navika wrote: 27 Sep 2018, 05:40Muz ili zena, bar oni kojima je stalo, najcesce zele znati gdje si bio, sta si radio, sto si kasnio, kolko si trosio...Van braka toga nema. Pa zasto onda brak zpvemo komfort zonom?storm wrote: 27 Sep 2018, 04:45 Upravo je samohrana majka borac u kontekstu ove teme....maknula je na stranu vlastitu komfor zonu, nije gledala samo na svoju "guzicu"....nije progutala nešto napola u vezi, samo da ostavi dobar dojam dušebrižniima oko sebe...
Neki imate bas pogrešne predodžbe oko borbe...tj negdje ste usput i sebe pogubili, ali vaši životi...
Zar nije veca komfort zona van braka?
Je li za uspješan brak dovoljna samo ljubav?
Moderator: spacebound
Re: Je li za uspješan brak dovoljna samo ljubav?
Habibti, ya nour el - ain... 
Zbilja Storm, ko je u vecoj zoni komforta, ti ili ja? 
Mislim da je vrijeme, da napišeš Mein Kampf navika version.....uzet će ti lektor čitavo bogastvo, ali Bože moj presvijetli.....šteta da ne ostane nezabilježeno, kako se ti to boriš....
Nije riječ o meni....ja sam odabrao da sam idem kroz svoje rajske vrtove i demonske dubine...,i što ti to znaš o mojim borbama i zalaganjima??
Što znaš o bilo čijim, pa tako s visoka tu dijeliš epitete, kako ljudi gledaju samo svoje guzice?
Nemoj mi taj svetica stav to prodavati
Nije riječ o meni....ja sam odabrao da sam idem kroz svoje rajske vrtove i demonske dubine...,i što ti to znaš o mojim borbama i zalaganjima??
Što znaš o bilo čijim, pa tako s visoka tu dijeliš epitete, kako ljudi gledaju samo svoje guzice?
Nemoj mi taj svetica stav to prodavati
Habibti, ya nour el - ain... 
Sto mi to nisi prije predlozio? Ovaj sam se mjesec bash istrisila i sad ne znam kako cu platiti
A vidis, istina je, ja o tvojim borbama ne znam nista. I ne znam nista o bilo cijim drugim. Ja samo znam o svojim, zato o svojim samo i govorim.
I mozda je nekad nepristojno govoriti sam o sebi, ali Boze moj... To je na kraju subjekt o kojem ipak najvise znas
A vidis, istina je, ja o tvojim borbama ne znam nista. I ne znam nista o bilo cijim drugim. Ja samo znam o svojim, zato o svojim samo i govorim.
I mozda je nekad nepristojno govoriti sam o sebi, ali Boze moj... To je na kraju subjekt o kojem ipak najvise znas
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
ja mislim da sam ja u vecoj zoni komforta od oboje vas. jes da nemam para al zato nemam ni brige ni pameti
🐽
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Sve to tebe jos ceka. Uzivaj.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Nisam niti imam u planu iščitavati temu, niti nešto posebno pisati, ljubav nije dovoljna, i pored nje je potrebno svega i svačega, ako doživim bar kraj šezdesetih godina onda ću na ovu temu pisati na osnovu svog života, svog iskustva, dobrih ili loših odluka, okolnosti, podljedica, razulata, ovako niko ne zna kako je ići u nečijim cipelama i njegovim putevima, sigurna sam da svi biramo ono što mislimo da je najbolje, a da možemo pogriješiti, možemo i te kako. Ja sam imala i dobrih i loših odluka. Svakodnevno se nameću nove, al' tako nam je svima bili u braku ili ne, svaki način života ima svoje prednosti i mane, ljepotu i težinu, al' zar nije najvažnije kakvi smo kao ljudi i kakvi smo u međuljudskim odnosima a privatno neka živi kako god ko hoće samo nek' mene ne dira, meni nek' ne čin štetu ...
Jedino su mi ovako kratke rečenice lake za pročitati pa sam se vratila i post prije pročitala.
I kod nas se kaže borba za život. Npr. kad bi neko spomenuo Space rekao bi da da se trenutno bori da ode u Njemačku.
Kad je neko bolestan, kažu "bori se s teškom bolesti"
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
evo, vratila sam se. šta sam započela? nekulturno je iznijeti stav o tome da mi riječ "borba" nije najsretniji izbor u kontekstu života i ljubavi?navika wrote: 26 Sep 2018, 23:31
Prvo se ti malo vrati pa jos jednom procitaj svoj prvi komentar. Nije u redu da prigovaras nekome stvari koje sama radis, u ovom slucaju zapocinjes.
Ne kontam po cemu si to skuzila da ja ne prihvatam drugacija misljenja, ustvari smo se skoro sve vrijeme dobro zezali. Sve dok ti i Storm niste dosli i nagrdili rijec "borba"
Dalje, pitaj se zasto u istom postu pitas nekoga "sta ti daje za pravo" dok mu nabijas na nos mentalitet "stas mi ti pricat vidi ti glave". Pitaj se sta ti daje za pravo.
Postoje i razumni, civilizovani ljudi koji ce tudju djecu gledati ko svoju. Svakako da postoje, samo sto ih jos niko nije uspio locirati.
I najzadnja recenica, potpuno pogresna shvacena. Nisam pisala da ce te se roditelji stiditi ukoliko izadjes iz nezdrave veze, vec ukoliko u nedostaku zdrave zapadas u bezbroj nezdravih.
I jos, Lejla, vadim iz tvog posta - prihvati da postoje i drugacija zivotna iskustva od tvog.
![]()
jesam li ja tebe spomenula u tom postu ili se referirala na bilo šta što si ti napisala?
naravno da svi polazimo od svojih iskustava i ona utiču na formiranje naših stavova, ali nikako ne mogu biti pravilo i služiti kao dokaz u nekoj generalnoj tvrdnji, a ti si to uradila u svojim postovima.
i, pitanje za tebe, bi li isto ono što sam ja napisla dobilo na težini da sam se predstavila kao samohrana majka odraslog djeteta koje je dobro odgojeno i uspješno, jer ovako nisam dovoljno iskusna i dorasla temi o kojoj pišem?
mislim da se u forumskim dijalozima treba odmaknuti od ličnog nivoa i razgovarati koristeći općeprihvaćene argumente.
Ne znam zašto je uopšte i zasmetala ta famozna riječ "borba"
Zamijeni je s "nastojanje" ili slično ako para uši, ali mi je rasprava o tome besmislena.
Dalje, svako brani svoje životne stavove, odluke, način razmišljanja i života. Naravno da je rijetko sresti i samo dva slična mišljenja jer ni naši životni putevi nisu isti.
Niti treba osuđivati, niti odobravati nečiju životnu odluku jer ne znamo njenu dugoročnu posljedicu, čak ni kratkoročno ne možemo nešto takvo pravilno ocijeniti.
Pišem ovih par rečenica jer ste se dotakli u par postova i djece i njihovog odrastanja u braku ili van njega.
Samo sam na to osjetljiva jer odrasli donose sami svoje odluke i neka trpe posljedice kakve god da budu, ali djeca moraju trpjeti posljedice tuđih odluka.
Nije svejedno za dijete gdje i kako odrasta,niti je svaki brak oaza radosti, niti opet neka zajednica sa majkom ili samo sa ocem. Zatim zavisi i od same ličnosti djeteta kako će to sve prihvatiti, njegove dobi u trenutku rastave i mnogo čega drugog. Dakle, ne možemo reći donijeli smo dobru odluku rastavivši se ili "boreći" se u braku.Naša odluka ne utiče sama na daljnji život djece.
Zamijeni je s "nastojanje" ili slično ako para uši, ali mi je rasprava o tome besmislena.
Dalje, svako brani svoje životne stavove, odluke, način razmišljanja i života. Naravno da je rijetko sresti i samo dva slična mišljenja jer ni naši životni putevi nisu isti.
Niti treba osuđivati, niti odobravati nečiju životnu odluku jer ne znamo njenu dugoročnu posljedicu, čak ni kratkoročno ne možemo nešto takvo pravilno ocijeniti.
Pišem ovih par rečenica jer ste se dotakli u par postova i djece i njihovog odrastanja u braku ili van njega.
Samo sam na to osjetljiva jer odrasli donose sami svoje odluke i neka trpe posljedice kakve god da budu, ali djeca moraju trpjeti posljedice tuđih odluka.
Nije svejedno za dijete gdje i kako odrasta,niti je svaki brak oaza radosti, niti opet neka zajednica sa majkom ili samo sa ocem. Zatim zavisi i od same ličnosti djeteta kako će to sve prihvatiti, njegove dobi u trenutku rastave i mnogo čega drugog. Dakle, ne možemo reći donijeli smo dobru odluku rastavivši se ili "boreći" se u braku.Naša odluka ne utiče sama na daljnji život djece.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Ma vidi, cijeli zivot je borba sa necim.....navika wrote: 26 Sep 2018, 21:45 Ma isto tako i ja imam svoj pogled i savrsrno mi svejedno sta vi mislite... Vec me brate potegli za rep (a tad i ja mogu ujedati) s onim kako ste reagovali na rijec borba... Ma sav je zivot borba s necim.
Eto ko sad treba se davati ..To cini neku razliku... Kolko ste se dugo davali ?? Sto se jos ne dajete..?
I ne treba svasta trpiti, al ne treba brate ni pokuput prnje i okrenut ledja cim malo zaskripi.
I onda vidim da si isto napisala.....
Nezz nemam iskustva u razvodima i mogu samo pisati iz svog bračnog, a mogu reći da ga imam pofino.
Ali bitno napomenuti da se mi borimo kroz život i probleme zajedno ili da kazem ovako brak je zajednička borba supružnika kroz život a ne borba jedno protiv drugog...
Ponekad jeste i to, ali u posteljini
"ignorance is bliss"
Najvedriji komentar na temimad_max_ba wrote: 27 Sep 2018, 08:39Ma vidi, cijeli zivot je borba sa necim.....navika wrote: 26 Sep 2018, 21:45 Ma isto tako i ja imam svoj pogled i savrsrno mi svejedno sta vi mislite... Vec me brate potegli za rep (a tad i ja mogu ujedati) s onim kako ste reagovali na rijec borba... Ma sav je zivot borba s necim.
Eto ko sad treba se davati ..To cini neku razliku... Kolko ste se dugo davali ?? Sto se jos ne dajete..?
I ne treba svasta trpiti, al ne treba brate ni pokuput prnje i okrenut ledja cim malo zaskripi.
I onda vidim da si isto napisala.....
Nezz nemam iskustva u razvodima i mogu samo pisati iz svog bračnog, a mogu reći da ga imam pofino.
Ali bitno napomenuti da se mi borimo kroz život i probleme zajedno ili da kazem ovako brak je zajednička borba supružnika kroz život a ne borba jedno protiv drugog...
Ponekad jeste i to, ali u posteljini![]()
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Ma nije bas toliko vedar u krucijalnoj recenici bijah primoran napisati riječ ponekad

"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Član 1.
Supruga je uvijek u pravu.
Član 2.
Ukoliko supruga nije u pravu pogledaj član 1.
"ignorance is bliss"
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
mad_max_ba wrote: 27 Sep 2018, 08:48Kućni ustav
Član 1.
Član 2.
e, brao, to je nama naša borba dala
đes ba madiiiii
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Ooo leluššlejlamo wrote: 27 Sep 2018, 08:49mad_max_ba wrote: 27 Sep 2018, 08:48Kućni ustav
Član 1.
Član 2.
e, brao, to je nama naša borba dala![]()
đes ba madiiiii
Kako e, kako prodjose putovanja
"ignorance is bliss"
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
nisu ni došla...čekaju se neka gospoda da srede pasoše 
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Pih....
Da se pohvalim da sam sa dva putovanja dobio jedan nož(suvenir nemre se ni naoštrit) iz Mostara (to je prvo) i sada čakijicu privjesak
Da se pohvalim da sam sa dva putovanja dobio jedan nož(suvenir nemre se ni naoštrit) iz Mostara (to je prvo) i sada čakijicu privjesak
"ignorance is bliss"
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
I to mozes odmah u gepek ostaviti...mad_max_ba wrote: 27 Sep 2018, 08:59 Pih....
Da se pohvalim da sam sa dva putovanja dobio jedan nož(suvenir nemre se ni naoštrit) iz Mostara (to je prvo) i sada čakijicu privjesak![]()
Nego kazu, da se prijateljima nozevi / cakije ne poklanjaju...
.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5183 times
- Been thanked: 7314 times
I sad se bore
u raspravi....
Previse se zavrtjelo oko jedne rijeci sto je eskaliralo i u pod*ebavanje ups zadirkivanje....

Previse se zavrtjelo oko jedne rijeci sto je eskaliralo i u pod*ebavanje ups zadirkivanje....
Svijest ima sidrište.