of spring...
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

tony stark wrote: 08 Jan 2023, 19:51 Sace ti osmopushci rec da panicaris a u korist sda :D.
boli njih kujac,i krkana i legitimnog
za sve imaju isaret svabe ....pgt krkan
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

sta ce sad pokatoliceni legitimni :D.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”