Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj

Post by mrki62 »

biha wrote:Ono sto nisi uspjeli da urade Tudman i Milosevic uradio Dejton i Alija!
Dobra konstatacija.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

reci mi mrki, koji je bolji izbor imao?
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

drugrankovic wrote:reci mi mrki, koji je bolji izbor imao?
Po ko zna koji put; S jedne strane je Hrvatska krenula sa Olujom, Srbi su u kolonama napuštali i Hrvatsku i BiH i kad su Srbi bili pred kapitulacijom je Alija Srbe spasio kapitulacije sa izdajničkim potpisom sa riječima da je morao i bla bla bla.
Kad bi on to isto potpisao na početku 1992, onda ne bi bilo rata, ne bi bilo žrtava al bi on tada bio izdajnik, jer u ono vrijeme još nije izgradio kult ličnosti a ovako kad je izgradio kult ličnosti uz podjelu BiH i kapitulaciju Armije BiH on postade heroj i nedotakljiv i to uprkos svim žrtvama.
Izbor je imao da kaže kako za podjelu BiH nema ovlasti, kako za unutarnje uređenje BiH u nekakve entitete, kantone i Distrikt nema ovlasti, kako nema ovlasti jer se je zakleo u Ustav RBiH i kako nema ovlasti ni Ustav mijenjati itd itd.

On je za mene Srbin bio i ostao a u mom potpisu imaš link, klikni na njega pa slušaj šta njegov Bakir govori :pusi
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

nemaš pojma, nemam volje sad da ti protivrječim...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

drugrankovic wrote:nemaš pojma, nemam volje sad da ti protivrječim...
Argumenti su važni - yebeš volju.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4404 times
Been thanked: 3356 times

Post by Melek »

mrki62 wrote:
drugrankovic wrote:reci mi mrki, koji je bolji izbor imao?
Po ko zna koji put; S jedne strane je Hrvatska krenula sa Olujom, Srbi su u kolonama napuštali i Hrvatsku i BiH i kad su Srbi bili pred kapitulacijom je Alija Srbe spasio kapitulacije sa izdajničkim potpisom sa riječima da je morao i bla bla bla.
Kad bi on to isto potpisao na početku 1992, onda ne bi bilo rata, ne bi bilo žrtava al bi on tada bio izdajnik, jer u ono vrijeme još nije izgradio kult ličnosti a ovako kad je izgradio kult ličnosti uz podjelu BiH i kapitulaciju Armije BiH on postade heroj i nedotakljiv i to uprkos svim žrtvama.
Izbor je imao da kaže kako za podjelu BiH nema ovlasti, kako za unutarnje uređenje BiH u nekakve entitete, kantone i Distrikt nema ovlasti, kako nema ovlasti jer se je zakleo u Ustav RBiH i kako nema ovlasti ni Ustav mijenjati itd itd.

On je za mene Srbin bio i ostao a u mom potpisu imaš link, klikni na njega pa slušaj šta njegov Bakir govori :pusi
Alija je tada postupio najmudrije sto je mogao.. Da je "pojeo" Banja Luku tada sa 5. Korpusom odmah bi ga izjednacili sa ostale dvije, tada duboko ogrezle "ratnozlocinacke" strane u konfliktu i nikako ne bi valjalo da on odjednom stoji iza egzodusa preko 300 000 "ljudi" preko Race u Srbiju.. Daj, prisjeti se malo.. To sto je Yeb'ao tvom Babi mater, ne mora da te tjera bas u toliku mrznju prema njemu..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Melek wrote: Daj, prisjeti se malo.. To sto je Yeb'ao tvom Babi mater, ne mora da te tjera bas u toliku mrznju prema njemu..
Tvoj problem je što se ja i te kako svega sjećam a ne samo onog što ti je miljenik Aljo preko javnosti rekao.
Recimo da se je i desio taj po tvom egzodus preko 300 000 "ljudi" preko Race u Srbiju. al jarane, odakle ti uopšte misao da bi ti izjednačio sa -citat; odmah bi ga izjednacili sa ostale dvije, tada duboko ogrezle "ratnozlocinacke" strane u konfliktu
Kako to ti izjednačavaš žive ljude sa mrtvima?????
Ti bi recimo jednu Srebrenicu izjednačio sa tim prognanicima?

Ma znam ja šta ti hoćeš, želiš opravdati izdaju BiH a poglavitno izdajnika Aliju i još pominješ mog oca,kojeg ja u ovom slučaju zanemarujem u ime i države BiH i u ime svih žrtava.
Pametnom dosta.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

mrki62 wrote:
Melek wrote: Daj, prisjeti se malo.. To sto je Yeb'ao tvom Babi mater, ne mora da te tjera bas u toliku mrznju prema njemu..
Tvoj problem je što se ja i te kako svega sjećam a ne samo onog što ti je miljenik Aljo preko javnosti rekao.
Recimo da se je i desio taj po tvom egzodus preko 300 000 "ljudi" preko Race u Srbiju. al jarane, odakle ti uopšte misao da bi ti izjednačio sa -citat; odmah bi ga izjednacili sa ostale dvije, tada duboko ogrezle "ratnozlocinacke" strane u konfliktu
Kako to ti izjednačavaš žive ljude sa mrtvima?????
Ti bi recimo jednu Srebrenicu izjednačio sa tim prognanicima?

Ma znam ja šta ti hoćeš, želiš opravdati izdaju BiH a poglavitno izdajnika Aliju i još pominješ mog oca,kojeg ja u ovom slučaju zanemarujem u ime i države BiH i u ime svih žrtava.
Pametnom dosta.
Ti uopste ne kontas ovo o cemu ja pisem, ili sve skupa selektivno tumacis, a pod Babom ne podrazumijevam tvog oca nego bas Babu Fikreta.
A sad ako te je on pravio - ono sto i sam kazes - onda pametnom dosta ..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Melek wrote: Ti uopste ne kontas ovo o cemu ja pisem, ili sve skupa selektivno tumacis, a pod Babom ne podrazumijevam tvog oca nego bas Babu Fikreta.
Kakve veze ja imam s Vikretom ?
Niti sam rođen u Krajini, niti kad živio niti sam kad bio ljubitelj njegov.
Vi iz BiH imate veze s njim , on je vaš - kao i Alija :pusi
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

mrki62 wrote:
Melek wrote: Ti uopste ne kontas ovo o cemu ja pisem, ili sve skupa selektivno tumacis, a pod Babom ne podrazumijevam tvog oca nego bas Babu Fikreta.
Kakve veze ja imam s Vikretom ?
Niti sam rođen u Krajini, niti kad živio niti sam kad bio ljubitelj njegov.
Vi iz BiH imate veze s njim , on je vaš - kao i Alija :pusi
E, sad te skroz ne kontam..
Imo neimo veze s Fikretom, on je bio jedina alternativa Aliji - a zna se kakva.
E sad ja kontam - ako ti je Alija izdajnik onda sigurno naginjes ka Fikretu.
Dobro, bio je tu i Tunjo a zna se kakve je Tunjo koalicije pravio sa cetnicima.
Jel mozda mislis da je Tunjo bio optimalna alternativa, ili sta? Ko to nije izdajnik po tvom misljenju?
Sto te uopste i svrbi Alija kad, eto, kako sam tvrdis - veze sa BiH nemas??

P.S.
Neko mi je natuknuo kroz jedan PP da si bas fikretovac, jesi siguran da nisi ?!?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Melek wrote: E, sad te skroz ne kontam..
Imo neimo veze s Fikretom, on je bio jedina alternativa Aliji - a zna se kakva.
E sad ja kontam - ako ti je Alija izdajnik onda sigurno naginjes ka Fikretu.
Dobro, bio je tu i Tunjo a zna se kakve je Tunjo koalicije pravio sa cetnicima.
Jel mozda mislis da je Tunjo bio optimalna alternativa, ili sta? Ko to nije izdajnik po tvom misljenju?
Sto te uopste i svrbi Alija kad, eto, kako sam tvrdis - veze sa BiH nemas??

P.S.
Neko mi je natuknuo kroz jedan PP da si bas fikretovac, jesi siguran da nisi ?!?
Što se tiče Vikreta, hajmo malo logike; ako je zbog njegove politike bilo mrtvih, protjeranih, ranjenih, ,........ ( a jeste ), pa kako ga bilo ko može voljeti ili zagovarati?!
Tako je isto i sa Alijom.
Bilo ko, ko je na bilo koji način doprinijeo sa svojim političkim stavovima i kasnije bilo ko na bilo kakav način patio zbog toga ili platio glavom, samo budala može cijeniti takvog čovjeka.
Eto, budale će se same pronaći :pusi
Sav vaš trud po pitanju mene, pa kako ja, pa šta ja imam s tim isl. pa ima jedna riječ,koja su se zadnje vrijeme i te kako zaboravlja a to je porijeklo.
U ime mog porijekla i u ime mojih bližnjih i daljnjih rođaka a koji jesu iz BiH, eto i ja komentarišem al za razliku od vas, ja to onako bez emocija :pusi

PS, po tvom, ti nisi iz EU i nemaš prava bilo šta komentarisati po pitanju EU :pivo
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

mrki62 wrote:
drugrankovic wrote:nemaš pojma, nemam volje sad da ti protivrječim...
Argumenti su važni - yebeš volju.

Evo argumenata na tvoje baljezgarije i snove... Da nemaš pojma i da trućaš o hvalospevima izmišjenim pričama koje si čuo potvrđuje i ta o tzv sprečavanju 5 korpusa na banja luku... Niko alijaše ne bi zaustavio da su ikada imali mogućnost za to... Sve što ovdje iznosiš su tralalajke jer si na ovome pao kao sa kruške a to i budala zna...

U proleće 1994 moralo se dogovorit o završetku rata jer bošnjačka strana će jedva pregurati još jednu zimu i sledeća bi je pokosila... A Sa druge strane treba potisnuti i beograd koji evo tri godine pdo sankcijama nije srušen a republika srpska i dalje drži do 70 procenata teritorije...

Miloševića pomažu time što preko medija navodno njega ponovo stavljaju kao faktor mira na balkanu i uz obećanje da će srušiti deo sankcija. Njihov veći deo navodno... Milošević kao protiv uslugu uvodi sankcije prema rs 1994 u avgustu to i sam znaš! Neočekivana izdaja Beograda i udarac s ledja Karadžića je doveo u nezgodan položaj. Karadžić nije bio potpuni poltron poput mladića koji je bio igračka vojnog štaba u beogradu a koji je bio pod kontrolom miloševića uglavnom...

Posle uvodjenja tih sankcija list se okreće, zapad polako popušta pred miloševićem i ovaj uspeva navodno da počinje da stabilizira državu, uvodi se avramov dinar, kreće se na bolje... Poljuljana vlast se počinje obnavljati... Milošević je već tada pokazao da bi za vlast makar i na adi ciganliji prodao i mater...
o je i tu zimu republika srpska izdržala bez problema sa još nekim zalihama goriva, ona se morala okenuti trgovini sa hrvatima pa Karadžić nalazi izlaz u Tuđmanu koji za uzvrat traži da se Srpska ne smje mješati u eventualnu akciju hrvatske prema srpskoj krajini... I dobija je... Sve je todio plana vašingotna , koji je kao sa strane to posmatrao... Međutim trebalo je ubrzati događaje... Zapad daje do znanja aliji da je bombardovanje srpskih položaja u bosni moguće samo uz jak razlog... Pripremljena je srebrenica...
Bombardovanje u Bosni ne daje epiloga jer srpska odigrava pametno i kreće u odmazdu talaca, apsolutno opravdano...
S druge strane karadžić je u vleikom problemu jer pomoć ne stiže iz srbije a sa hrvatima ga to dosta i košta...
Svako trguje sa svakim i svako se stavlja u ćošak... Scenario završetka rata je na pomolu, i kreće se sa Olujom, koja je potpuno isplanirana akcija...

Što se tiče namere hrvatske da u vreme oluje raketira beograd to su najobičnije fantazmozgarije, jer hrvatska i nije imala adekvatna sredstva za takvu akciju... da su imali uzvratili bi oni ako ništa martiću i sjebali ga iz daljine... naročito jer je on njih raketirao sa onim što je imao i kolko je imo...
Priče za malu djecu...
Milošević tada nije imao nameru da šalje vojsku u pomoć Kninu, ali je vojska Jugoslavije zaposela položaje duž Dunava i intervenisala bi da su hrvatske snage tada krenule u nasilnu reintegraciju Istočne Slavonije. To je Milošević saopštio holbruku i da je pad banja luke u to vrjeme za beograd nedopustiv! Popustili su, uveli sankcije, i samim tim umnogome olakšali americi i njenim miljenicima ali ovo je granica koja se ne sme preć...
Zato je nato dozvolio avijaciji RS da orlovi krenu sa banjalučkog aerodroma i pored "non - flaj" zone i unište hrvatske snage pored une i kod hidrocentrale bočac na južnim prilazima banja luci... To i sam znaš ali prikrivaš i lažeš mrki!
Hrvatska se akcija nije uklapala u odnos 49 - 51 raspodele pred predstojeći dejton... Prećutana je agresija hrvatske na BiH, kada su oko grahova tokom oluje pobili srpsku nejač... i proterali srpsko stanovništvo... To je alija prećutao jer se radi o srbima!
Inače bi trubi na sav glas o agreosorima...
Kakv 5 korpus i pičke materne... Podela je već napravljena i alija je pred početak tog plana to oberučke 1994 prihvatio jer će sa 30 posto preć 50!
kakav napad na banja luku... kakvi bakrači!
Otišo je knin, a istočna slavonija po dogovoru je morala sačekati mirnu reintegraciju koja će i uslediti posle što i sam znaš! krljali bi oni srbe ko metlom posle knina da se smjelo...
Znajući granice, pred kraj rata dolazi i do popuštanja položaja an nekim djelovima i pregrupisavanje, tj prebacivanje... Otud kao i slavni uspjeh bošnjaka i konačan pad četničke kičme tj ozrena...
A kakva kičma? Nijesu uspjeli srušit šaku jada, koja je okružena sa svih strana kao prkso opsatajala , ja bar znam šta pričam.. Doduše sa one jedne strane preko hrvatske dobijali smo pomoć koju je slala rs, a ove tri strane su bili alijaši i dzaba im opet...
I onda opa dudaković 5 korpus? Ma daj, taj slijepac da mu niejsu legija i kompanija prodali oružje kurac bi se izvukao iz bihaća...
To mu je i alija rekao, da bi kurac on odbranio bihać a kamoli sarajevo da on to nije plaćao beogradu...

Tvoje priče o dejtonu u vrjeme kad je bosna anvodno bila u ful ofanzivi su za malu djecu i slin tebi koji se na to pale... Prikane i jedne šanse prave da je imao ne bi je alija propustio koliko je mrzeo srbe...
Dejton sigurno niej pravlejn da zaštiti srbe, kako po tvom izlaganju ispada! Smeju ti se i vrpaci! Da amerika će da štiti srbe u bosni?! Alo ajvane... Bombarudje ih, naoružava alijaše, uništava sankcijama srbiju... i ona će sad srbima da učini?! Ajde jadan... Zbog tih tvojih sranja ovde te smatram najvećim lakrdijašem, i lažovčićem koji pokušava nahranit neki kompleks...
Završi ose rat, srbi u bosni ostaše uskraćeni najviše tim njegovim rkajem al ajde, u situaciji koju je imao karadžić nije imao kud... Milošević je postao meidjska ličnost opet figura br 1, faktor stabilnosti, i uspeo i u srbiji sačuvat vlast, sankcije su skinute samo spoljne one prave nijesu nikada do nejgovog pada, a on je jedno vrjeme bio miran... Dok se nije reintegrisala i slavonija, i malo zaborvailo na ovo a potom za dve i po godine ubacili su mu scenarijo kosova i tad je konačno popušio...
Što se srba tiče radi se o izdaji miloševića....

Prekini o dejtonu sa tim fantazmozgarijama! Dejton je ipak doneo mir ajvane... a zahvaljujući krelcima poput tebe se smatra nečim lošim a posle ćeš laprdaš kako je narod glup i dozvoli da ga zavade političari...
pusti taj narod da konačno živi, jer je dejton ipak mir doneo...

Kakv mir? pa j... ga bolje ikakav nego nikakav, on se krojio doduše, ali i rat je počeo uz krojenje svjetskih sila... stoga amin na tu priču i ajmo dalje...

e da , ebo te 5 korpus :haha
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9870 times
Been thanked: 11665 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

drugrankovic wrote: U proleće 1994 moralo se dogovorit o završetku rata jer bošnjačka strana će jedva pregurati još jednu zimu i sledeća bi je pokosila...

Isto kao i za Mrkija. Terapije se uzimaju i vikendom.

Taman smo toliko teško pregrmili zimu 94/95, da smo na dan 21. 03. 1995. (prvi dan proljeća), krenuli u ofanzivu i na Vlašić i na Majevicu.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Sa dosta stvari koje si iznio bih se u potpunosti složio su tobom,a sa nekim ipak nebi.
Razgovarao sam sa Dudakovićem ,tri sata, na tu temu.Prvi put sam od njega čuo da su Srbi odnekud podigli avione i nagrdili Hrvatsku vojsku negdje kod Bosanskog Novog.Tuđman je poslije toga obustavio sve akcije.Bez, te,artiljeriske podrške Armija BiH nije mogla dalje.
Na moje pitanje,je li Armija BiH mogla ući u BL,Dudaković veli,da ne postoji naređenje, ni Alija ,ni NATO-a, koje bi ga spriječilo ,da je mogao.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

drugrankovic wrote: Sve što ovdje iznosiš su tralalajke jer si na ovome pao kao sa kruške a to i budala zna...
To ti meni želiš reći da si budala ????
drugrankovic wrote: U proleće 1994 moralo se dogovorit o završetku rata jer bošnjačka strana će jedva pregurati još jednu zimu i sledeća bi je pokosila... A Sa druge strane treba potisnuti i beograd koji evo tri godine pdo sankcijama nije srušen a republika srpska i dalje drži do 70 procenata teritorije...
O čemu ti zboriš?
O onom što je politika ponudila javnosti ili iz svog ugla viđenja???

drugrankovic wrote: Miloševića pomažu time što preko medija navodno njega ponovo stavljaju kao faktor mira na balkanu i uz obećanje da će srušiti deo sankcija. Njihov veći deo navodno... Milošević kao protiv uslugu uvodi sankcije prema rs 1994 u avgustu to i sam znaš! Neočekivana izdaja Beograda i udarac s ledja Karadžića je doveo u nezgodan položaj. Karadžić nije bio potpuni poltron poput mladića koji je bio igračka vojnog štaba u beogradu a koji je bio pod kontrolom miloševića uglavnom...
Šta to govori???
To je samo dokaz da su se prije Dejtonskog potpisa dogovarali Milošević,Tuđman i Izetbegović a Srbi u BiH se nisu slagali sa dogovorenim pa im Milošević uvodi sankcije i na taj način ih prisiljava na plan TROJICE.

drugrankovic wrote: Posle uvodjenja tih sankcija list se okreće, zapad polako popušta pred miloševićem i ovaj uspeva navodno da počinje da stabilizira državu, uvodi se avramov dinar, kreće se na bolje... Poljuljana vlast se počinje obnavljati... Milošević je već tada pokazao da bi za vlast makar i na adi ciganliji prodao i mater...
o je i tu zimu republika srpska izdržala bez problema sa još nekim zalihama goriva, ona se morala okenuti trgovini sa hrvatima pa Karadžić nalazi izlaz u Tuđmanu koji za uzvrat traži da se Srpska ne smje mješati u eventualnu akciju hrvatske prema srpskoj krajini... I dobija je... Sve je todio plana vašingotna , koji je kao sa strane to posmatrao... Međutim trebalo je ubrzati događaje... Zapad daje do znanja aliji da je bombardovanje srpskih položaja u bosni moguće samo uz jak razlog... Pripremljena je srebrenica...
Bombardovanje u Bosni ne daje epiloga jer srpska odigrava pametno i kreće u odmazdu talaca, apsolutno opravdano...
S druge strane karadžić je u vleikom problemu jer pomoć ne stiže iz srbije a sa hrvatima ga to dosta i košta...
Svako trguje sa svakim i svako se stavlja u ćošak... Scenario završetka rata je na pomolu, i kreće se sa Olujom, koja je potpuno isplanirana akcija...
Kako je mogla biti Srebrenica dogovorena bez znanja Srba a prvenstveno Karadžića i Mladića, koji su dali komandu da se na helikopter u kojem je bio Naser Orić ne smije pucati. Naser Orić je u vrijeme priprema pada Srebrenice sa helikopterom izbavljen iz Srebrenice i u taj se helikopter nije smjelo pucati.
Doduše i Alija je više puta letio sa avionom la nikad se nije smjelo pucati u taj avion.
Ako je neko smetao Sarajvu,Zagrebu il Beogradu, onda se je pucalo - primjer ministar RBIH Irfan Ljubijankić al ko se toga još sjeća.
IRFAN LJUBIJANKIĆ je bio političar jedinstva za sve i kao takav nije odgovarao onima u Sarajvu a bogami ni u Zagrebu a ni Beogradu i današnji Bošnjaci ga se i ne sjete jer im kao takav nije ni zanimljiv.
drugrankovic wrote: Što se tiče namere hrvatske da u vreme oluje raketira beograd to su najobičnije fantazmozgarije, jer hrvatska i nije imala adekvatna sredstva za takvu akciju... da su imali uzvratili bi oni ako ništa martiću i sjebali ga iz daljine... naročito jer je on njih raketirao sa onim što je imao i kolko je imo...
Priče za malu djecu...
Milošević tada nije imao nameru da šalje vojsku u pomoć Kninu, ali je vojska Jugoslavije zaposela položaje duž Dunava i intervenisala bi da su hrvatske snage tada krenule u nasilnu reintegraciju Istočne Slavonije. To je Milošević saopštio holbruku i da je pad banja luke u to vrjeme za beograd nedopustiv! Popustili su, uveli sankcije, i samim tim umnogome olakšali americi i njenim miljenicima ali ovo je granica koja se ne sme preć...
Zato je nato dozvolio avijaciji RS da orlovi krenu sa banjalučkog aerodroma i pored "non - flaj" zone i unište hrvatske snage pored une i kod hidrocentrale bočac na južnim prilazima banja luci... To i sam znaš ali prikrivaš i lažeš mrki!
Hrvatska se akcija nije uklapala u odnos 49 - 51 raspodele pred predstojeći dejton... Prećutana je agresija hrvatske na BiH, kada su oko grahova tokom oluje pobili srpsku nejač... i proterali srpsko stanovništvo... To je alija prećutao jer se radi o srbima!
Inače bi trubi na sav glas o agreosorima...
Kakv 5 korpus i pičke materne... Podela je već napravljena i alija je pred početak tog plana to oberučke 1994 prihvatio jer će sa 30 posto preć 50!
Za sve su se oni unaprijed dogovorili šta i kako a tebi na znanje; da je Hrvatska imala vojnike ultra maratonce, ne bi mogli čitavu Krajinu pretrčati i to bez opreme za 4 dana a ne osloboditi po sistemu - kuća po kuća, ulica po ulica,........
Tako su se i z BiH dogovorili sa lakoćom, jedino im je bio problem Brčansko područje - nisu se mogli dogovoriti čije će biti i otud Distrikt Brčko.
Što se tiče Alije, Alija je imao 100% RBiH a ne 30% kako ti pišeš, jer on je imao u UN priznatu RBiH 100% a ne kako ti pominješ 30%.
Kosovo je isto tako bilo - po tvom; Srbi su imali određeni % al ne dobiše Srbi ništa jer je REFERENDUM odlučio drugačije, kao što je bio REFERENDUM i u RBiH al pošto je Alija Srpski čovjek, onda je on od 100% RBiH spao na manje od 50% i to je sva umjetnost.
Qurac bi BiH Srbi imali pola BiH da im tako Alija sa svojim potpisom nije omogućio a i ne čudi me jer ipak krv nije voda, porijeklom su Beograđani.

drugrankovic wrote: Tvoje priče o dejtonu u vrjeme kad je bosna anvodno bila u ful ofanzivi su za malu djecu i slin tebi koji se na to pale... Prikane i jedne šanse prave da je imao ne bi je alija propustio koliko je mrzeo srbe...
Dejton sigurno niej pravlejn da zaštiti srbe, kako po tvom izlaganju ispada! Smeju ti se i vrpaci! Da amerika će da štiti srbe u bosni?! Alo ajvane... Bombarudje ih, naoružava alijaše, uništava sankcijama srbiju... i ona će sad srbima da učini?! Ajde jadan... Zbog tih tvojih sranja ovde te smatram najvećim lakrdijašem, i lažovčićem koji pokušava nahranit neki kompleks...
Završi ose rat, srbi u bosni ostaše uskraćeni najviše tim njegovim rkajem al ajde, u situaciji koju je imao karadžić nije imao kud... Milošević je postao meidjska ličnost opet figura br 1, faktor stabilnosti, i uspeo i u srbiji sačuvat vlast, sankcije su skinute samo spoljne one prave nijesu nikada do nejgovog pada, a on je jedno vrjeme bio miran... Dok se nije reintegrisala i slavonija, i malo zaborvailo na ovo a potom za dve i po godine ubacili su mu scenarijo kosova i tad je konačno popušio...
Što se srba tiče radi se o izdaji miloševića....
Američki ambasador je bio u izbjegličkoj koloni Srba, možeš se sjetiti koji je to bio i odkud on u koloni?

drugrankovic wrote: Prekini o dejtonu sa tim fantazmozgarijama! Dejton je ipak doneo mir ajvane... a zahvaljujući krelcima poput tebe se smatra nečim lošim a posle ćeš laprdaš kako je narod glup i dozvoli da ga zavade političari...
pusti taj narod da konačno živi, jer je dejton ipak mir doneo...

Kakv mir? pa j... ga bolje ikakav nego nikakav, on se krojio doduše, ali i rat je počeo uz krojenje svjetskih sila... stoga amin na tu priču i ajmo dalje...

e da , ebo te 5 korpus :haha
Ma shvatam ja tebe, normalno je da ti ne odgovaraju ljudi poput mene, tebi su najdraži Alijini sljedbenici, koji mirne duše podnose ono što je Alija potpisao a to je pola BiH Srbima.
Pročitao ja tebe davno.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

komesaru znamo dobro činjenice, mrki se drži laprdanja i samim tim potvrdjuje da se razumije ko marica u kantar... znam ja kako su poletjeli orlovi iz banja luke i ko je dozvolio i pored non flaj zone...
sve je to bio dogovor, a srbima nauk ajvanima glupim, da u se i u svoje kljuse jer su od miloševića prodani...
a dodik je sličan...
naravno, da je i malo mogao da uzme banja luku ili srpsku da bi je uzeo... ma ajmo nijemo djeca...
hrvatska je dobila po nosu od avijacije, i morala je stopirat... vojska jugoslavije je bila uz položaje dunava, i dirne, i bilo kakvo ne pridržavanje plana, uvjelo bi je unutar prvo u slavoniju a potom...
pd banja luke za beoograd je ipak bio prevelik zalogaj da bi to dopustili...
ne bih opro ni dunav ni sava... ovako su mu za uzvrat propagandom spasili dupe i sačuvlai neko vrjeme vlast...
dudaković te nije slagao... no i on je uspejvao zahvaljujući trgovini alije, i plaćanju miloševiću...
vjerujem da bi napao samo da je imao procenat šanse... niej imao...
realno gledam situaciju i iznosim argumente ne trućanja poput mrkija... doduše on ove avione nikada nije spomenuo jer nema ni pojma!
rat je moro se završit i krojio se jbg kako s ekrojio... dobro je bošnjačka strana i prošla...
hrvatska idealno, a jbg i srpska na kraju krajeva jer protiv zapada neš moći...
mir je doveden i kraj priče... konačno da ta jadna i nesretna bosna krene nekim novim putem... vraćanjem unazad selameta nema što bi vi rekli...
dobro jedno priznajem, bosna je bila na planu tudjmana i miloševića a jedina greška je što je alija prihvatio igru sa stavovima unitarne bosne što mu je bila utopija... krelac je trebao krenuti mirno, i predtsaviti ova dva maagrca svjetu poput zlikovaca i trgovaca tudjim životima... no, nije on drugačiji od njih...
pridružio se tudjmanu, li tu ni reči nema o iskrenom prijateljstvu što se i pokazalo već samo koristi trenutnoj...
mislim da je odavno vrjeme da se dejton prepusti prošlosti a ovaj krkan mrki zaćuti za sva vremena oko tog blebetanja i fantazmozgarija šta je zagreb mogao šta je mogao alija... mogli su kurac da prostish što se tiče raketiranja ili nekog osvajanja srpske... samo tim napadom avijacije im je dato po nosu i aj kući...
mir je nastupio...
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

mrki62 wrote:

Kako je mogla biti Srebrenica dogovorena bez znanja Srba a prvenstveno Karadžića i Mladića, koji su dali komandu da se na helikopter u kojem je bio Naser Orić ne smije pucati. Naser Orić je u vrijeme priprema pada Srebrenice sa helikopterom izbavljen iz Srebrenice i u taj se helikopter nije smjelo pucati.
Doduše i Alija je više puta letio sa avionom la nikad se nije smjelo pucati u taj avion.
Ako je neko smetao Sarajvu,Zagrebu il Beogradu, onda se je pucalo - primjer ministar RBIH Irfan Ljubijankić al ko se toga još sjeća.
IRFAN LJUBIJANKIĆ je bio političar jedinstva za sve i kao takav nije odgovarao onima u Sarajvu a bogami ni u Zagrebu a ni Beogradu i današnji Bošnjaci ga se i ne sjete jer im kao takav nije ni zanimljiv.

[/quote]
Najnovija istina kaže da Naser Orić nije uopšte Srebrenicu napustio helikopterom,nego Mladićevim "pinzgauerom",niz Romaniju.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

mrki ti se debil lazljivi... eto, aj zanovetaj se tim pričama i bajkama... i možeš da mi popušiš slobodno...

pusti narod da mirno živi a ti crkni od muke što je banja luka tamo dje je i što niejste mogli... ebo te parag u dupe kad si već njegov fan!

ovdje pusti ljude da baataju argumentima, činjenicama a ne sranjima i trallajkama koje navodiš... seronjo
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

KOMESAR wrote: Najnovija istina kaže da Naser Orić nije uopšte Srebrenicu napustio helikopterom,nego Mladićevim "pinzgauerom",niz Romaniju.
Moja saznanja su helikopter jer ih je bilo desetak u helikopteru a Orić je inače bio Miloševićev tjelohranitelj i specijalac.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

alija srpski čovjek? o mila majko... neću te više uzimat u obzir ko ni lanjski snjeg...

to o naseru si pročitao iz vikipedije, kad je nekad bio telohranitelj... bio u doba zajedničke države rasporedjen u bg... pa šta? time je srpski čovjek i on?

mani se vikipedije i priča kafanskih avetinjo... ono što sam ja gore izneo je istina, i epilog završetka rata prikane, ne iz vikipedije...

odrasti ajvane, i ne pričaj bajke... ende.
Last edited by drugrankovic on 21 Dec 2014, 11:29, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”