O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 28353 times
Been thanked: 32413 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by Zanki »

e moj Tusta glupost i je neunistiva
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 54911 times
Been thanked: 9781 times

Post by ElTriconi »

Mala_Mu wrote: 29 Mar 2021, 07:34
ElTriconi wrote: 29 Mar 2021, 06:32

Uranla, naspavala :perke
:D.
ne pitaj me nista :place
Ja sam na vakat oso :lejla

Al sam mogo jos sahatak, nije da nisam 😋
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

ElTriconi wrote: 29 Mar 2021, 16:10

Pametno, trebao si i mene otjerati :valja
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

bagra wrote: 29 Mar 2021, 09:18
Mala_Mu wrote: 29 Mar 2021, 00:07 . Jos se ni prethodnu noc nisam naspavala tj rano jutros ustala. Al nece san na oci :sok
pa normalno da nece
kad svu noc na tricu mislis :mrgud
ko bi normalan zaspat mogo
uz te ...skakljive misli :(
:DD

kolko si ti :perke
joj ja tri i po sata, barely
precerali smo sinoc sto jes jes
e necemo nikad vise, cujes !!! :djed

nek mi se niko ne obraca jos bar dva sata,
nisam dobar nikako. mislim nisam ni inace
al sasam jos i gori :kafa
Prvi dio posta cu iskulirati :ooo
Kao da nisam procitala :plete

Ja sam nesto vise, 5 sati..
Ali svejedno premalo, jutros se jedva digla iz kreveta :grana
Necemo :baba do sljedeceg punog mjeseca :D.
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Mala_Mu wrote: 29 Mar 2021, 18:56
ElTriconi wrote: 29 Mar 2021, 16:10

Pametno, trebao si i mene otjerati :valja
Kako natjerat/otjerat? 🤔
Doris
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Doris »

Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.

Prelazim preko stotine i stotine bezličnih kratkih upisa s odgovorima "ne znam", "nemam pojma", "ne zanima me" i onda dolazim do kilometarskog komentara. Komentar je toliko opširan da se u njemu stvarno našlo i zanimljivih ideja koje će biti korisne za istraživanje. Ono što me iznenadilo čitajući taj komentar je da je osoba između ličnih stavova koji su traženi za potrebe istraživanja napisala toliko nekih privatnih detalja o sebi koji uopšte nisu relevantni za temu istraživanja, i na kraju komentara se potpisala imenom i prezimenom.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2964 times
Status: Online

Post by Pasaga »

Doris wrote: 30 Mar 2021, 11:02 Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.

Prelazim preko stotine i stotine bezličnih kratkih upisa s odgovorima "ne znam", "nemam pojma", "ne zanima me" i onda dolazim do kilometarskog komentara. Komentar je toliko opširan da se u njemu stvarno našlo i zanimljivih ideja koje će biti korisne za istraživanje. Ono što me iznenadilo čitajući taj komentar je da je osoba između ličnih stavova koji su traženi za potrebe istraživanja napisala toliko nekih privatnih detalja o sebi koji uopšte nisu relevantni za temu istraživanja, i na kraju komentara se potpisala imenom i prezimenom.
To mora biti neka osoba koja je i previse iznervirana ,nezadovoljna
odredjenim dogadjajima,stanjem u nekoj oblasti :help
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Doris
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Doris »

Pasaga wrote: 30 Mar 2021, 16:51
Doris wrote: 30 Mar 2021, 11:02 Čitam rezultate nekog upitnika. Od ispitanika se nije tražilo da upisuju nikakve lične podatke, dakle u potpunosti je sve trebalo biti anonimno.

To mora biti neka osoba koja je i previse iznervirana ,nezadovoljna
odredjenim dogadjajima,stanjem u nekoj oblasti :help
Svi smo takvi, manje-više iznervirani svim segmentima naših života u BiH. To je nekako kao dio ličnih podataka. Podrazumijeva se.
Ovaj komentar je shvaćen kao prilika da se piše o privatnim problemima, privatnim iskustvima i nezadovoljstvu nekim segmentima tog jednog privatnog života koji stvarno nemaju veze s temom istraživanja. Pomislila sam da se neko zezao na račun nekog tog pojedinca s tim imenom i prezimenom ali nije.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times

Post by MunDzi »

Kako su bila 24 stepena danas i kako je lijepo kad je malte ne ljeto.
Koraci_u_noci
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 9490 times
Been thanked: 10306 times

Post by Koraci_u_noci »

Kod nas u firmi bude tako tih nazovi anonimnih anketa, al u startu im moras dat toliko podataka da svako ko se iole tim pozabavi moze zakljuciti ko je popunjac. Npr, pol, raspon godina zivota, koliko si dugo u firmi i sl.
Ljudi su slobodniji iskrenije i kriticnije pisati kad su sigurni da se nece saznati da se oni kriju iza te kritike, a ovako moraju balansirati i kalkulisati
Pobjeci sad od svega zelim
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko »

U takvim vremenima živimo. Toliko je onih, koji bi čovjeka rado natjerali na sram, da moramo ići kroz svijet besramno, drsko, s punim imenom i prezimenom, sa stavom o svemu, pa i o tek otkrivenoj egzo planeti. Ona se samo očeličila i jebe se nje i za tajnost i za javnost, podataka i mišljenja.
Doris
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:

Post by Doris »

Koraci_u_noci wrote: 30 Mar 2021, 18:22 Kod nas u firmi bude tako tih nazovi anonimnih anketa, al u startu im moras dat toliko podataka da svako ko se iole tim pozabavi moze zakljuciti ko je popunjac. Npr, pol, raspon godina zivota, koliko si dugo u firmi i sl.
Ljudi su slobodniji iskrenije i kriticnije pisati kad su sigurni da se nece saznati da se oni kriju iza te kritike, a ovako moraju balansirati i kalkulisati
To je ok. I sama popunjavam hrpu raznih takvih upitnika pa u odgovorima pazim šta ću pisati kad je očito da se radi o meni zbog svih tih podataka koje moram upisati o svom radnom mjestu.
Međutim, ovo što sam ja čitala su podaci koje je popunilo više hiljada ljudi, i ako isključimo mogući uvid postavljača upitnika u IP adrese, potpuno je anonimno. Osim mjesta prebivališta i okvirne dobi ispitanika, nisu se tražili nikakvi drugi lični podaci.
Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2021, 18:56 U takvim vremenima živimo. Toliko je onih, koji bi čovjeka rado natjerali na sram, da moramo ići kroz svijet besramno, drsko, s punim imenom i prezimenom, sa stavom o svemu, pa i o tek otkrivenoj egzo planeti. Ona se samo očeličila i jebe se nje i za tajnost i za javnost, podataka i mišljenja.
Vođena nekim predrasudama, od trenutka kad sam ugledala taj komentar i dugo dok sam ga čitala i ja sam mislila da se radi o osobi ženskog spola.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11848 times

Post by Krokodil Behko »

Doris wrote: 30 Mar 2021, 19:33
Koraci_u_noci wrote: 30 Mar 2021, 18:22 Kod nas u firmi bude tako tih nazovi anonimnih anketa, al u startu im moras dat toliko podataka da svako ko se iole tim pozabavi moze zakljuciti ko je popunjac. Npr, pol, raspon godina zivota, koliko si dugo u firmi i sl.
To je ok. I sama popunjavam hrpu raznih takvih upitnika pa u odgovorima pazim šta ću pisati kad je očito da se radi o meni zbog svih tih podataka koje moram upisati o svom radnom mjestu.
Međutim, ovo što sam ja čitala su podaci koje je popunilo više hiljada ljudi, i ako isključimo mogući uvid postavljača upitnika u IP adrese, potpuno je anonimno. Osim mjesta prebivališta i okvirne dobi ispitanika, nisu se tražili nikakvi drugi lični podaci.
Krokodil Behko wrote: 30 Mar 2021, 18:56 U takvim vremenima živimo. Toliko je onih, koji bi čovjeka rado natjerali na sram, da moramo ići kroz svijet besramno, drsko, s punim imenom i prezimenom, sa stavom o svemu, pa i o tek otkrivenoj egzo planeti. Ona se samo očeličila i jebe se nje i za tajnost i za javnost, podataka i mišljenja.
Vođena nekim predrasudama, od trenutka kad sam ugledala taj komentar i dugo dok sam ga čitala i ja sam mislila da se radi o osobi ženskog spola.

Pa obično će žene tako uraditi. Ne znam, veze nemam, ovo-ono i odjednom se raspriča.
TAFKAP
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 1564 times
Been thanked: 2651 times

Post by TAFKAP »

Ja sam tako jednom "anonimno" ispunjao upitnik, kako šta gdje mislite o suradnicima, o višem nivou, šefu, sušefu... Ja se svašta napiso (ja, l337 h4x0r, kompjuterom i isprintao, da mi ne prepoznaju škrabopis :obrve) i anonimno predao...

Piitam kolegu jesil ti već predao upitnik, on pita kakav upitnik?

:D. :D. :D.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

... kako je vrijeme za kaficu ... :sunja
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

Sto bi bilo lijepo jedan dan ne cuti rijec korona i ne misliti o istoj :grana
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Mala_Mu wrote: 31 Mar 2021, 20:05 Sto bi bilo lijepo jedan dan ne cuti rijec korona i ne misliti o istoj :grana
Ja cu u petak da odradim oni test na koronu, antitjela i to pa da vidim trebam li vise mislit na koronu il ne :julia
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

ElTriconi wrote: 31 Mar 2021, 20:06
Mala_Mu wrote: 31 Mar 2021, 20:05 Sto bi bilo lijepo jedan dan ne cuti rijec korona i ne misliti o istoj :grana
Ja cu u petak da odradim oni test na koronu, antitjela i to pa da vidim trebam li vise mislit na koronu il ne :julia
Sretno.
Meni je vise puna kapa iste.
Ta tema gdje god se okrenes, svako malo cujes neko bolestan, neki poznanik umro itd.
Ja bukvalno vise sa svojima ne sjedim u istoj prostoriji. Dodjem sa posla i pravac soba.
Ako me korona ne dokrajci hoce strah i briga da im ne prenesem jer sam najvise izlozena a hajd se sacuvaj, koliko god pazio nikad se ne zna :123
ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi »

Mala_Mu wrote: 31 Mar 2021, 20:18 Sretno.
Meni je vise puna kapa iste.
Ta tema gdje god se okrenes, svako malo cujes neko bolestan, neki poznanik umro itd.
Ja bukvalno vise sa svojima ne sjedim u istoj prostoriji. Dodjem sa posla i pravac soba.
Ako me korona ne dokrajci hoce strah i briga da im ne prenesem jer sam najvise izlozena a hajd se sacuvaj, koliko god pazio nikad se ne zna :123
Proslo je sve pa ce i ovo :tjesi
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Ma treba se paziti, ali sad crkavati od straha-bizi goni