UPI...Zora Sarajevo
sjecas se lisnatog tjesta ...
Položaj boračkih populacija u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
- Status: Offline
Re: Položaj boračkih populacija u BiH
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
mishic
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 193 times
Mnogi belaji (kriminalne radnje) i počeli su još tokom rata. Dok su se jedni borili drugi su se "snalazili"!
Pokušaji da se to spriječi nisu davali rezultata. Jednostvno se nije imalo vremena baviti time dok je opstanak bio upitan.
Nakon rata ti što su naučili da se snalaze poklopili su boračka udruženja i nastavili da se "snalaze" a istinski borci su nastavili da se pate.
Ogroman novac uložen je u tu populaciju ali ga je veoma malo doprlo do istinskih boraca. Jedni te isti "sna-lažljivi" ostvarivali su desetorostruka prava i izmišljali i u zakone uguravali nova ali su sva ili većina njih ostala nedostupna ne sna-lažljivim. Slučajevi nad kojima bi čovjek mogao plakati stoje naspram lažnih boraca čiji je staž postao neupitan i ratnih profitera koje više nikakva revizija ne može ugroziti jer su na vrijeme postali sna-lažljivi.
Pokušaji da se to spriječi nisu davali rezultata. Jednostvno se nije imalo vremena baviti time dok je opstanak bio upitan.
Nakon rata ti što su naučili da se snalaze poklopili su boračka udruženja i nastavili da se "snalaze" a istinski borci su nastavili da se pate.
Ogroman novac uložen je u tu populaciju ali ga je veoma malo doprlo do istinskih boraca. Jedni te isti "sna-lažljivi" ostvarivali su desetorostruka prava i izmišljali i u zakone uguravali nova ali su sva ili većina njih ostala nedostupna ne sna-lažljivim. Slučajevi nad kojima bi čovjek mogao plakati stoje naspram lažnih boraca čiji je staž postao neupitan i ratnih profitera koje više nikakva revizija ne može ugroziti jer su na vrijeme postali sna-lažljivi.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
200 maraka u padže.
Zašto nemamo "padže smajli"?
Zašto nemamo "padže smajli"?
"Prema onome što ja znam, pomoć ide za svih 99.500 korisnika boračko-invalidske zaštite na nivou Federacije BiH. To su dobitnici najvećih ratnih priznanja, članovi porodica šehida i poginulih boraca, ratni vojni invalidi, korisnici egzistencijalne naknade sa federalnog nivoa. Mi naknade primamo najkasnije do 9-tog u mjesecu, pa se do 9. septembra može očekivati i ova pomoć uz augustovsku naknadu", rekao je Imamović.
Osvrnuo se na naše pitanje koliko inače iznose mjesečne naknade dobitnika najvećih ratnih priznanja.
"Sa posljednjim povećanjem moja naknada kao dobitnika Zlatnog ljiljana iznosi nekih 400 KM, a ljudi misle da je ona mnogo viša, što nije tačno. Dobitnici Srebrenog štita, Medalje za hrabrost imaju još manje", rekao nam je Imamović.
Za isplatu jednokratne novčane pomoći boračkim kategorijama potrebno je 19,9 miliona KM.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2753 times
- Been thanked: 8615 times
Ma kad su to bila neka posljednja povecanja? Ja sam mislio da se to nikad nista nije podiglo.. ili su digli tri marke pa promaklo