Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Islam

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 21:59

CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 21:55
insomnia wrote: 30 Oct 2022, 21:54

Ah
Prvo sto je svaka nearapkinja za bracu po defaltu kurava. Pgt neudata i nepokrivena. 😂
No dobro. Cud je zenska smijesna rabota.
Cak i ako je muslimanka?
Oni su inace poprilicno rasisti. Ne podnose se selo protiv sela, drzava protiv drzave. Crnce smatraju debelo nizom rasom koju su prodavali ko stoku a svi ostali su im levati. Jedino se cecena boje zato sto su oni fakat neuracunljivi
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 22:02

Zana wrote: 30 Oct 2022, 21:56 Vi pričate o ekstremima. Šljama ima među pripadnicima svih religija. I među ateistima ima bagre.
Pa eto ako mislis da ja pretjerujem poslusaj Havanu. Bili smo zivjeli među njima. Nije to u pitanju đe ima šljama nego citav taj mentalitet. Tako da cak i ja a zamisli tek ovi evropljani volim vidjeti ovog sa crnim zjenicama i zmijskim jezikom nego arapcinu
I da, manje su, puno manje sanse da ce te od ovog glava zaboliti nego od njih
To bolan ne izlazi iz dzamije i je ispusta Allaha iz usta a zajebace te trnice ti usi mjesec

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9691 times
Been thanked: 9890 times

Post by Zana » 30 Oct 2022, 22:04

insomnia wrote: 30 Oct 2022, 22:02
Zana wrote: 30 Oct 2022, 21:56 Vi pričate o ekstremima. Šljama ima među pripadnicima svih religija. I među ateistima ima bagre.
Pa eto ako mislis da ja pretjerujem poslusaj Havanu. Bili smo zivjeli među njima. Nije to u pitanju đe ima šljama nego citav taj mentalitet. Tako da cak i ja a zamisli tek ovi evropljani volim vidjeti ovog sa crnim zjenicama i zmijskim jezikom nego arapcinu
To bolan ne izlazi iz dzamije i je ispusta Allaha iz usta a zajebace te trnice ti usi mjesec
Mentalitet a ne vjera. Naopak narod a ne naopak islam.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 22:06

Zana wrote: 30 Oct 2022, 22:04
insomnia wrote: 30 Oct 2022, 22:02

Al gle cuda. Obicno su svi muslimani
Mentalitet a ne vjera. Naopak narod a ne naopak islam.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 22:07

Elem bolje ti je crnog međeda sresti nego mumina u evropi

CobaltOsha
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 30 times
Been thanked: 93 times

Post by CobaltOsha » 30 Oct 2022, 22:07

insomnia wrote: 30 Oct 2022, 21:59
CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 21:55

Cak i ako je muslimanka?
Oni su inace poprilicno rasisti. Ne podnose se selo protiv sela, drzava protiv drzave. Crnce smatraju debelo nizom rasom koju su prodavali ko stoku a svi ostali su im levati. Jedino se cecena boje zato sto su oni fakat neuracunljivi
Mislim da je kod Indijaca rasizam prema crncima najveci. Inace, Francuzi su Arapina fakticki izgradili geta. Nije se desila integracija.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 22:11

CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 22:07
insomnia wrote: 30 Oct 2022, 21:59

Mislim da je kod Indijaca rasizam prema crncima najveci. Inace, Francuzi su Arapina fakticki izgradili geta. Nije se desila integracija.
Ma ne mere se ni desiti. Ne velim. Ima i rasizma. Ja uglavnom ne osjetim jer sam bijel pa se na prvu ne cinim arapom i imam drugaciji naglasak ali znam i vidim da ima ali sto su ovo đubrad to je nevjerovatno

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2911 times
Been thanked: 24123 times
Status: Online

Post by HAVANA » 30 Oct 2022, 22:20

Tesko je to objasniti. To se mora doziviti. Neobjasnjiv nivo idiota.I da, sve su oni to uradili i u stanju su uraditi. To je zlo pod plastom necega sto je mnogima svetinja i nikada mi nece biti jasno zasto se oni u prvom redu ne obracunaju sa njima umjesto sto ih brane.Niko vece stete islamu nije napravio od tih debila.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 22:21

HAVANA wrote: 30 Oct 2022, 22:20 Tesko je to objasniti. To se mora doziviti. Neobjasnjiv nivo idiota.I da, sve su oni to uradili i u stanju su uraditi. To je zlo pod plastom necega sto je mnogima svetinja i nikada mi nece biti jasno zasto se oni u prvom redu ne obracunaju sa njima umjesto sto ih brane.Niko vece stete islamu nije napravio od tih debila.
Bukvalno brat za sta god te moze zajebati ce te zajebati. Za poso, stan, auto, to pgtv to im je specijalnost, ma zajebace tw samo da ti napakosti
A prgavi, osvetoljubivi. Hoce napasti, izbosti. Ma joj

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4125 times
Been thanked: 3097 times

Post by Lavlje_srce » 30 Oct 2022, 22:26

insomnia wrote: 30 Oct 2022, 21:38 No realnost je takva da te u zapadnoj evropi nikad glava nece zaboliti od ovog nakaradnog za razliku od ovih pravovjernih. I to su cinjenice
Pa valjda na ovaj forum nikad nije ni provirio 'Pravovjerniji' od tebe.

Jedino sto krijes kao zmija noge je - koje si vjere, sto te cini najobicnijom kukavicom. :)
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 22:28

Evo jos jedne sestre muminke. Konsto rekoh. Da mi vas je samo mjesec kod brace smjestiti

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 30 Oct 2022, 22:37

Ovo je JEZIVO sta rade. Ne smijes na temi o Islamu pisati o Islamu, jer ce ti alkos izvuci slucaj ocito psihoticne osobe da ti u detalje opise njen zlocin posto je usput i muslimanka. Ubice ga jadnog mrznja.
Memento Mori

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 30 Oct 2022, 22:39

Mogo bi ti malo alkos prekodubure dati, a?

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 30 Oct 2022, 22:41

insomnia wrote: 30 Oct 2022, 22:28 Evo jos jedne sestre muminke. Konsto rekoh. Da mi vas je samo mjesec kod brace smjestiti
Ja mogu sa svakim. I sa Francuzima i sa Englezima i sa Australcima i sa Alzircima i sa Japancima i sa Somalijcima i sa Kinezima i sa Nigerijcima i sa Srbima i sa Indijcima i sa Jevrejima i sa Hrvatima i sa Malezijcima, itd.

Ovo ne pisem iz glave nego sam provjerila. Tako je to kad ti bas niko ne smeta. Valjda se covjek tako rodi.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 30 Oct 2022, 22:41

insomnia wrote: 30 Oct 2022, 22:39 Mogo bi ti malo alkos prekodubure dati, a?
Bujrum da vidimo ko ce kome i sta dati.
Memento Mori

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2783 times
Been thanked: 8733 times
Status: Online

Post by Duminjo » 30 Oct 2022, 22:43

Oboje po 24h

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 31 Oct 2022, 08:43

insomnia wrote: 30 Oct 2022, 16:11 Da. A inace postovanje prema muslimanima iskazujes tvrdnjom da je Kur’an pisan ljudskom rukom
Da, naravno, ljudski produkt, kao i prethodne abrahamske i neabrahamske svete knjige.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 31 Oct 2022, 08:45

Lavlje_srce wrote: 30 Oct 2022, 17:36
CobaltOsha wrote: 30 Oct 2022, 17:17Poenta, zapisala/zapisale ljudske ruke ono sto su cule iz usta od Muhammada.
Jos veca poenta je da milioni ljudi na svijetu znaju Kur'an (koji ima preko 6000 ajeta) napamet. Pokusaj od slova do slova memorisati bilo koju knjigu i vidjeces da to bas i nije moguce. Kur'an ima posebnu poetiku sintakse na arapskom i cudo je.
Tko ti je to rekao?

Kur'an je imao pet faza kanonizacije:

After ʿUthmān’s (r. 23-35/644-55) codification of the first muṣḥaf (codex), several
measures were taken to limit the variant readings of the Qurʾān, which kept multiplying and
spreading despite the caliph’s attempt to suppress them. I argue in this article that the Qurʾān
passed through multiple phases of canonization of which ʿUthmān’s was only the first in a series
of efforts over the centuries to systematize the Qurʾānic text.1 Common to all these critical phases
was the active support of a politico-religious authority that, directly or indirectly, enforced and
propagated the canonization process, and in some cases persecuted those who opposed it. The
second phase of canonization took place at the hands of Ibn Mujāhid (d. 324/936) through his
selection of the seven eponymous Readings. The court endorsed Ibn Mujāhid’s decision and
reportedly tried those who opposed his “rigid” system. Ibn Mujāhid’s work was further polished
and refined by al-Dānī (d. 444/1053) and later al-Shāṭibī (d. 590/1193) whose didactic poem Ḥirz
al-amānī (or simply as al-Shāṭibiyya) became one of the foundational texts of the standard
Qurʾānic recitation until the present day. The fourth stage of Canonization was the official
endorsement of three additional eponymous Readings to the system of the Seven at the hands of
Ibn al-Jazarī (d. 833/1429), who urged repercussions for anyone who denied the validity and divine
nature of the Ten eponymous Readings.2 The 1923 Azhar edition of the Qurʾān marked the fifth
canonization attempt of the text, which had, and still has, a huge impact on our perception of the
Qurʾān, in particular how we interact with the text through the lens of the version of Ḥafṣ ʿan
ʿĀṣim. These five phases of canonization will be analysed within their historical framework to
determine to what extent the chosen corpus of the system Readings was enforced through political
and religious measures.

Izvor:

The Canonizations of the Qurʾān:
Political decrees or community practices?
(Shady H. Nasser)
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 31 Oct 2022, 10:38

Naravno da ima istine u ovome o čemu pričaju insomnija i havana i to kažem kao musliman praktikant koji se trudi da živi vjeru.
Meni je glupo što niko ne ulazi u razloge tog ponašanja.
Akcija-reakcija, zar ne?
Što prema nama nisu rasisti? Ima tu ibreta za ljude koji žele da razmišljaju.
Ko god ima neke predrasude, bujrum kod mene da ga provodam po arapskim, turskim, čečenskim, afričkim i inim džematima.
Može doći da vidi, diskutuje il kritikuje. Životom garantujem da mu dlaka s glave neće falit.
Kaže postoje četvrti gdje se ne treba ić :grana
hasbunallahu ve ni'mel vekil. Takvo nešto nisam doživio, a maksuz ih tražio da vidim.
Naravno da u svakom narodu ima crnih ovaca, al mi nema niš gluplje od generalizacije.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 31 Oct 2022, 10:54

Ono što im zamjeram i često spominjem kad pričamo jeste peksinluk prema okolini(sebe lickaju, a bome i svoje kuće), te popuštanja u odgoju djece gdje veliki procenat izađe na ulicu i ponaša se kao džon vejn.
neki dan sam zaustavio čitavu grupu tih mladih delikvenata.
održo kratki ders. U početku se kobejagi neš kofrče dok ne kažem da mu znam babu iz džamije. Gotovo, ispuše ko dušica.
Kad zagrebeš ispod površine, vidiš da su to fina djeca i materijal od kojeg se mogu isklesati fini ljudi.
Nažalost, roditelji il ne znaju, il su preopterećeni/nedorasli. Zakazalo je i društvo, recimo pedagoški dio.
Jer, mali šestogodišnji mujica nije kriv zato što je loš u školi.
da se ja pitam, prvo pročešljat pedagoge koji ih prate kroz školski život, a onda i ministarstvo obrazovanja i nauke.
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Religija”