SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1504 times
- Been thanked: 2827 times
- Status: Offline
Re: SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2581 times
- Been thanked: 21450 times
- Status: Online
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20486 times
- Been thanked: 18505 times
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1263 times
- Been thanked: 4258 times
Ja budale 

Life's a game made for everyone and love is a prize
Skyfall is where we start
A thousand miles and poles apart
Skyfall is where we start
A thousand miles and poles apart
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1504 times
- Been thanked: 2827 times
j.... ti forum na pogrešnu ne stranu prebacilo , ja searchao slike sa natpisima...
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3682 times
- Been thanked: 3405 times
Da li ti znaš išta drugo raditi osim plakati i kukati kao neka pichkica i kmečati kako je čitav svijet protiv tebe jer si samo ti Bogom dat za tu poziciju?
Ismet Gavrankapetanović: Iznenadilo me kad se Pilav pojavio na konkursu, sa mnom nema nikakvih kompromisa
Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ismet Gavrankapetanović bio je gost današnjeg izdanja Klix Studija. S njim smo razgovarali prije svega o konkursu za imenovanje novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Gavrankapetanović je prvorangirani u konkursu, ali ministar zdravstva Federacije BiH Nediljko Rimac nije dao saglasnost za njegovo imenovanje., Trakavica traje već duže od pola godine.
Rimac je nedavno dao intervjuu u kojem se osvrnuo i na ovo imenovanje, a Gavrankapetanović kaže da ga je nekoliko stvari u tom intervjuu iznenadilo.
"Izjave ministra Rimca su me baš zaintrigirale, iznenadile su me. On kao ministar zdravlja FBiH nije u mogućnosti da pomogne bolesnicima, a od njega očekujem da je neko ko će pomoći. Nije pozicija ministra samo da se vozite automobilima, a da vam dolazak na posao bude incident ili jedan zarez. Druga stvar koja mi je zanimljiva su te prijetnje. Zamolio bih ga da kaže ko mu je prijetio. To se navodno dešavalo u toku procedure konkursne. To je nešto što se ne smije dešavati", kazao je.
Objasnio je kako je došlo do njegove prijave na konkurs za direktora KCUS-a.
"Kod mene su došli Elmedin Konaković i Nermin Nikšić. Mi smo imali taj razgovor gdje je analizirano stanje u zdravstvu i KCUS-u. Onda su nakon te diskusije doneseni dogovori u pravcu pokušavanja rješavanja stanja na KCUS-u. To je najvažnija zdravstvena ustanova u BiH. Ja sam nakon toga donio odluku da ću se prijaviti na konkurs", kazao je i dodao da mu niko nije obećao da će biti izabran ili ne.
Osvrnuli smo se na obrazloženje ministra zdravstva Rimca koji mu spočitava certifikat za menadžment u zdravstvu.
"To je podazumijevao i konkurs za direktor Opće bolnice. Priča o certifikatu je samo zamajavanje javnosti. Imam pravomoćnu presudu Općinskog suda u Sarajevu da je moja dokumentacija uredna. Zanimljivo je da se sada ta pravomoćna presuda stavlja pod upitnik. Ja sam završio postdiplomski studij u Sarajevu. To je notorna činjenica. To je iznad certifikata za menadžment u zdravstvu. U konkursu piše da je to ispravno. Ministar Rimac onda kreće u neku svoju istragu i on se obraća Ekonomskom fakultetu. Onda se obraća Kantonalnom ministarstvu obrazovanja. Kantonalna ministrica obrazovanja je jasno, korektno i utemeljeno napisala da ne samo da to odgovora onome što se traži nego je bolje od toga. Ona se čudi kako se to može problematizirati", objašnjava Gavrankapetanović.
Osvrće se još jednom na intervju Rimca i to na dio u kojem on kaže da nije trebalo izlaziti javno, već da su se trebali dogovarati.
"Ne znam šta znači da smo se trebali dogovorati, ovdje se radi o zakonima. Ne znam o čemu da se dogovaramo. Ove prijetnje koje je oprimao, jako bih volio da ih obzdani. Istina liječi, važno je da stvari izađu na vidjelo. Ja sam vidio da njega najviše sekira što ljudi kažu 'ne da Rimac'. Ja iz tih izjava imam osjećaj da neko stoji iza toga, ali ne mogu tvrditi. Mene razvalače po novinama, analiziraju, gledaju. Bio bih jako radostan da istina izađe do kraja. Vjerovatno je ministar mislio da ću ja odustati još u januaru ili februaru. Volim BiH, volim ljude u ovoj zemlji. Nisam neko ko odustaje. Oni su se vjerovatno nadali da ću ja odustati. Klinički centar je toliko važan za BiH, za bolesnike... Niko nema pravo da odustane od njega. Ja neću odustati", kazao je.
Zbog velikog novca koji se obrće u i oko KCUS-a, upitali smo ga da li zbog toga Klinički centar može biti zanimljiv nekim interesnim grupama.
"Generalni direktor u četiri godine treba potpisati otprilike dvije milijarde protoka novca. Svi dobro znaju da kod mene nema nikakvih kompromisa oko toga. Svi dobro to znaju u ovom gradu. Sa mnom nema kompromisa oko tendera, meni su najvažniji pacijenti. Ja pripadam Bosni i Hercegovini i ovom narodu, samo njima odgovaram. KCUS je temelj za mnoge maliverizacije. Postoje mnogi interesni lobiji koji stoje iza ovoga", smatra Gavrankapetanović.
Kazao nam je da mu je bilo neobično kad se Alen Pilav prijavio na konkurs.
"Ja pretpostavljam da postoji više interesnih sfera. Kolegu Pilava poštujem i cijenim, ali bilo mi je neobično da je u tome. Ali, imao je pravo da se prijavi. Dobar je ljekar. Ipak, ne mislim da bi KCUS trebao ostati na vršiocu dužnosti. Razne studije su pokazale kako državne institucije propadaju kad im stalno mijenjate vršioca dužnosti. Na KCUS-u sad nema pravog upravnog i nadzornog odbora ni direktora, a to je neophodno da se krene naprijed. Niko pojedinačno ne treba biti bitan ovdje, samo KCUS. KCUS je nevjerovatno bitan za sve nas".
"Nikad nisam pitao Nikšića otkud sad Pilav tu, sramota me je da to pitam. Situacija je trenutno vrlo teška i mislim da je jedino svi zajedno udruženi, bez interesnih lobija, možemo riješiti. Ovdje se radi o najtežim bolesnicima. To sutra može biti svako od nas. Ovo je ključno pitanje za ovu zemlju", kazao je.
Vezano za nedavnu posjetu Elmedina Konakovića KCUS-u i priči da je prisustvovao sjednici Upravnog odbora, Gavrankapetanović kaže:
"Ja sam razgovarao sa članovima Upravnog odbora KCUS-a. Kako su mi oni kazali, kad je Konaković došao, to nije bila sjednica Upravnog odbora, već je sjednica počela kasnije".
Na kraju je rekao da su mu najvažnije stvari da ne izda pacijente i državu Bosnu i Hercegovinu.
Dok u isto vrijeme pljuješ Sebiju koju je isti sistem napravio kao tebe inače ne bi toliko umislio da samo čekaju tebe da dođeš na gotovo.
Najjači argument, bili su kod mene i Nikšić i Konaković pa ne znam gdje sada šteka

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ima i onaj gori od njega, onaj mizoginista doktor.Rum wrote: 03 Sep 2024, 00:23 Papak samo ga kes interesuje da umires boli ga kurac ,vidi ga sto je rumen od novca
Dok je ovaj po prirodi pichkica pa mnoge vara da je on samo nevinašce, ovaj od bijesa ne može kontrolisati riječi i emocije
Ili Nenad Adžifejz “Seko, Sekice. Dođi u moju emisiju, čega se bojiš?Dr. Dizdarević: Sebija ima tinejdžerski mozak, ograničena silom gluposti!
![]()
Koji bi god muškarac se obraćao ovako jednoj ženi, ili bi mu zvala policiju zbog neugodnosti, ili bi zvala svoja dva brata da ubiju hljeb u njemu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- HAVANA
- Pituljica
Sve vi medijsko iscitate.Ja to malo prakticnije gledam.Sura slomio ruku prije 7 dana.Juce kontrola,mora operacija.Danas ide u bolnicu.Ja sa ct-om od prije 5 dana danas idem na konsultacije kod primarijusa.Otac bubreg izvadio prosle godine deveti dan od nalaza…Nikakve veze,nikom pare date.Trebam li pisati kako je bilo kad je sebija bila i o hiljadama km potrosenih po privatnim ordinacijama.Da je bajno nije,da je bolje jeste itekako.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
I usput gavrankapetanovic sa svim svojim manama i vrlinama,spasio mi je zivot punici,isto bez marke date.Produzio joj zivot 5 godina,do neki dan…
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne kažem da nema dosta ljudi koji imaju stotine pozitivnih primjera sa određenim doktorima niti tvrdim da su oni monstrumi koji dolaze na posao samo da piju kahvu i čitaju novine dok narod u čekaonici vrišti, ali jedna od stvari protiv kojih je se Sebija borila je ta što nije dozvoljavala da doktori rade u isto vrijeme i tu i privatno.HAVANA wrote: 03 Sep 2024, 08:01 I usput gavrankapetanovic sa svim svojim manama i vrlinama,spasio mi je zivot punici,isto bez marke date.Produzio joj zivot 5 godina,do neki dan…
I kod nas je u Tešnju bio jedan očni doktor, stručan, prijatan, pomogao je mnogim pacijentima da ne oslijepe, ali je znalo biti perioda gdje za radno vrijeme nije bio tu “jer je negdje otišao”’a svi su znali razlog, imao je i privatnu ordinaciju.
- HAVANA
- Pituljica
Pa nema svako ko ona platu i muza bakira.Sto im nije dala zadovoljavajucu platu pa ne bi.
- HAVANA
- Pituljica
Sta treba neki neurohirurg da ti kopa po mozgu i misli o zeni i dvoje djece,rati kredita itd a plata mu 2500,3000 npr.Ko da je monter centralnog grijanja.Mora imati dodatni prihod.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22575 times
- Been thanked: 23134 times
Ovdje je u pitanju etika.
Koristio si pravo besplatnog skolovanja.
Onda i besplatnu specijalizaciju koja vani kosta brat bratu stotine hiljada maraka.
A onda iako si znao koja je plata ti pokusavas radit i za sebe i za drzavu sto te skolovala.
Nije fer.
Ovo pisem nevezano za sebiju ili bilo koga.
Koristio si pravo besplatnog skolovanja.
Onda i besplatnu specijalizaciju koja vani kosta brat bratu stotine hiljada maraka.
A onda iako si znao koja je plata ti pokusavas radit i za sebe i za drzavu sto te skolovala.
Nije fer.
Ovo pisem nevezano za sebiju ili bilo koga.
dream of spring.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne radi se to o plati, nije to kao kada neki obični smrtnik ima 2-3 posla da bi mogao platiti račune i živjeti solidno.HAVANA wrote: 03 Sep 2024, 10:42 Pa nema svako ko ona platu i muza bakira.Sto im nije dala zadovoljavajucu platu pa ne bi.
To je jednostavno takav mentalitet kao i Ahmetlići, milioneri ali daj da drži još monopol nad pehletom i još mu digli cijenu četiri puta.
Fudbaler zarađuje šutanjem lopte godišnje više nego što ćemo mi za čitav život, i onda ga uhapse zbog utaje poreza.
Plate političara su tolike da im možemo samo zaviditi a onda se otkrije da su još uz to vlasnici firmi, hotela, kafića.
Para nikada dosta, to uglavnom govore oni koji već imaju para, još ako uz to upadnu u mašinu gdje kao npr. doktor možeš zaraditi duplo a da ti je isto radno vrijeme.
Da policiji daš mjesečnu platu 10.000, opet bi mnogi od njih i dalje uzimali 20 maraka kad zaustave auto.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8959 times
- Been thanked: 10622 times
Đe im je zet stolački?
Ko je na kraju dilao bijelo? On ili šči?
Ko je na kraju dilao bijelo? On ili šči?
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2674 times
- Been thanked: 2989 times
nije bas takva realnost. plata im je veca od toga, a ako radis ispravno svoj posao u tih 8 sati radnog dana, umoran si i iscrpljen i ne mozes takav ni nastaviti raditi poslijepodne privatno. ona je tu u pravu. to znaci zloupotreba, otaljavanje, stavljanje pacijenata na cekanje, cuvanje da se ne umoris da mozes dalje nastaviti privatno. jedan covjek ne moze raditi takav odgovoran posao 16 sati dnevno, kako treba.HAVANA wrote: 03 Sep 2024, 10:45 Sta treba neki neurohirurg da ti kopa po mozgu i misli o zeni i dvoje djece,rati kredita itd a plata mu 2500,3000 npr.Ko da je monter centralnog grijanja.Mora imati dodatni prihod.
mnogi poslovi su odgovorni, nisu dovoljno placeni, pa sutis i radis. a medju doktorima ima placenih anatomija, stranackih uhljeba, i prevarantske mafije kojima ljudski zivot uopste nije svetinja. ne moze rata kredita biti bitnija od toga, onda je nesto dobro pogresno.
- HAVANA
- Pituljica
Naravno ima ih i sa vecom ali pricam nako uopsteno.Evo obicni primjer drugi…Kolika je plata doktoru opste prakse u domu zdravlja? Koliko se i on skolovao? Jel veca ili manja od ovoga i kakva treba biti?Skin wrote: 03 Sep 2024, 11:10nije bas takva realnost. plata im je veca od toga, a ako radis ispravno svoj posao u tih 8 sati radnog dana, umoran si i iscrpljen i ne mozes takav ni nastaviti raditi poslijepodne privatno. ona je tu u pravu. to znaci zloupotreba, otaljavanje, stavljanje pacijenata na cekanje, cuvanje da se ne umoris da mozes dalje nastaviti privatno. jedan covjek ne moze raditi takav odgovoran posao 16 sati dnevno, kako treba.HAVANA wrote: 03 Sep 2024, 10:45 Sta treba neki neurohirurg da ti kopa po mozgu i misli o zeni i dvoje djece,rati kredita itd a plata mu 2500,3000 npr.Ko da je monter centralnog grijanja.Mora imati dodatni prihod.
mnogi poslovi su odgovorni, nisu dovoljno placeni, pa sutis i radis. a medju doktorima ima placenih anatomija, stranackih uhljeba, i prevarantske mafije kojima ljudski zivot uopste nije svetinja. ne moze rata kredita biti bitnija od toga, onda je nesto dobro pogresno.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13010 times
- Been thanked: 21084 times
Dvi i po milje da mijenjas gume?HAVANA wrote: 03 Sep 2024, 11:17Naravno ima ih i sa vecom ali pricam nako uopsteno.Evo obicni primjer drugi…Kolika je plata doktoru opste prakse u domu zdravlja? Koliko se i on skolovao? Jel veca ili manja od ovoga i kakva treba biti?IMG_8812.jpegSkin wrote: 03 Sep 2024, 11:10
nije bas takva realnost. plata im je veca od toga, a ako radis ispravno svoj posao u tih 8 sati radnog dana, umoran si i iscrpljen i ne mozes takav ni nastaviti raditi poslijepodne privatno. ona je tu u pravu. to znaci zloupotreba, otaljavanje, stavljanje pacijenata na cekanje, cuvanje da se ne umoris da mozes dalje nastaviti privatno. jedan covjek ne moze raditi takav odgovoran posao 16 sati dnevno, kako treba.
Idem poslat podatke.
Eto me kuci
Dozvolite da se obratimo
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2674 times
- Been thanked: 2989 times
e moj havana, pitas pogresnu osobu. meni je to sve za ibreta, plate u ovoj drzavi za postene radnike koji ne znaju da se snadju su jako male, ali u domu zdravlja ljekari specijalisti imaju platu izmedju 2500-3000. skolovala sam se skoro 25 godina, kao doktor tehnickih nauka imam manju platu od obje cifre koje si naveo i nemam vremena ni energije da radim poslije ovog radnog dana nesto sa strane, jer ovaj posao radim odgovorno. ali mogu da se prekvalifikujem da budem monter centralnog grijanja, ali sad cu biti vulkanizer!
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22575 times
- Been thanked: 23134 times
Da zamijene tvoje 4 ljetnje gume na one postojece zimske .Fuddo wrote: 03 Sep 2024, 11:30Dvi i po milje da mijenjas gume?HAVANA wrote: 03 Sep 2024, 11:17
Naravno ima ih i sa vecom ali pricam nako uopsteno.Evo obicni primjer drugi…Kolika je plata doktoru opste prakse u domu zdravlja? Koliko se i on skolovao? Jel veca ili manja od ovoga i kakva treba biti?IMG_8812.jpeg
Idem poslat podatke.
Eto me kuci
Znaci skinut s felge namontirat na nju sve cetiri.
60 maraka.
To je 20 min posla.
U BiH to je sumanuto skupo.
A opet sta mozes.
dream of spring.