O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 28353 times
- Been thanked: 32413 times
- Status: Offline
Re: O čemu trenutno razmišljate?
e moj Tusta glupost i je neunistiva
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 54911 times
- Been thanked: 9781 times
Ja sam na vakat oso
Al sam mogo jos sahatak, nije da nisam
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Prvi dio posta cu iskuliratibagra wrote: 29 Mar 2021, 09:18pa normalno da neceMala_Mu wrote: 29 Mar 2021, 00:07 . Jos se ni prethodnu noc nisam naspavala tj rano jutros ustala. Al nece san na oci![]()
kad svu noc na tricu mislis![]()
ko bi normalan zaspat mogo
uz te ...skakljive misli![]()
![]()
kolko si ti
joj ja tri i po sata, barely
precerali smo sinoc sto jes jes
e necemo nikad vise, cujes !!!
nek mi se niko ne obraca jos bar dva sata,
nisam dobar nikako. mislim nisam ni inace
al sasam jos i gori![]()
Kao da nisam procitala
Ja sam nesto vise, 5 sati..
Ali svejedno premalo, jutros se jedva digla iz kreveta
Necemo
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Kako natjerat/otjerat?

Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.
Prelazim preko stotine i stotine bezličnih kratkih upisa s odgovorima "ne znam", "nemam pojma", "ne zanima me" i onda dolazim do kilometarskog komentara. Komentar je toliko opširan da se u njemu stvarno našlo i zanimljivih ideja koje će biti korisne za istraživanje. Ono što me iznenadilo čitajući taj komentar je da je osoba između ličnih stavova koji su traženi za potrebe istraživanja napisala toliko nekih privatnih detalja o sebi koji uopšte nisu relevantni za temu istraživanja, i na kraju komentara se potpisala imenom i prezimenom.
Prelazim preko stotine i stotine bezličnih kratkih upisa s odgovorima "ne znam", "nemam pojma", "ne zanima me" i onda dolazim do kilometarskog komentara. Komentar je toliko opširan da se u njemu stvarno našlo i zanimljivih ideja koje će biti korisne za istraživanje. Ono što me iznenadilo čitajući taj komentar je da je osoba između ličnih stavova koji su traženi za potrebe istraživanja napisala toliko nekih privatnih detalja o sebi koji uopšte nisu relevantni za temu istraživanja, i na kraju komentara se potpisala imenom i prezimenom.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2964 times
- Status: Online
To mora biti neka osoba koja je i previse iznervirana ,nezadovoljnaDoris wrote: 30 Mar 2021, 11:02 Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.
odredjenim dogadjajima,stanjem u nekoj oblasti
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Svi smo takvi, manje-više iznervirani svim segmentima naših života u BiH. To je nekako kao dio ličnih podataka. Podrazumijeva se.Pasaga wrote: 30 Mar 2021, 16:51To mora biti neka osoba koja je i previse iznervirana ,nezadovoljnaDoris wrote: 30 Mar 2021, 11:02 Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.
odredjenim dogadjajima,stanjem u nekoj oblasti![]()
Ovaj komentar je shvaćen kao prilika da se piše o privatnim problemima, privatnim iskustvima i nezadovoljstvu nekim segmentima tog jednog privatnog života koji stvarno nemaju veze s temom istraživanja. Pomislila sam da se neko zezao na račun nekog tog pojedinca s tim imenom i prezimenom ali nije.
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
Kako su bila 24 stepena danas i kako je lijepo kad je malte ne ljeto.
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9490 times
- Been thanked: 10306 times
Kod nas u firmi bude tako tih nazovi anonimnih anketa, al u startu im moras dat toliko podataka da svako ko se iole tim pozabavi moze zakljuciti ko je popunjac. Npr, pol, raspon godina zivota, koliko si dugo u firmi i sl.Doris wrote: 30 Mar 2021, 11:02 Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.
Ljudi su slobodniji iskrenije i kriticnije pisati kad su sigurni da se nece saznati da se oni kriju iza te kritike, a ovako moraju balansirati i kalkulisati
Pobjeci sad od svega zelim
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
Doris wrote: 30 Mar 2021, 11:02 Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.
U takvim vremenima živimo. Toliko je onih, koji bi čovjeka rado natjerali na sram, da moramo ići kroz svijet besramno, drsko, s punim imenom i prezimenom, sa stavom o svemu, pa i o tek otkrivenoj egzo planeti. Ona se samo očeličila i jebe se nje i za tajnost i za javnost, podataka i mišljenja.
To je ok. I sama popunjavam hrpu raznih takvih upitnika pa u odgovorima pazim šta ću pisati kad je očito da se radi o meni zbog svih tih podataka koje moram upisati o svom radnom mjestu.Koraci_u_noci wrote: 30 Mar 2021, 18:22 Kod nas u firmi bude tako tih nazovi anonimnih anketa, al u startu im moras dat toliko podataka da svako ko se iole tim pozabavi moze zakljuciti ko je popunjac. Npr, pol, raspon godina zivota, koliko si dugo u firmi i sl.
Ljudi su slobodniji iskrenije i kriticnije pisati kad su sigurni da se nece saznati da se oni kriju iza te kritike, a ovako moraju balansirati i kalkulisati
Međutim, ovo što sam ja čitala su podaci koje je popunilo više hiljada ljudi, i ako isključimo mogući uvid postavljača upitnika u IP adrese, potpuno je anonimno. Osim mjesta prebivališta i okvirne dobi ispitanika, nisu se tražili nikakvi drugi lični podaci.
Vođena nekim predrasudama, od trenutka kad sam ugledala taj komentar i dugo dok sam ga čitala i ja sam mislila da se radi o osobi ženskog spola.Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2021, 18:56 U takvim vremenima živimo. Toliko je onih, koji bi čovjeka rado natjerali na sram, da moramo ići kroz svijet besramno, drsko, s punim imenom i prezimenom, sa stavom o svemu, pa i o tek otkrivenoj egzo planeti. Ona se samo očeličila i jebe se nje i za tajnost i za javnost, podataka i mišljenja.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
Doris wrote: 30 Mar 2021, 19:33To je ok. I sama popunjavam hrpu raznih takvih upitnika pa u odgovorima pazim šta ću pisati kad je očito da se radi o meni zbog svih tih podataka koje moram upisati o svom radnom mjestu.Koraci_u_noci wrote: 30 Mar 2021, 18:22 Kod nas u firmi bude tako tih nazovi anonimnih anketa, al u startu im moras dat toliko podataka da svako ko se iole tim pozabavi moze zakljuciti ko je popunjac. Npr, pol, raspon godina zivota, koliko si dugo u firmi i sl.
Međutim, ovo što sam ja čitala su podaci koje je popunilo više hiljada ljudi, i ako isključimo mogući uvid postavljača upitnika u IP adrese, potpuno je anonimno. Osim mjesta prebivališta i okvirne dobi ispitanika, nisu se tražili nikakvi drugi lični podaci.
Vođena nekim predrasudama, od trenutka kad sam ugledala taj komentar i dugo dok sam ga čitala i ja sam mislila da se radi o osobi ženskog spola.Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2021, 18:56 U takvim vremenima živimo. Toliko je onih, koji bi čovjeka rado natjerali na sram, da moramo ići kroz svijet besramno, drsko, s punim imenom i prezimenom, sa stavom o svemu, pa i o tek otkrivenoj egzo planeti. Ona se samo očeličila i jebe se nje i za tajnost i za javnost, podataka i mišljenja.
Pa obično će žene tako uraditi. Ne znam, veze nemam, ovo-ono i odjednom se raspriča.
- TAFKAP
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 1564 times
- Been thanked: 2651 times
Ja sam tako jednom "anonimno" ispunjao upitnik, kako šta gdje mislite o suradnicima, o višem nivou, šefu, sušefu... Ja se svašta napiso (ja, l337 h4x0r, kompjuterom i isprintao, da mi ne prepoznaju škrabopis
) i anonimno predao...
Piitam kolegu jesil ti već predao upitnik, on pita kakav upitnik?

Piitam kolegu jesil ti već predao upitnik, on pita kakav upitnik?
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
... kako je vrijeme za kaficu ... 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Sto bi bilo lijepo jedan dan ne cuti rijec korona i ne misliti o istoj 
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Ja cu u petak da odradim oni test na koronu, antitjela i to pa da vidim trebam li vise mislit na koronu il neMala_Mu wrote: 31 Mar 2021, 20:05 Sto bi bilo lijepo jedan dan ne cuti rijec korona i ne misliti o istoj![]()

- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Sretno.
Meni je vise puna kapa iste.
Ta tema gdje god se okrenes, svako malo cujes neko bolestan, neki poznanik umro itd.
Ja bukvalno vise sa svojima ne sjedim u istoj prostoriji. Dodjem sa posla i pravac soba.
Ako me korona ne dokrajci hoce strah i briga da im ne prenesem jer sam najvise izlozena a hajd se sacuvaj, koliko god pazio nikad se ne zna
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Proslo je sve pa ce i ovoMala_Mu wrote: 31 Mar 2021, 20:18 Sretno.
Meni je vise puna kapa iste.
Ta tema gdje god se okrenes, svako malo cujes neko bolestan, neki poznanik umro itd.
Ja bukvalno vise sa svojima ne sjedim u istoj prostoriji. Dodjem sa posla i pravac soba.
Ako me korona ne dokrajci hoce strah i briga da im ne prenesem jer sam najvise izlozena a hajd se sacuvaj, koliko god pazio nikad se ne zna![]()

- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Ma treba se paziti, ali sad crkavati od straha-bizi goni
Samo sabura