Ma moje misljenje je da se ne moze lijeciti i(li) ne treba. Barem meni nije uspjelo. Nesto sto od prirode dodje, isto tako i prodje. Kako mislis lijeciti tugu majke ti? Mozes bjezati od nje, gusiti je alkoholom, muzikom, provodom ili sta ti znam. To je privremen lijek . Samozavaravanje. Jedostavno, pustis je da uzme sto mora. Na kraju i hoce. Umoran od bjezanja, a otrijeznjen tisinom, dodje mir. I taj trenutak tuga nastupa..stigne te. Pustis je, da tu gdje mora provede neko vrijeme. Kako to vrijeme prolazi, skontas i da ona jenjava. Pomirili ste se.Quds wrote: 05 Jun 2025, 02:24Na temu: Tugu je teško liječiti. Bez obzira na koji način to neko radi, u svakom slučaju i bez izuzetka, treba dosta vremena (tačno koliko, ovisi o tome koliko je ta tuga velika). Bar je u mom slučaju uvijek bilo tako.
Eh, sad. Ako me nešto stuži, dok sam još u BiH, odoh ja na Breku ovaj put. bem ga ako to ne pomogne. Još ću gledati da dođem u ponoć, radnim danom ().
Pa eto kao i za dosta stvari, da, ja mogu reci vrijeme.
Nikakve nasilne metode. Jer nisi je ti otjerao, ti si je samo prisilno zaustavio, ugusio, da se kasnije gusis ti.
Mora uzet svoje. Kad se pomiris s tim zivot je laksi.
Naravno, sve ovo ja lupam.