MarlboroGold wrote: 19 Apr 2022, 18:17
Dori wrote: 19 Apr 2022, 15:31
Ne slažem se u ovome….Diskusija, debata i upoznavanje stavova druge strane su kako zanimljivi, tako isto i potrebni.
Ja sam dosta naučila od Nazifa. Kako razmišljaju SDA članovi, kakve poglede imaju, sto nikada prije nisam znala, noti me zanimalo. Nije dobro uvijek biti “sa svojima”. Treba upoznati i saslušati drugu stranu.
Meni je tema Afghanistan zanimljiva zbog Nazifa i 51…..Dodjem da se malo svađamo
Bude to zanimljivo sve do onog trenutka kad te osoba po automatizmu diskvalifikuje jer si nešto ili neko, pa onda nemaš pravo ni govoriti o tome. Nije to baš pošteno. Pa tako se ne pika ono što ja, recimo, govorim za Bošnjake jer nisam Bošnjak, a tačno je. Ili se ne pika nešto u vezi Islama jer sam ateista iako vladam materijom da valja, jer tobože ateisti su udareni u glavu.
E pa 51 je, kad sam ja u pitanju, prvi počeo nisko udarati. Tako sam i ja sve sveo na ad hominem po pitanju njega bez pardona. Nazif opet davi imputacijama i konstrukcijama koje smoriše. Evo, možeš ih vidjeti i na ovoj temi.
Pa jeste, ali su dobri sagovornici. Drago mi je saslušati ih i vidjeti neke druge perspektive. Koje su daleko od mojih, ali ono “slažemo se da se ne slažemo”
Meni je nepojmljivo da neko može naći opravdanje za Talibane. Oni ga nadju. Svaka čast….Zanimljivo mi pročitati….
E sad, šta možemo s kim raspravljati tu te razumijem. Ja sam vise diskusija imala u Zenici ili Sarajevu nego u svom gradu u RS-u. Jednostavno šta god da kažem, pogrešno će se razumjeti.
Kao sto crnci ne mogu se boriti protiv Klana, već bijelci.
I bas zato mi je drago da je Vojin “Vojin” u BL, a ne neki Admir, Bakir i tako nešto.
Ali isto tako ako taj Vojin bude pričao protiv SDA u Sarajevu, stotinu “Nazifa” će skočiti na njega samo zbog imena.
Kao ona Samra sto je pisala “ode ovaj dodje onaj”. Eto to je najbitnije. Kako se zoveš i čiji si…,
Isto kao sto su moje prijatelje u ratu prozivali da su FGR i “komunjare”, jer se druže samnom…
Čovjek bi rekao bilo pa prošlo, ali to sjeme zla i danas živi i truje nam zemlji pod raznim maskama “vjere”….