Saudijska Arabija

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Saudijski imam silovao i ubio kćerku

Post by Biba » 17 Mar 2015, 19:07

Eh, a kako nasmiješen izgleda.Ne znam kakva je to savjest i ima li ju uopće, ako je istina a valjda se ne bi baš toliko smjelo izmišljati.Pitam se kako se s time nosi majka djevojčice.Znam da je u strahu od idiota ali...ne dao Bog nikome.Od takvoga ne da je bolji Bosanac iz birtije već i njakrvoločnija zvjer je bolja.A ima kod nas priča o vjernicima i pravdi...Išla dvojica preko brvna.Jedan šutio a drugi se bojao da će pasti u vodu pa i opsovao Boga.Desilo se da je u vodu pao onaj koji nije psovao pa pitao Boga zašto je nepravedan.A Bog odgovorio - Onaj me je opsovao,ali barem me se sjetio...Ma Bosanci Muslimani su zlatni...bile sa mnom nene u šok sobi...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4243 times
Been thanked: 3163 times

Post by Melek » 17 Mar 2015, 19:14

Ja sam odlucio, 100% idem nazad u Bogumile. Imal' iko strucnu literaturu?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9248 times
Been thanked: 10983 times

Post by Krokodil Behko » 17 Mar 2015, 19:29

Melek wrote:Ja sam odlucio, 100% idem nazad u Bogumile. Imal' iko strucnu literaturu?
Nije dokazano, da je kompletna CB bila bogumilska.
Ta swekta je nedvojbeno postojala unutar Bosne ali nije to za tebe. Oni su svi bili asketi i ne liči mi na jednog lovca da bude takav. Ali, možeš pripadati glavnom pravcu CB, to jeste, "pravoj viri apostolskoj", kako je sami nazvaše. Sam naziv ti govori, da je tu riječ o prvobitnom i nepatvorenom kršćanstvu, koje čak ni krštenje ne priznaje, što ti je olakšavajuća okolnost, ali opet, pomalo su bili gnostici, a to opet vodi u asketizam :hm

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 17 Mar 2015, 20:31

Ma isjeckat' ovo i ovakva govna i nahraniti ajkule s njima, bar koji sevap zaraditi.
Samo sabura

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Saudijski princ donira 35 milijardi dolara

Post by Krokodil Behko » 03 Jul 2015, 23:08

Šta 35 milijardi dolara može učiniti za svijet?

Image
Saudijski princ Alvaled bin Talal nedavno je šokirao svijet rekavši da će kroz određeno vrijeme u humanitarne svrhe donirati svoje kompletno bogatstvo od 32 milijarde dolara.

Radi se o izuzetno velikoj količini novca, mnogo većoj od godišnjeg budžeta država, a recimo da bi njegovo bogatstvo riješilo veliki dio problema koje trenutno ima Grčka.

Britanski Guardian prezentirao je samo neke od mogućnosti u koje bi princ mogao uložiti novac, ali i kakav bi uticaj njegov novac imao.

Modernizacija i infrastruktura

Investicijom od četiri miliona dolara mogla bi biti financirana pruga između Nairobija i Mombase duga 600 kilometara. Također, isti novac mogao bi kuipiti i dvije hidroelektrane od 600 megavati na Nilu u Ugandi, čime bi veliki dio problema te zemlje bio riješen.

Kompletno bogatstvo od 32 milijarde dolara moglo bi osigurati pola afričkog stanovništva, koje trenutno nema pristup električnoj energiji, dobije ovu osnovnu potrebu.

Smanjivanje siromaštva

Četiri miliona dolara osiguralo bi osnovna prava poput zdravstvenog osiguranja i obrazovanja za 80 posto stanovništva u Demokratskoj republici Kongo – jednoj od najsiromašnijih svjetskih zemalja.

Isti novac mogao bi tako nešto uraditi za kompletno stanovništvo Tanzanije, Zambije i Liberije.

Oporavak od katastrofa

Četiri milijarde pokrile bi kompletne troškove zbrinjvanja sirijskih izbjeglica, osiguravajići im čistu vodu, sklonište i hranu, a ostalo bi još da se pobrine za izbjeglice u Južnom Sudanu.

Također, ta količina novca pobrinula bi se za oko 20 posto svjetskih humanitarnih potreba, ali bi i riješila problem za 12 drugih svjetskih humanitarnih kriza, ne računajući dvije predhodno spomenute zemlje.

Obrazovanje i prava djece

Sa novcem od četiri milijarde eura, 58 miliona djece koja nisu zbrinuta u okviru projekta Milenijumski razvojni cilj za obrazovanje, moglo bi ići u osnovnu školu.

Samo 500.000 dolara bilo bi dovoljno da 1.000 škola u Pakistanu koriste najnoviju tehnologiju u obrazovanju, ali i povisilo sigurnost u školama. Investicija od jednog miliona poslala bi 10.000 nomadske djece iz Eritreje da idu u školu.

Iznos od 3.2 milijarde dolara nahranio bi 66 miliona gladnih školaraca širom svijeta. Ukoliko se ne bi morali brinuti oko toga šta će jesti za idući obrok, ta djeca bi mogla steći bolje obrazovanje i izvući sebe i porodice iz siromaštva jer ne bi morali prihvatati mizerno plaćene poslove na kojima ih iskorištavaju za hranu.

Promocija zdravlja

Za četiri milijarde više od 12 miliona ljudi moglo bi dobiti lijekove protiv virusa, što je dvostruko veći broj ljudi od onih oboljelih od side. Također, isti novac bi platio vakcinaciju 190 miliona djece, čime bi bilo spašeno oko šest miliona života.

Takav novac bi učinio mnogo na popravljanju snadbijevanja čistom vodom, čime bi bio spašen veliki broj života. Vrijedi uzeti u obzir podatak da dnevno 1.400 djece umre zbog toga što nemaju pristup čistoj vodi.

Isti novac platio bi snadbijevanje vodom za stanovništvo u 17 zemalja koje su najsiromašnije ovim vitalnim resursom. Dakle, svi ljudi u Angoli, Čadu, DR Kongu, Gvineji, Eritreji, Etiopiji, Haitiju, Madagaskaru, Mauritaniji, Mozambiku, Nigeru, Tanzaniji i Papui Novoj Gvineji imali bi pristup čistoj vodi.

Prava žena

Uzimajući u obzir da je prosječan godišnji prihod jedne organizacije koja se bori za prava žena oko 20.000 dolara, četiri milijarde dolara mogle bi te organizacije financirati u narednih 20 godina.

Uništavanje bolesti

Četiri milijarde dolara kupilo bi četverogodišnje zalihe vakcina za 73 zemlje, čime bi bio spriječen veliki broj potencijalnih epidemija, a samim tim i ušteđen novac koji inače ide u borbu sa ovakvim epidemijama. Ušteđeni novac bi mogao biti uložen u druge humanitarne projekte.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Saudijski princ donira 35 milijardi dolara

Post by storm » 03 Jul 2015, 23:39

Sve opisano bi sa zadovoljstvom dao :ok ....osim grcima... tj eventualno pomogao najugroženijima, kojih će svakako sad biti... vladi ni centa...
Da te vidimo Alvalede :kafa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14164 times
Been thanked: 9769 times

Post by Julia-Klara » 03 Jul 2015, 23:43

kako bi bilo lijepo da oni koji imaju previse bar pola od tog previse daju makar za vakcine djeci :julia
da ne pricamo o pomoci najsiromasnijima
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 03 Jul 2015, 23:53

Julia-Klara wrote:kako bi bilo lijepo da oni koji imaju previse bar pola od tog previse daju makar za vakcine djeci :julia
da ne pricamo o pomoci najsiromasnijima
Ma vodu da se omogući svima, većina vakcina i lijekova ne bi ni bila nužna....
Voda u Africi izaziva ratove...
Definitivno najbogatiji kontinent resursima a najsiromašniji ...onda se stoka još ima obraza buniti, kad im emigranti iz kolonija, koje su stoljećima eksploatirali prirodnim i ljudskim resursima, u očaju pokucaju na granici... je fakat žude za usranim europskim getom, pored one ljepote doma.... ali nemaju uvjeta, jer se u njihovu državu prodalo i oružja, da se lokalni šerifi sa svojim soldateskama mogu nadjebavati oko izvora vode, zlata i dijamanata....i masu toga još.
Zbilja nas treba zgromiti nešto...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14164 times
Been thanked: 9769 times

Post by Julia-Klara » 03 Jul 2015, 23:56

kako ja tebi nekad zelim dati karmu, a ne mogu :tuga

evo sad ti dajem,ovako javno KARMA STORMU KOMATA 20 :D
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6703 times

Post by greeneyes » 03 Jul 2015, 23:57

Bas, kamo sreće da svi bogataši slijede ovog princa i doniraju neki zavidan dio svog bogatstva i time usreće mnogo ljudi..
Samo sabura

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7510 times
Been thanked: 17559 times
Status: Online

Post by Maja » 04 Jul 2015, 00:09

AhaaaaaM....... Odvadi prinče.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 04 Jul 2015, 01:48

Žiku novinara što miješaju milione i milijarde. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Jul 2015, 01:50

Pa nisu baš novinari neko mjerilo za gramatiku. Više je do toga koliko ih se lektoriše. :oo

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 04 Jul 2015, 01:52

A nije to gramatika. :ooo
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 04 Jul 2015, 02:00

Ne pametuj!

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 04 Jul 2015, 02:11

Pa ne pametujem, govorim iz iskustva kako su logičke greške teške za otkriti, kad su sintaksa i gramatika ispravne. Pa buljiš u napisano, sve piše kako treba a stvar ne fercera. :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Policija prekinula trodnevne orgije princa

Post by Krokodil Behko » 27 Sep 2015, 10:02

Tri dana na Beverly Hillsu silovao svoju služinčad

Image
Saudijski princ Majed Abdulaziz Al-Saud (28) našao se na udaru tužbe tri žene koje tvrde da ih je na trodnevnim orgijama u besramno luskuznom zdanju u Los Angelesu čitavo vrijeme brutalno zlostavljao.

Kako prenosi Sky News, policija na Beverly Hillsu pozvana je na intervenciju prošlu srijedu nešto prije 13 sati te je u 37 miliona dolara vrijednoj vili zatekla krvavu ženu kako urliče od bolova i pokušava preskočiti visoku ogradu te se domoći ulice.

Upali su na imanje te su uhapsili princa al-Sauda pod optužbom da je jednu od svojih služavki tjerao na oralni seks. Prijavili su ga za seksualno napastovanje, protupravno lišavanje slobode i premlaćivanje.

Image
Ograda koju je žrtva pokušavala preskočiti
Detektivi su u svojim izvješćima opisali razuzdanu atmosferu na koju su naišli, a ispričali su i da im se nekoliko drugih žena u vili, također zaposlenih kao služinčad, požalilo na loš tretman od strane pripadnika saudijske kraljevske kuće.

Te su žene, čiji identitet u sudskim spisima nije objavljen, pokrenule privatnu tužbu protiv princa, opisujući njegovo ponašanje kao esktremno, degutantno i potpuno neprimjereno.

Princa su u četvrtak, nakon što je uplatio 300.000 dolara kaucije, pustili da se brani sa slobode. Los Angeles Times javlja da, prema dostupnim podacima, al-Saud nema diplomatski imunitet.

(avaz)

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Policija prekinula trodnevne orgije princa

Post by Biba » 27 Sep 2015, 14:50

:ovaj ...pa dje su njima trima ruke bile sunce im poljubim...jasta, plati pa na slobodu..jesu to oni peincevi k...i cije zene moraju biti pokrivene totalka...silno bogato i ludo...nista novo, ak je istina....
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Post by Mohr » 27 Sep 2015, 15:03

Leleeee, tko bi rek'o :o Rade oni to godinama i decenijama, svaki dan, no sad ih je mentor odlučio malo vaspitno pritegnuti, vis-a-vis Irana, a morb'it i Sirije itd. ;)

A i lijepo zvuči - služinčad...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3864 times
Been thanked: 2907 times

Post by Pasaga » 27 Sep 2015, 18:06

Mohr wrote:Leleeee, tko bi rek'o :o Rade oni to godinama i decenijama, svaki dan, no sad ih je mentor odlučio malo vaspitno pritegnuti, vis-a-vis Irana, a morb'it i Sirije itd. ;)

A i lijepo zvuči - služinčad...
Kaze se,ko ima masla,i muda maze...
...a samo koji stotinjak metara od dvora,satora...sirotinje ko mrava.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Post Reply

Return to “Svijet”