Srpski i hrvatski lobiji uništavaju BiH

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times
Status: Offline

Re: POZIV NA: Bojkot hrvatskih proizvoda zbog podrške srpskim pobunjenicima

Post by Lavlje_srce » 11 Apr 2025, 23:18

HAVANA wrote: 11 Apr 2025, 22:51
Lavlje_srce wrote: 11 Apr 2025, 22:17

Bježi ba HAVANA. Dolaze jer im je kod nas jeftinije, a ne zato sto nas vole.
Sta je jeftinije? Jeftinije je il isto na 70% obale nego jahorina i bjelasnica…Koliko je spavanje u hotelu u sarajevu? Koliko parking? Ne kontam pricu.Pocelo je ne daju nam da izvozimo,uvoze silu blabla Na kraju ispade vise izvezemo u hrvatsku nego sto uvezemo.Sad je novo dolaze jer je jeftino.Da se i to lako pobit.Dolaze jer im je lijepo i jer vole.Ko sto i nas dosta ide tamo jer nam je lijepo i jer volimo…Besmisleno je neke stvari petljati sa politikom.Stvari obicnih ljudi.A da ne govorim koliko je besmisleno pricati o bojkotu nekog fisa i violete.I koliko je to suludo i samodestruktivno.
Stan na dan je jeftiniji u Sarajevu (odlično opremljen stan) nego najveca rupa od sobe u Dalmaciji. Istru da i ne pominjem, kao ni Dubrovnik. Pa čovjek iz Pule mi je pričao da ljetuje na italijanskoj obali jer mu je jeftinije nego u Hrvatskoj.

Ne znam o čemu ti pričaš. Najobičnija Milka (koju nikad ne bih pojela) je 4-5€ na obali. Sve - od vode, preko voća do hrane je 2-3 x skuplje nego kod nas. To su primijetili i ljudi iz Zapadne Evrope, pa ce dobro razmisliti prije nego opet odluče ljetovati u Hrvatskoj.

Uvozi se iz BiH jer im je jeftinije sto odgovara njihovom trgovačkom sektoru. Nama dodje njihova sirotinja koja nema za Spaniju, Portugal i Francusku rivijeru. Sve ok, bujrum, nikakav problem. Ali da se nama finansijski isplati ljetovati u Hrvatskoj, to jednostavno nije istina.

I molim te prestani pisati o Violeti i FISu koji apsolutno nisu tema, nego proizvodi iz Hrvatske u BiH.
Last edited by Lavlje_srce on 11 Apr 2025, 23:21, edited 1 time in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2002 times
Been thanked: 989 times

Post by amidza idriz » 11 Apr 2025, 23:20

Skoro nikada nisam sipao gorivo u HR.
Eto, bojkot od mene.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2626 times
Been thanked: 21892 times

Post by HAVANA » 11 Apr 2025, 23:32

Ja sam otprilike 120 dana godisnje u hrvatskoj.Sta te zanima? Vidim vecinu znas iz medija ili zudis za fensi mjestima a to kosta. Hrana,namjestaj,gorivo,samo reci sta ti treba.O cemu uopste pricamo? Turisticki potencijal hrvatske? Pa normalno da ce guliti gdje mogu.Ko ne guli?Turci? :valja Mora li se ljetovati u dubrovniku,splitu u spicu sezone,hvaru itd Moze li se u lidlu sta kupit i iznajmit apartman? Kakav stan na dan,kada? Koliko je u novembeu u splitu? Ja bio 5 puta u novembeu u odlicnim za 50 eura.U centru,odma kod zvizdine,dam ti adresu ako treba…I kakve to veze ima? Turizam.Pase ti ides.Ne pase ne ides i cao.Evo da ti ja kazem,radim to.Isplatnije je sarajevo mnogo od mora i rentanja.Skoro ista cijena a punim 300 dana.Na moru ne mogu 90 napunit godisnje…Nit hocu da ga punim,ne isplati se.Los povrat investicije.Puno mi je bolji u sarajevu.A izdam 58 u novembru,odem u split iznajmim za 50.Sunce me ogrije.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6037 times
Been thanked: 7413 times
Status: Online

Post by pizarro » 11 Apr 2025, 23:41

je li jos ko primijetio da su violetini proizvodi skroz nekvalitetni?

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39921 times
Been thanked: 25949 times

Post by Rum » 11 Apr 2025, 23:44

Sta ce vam na sve ovo reci brt zanki ,pa ja
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

pizarro
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 6037 times
Been thanked: 7413 times
Status: Online

Post by pizarro » 11 Apr 2025, 23:48

zanki je ponosna makedonka, bolji nju briga za hrvatske proizvode.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 11 Apr 2025, 23:51

HAVANA wrote: 11 Apr 2025, 23:32 Ja sam otprilike 120 dana godisnje u hrvatskoj.Sta te zanima? Vidim vecinu znas iz medija ili zudis za fensi mjestima a to kosta. Hrana,namjestaj,gorivo,samo reci sta ti treba.O cemu uopste pricamo? Turisticki potencijal hrvatske? Pa normalno da ce guliti gdje mogu.Ko ne guli?Turci? :valja Mora li se ljetovati u dubrovniku,splitu u spicu sezone,hvaru itd Moze li se u lidlu sta kupit i iznajmit apartman? Kakav stan na dan,kada? Koliko je u novembeu u splitu? Ja bio 5 puta u novembeu u odlicnim za 50 eura.U centru,odma kod zvizdine,dam ti adresu ako treba…I kakve to veze ima? Turizam.Pase ti ides.Ne pase ne ides i cao.Evo da ti ja kazem,radim to.Isplatnije je sarajevo mnogo od mora i rentanja.Skoro ista cijena a punim 300 dana.Na moru ne mogu 90 napunit godisnje…Nit hocu da ga punim,ne isplati se.Los povrat investicije.Puno mi je bolji u sarajevu.A izdam 58 u novembru,odem u split iznajmim za 50.Sunce me ogrije.
Ne saznajem nista iz medija, puno putujem i sve sto sam napisala su info iz prve ruke.

Kakogod, radije na italijansku rivijeru nego u Hrvatsku, uz zemlje koje sam već nabrojala na ovoj temi. Svi svoj novac trošimo kako i gdje želimo, Bogu hvala. Hvala za info o izdavanju u Sarajevu.

Uzgred, i Trojanere bih bojkotovala, ali oni ništa ne proizvode. Oni samo prodaju ono sto nije njihovo za male pare.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3739 times
Been thanked: 3464 times

Post by Naseef Mushroom » 13 Apr 2025, 02:10

Masamune wrote: 11 Apr 2025, 09:16
Naseef Mushroom wrote: 11 Apr 2025, 08:33
Kakva je to borba? :D. Pa shvataš li da većinom nema svinjetine jer se nalazi u sredinama gdje većina ne konzumira svinjetinu? I sada treba naručivati meso za jedan mali broj građana, gdje će se većinom meso bacati i vlasnik objekta će stalno biti u minusu.
Kako se misliš sa tim boriti i izboriti?
Ne, već ne treba umanjivati postojeću ponudu koja je svakako mizerna, a masovni bojkot bi to izazvao.

Dakle, ne mislite na druge, a htjeli biste građansku državu :D.
Kakve veze to ima sa građanskom državom? :valja

Radi se o tome da se vlasnicima trgovina i mesnica ne isplati naručivati svinjetinu jer žive u sredinama gdje će uvijek biti u minusu jer neće dovoljno prodati tu vrstu mesa.
Da se sutra doseli dovoljan broj stanovnika Sri Lanke u Bosnu i Hercegovinu koji npr. jedu samo meso od bizona, to bi se meso masovno naručivalo, ali do tada ne isplati se.

Evo Behko pomenu da Bingo prodaje svinjetinu, prodaje je npr. u Doboju gdje su većinom pravoslavci jer tu će se sigurno prodati. Da li bi ti narućio kao vlasnik trgovine 10.000 Milka čokoladi da znaš da ćeš od toga samo 200 komada prodati?

Ali jok, treba Meho mesar biti u minusu da bi multi-kulti raji dokazao da nije Mudžahedin i da je za građansku državu :lud

I prestanite više mentalno biti u onom sistemu i uđite slobodno u 2025. godinu, danas je sve privatno i gazda odlučuje šta će imati u svojoj radnji. Neko neće imati Coca Colu zbog Palestine, neko je neće imati jer je zaboravio naručiti a neko je neće imati jer želi forsirati domaću kolu od svog rođaka Hamde.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 13 Apr 2025, 02:22

HAVANA wrote: 11 Apr 2025, 23:32 Ja sam otprilike 120 dana godisnje u hrvatskoj.Sta te zanima? Vidim vecinu znas iz medija ili zudis za fensi mjestima a to kosta. Hrana,namjestaj,gorivo,samo reci sta ti treba.O cemu uopste pricamo? Turisticki potencijal hrvatske? Pa normalno da ce guliti gdje mogu.Ko ne guli?Turci? :valja Mora li se ljetovati u dubrovniku,splitu u spicu sezone,hvaru itd Moze li se u lidlu sta kupit i iznajmit apartman? Kakav stan na dan,kada? Koliko je u novembeu u splitu? Ja bio 5 puta u novembeu u odlicnim za 50 eura.U centru,odma kod zvizdine,dam ti adresu ako treba…I kakve to veze ima? Turizam.Pase ti ides.Ne pase ne ides i cao.Evo da ti ja kazem,radim to.Isplatnije je sarajevo mnogo od mora i rentanja.Skoro ista cijena a punim 300 dana.Na moru ne mogu 90 napunit godisnje…Nit hocu da ga punim,ne isplati se.Los povrat investicije.Puno mi je bolji u sarajevu.A izdam 58 u novembru,odem u split iznajmim za 50.Sunce me ogrije.
To što govoriš u 2025. da su sva mjesta van Hrvatske fensi mjesta sve govori.
Ja sam uvjeren da se kod većine koji strastveno brane Hrvatsku kada se radi o turizmu, ne radi o tome da ne daju na Hrvatsku jer ih smatraju tolikim prijateljima, već se radi o navikama prijeratne generacije, naučilo na Hrvatsku i ne želi promjene. Danas su Turska, Grčka i Španija povoljne kao Hrvatska a u Dubai je lahko otići kao u Split (tu ne govorim naravno o cijeni već o globalizaciji i da je danas lakše negdje otići nego prije 20 godina).

Većini da danas ponudiš besplatno hotel sa 5 zvjezdica u Miamiju, oni će se opet odlučiti za Makarsku jer su tako navikli.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 13 Apr 2025, 07:10

Govorimo o cijenama u hrvatskoj nazife skoncentrisi se,mislim na fensi mjesta u hrvatskoj i cijene,napisao sam ih.A i nije ovo tema,samo odgovor na jedan post.Dalje mi se ne da naglabat.Imas izbor,ides gdje zelis.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 16 Apr 2025, 08:36

Nice wrote: 11 Apr 2025, 14:49
Masamune wrote: 11 Apr 2025, 09:16
Ne, već ne treba umanjivati postojeću ponudu koja je svakako mizerna, a masovni bojkot bi to izazvao.

Dakle, ne mislite na druge, a htjeli biste građansku državu :D.
Možda i ne žele građansku :valja
Pa jedno od najglupljih pitanja je “Kakvu državu Bošnjaci žele”.
Pa kakvu žele Hrvati, Nijemci, Amerikanci?

Neki Hrvati žele ustašku, neki građansku, neki bi htjeli da se vrate Srbi, neko želi Jugoslaviju nazad, neko želi izaći iz EU a nekome je svejedno samo neka je njemu i njegovoj porodici dobro.

Tako i Nijemci, neko glasa za AfD i želi protjerati sve strance, neko želi još više multi kulti, neko želi prava za pedere i 500 spolova a nekome je i tu svejedno samo neka je njemu dobro.

Neki Amerikanci žele Make America Great Again a neko suprotno.

U svakoj državi nema neko pravilo već sve zavisi od svakog pojedinca kakvu on želi državu, pa zašto bi Bosna i Hercegovina bila drugačija?

Ali važno je i kod te teme napraviti Bošnjake negativcima :rol

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 16 Apr 2025, 08:49

HAVANA wrote: 13 Apr 2025, 07:10 Govorimo o cijenama u hrvatskoj nazife skoncentrisi se,mislim na fensi mjesta u hrvatskoj i cijene,napisao sam ih.A i nije ovo tema,samo odgovor na jedan post.Dalje mi se ne da naglabat.Imas izbor,ides gdje zelis.
Priznajem, pogrešno sam shvatio tvoj post :D.

Ali poenta ostaje ista. Neki su naučili na ljetovanje u istim objektima kao prije 40 godina ali ih je vrijeme pregazilo.

Sada ljudi ulažu u objekte koji u 2025. godini izgledaju kao da je 2025. godina a to je za neke fensi. Ali nije, ljudi samo prate vrijeme.

Sjećam se hotela Internazional u Zenici kako je to bilo nekada fino mjesto, ali vrijeme čini svoje, danas je to šaka jada, i sada ako želim otići u neki hotel koji ne izgleda kao da je Toma Zdravković gostovao prije 40 godina, to je onda fensi i to me čini snobom?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 16 Apr 2025, 09:10

Masamune wrote: 11 Apr 2025, 15:34

Možda. Teška je to borba sestro za pravu građansku državu.
Neki bi hladno da nam ukinu i svinjetinu da mogu :D.
Kme kme žele da nam ukinu svinjetinu.

Opet ponavljam i ponovit ću još 1000 puta jer se ne uklapa u tvoju šuplju, što bi neko držao svinjetinu u radnjama u mjestima gdje samo 5-10% konzumira svinjetinu i namjerno bio u minusu?
Odeš par kilometara dalje u mjesta gdje je 90% pravoslavaca ili katolika i tu ima svinjetine.

E sad pitanje za milion eura: Šta misliš zašto u mjestima gdje je 90% stanovnika koji konzumiraju svinjetinu se isplati naručivati i prodavati svinjetina?

Image

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20961 times
Been thanked: 18917 times

Post by Masamune » 16 Apr 2025, 09:27

Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 09:10
Masamune wrote: 11 Apr 2025, 15:34
Možda. Teška je to borba sestro za pravu građansku državu.
Neki bi hladno da nam ukinu i svinjetinu da mogu :D.

Opet ponavljam i ponovit ću još 1000 puta jer se ne uklapa u tvoju šuplju, što bi neko držao svinjetinu u radnjama u mjestima gdje samo 5-10% konzumira svinjetinu i namjerno bio u minusu?
Odeš par kilometara dalje u mjesta gdje je 90% pravoslavaca ili katolika i tu ima svinjetine.

E sad pitanje za milion eura: Šta misliš zašto u mjestima gdje je 90% stanovnika koji konzumiraju svinjetinu se isplati naručivati i prodavati svinjetina?

Image
Ti da možeš ukinuo bi je skroz i to obojica znamo. Zato takvima poput tebe u Tuzli palimo čvoke kad te već ne žele dirati u ostalim dijelovima Bosne :D.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23608 times
Been thanked: 24110 times

Post by ironman » 16 Apr 2025, 09:29

:D.
dream of spring...
sign of the times...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 16 Apr 2025, 09:38

Masamune wrote: 16 Apr 2025, 09:27
Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 09:10

Image
Ti da možeš ukinuo bi je skroz i to obojica znamo. Zato takvima poput tebe u Tuzli palimo čvoke kad te već ne žele dirati u ostalim dijelovima Bosne :D.
Tvoj djetinjasti odgovor jer si opalio čvoku nekome od 60 kg ili ako je teži pa vi 5 na jednog napadnete, pa mislite da ste face, ne mijenja ovo šta sam napisao.

Da li bi ti narućio meso od bizona da znaš da ga ne bi prodao i da bi većina završila u smeću i ti bio u minusu?

Razlog zašto je npr. u Sarajevu bilo više svinjetine prije rata nego danas je jednostavan, bilo je više Srba i isplatilo je se prodavati svinjetinu.

Da danas kod katolika objave novi zavjet gdje je zabranjena svinjetina, ne bi ni tu svinjetinu našao.
Naravno neki bi i dalje mogli prodavati svinjetinu ali je pitanje da li bi neki mesar ili trgovac ostvario profit i da li bi mi mu se to isplatilo.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20961 times
Been thanked: 18917 times

Post by Masamune » 16 Apr 2025, 09:43

Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 09:38
Masamune wrote: 16 Apr 2025, 09:27
Tvoj djetinjasti odgovor jer si opalio čvoku nekome od 60 kg ili ako je teži pa vi 5 na jednog napadnete, pa mislite da ste face, ne mijenja ovo šta sam napisao.

Da li bi ti narućio meso od bizona da znaš da ga ne bi prodao i da bi većina završila u smeću i ti bio u minusu?

Razlog zašto je npr. u Sarajevu bilo više svinjetine prije rata nego danas je jednostavan, bilo je više Srba i isplatilo je se prodavati svinjetinu.

Da danas kod katolika objave novi zavjet gdje je zabranjena svinjetina, ne bi ni tu svinjetinu našao.
Naravno neki bi i dalje mogli prodavati svinjetinu ali je pitanje da li bi neki mesar ili trgovac ostvario profit i da li bi mi mu se to isplatilo.
Mogu ja tebi opaliti i jedan forumski šamar od 500 rečenica od kojeg bi se teško psihički oporavio, ali draže mi je da vas takve poput tebe samo zajebavam :D.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 16 Apr 2025, 09:53

Masamune wrote: 16 Apr 2025, 09:43
Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 09:38

Mogu ja tebi opaliti i jedan forumski šamar od 500 rečenica od kojeg bi se teško psihički oporavio, ali draže mi je da vas takve poput tebe samo zajebavam :D.
Pa i ostalo ti je samo da se zayebaješ.

Namjerno ignorišeš da se prodaje samo meso i bilo koja druga roba gdje bi se mogao samo ostvariti profit da bi sebe predstavio kao žrtvu.
To je logika svakog trgovca koji želi biti u plusu.

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 16 Apr 2025, 10:43

Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 08:49
HAVANA wrote: 13 Apr 2025, 07:10 Govorimo o cijenama u hrvatskoj nazife skoncentrisi se,mislim na fensi mjesta u hrvatskoj i cijene,napisao sam ih.A i nije ovo tema,samo odgovor na jedan post.Dalje mi se ne da naglabat.Imas izbor,ides gdje zelis.
Priznajem, pogrešno sam shvatio tvoj post :D.

Ali poenta ostaje ista. Neki su naučili na ljetovanje u istim objektima kao prije 40 godina ali ih je vrijeme pregazilo.

Sada ljudi ulažu u objekte koji u 2025. godini izgledaju kao da je 2025. godina a to je za neke fensi. Ali nije, ljudi samo prate vrijeme.

Sjećam se hotela Internazional u Zenici kako je to bilo nekada fino mjesto, ali vrijeme čini svoje, danas je to šaka jada, i sada ako želim otići u neki hotel koji ne izgleda kao da je Toma Zdravković gostovao prije 40 godina, to je onda fensi i to me čini snobom?
A u kakvom bi trebo objektu nego istom,moja kuca.Da je srusim? :hm

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 22358 times
Been thanked: 9587 times

Post by Nice » 16 Apr 2025, 16:51

Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 08:36

Pa jedno od najglupljih pitanja je “Kakvu državu Bošnjaci žele”.
Pa kakvu žele Hrvati, Nijemci, Amerikanci?

Neki Hrvati žele ustašku, neki građansku, neki bi htjeli da se vrate Srbi, neko želi Jugoslaviju nazad, neko želi izaći iz EU a nekome je svejedno samo neka je njemu i njegovoj porodici dobro.

Tako i Nijemci, neko glasa za AfD i želi protjerati sve strance, neko želi još više multi kulti, neko želi prava za pedere i 500 spolova a nekome je i tu svejedno samo neka je njemu dobro.

Neki Amerikanci žele Make America Great Again a neko suprotno.

U svakoj državi nema neko pravilo već sve zavisi od svakog pojedinca kakvu on želi državu, pa zašto bi Bosna i Hercegovina bila drugačija?

Ali važno je i kod te teme napraviti Bošnjake negativcima :rol
De, ne pravim negativce, znam nas dobro...
Kad pišeš o pravilima... mislim da pravila moraju postojati i da se moraju poštovati
E sad, ako nema pravila, bude svakako, a to nije dobro ni za koga... nevažno šta želi
Naročito što se tiče BiH, želje su jedno, mogućnosti drugo

Post Reply

Return to “EX YU”