Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Ne m,ožeš biti katolik ako nisi kršten. A nećeš biti kršten ako ne platiš uslugu krštenja. I tako, ucijeni te da vjersku obavezu platiš, a ako je ne platiš nećeš je obaviti i završićeš u paklu.
Sve religije tako rade. Hajde ne plati vjerske procedure dženaze.
Znači bog nešto odredio, a ljudi skontali kako da to naplate i da iskoriste boga da uzmu novac. Ako to nije bogohuljenje, svođenje boga i njegovih odredbi na materijalno, još gore na novac, ništa nije.
Najveći bogohulnici su vjerske vođe.
Znači bog nešto odredio, a ljudi skontali kako da to naplate i da iskoriste boga da uzmu novac. Ako to nije bogohuljenje, svođenje boga i njegovih odredbi na materijalno, još gore na novac, ništa nije.
Nije istina.Dorian wrote: 31 Jan 2020, 20:24 Ne m,ožeš biti katolik ako nisi kršten. A nećeš biti kršten ako ne platiš uslugu krštenja. I tako, ucijeni te da vjersku obavezu platiš, a ako je ne platiš nećeš je obaviti i završićeš u paklu.
Crkva nema cjenovnik usluga za izvršenje sakramenata...
A da se daju svote, onako uobičajene, daju se. Ali to je do naroda.
Ostalo je rekla kazala...
Habibti, ya nour el - ain... 
Ne daj Boze jos bi mi samo falilo da umrem a da mi svecenik ne moze doci na sprovod pa da odem direkt u pakaovila wrote: 31 Jan 2020, 17:31Ne bi mogla biti ni krstena ni kuma na krizmi!Merlin246 wrote: 31 Jan 2020, 11:40
Jedino me strah da ne daj Boze ne mognem biti kuma na vjencanjima ili krstena kuma.A imam vec dvije sto cu im sigurno biti kuma. I tocno bi me ubile kad bih rekla ne mogu vam biti kuma, veliki porez u Njemackoj
jbg nisam mogla placati to, ispisala se, trazite drugu kumu
![]()
![]()
Vjencana mozes ali se ne mozes pricestiti na obredu
@storm je spomenuo kako bi to mogli znati tu u crkvi
Lijepo....njemci su tu poprilicno disciplinirani
Odmah bi obavjestili merlinkin zupni ured u bih!
Sluzbeni dopis odmah!
Ja sam krstena u njemackoj i odmah je zupni u mojoj opcini dobio sluzbenu potvrdu o krstenju
I da @merlin
Ne bi se mogla sahraniti (ne daj boze)sa obredom
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
- Status: Offline
I ja kazem ne daj boze !Merlin246 wrote: 01 Feb 2020, 11:17Ne daj Boze jos bi mi samo falilo da umrem a da mi svecenik ne moze doci na sprovod pa da odem direkt u pakaovila wrote: 31 Jan 2020, 17:31
Ne bi mogla biti ni krstena ni kuma na krizmi!
Vjencana mozes ali se ne mozes pricestiti na obredu
@storm je spomenuo kako bi to mogli znati tu u crkvi
Lijepo....njemci su tu poprilicno disciplinirani
Odmah bi obavjestili merlinkin zupni ured u bih!
Sluzbeni dopis odmah!
Ja sam krstena u njemackoj i odmah je zupni u mojoj opcini dobio sluzbenu potvrdu o krstenju
I da @merlin
Ne bi se mogla sahraniti (ne daj boze)sa obredom![]()
Ali eto cisto da znas kakva je procedura
Ako nekome sve od onog sto sam nacela nije bitno onda je i ok da ne placa porez
U suprotnom...placaj i suti
Plus...caca bi te "zadavio"
Kao da je ovima gore...Dr. Wheel wrote: 31 Jan 2020, 20:06 I ja bih hjeba tog da jedem, mogul muslimani u katoličke svećenike?
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
pa to bi bilo logično, sakramenti su nešto sveto, duhovno, nematerijalno.....a za tako nešto tražiti novacstorm wrote: 31 Jan 2020, 20:35Nije istina.Dorian wrote: 31 Jan 2020, 20:24 Ne m,ožeš biti katolik ako nisi kršten. A nećeš biti kršten ako ne platiš uslugu krštenja. I tako, ucijeni te da vjersku obavezu platiš, a ako je ne platiš nećeš je obaviti i završićeš u paklu.
Ostalo je rekla kazala...
na netu se može pronaći cjenovnik
Praksa s naplatom definirana je u općem Zakoniku Katoličke crkve. Tamo stoje načelne odredbe o novčanim doprinosima vjernika, a visinu doprinosa određuju metropolije, odnosno crkvene pokrajine. Primjerice, Zagrebačka metropolija, u koju spadaju Zagrebačka nadbiskupija te Varaždinska, Sisačka i Bjelovarsko-križevačka biskupija, u svojem taksovniku, narodski poznatom kao cjeniku, krizmu naplaćuje 100 kuna, a vjenčanje i sprovod tri puta više.
U taksovniku je propisana i cijena mise od 50 kuna te cijene mnogih uredskih, vizitacijskih i ordinarijatskih pristojbi, koje se kreću od deset kuna, koliko koštaju potvrde o primljenom sakramentu, pa do 350 kuna, koliko košta rodoslovlje. Cijena prve pričesti nije navedena u taksovniku. Prilikom naplate svaka župa određeni iznos mora dati nadbiskupiji, a dio ide u župnu blagajnu. U taksovniku Zagrebačke metropolije stoji i kako se određena pristojba može sniziti za pola cijene ako je stranka siromašna, a ako je posve siromašna, tad sve usluge trebaju biti besplatne.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Kao što prva riječ u članku govori, riječ je o praksi, a ne propisanoj obvezi. Pa tako neki svećenici naplaćuju neke usluge, dok drugi to ne rade. Neki vode računa o imovinskoj moći vjernika, jedni ne. Mislim da je jedino vjenčanje obavezno platiti a druge obrede ne. Ono što se naplaćuje je na primjer: fotografije s obreda kao uspomena, svijeće, odjeća potrebna za obred.lejlamo wrote: 01 Feb 2020, 13:49pa to bi bilo logično, sakramenti su nešto sveto, duhovno, nematerijalno.....a za tako nešto tražiti novacstorm wrote: 31 Jan 2020, 20:35
Nije istina.
Ostalo je rekla kazala...ali
Praksa s naplatom definirana je u općem Zakoniku Katoličke crkve. Tamo stoje načelne odredbe o novčanim doprinosima vjernika, a visinu doprinosa određuju metropolije, odnosno crkvene pokrajine. Primjerice, Zagrebačka metropolija, u koju spadaju Zagrebačka nadbiskupija te Varaždinska, Sisačka i Bjelovarsko-križevačka biskupija, u svojem taksovniku, narodski poznatom kao cjeniku, krizmu naplaćuje 100 kuna, a vjenčanje i sprovod tri puta više.
U taksovniku je propisana i cijena mise od 50 kuna te cijene mnogih uredskih, vizitacijskih i ordinarijatskih pristojbi, koje se kreću od deset kuna, koliko koštaju potvrde o primljenom sakramentu, pa do 350 kuna, koliko košta rodoslovlje. Cijena prve pričesti nije navedena u taksovniku. Prilikom naplate svaka župa određeni iznos mora dati nadbiskupiji, a dio ide u župnu blagajnu. U taksovniku Zagrebačke metropolije stoji i kako se određena pristojba može sniziti za pola cijene ako je stranka siromašna, a ako je posve siromašna, tad sve usluge trebaju biti besplatne.
Tako da su iskustva različita, jer naplata ovisi o senzibilitetu pojedinog svećenika.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
Krstio sam sina, prva pričest, krizma... I uvijek pitao, koliko košta.lejlamo wrote: 01 Feb 2020, 13:49pa to bi bilo logično, sakramenti su nešto sveto, duhovno, nematerijalno.....a za tako nešto tražiti novacstorm wrote: 31 Jan 2020, 20:35
Nije istina.
Ostalo je rekla kazala...ali
Odgovor je bio negativan, što se svećenika i crkve tiče.
E opcije su platiti ukrašavanje crkve, malo da se ugosti zvanike u zakristiji, piće, kolači, narezak... Pa se to plati, što je logično, usluga.
Sahrana je jednako logistički zahtjevna pa puno košta.
Pričam za svoju državu. A u Hrvata je sve moguće...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Arsenal je precjenjen klub.
Ružni im dresovi, ružan stadion, ružne stative na golovima.
Ružni im dresovi, ružan stadion, ružne stative na golovima.
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Krstenica je najvaznija, nema veze ako osoba jedna perido ne placa crkveni porezDorian wrote: 31 Jan 2020, 19:57 Meni kada čitam neke stvari izgleda kao da je pripadnik neke religije onaj koji plaća toj religiji. Možeš ti da se osjećaš katolikom koliko hoćeš, ali ako ne plaćaš, kapak.
ne moze crkva ponistiti neciju krstenicu
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 591 times
- Been thanked: 1143 times
Pretjeruješ s tom kahvom, Ljubinka.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
a doslovno pijem kafu
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
I kad ovaj stave
Mislim u raspravama na kraju svakog posta.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2753 times
- Been thanked: 8615 times
A sta drugo stavit kad se pise o religiji i ovozameljaskim zakonima religije?
Izjasnis se ko Katholik i redovno ti uzimaju od plate za crkvu.. Pocelo se suskat da ce uzimati i muslimanima. Moram bjezat u ateiste
Izjasnis se ko Katholik i redovno ti uzimaju od plate za crkvu.. Pocelo se suskat da ce uzimati i muslimanima. Moram bjezat u ateiste
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Bukvalno mogu svaki mjesec dobre stikle kupiti za te pare sto njima dajemDuminjo wrote: 01 Feb 2020, 15:02 A sta drugo stavit kad se pise o religiji i ovozameljaskim zakonima religije?
- Dr. Wheel
- Aktivni forumaš

Kupuj štikle i ponesi ih sa sobom u sedmi krug pakla! 
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
Pisete gluposti. Isto se i u islamu radi. Platis godisnje clanarinu. U BiH je to 15KM. U stranim zemljama i nekolike stotine.
Vilo koliki je taj crkveni porez u BiH.
Vilo koliki je taj crkveni porez u BiH.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
msm da mi i vise placamo, i to svake godine poskupljuju 
🐽