Lavlje_srce wrote:I ti dosao na forum da ih otracas jer nemas nijednog grijeha pa eto da basis kamen od rijeci na njih. Aferim.Mutevelija wrote:
Korupciju mito laž, licemjerstvo, drskost bahatost..![]()
Tacno, bravo, jer je stigmatiziranje i omalovazavanje zena ovim i slicnim izrazima najkraci put osvete muskih vaginica (da ne koristim neki drugi izraz) i to obicno zeni koju nisu mogli imati.Rockefeller wrote:Ako u nečijoj glavi postoji "žena za odbacit" onda treba dobro preispitati vrijednosni sistem te osobe. Ustvari se treba boriti protiv takvih osoba a ne protiv takvih žena.
Mi nismo kršćani kod nas muslimana ne važi takvo pravilo.
Citiraš mi Evanđelje i pravilo kad je Isus oprostio prostititutiki koja je trebala biti kamenovana /iako je neudata po Židovskom Zakonu samo udate se mogu kazniti, dok Je Muhamed kamenovao 2 para Židova po Tori.
Nađem ti i hadis ako hoćeš?
"Ebu Bekra, r.a., prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: "U kojem god narodu se pojave grijesi pa ih ne spriječe, a u mogućnosti su to da urade, samo što ih Allah nije kaznio."[8]
Džerir b. Abdullah, r.a., veli da je čuo Allahovog Poslanika, s.a.v.s., kako kaže: "Ukoliko čovjek bude činio grijehe pa ga u tome ne spriječe njegovi sunarodnjaci, a u mogućnosti su to da urade, Allah će ih kazniti prije smrti."[9] Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: "Tako mi Onoga u čijoj je ruci moja duša, ili ćete naređivati dobro i odvraćati od zla, ili će vam Allah poslati kaznu, pa ćete moliti a On vam se neće odazvati."[10]
Preneseno je od Abdullaha ibn Omera, r.a., da je Poslanik, r, rekao: ,,O ljudi, naređujte dobro, sprečavajte zlo, prije nego budette molili Allaha, on vam se ne odazove.''[11]
Naređivanje dobra i odvraćanje od zla čuva opskrbu i produžuje život. Židovske i kršćanske svećenike Allah je prokleo, prema riječima njihovih poslanika, kada su ostavili naređivanje dobra i odvraćanje od zla, a nakon toga su kažnjavani."
""Licemjeri i licemjerke slični su jedni drugima: traže da se čine nevaljala djela, a odvraćaju od dobrih, i ruke su im stisnute; zaboravljaju Allaha, pa je i On njih zaboravio. Licemjeri su zaista pravi nevjernici"[2]"

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)