Stavi prst na čelo pa još jednom razmisli pre no što napišeš još koju glupost o Jugoslaviji, a naročito o Kosovu...čisto da znaš moji su drugog dana Uskrsa 1941. PROTERANI SA KOSOVA oduzeto im je sve. Studentski protest 1981. u Prištini...smešna si ko trktor...KOSOVO REPUBLJIK nije studentski protest već secesionizam...statebriga wrote:Ovo svetosavlje i veliskosprstvo sa cetnickim akcentom je bilo prisutno u SFRJ,tako su mi pricali.A pricli su mi i o pobuni studenata na Kosovu. Nisu dzaba siptari radili siromNole wrote: I ja sam prošao pored Titovog odra koji je bio u skupštini SFRJ i to negde oko 3 pola 4 ujutru. Ceo dan se čekalo da se prođe u mimohodu.
Ta pesma je i kod nas poznata ...Druže Tito ti si...
Ma Jugoslavija je bila država....ovo sad 6 stanja + najveće sranje Kosovo.
SFRJ stare pekarske zanate van svog Kosova.Najljepsi kruh pojedoh kod Siptara. A u danasnjoj Hrvatskoj sma imala zadovoljstvo pojseti sladoled kod Siptarekse porodice.Predivni ljudi.
Ljudi sa Kosova su bile izbjelgice u vlastitoj drzavi. Srbi zapeli za Kosovo ,nisu nomrlani od kad znam za sebe. Vojvidina i Hrvatska ( Hrvtsko proljece)
su se pokusale odvojiti od SFRJ,i kamo srecu da jesu, SFRJ je tokom mog ranog djetinjstva vec bila na izdisaju,Tito nije bio ziv.
Sta je pozitivno sa SFRJ je ekonomija ,tj. partenrstvo i rad sa Zapadnom Europom 70tih i 80 tih godina,a istovremeno je poltika usmjerila
da se pojedine republike vise obogate a druge da budu sluge.
Storm,i ti numizmaticar
E sad što Tito nije dozvolio proteranim Srbima posle rata da se vrate na svoja imanja je posebna priča i nemam volje sad ti držati čas istorije.
Vojvodina???? Slučjno sam iz Novog Sada...verovatno sam prespavao nešto...aj mi reci šta je bilo...Hrvatsko proleće...ne vuci me za jezik.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)